zevendagen-week

Romeinen 1:20 Want de dingen van Hem die onzichtbaar zijn, worden sinds de schepping van de wereld uit Zijn werken gekend en doorzien, namelijk én Zijn eeuwige kracht én ZijnGoddelijkheid, zodat zij niet te verontschuldigen zijn.


Zoveel gelovigen, zoveel ongelovigen, zoveel mensen die van hun geloof afvallen en van alles daarvoor in de plaats nemen. We doen er alles aan om onomstotelijk aan te tonen dat de hemel en aarde met alles erop en eraan, puur ontstaan is uit toeval. Elke cel, elke wet, elk fenomeen, elk dier, ieder insect, de zon, maan en sterren. Alles vindt volgens steeds meer mensen zijn oorsprong in een oerknal die toevallig alles heeft laten ontploffen van wat er niet was.

Daardoor hebben we zon, maan en sterren. Daardoor hebben we de aarde met een veel te grote maan, vergelijkend met alle andere planeten die ook een maan hebben. Wij hebben toevalllig een dampkring, wij hebben toevallig damp (water), wij hebben toevallig alles waardoor er leven is ontstaan, de juiste temperatuur, we draaien perfect getimed rond, we hebben de juiste gassen in de juiste verhoudingen, we hebben de juiste zwaartekracht, we hebben stof (ijzer, zink, silicium, en vele, vele andere mineralen) let wel dit alles is uit het niets. Dus niet vergeten wij zijn hier omdat er eerst niets was en dat is ontploft en volgens uitgegroeid, nee niet uitgeroeid (zou je haast gaan denken na zo`n knal), maar uitgegroeid, tot alles wat er nu is. Gewoon een kwestie van tijd, je weet toch, tijd heel alle wonden.

Door die alles vernietigende knal is tijd, ruimte en de condities ontstaan om tot ontwikkeling te komen, let wel iets heeft zich ontwikkeld tot wat het nu is, uit het niets, niet vergeten aub.
Het rimte waarin of waarbinnen zich alles beweegt is ook ontstaan door een alles vernietigende oerknal. Daarom hebben we jaren (zon), maand (maan), dagen, minuten en seconden en nanoseconden etc... maaaaaaaar.............., waar komt die week nou vandaan. Als alles al ontstaan is door die die “big bang”, waar komt in vredes naam die week vandaan, wie of wat is de oorzaak van de week indeling? Of hebben we dat zelf verzonnen, vanaf het begin toen prehistorische wezens onze aarde gingen bevolken, de afgelopen miljoenen jaren.

Er is nl een klein beetje tijdsverschil tusssen dat alles wat er niet was en is ontploft nl 13.8 miljard jaar geleden, het ontstaan van de aarde 4,56 miljard geleden en het ontstaan of begin van de vroege moderne mens ongeveer 300.000 jaar geleden. Had ik al gezegd dat er eerst niets was en dat dat is ontploft? Oke, geloof van wel. Geloof? Hmmm nou wordt het interresant, ik schreef echt geloof, dus.
Er is dus een verschil tussen de ontploffing en sinds er mensen op aarde rondlopen. Pre mensen die zijn nog van voor die 300.000 jaar en dus weer veel later de vroege moderne mensen. Moet even gezegd worden, dat we de link tussen de prematuren en ons nog steeds missen, toevallig. 

Maar er schijnt een soort te zijn waar wij uit voort zijn gekomen en omdat we die met alles wat we nu hebben en kunnen aan technische mogelijkheden nog steeds niet weten te achterhalen, noemen we dat in wetenschapskringen, The Missing Link. En ook dit moet gezegd, dat alles wat leeft en ademt voortkomt uit iets, (wat er niet was en nooit geweest is) maar wij specifiek, stammen dan weer af van een aftakking van een aftakking van een aftakking van een aftakeling. Dat is een prematuur, en de overgang tussen die onbekende nog nooit enig spoor gevonden van...., die zijn we kwijt en dat is dan de link die wij missen met ons mensen. Als troost hebben we dan maar geprobeerd te verklaren dat apen onze voorouders zijn en dat het wel eens heel erg zo zou kunnen zijn dat zij tot de papas en de mamas behoren van ons, tis maar dat je het even weet.

Oke, alles helder tot nu toe, maar ik blijf zitten met dat ene grote raadsel die ik maar niet duiden kan vanuit het evolutionair denken, nl waar komt de week vandaan. Ik kan die nergens kwijt in de natuur en dus ook niet in de wetenschap. Ergens mis ik hier de link, en het irriteert me dat niemand uit de wetenschap daar verder onderzoek naar doet om te duiden, wetenschappelijk geduidt te krijgen, waar die zevendagen-week nou vandaan komt.

De overeenkomst tussen de zevendagen-week en de mens is dat zij een zelfde soort basis vormen voor hun bestaan, nl The Missing Link, dit als schrale troost. Ik moet eerlijk zeggen ik heb wel een theorie, voorkomend uit een ander geloof dan het geloof van de evolutie, maar ja of dat voldoende zal zijn als bewijslast, ik weet het niet, de tijd zal het leren, mijn basis om het te duiden komt uit de volgende hoek die zelfs steun krijgt uit wetenschappelijke hoek, maar met als reden dat er voorlopig niets anders voor handen is.

Zo zijn de hemel en de aarde voltooid, en heel hun legermacht. 2 Toen God op de zevende dag Zijn werk, dat Hij gemaakt had, voltooid had, rustte Hij op de zevende dag van al Zijn werk, dat Hij gemaakt had. 3 En God zegende de zevende dag en heiligde die, want daarop rustte Hij van al Zijn werk, dat God schiep door het te maken. Genesis 2: 1, 3


Reacties

Populaire posts