1 april 2018 geen grap

In het begin maakte G`d de hemelen en de aarde. De aarde was woest en leeg en over de watermassa lag een diepe duisternis. Maar de Geest van God zweefde boven de watermassa.” Genesis 1: 1,2


Oerknal of big bang is de populaire benaming van de kosmologische theorie die op basis van de algemenene relativiteitstheorie veronderstelt dat 13,8 miljard jaar geleden het heelal ontstond uit een enorm heet punt (ca. 1028 K)

Laten we het simpel houden, of je bent geschapen door G´d of je bent ontstaan door een Oerknal. De overeenkomsten tussen deze twee opties zijn: er was niets en ineens was het er wel, niemand van ons was erbij, niemand van ons kan het bewijzen, geen van de twee opties is wetenschappelijk te bewijzen, beide opties kunnen model staan voor ons wetenschappelijk denken, het is voor beide opties een kwestie van geloven, geloven dat het zo gegaan is. 

De verschillen zijn groter en met een veel grotere impact: Schepping en dus geschapen zijn betekend, er was niets, het was er niet waar wij nu zijn en wat er nu is komt, omdat het gemaakt is in 6 dagen tijd. Dat je gelooft dat er een G´d is die jou gemaakt heeft, die jou wilde, jou gepland heeft, van je houdt, voor je zorgt en een plan met jou heeft.

Oerknal betekend, er was niets, het was er niet waar wij nu zijn en wat er nu is komt, omdat het door een alles vernietigende oerknal veroorzaakt door een alles verzengende hitte is voortgekomen en dat over een periode van 13.8 biljard jaar. Dat je gelooft dat het niet gepland is, niet gewild, maar toevallig ontstaan, en dat jij door die toevallige samenloop van omstandigheden ontstaan bent, een restproduct van bent, jij bent een restproduct van een toevallige samenloop van omstandigheden, en dat jij als basis garantie met je meedraagt dat het recht van de sterktste geldt, toevallig en mogelijk geflankeerd door een dosis geluk.

Persoonlijk spreekt mij het Scheppingsmodel meer aan en is het ook mijn persoonlijke overtuiging dat ik hier niet toevallig ben maar met een doel, dus gepland. Voor mij ligt daar ook de reden van de ellende waarin wij verkeren en waar wij ons dagelijks in storten. Want toe de bijbelse G`d YHWH, alles maakte in zes dagen, de hemel en de aarde, de zee, de waterbronnen, de dampkring, de zon, maan en sterren, de planten, de dieren en de mensen, was alles zeer goed. Waarom het nu dan niet meer goed is, komt voort uit onze zucht, hebzucht naar meer. De mens wil meer dan hem toekomt, veel meer dan hem toekomt, de mens wilde net als de tegenstander van YHWH, ook wel genoemd satan, de oude slang of duivel, meer, meer aanzien, meer macht, meer wijsheid en uiteindelijk meer zijn als YHWH zelf. Wij willen ons boven onze maker stellen, boven de Allerhoogste G´d, onafhankelijk en beter. 

Daar is het fout gegaan, daar zijn we bijbels gezegd in zonde gevallen, in opstand gekomen tegen onze Maker, De Regerende Macht, en dat heeft ervoor gezorgd dat we gescheiden werden van onze Bron van leven, liefde, geluk en harmonie. Dood en verderf was het gevolg. De Schepper heeft ons geschapen met een eigenwil, we kunnen ons eigen plan trekken zonder te gehoorzamen aan Zijn wetten en regelgevingen. Dat is helaas ook gebeurd en de gevolgen zijn iedere dag zichtbaar, maar wat geven wij Hem graag de schuld van wat wij veroorzaken, wat schuiven wij Hem graag liefdeloosheid in de schoenen of zelfs onmacht om te veranderen van wat is, veranderen wat wij zelf zijn begonnen en hebben verbeterd door cetennia heen.

Dat het fout is gegaan is wat mij betreft een feit, om het weer goed te krijgen ligt ook ten grondslag aan feiten, feiten die ten uitvoer moeten worden gebracht, maar waar wij helaas geen enkele positieve bijdrage aan kunnen leveren. De mens is door zijn veranderde natuur nl niet geneigd om de pijnhopen van zijn leven op te lossen, laat staan de neiging te hebben om daarvoor de Bron van de oplossing aan te spreken, om nog maar niet te spreken over de onmogelijkheid om uberhaubt tot een oplossing te komen. Het goede en het goed doen staat door onze gevallen natuur zover af van ons DNA, dat geen spoor van neigingen tot goed doen of willen doen, terug te vinden is in zijn doen en laten, in zijn denken en voelen. 

“ Het staat zo in de Boeken: "Voor God is niemand rechtvaardig, werkelijk niemand. Er is niemand verstandig. Er is niemand die echt zijn best doet om God te vinden. Alle mensen hebben zich van God afgekeerd; zij zijn met elkaar de verkeerde weg opgegaan! Niemand doet wat goed is, zelfs niet één. De mensen slaan walgelijke, gemene taal uit. Zij gebruiken hun tong voor leugen en bedrog. Hun lippen spuwen dodelijk vergif. Hun mond is vol vloeken en hatelijkheden. Zij staan meteen klaar om te doden; waar zij geweest zijn, laten zij een spoor van verwoesting en ellende achter. Zij weten niet hoe zij in vrede moeten leven. Zij houden geen rekening met God. Van enig ontzag voor Hem is geen sprake." Romeinen 3: 10-18

De reden waarom wij zijn wie wij zijn en doen wat wij doen, komt zoals gezegd, omdat wij door ongehoorzaamheid gescheiden werden van YHWH. Daardoor is onze goede natuur veranderd in een slechte natuur. Koning David beschrijft dat heel helder in één van zijn Psalmen:

“ Ik weet dat ik vanaf mijn geboorte al een zondaar ben; toen ik werd verwekt, stond al vast dat ik een zondaar zou zijn.” Psalm 51: 7

Deze natuur hebben wij geerfd van onze eerste ouders, van Adam en Eva. Hun ongehoorzaamheid heeft er toe geleidt dat dood en verderf in onze aderen stroomt. Maar laat ik meteen erbij zeggen dat dat niet het einde is. Hoewel wij geen bijdrage konden en kunnen leveren aan de oplossing, kan YHWH dat wel en heeft dat ook gedaan. Hijzelf wilde dit probleem eens en vooraltijd tackelen en kwam met De Oplossing voor dit zonde probleem.

Onze ongehoorzaamheid is aanleiding voor dood en verderf en sterven is een vast onderdeel geworden van ons leven, zonder enig uitzondering. Korrektie zeg ik er gelijk bij want de uitzondering bevestigd de regel. YHWH zelf heeft om ons te bemoedigen laten zien dat met terugwerkende kracht mensen door de juiste keuzes te maken in hun leven toegang kregen tot de hemel, tot het eeuwig leven. Dat kon en mocht omdat YHWH ons had beloofd dat Hij het probleem definitief ging oplossen met een garantie die zijn menselijke weerga niet kent. Op basis van die belofte, die gefundeerd was op de Beloofde, kon Hij als voorproef mensen weer tot zich halen om samen voor eeuwig in harmonie, liefde en geluk samen met hen te leven. 

Als ik spreek over de belofte dan spreek ik over datgene wat YHWH zelf aan Adam en Eva beloofde toen Hij hen helaas moest laten vertrekken uit de hof van Ede. Tegen de duivel, de oude slang zei YHWH het volgende: 

“ De vrouw en jij (satan, de slang), en al jullie nakomelingen, zullen voortaan vijanden zijn. Eén van haar nakomelingen zal je (de slang) de kop vermorzelen en jij zult zijn hiel verbrijzelen." Genesis 3: 15

De belofte aan Eva verwees naar een Beloofde, die sterker is dan ons en die instaat zou zijn het probleem van de zonde, de dood en het verder een halt toe te roepen. Met name door de duivel, de oude slang te vernietigen. 
YHWH wil zichzelf met ons verzoenen, dat is zijn wil omdat Hij verschrikkelijk veel van ons houdt en Hij is bereid geweest daar een hoge prijs voor te betalen, nl dat Zijn Zoon, Jezus naar deze aarde zou komen als mens en onze levensweg zelf is gegaan, maar zonder te zondigen. Hij is strijd aangegaan met de zonde en de dood en die heeft overwonnen, door zich vast te houden aan Zijn Vader, door zich te laten leiden door de Heilige Geest en het leven wat wij ook leven te eindigen in de overwinning. Zijn natuur heeft de zonde en de dood overwonnen en satan verslagen in zijn strijdt om zich boven YHWH, zijn Schepper te verheffen. 
Zijn missie is mislukt en in zijn val probeert hij zoveel mogelijk schade te veroorzaken door in de hoofden van de mensen te gaan zitten en ze vanalles wijs te maken zodat ze niet in YHWH geloven, of niet geloven dat Yeshua gewonnen en overwonnen heeft.

Verwarring stichten is de kracht van de vader van de leugen hoe satan ook genoemd wordt. G’d bestaat niet, de wetenschap regeert, wij zijn niet geschapen maar ontstaan door een oerknal, wij zijn zelf god en hebben geen andere G’d nodig etc....

Pasen of Pesach leert ons dat de belofte bewaarheid werd. Yeshua is naar deze aarde gekomen, hystorisch is Hij voor iedereen een feit. Daarnaast is het een feit dat Hij is gekomen, voor ons is gestorven en weer is opgestaan, en heeft ons daarmee gered van een op het eerste oog onafwendbare afgrond van dood en verderf. De heilige Geest, G’ds Geest leert ons en overtuigd ons dat er maar één weg is naar een mooie en betere en dus ook eeuwige toekomst en die weg is Yeshua, die als een slacht “Lam” naar deze aarde kwam om de zonde van de mensen weg te nemen en daarmee de dood overwon en het recht op de aarde en Zijn kinderen weer op te eisen, en dat is gelukt. 

De vraag is of jij dit wilt ontvangen of je onderdeel wilt zijn van Zijn plan, van verzoening, van redding en van eeuwig leven in harmonie met jouw Maker. Ik kan jou alleen meegeven dat 1 April dit jaar geen grap is. Dit jaar draag 1 April een levengevend thema in zich mee, waaraan jij je verbindt of anderzijds afwijst. Mijn advies zou zijn, neem het in overweging, denk er eens een nachtje over na en besluit dan te doen wat velen voor jou al gedaan hebben:

“ Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont. Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen! “ Jozua 24: 15

Welke god wil jij dienen, jezelf, de wetenschap, evolutie, reincarnatie etc..., of de G’d van Abraham, Izak en Jakob, YHWH die alles gemaakt heeft en Schepper is van hemel en aarde, jouw Vader die van je houdt en jou redden wil?

Reacties

Populaire posts