tussen de regels door

Toen nam de duivel Yeshua mee naar de heilige stad en zette Hem op het hoogste gedeelte van de tempel, en hij zei tegen Hem: Als U de Zoon van God bent, werp Uzelf dannaar beneden, want er staat geschreven dat Hij Zijn engelen voor U bevel zal geven, en dat zij U op de handen zullen dragen, opdat U Uw voet niet misschien aan een steen stoot.
Jezus zei tegen hem: Er staat eveneens geschreven: U zult de Heere, uw God, niet verzoeken. 

Matt. 4: 5-7


Voel je de prikkel, de uitdaging om hier op in te gaan? Ik wel en vooral in het woordje als.
Als wij vroeger reageerde op iets met het woordje als, dan reageerde mijn moeder altijd met "as is verbrande turf". Ja dit zegt wel iets van mijn leeftijd en van mijn geboorte grond. Daar waar mijn wieg heeft gestaan spraken we natuurlijk ook plat, gelders of specifieker nog ´s-Heerenbargs, en turf wordt natuurlijk al een hele tiet niet meer gebruikt als brandstof voor de kachel.

Als het leven toch eens anders was gelopen, als we nou eens niet die auto hadden gekocht, als we nou niet aan die eerste sigaret waren begonnen, als we die investering niet hadden gedaan maar wat als we nou wel die aandelen hadden gekocht, als we toch die uitnodiging hadden aangenomen, wat als we toch de gebruiksaanwijzing hadden gelezen, wat als we toch beter hadden opgelet en geluisterd. As is verbrande turf, verbrande turf dient geen enkel nut meer dan weggegooid te worden. Ik werk momenteel in Duitsland en daar noemen we dat entsorgen, een heel mooi woord vind ik zelf, maar in dit geval komt het neer op achteruit kijken met spijt en verdriet.

Wat als Eva beter geluisterd had naar de woorden van haar Maker. Wat als de woorden van haar Maker die diep gegrift stonden als een vast staan feit in haar hoofd, op de tafelen van haar hart geschreven, volhardend had gevolgd?

En de HEERE God gebood de mens: Van alle bomen van de hof mag u vrij eten, maar van de boom van de kennis van goed en kwaad, daarvan mag u niet eten, want op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven. Genesis 3: 16,17

Niet zomaar iemand had de mens onderwezen, wijsheid en kennis meegegeven om veilig binnen gestelde kaders, binnen wet en regelgeving een lang en gelukkig leven te leiden. De agenda van de mens werd niet gedicteerd noch gekenmerkt door een dubbele agenda, maar door liefde.
Gij zult niet, was niet alleen maar een kwestie van wat je niet mag, maar bij YHWH eerder een kwestie van gehoorzaamheid gestoeld op liefde gebasseerd op vrijwilligheid.
Een robot maken is één, maar een levend wezen met moraal en het vermogen tot reden te scheppen, en jouw weg te laten volgen is twee.

Tussen de regels door, tussen het gij zult niet door las de mens, liefde, zorg, hamonie, balans, leven, geluk, veiligheid en eeuwigheid. Zonder inmeningen van anderen was dit wat je kon proeven als je de woorden van de Allerhoogste in de avondkoelte zou overdenken.
Gelijkwaardigheid tussen de Maker en zijn schepselen was er niet, en dat kon ook niet, de Allerhoogste, YHWH is van eeuwigheid tot eeuwigheid:

In de eerste plaats was hij – aldus de vertaling van zijn naam – koning van de gerechtigheid en verder was hij ook koning van Salem, dat is koning van de vrede. Zonder vader, zonder moeder, zonder stamboom kent hij geen begin van dagen en ook geen levenseinde.... Hebr. 7: 2,3

En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.
Jes. 9: 5


Zie hoe groot Hij is, boven alles verheven, boven alles wat gemaakt is door de woorden van Zijn mond en door de gebaren van Zijn handen.
Alles wat tot aanzijn is geroepen, alles wat vorm heeft gekregen door de liefde die uit zijn handen en vingers vloeide vindt zijn begin in Hem, de IK BEN. YHWH was niet en zal er ooit zijn, Hij IS.

Toen YHWH de aarde formeerde met alles er op en eraan, gaf Hij een bijzondere manier uiting aan Zijn liefde, beantwoorde Hij aan Wie Hij is.
De mens plaatste Hij niet zomaar ergens op aarde, maar Hij maakte voor hen een hele bijzondere plek, een thuis, een plaats die voor hen heilig zou zijn, zo heilig, mooi en goed dat Hij hen daar
s`-avonds wilde ontmoeten, met hen spreken, van gedachten wisselen en onderwijzen.

Het onderwijs had van hen de mens gemaakt welke YHWH voor ogen had nl:

liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Galaten 5: 22

Helaas kwam er een moment in het leven van de mens Adam en Eva, waardoor een wanklank die gehoord werd zich diep wortelde in hun gedachten. Het onderwijs van YHWH kwam onder vuur te liggen. Een andere "er staat geschreven" werd verkondigd. Alle alarmbellen gingen rinkelen bij Eva en bij Adam. Het onderwijs had hen geleerd dat er geen andere waarheid was, dat ieder andere vorm van "er staat geschreven" of "YHWH heeft zeker gezegd", gezien moest worden als leugen, als vals, als een ander evangelie.
YHWH had gezegd, "er staat geschreven", van alle bomen mag je eten, behalve van....,want als je dat wel doet dan ga je dood, dat wil Ik niet en dat willen jullie ook niet, want:

Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven. Jeremia 29: 11

Het moment diende zich aan dat dat niet meer gelooft werd, twijfel zorgde eerst voor verwarring, verwarring leidde tot foute inzichten en de fouten inzichten zette de liefde en het leven van YHWH buiten spel. Misplaatste en leugenachtige informatie gaf de mens een ander inzicht, beter gezegd een ander zicht op de woorden van YHWH. Tussen de regels door werd een andere "waarheid" gezien, een andere boodschap een ander evangelie.
De woorden van YHWH hadden de mens kunnen beschermen tegen deze lafhartige, listige aanval. De roep naar meer wijsheid en dus meer macht werd een begeerte in Eva, waardoor de leugen ruim baan kreeg. Door een ander soort van "er staat geschreven" werd de val ingezet naar het diepe dal, naar de stap over de reling de afgrond in, de diepe afgrond van duisternis, dood en verderf, maar deze werd door Eva helaas gezien als de weg naar meer wijsheid, naar meer verstand, naar onafhankelijkheid, naar gelijk zijn aan de Allerhoogste.

YHWH is een YHWH van liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing en komt in de schemer tijdens de avond koelte zoals te doen gebruikelijk bij de mens in de hof. Nu kwam er niemand die Hem tegemoet ging, niemand die hun maker met diepe respect en blijdschap, overstromend van liefde de Schepper begroette.

Waar zijn julllie?
Open armen en uitnodigend roept YHWH hen voor een laatste keer bij hun naam, om te komen in Zijn nabijheid voordat het oordeel wordt uitgesproken.
Hij veroordeeld niet, Hij slaat niet, maar laat rechtvaardigheid, recht en gerechtigheid in zijn waarde en onderwijst hen tav het nu en hun toekomst. Hij onderwijst om het verloren sterfelijk hart hoop te bieden, hoop op toch weer beter, toch weer leven, toch weer liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Een toekomst die harmonie verkondigd tussen de mens en zijn Maker. Onderwijs van hoop die hun tevens moet behoeden voor een definitieve val, voor the point of no return.

Wie heeft jullie hart betoverd, wie heeft jullie dit geleerd, onderwezen en wijsgemaakt?

Ik verwonder mij erover dat u zich zo snel afwendt van Hem Die u in de genade van Christus geroepen heeft, naar een ander evangelie,  terwijl er geen ander is; al zijn er ook sommigen die u in verwarring brengen en het Evangelie van Christus willen verdraaien. Maar zelfs als wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie zouden verkondigen, anders dan wat wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt.
Zoals wij al eerder gezegd hebben, zo zeg ik ook nu weer: Als iemand u een evangelie verkondigt anders dan wat u ontvangen hebt, die zij vervloekt. Galaten 5: 6-9

Het antwoord van Yeshua aan het adres van de duivel, de draak, de oude slang toen Hij verzocht werd, had het antwoord moeten zijn van Adam en Eva toen zij door de slang werden verzocht. Eva maar zeker Adam gezien zijn positie op de aarde als heerser en koning, had satan de deur moeten wijzen met:

Ga weg, satan, want er staat geschreven: De Heere, uw God, zult u aanbidden en Hem alleen dienen. Matt. 4: 10

Pas op met hoe je leest, pas op met wat je ogen zien en wat je oren horen, pas op met wat er tussen de regels staat, want het kan je zomaar op een andere (dood) spoor zetten, een andere inhoud van "er staat geschreven" voorschotelen waarbij je niet komt tot je doel, tot het doel welke YHWH met je voor ogen heeft, wat je mag ontvangen en niet kunt verdienen.
Laat niet zovelen uw leraar zijn is het advies wat wij meekrijgen, laat het gebed voor een waakzaam hart en een opengeest altijd op onze lippen zijn, waardoor wij verbonden blijven met Ruach Hakodesh, de Geest van de Allerhoogste die in ons woning heeft gemaakt, onze Trooster en enige waarachtige Leraar, zodat wij leren zien met de ogen van onze Heer en Heiland.

Yeshua heeft het pad naar de troon van YHWH weer vrijgemaakt doordat Hij in staat was de verzoeking het hoofd te bieden, en tussen de regels door Zijn Vader bleef lezen, en ontmoeten.

Ga weg, satan, want er staat geschreven.
Het omarmen van Yeshua`s er staat geschreven, het omarmen van het Woord, is het fundament om straks in de avondkoelte onze Maker weer te kunnen ontmoeten, in de avondkoelte, en weer op een bijzondere heilige plek vol van liefde, leven, vrede en volledige harmonie.

En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. Openbaring 21:3


Reacties

Populaire posts