recht en gerechtigheid

Mattheüs 24:6 U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. Mattheüs 24: 6


Je kunt bang zijn voor natuurrampen, voor ziekte of voor dood, zaken die je leven hier op aarde behoorlijk in de war kunnen schoppen, zaken die je persoonlijk behoorlijk in de war kunnen brengen waarbij de angst gaat regeren omdat een uitkomst uitzichtloos lijkt. Je kan er ook naar kijken als naar signalen van waarschuwingen, die aanwijzingen zijn voor een naderend en/of onafwendbaar oordeel of misschien wel een einde van de geschiedenis, waar wij een essentieel onderdeel van uitmaken of wellicht jouw eigen geschiedenis.

Geschiedenis kan toeval als een sleutelwoord in zich herberen voor hoe het is begonnen, hoe het tot dusver is gegaan en hoe het verder zal gaan, daarentegen is planning ook een sleutelwoord, zij het van geheel andere orde, die ons op geheel eigenwijze verteld waar we vandaan komen we, waarom we hier nu staan op de lijn van onze wereld geschiedenis en waar het naar toe gaat.
Als ik om mij heen kijk dan zie ik dat de angst regeert en waarom angst de regie heeft is terug te herleiden naar de leugen, dus is het niet de angst maar uiteindelijk de leugen die regeert.
De leugen van de evolutie, de leugen van het spiritisme, de leugen van wetenschap, van valse religies, en van toeval. de leugen van dat wij de regie hebben van alles wat we doen en van alles wat op ons pad komt, van de weg van macht en onaantastbaarheid, de leugen van zelfbehoud, zelfbestemming en zelfredzaamheid, zelf alles kunnen.

Geloof is ook zo´n sleutelwoord, geloven in jezelf, geloven in toeval, geloven in een begin vanuit het niets, een niets wat verklaard dient te worden want niets is niets en dat kan niet, behalve in wiskundige formules.

Het zal niemand ontgaan zijn dat onze aarde in een hele grote crisis verkeerd, er is geen plek meer op aarde waar vrede en harmonie gegarandeerd kan worden, en die plekken die er ogenschijnlijk nog zijn, zijn als het ware in een staat van stilte voor de storm, waarbij helaas de recente aanslag in nieuw zeeland model voor staat, de kwetsbaarheid ervan en het tijdelijke. waar gaat het naar toe is afhankelijk van waar we vandaan komen, hoe gek dat ook mag klinken.
Is toeval de trein die ons op dit spoor heeft gezet of is het de Schepper van hemel en aarde?
Het antwoord op deze vraag bepaald niet de eindbestemming, die ligt in mijn perceptie vast, maar het bepaald wel jouw eindbestemming.
Hoe je het ook wendt of keert, het einde maar ook het (nieuwe) begin van onze planeet is aanstaande en ligt vast, vast als een huis op de rots, en bijbels gezien is deze Rots de Zoon van God, Jezus Christus. Gaan we dus voor goud of gaan we voor klei, gaan we voor licht of voor duisternis, gaan we voor leven of voor de dood.

We stevenen af op de afgrond van onze eigen geschiedenis is mijn overtuiging, en dat is aan alles te merken. De wetenschap moet het antwoord zijn op die onafwendbare rit richting onze eigen gecreeerde hel, maar wat zij niet zal zijn. Derhalve ben ik niet pessimistisch ik ben zelfs heel erg optimistisch omdat ik mij niet alleen blindstaar op het einde maar op het begin het begin zoals ik dat lees in de bijbel, het begin wat gekenmerkt wordt door een eeuwig evangelie een eeuwige boodschap van blijdschap en vreugde, een goede boodschap van hoop.
Mijn begin wordt niet gedragen door toeval, door evolutie, dus niet door leugen, bedrog en angst, maar door gewenst, gewild, gepland en geliefd. 
Mijn God YHWH, is boos op de zonde en boos op de dood en daar gaat Hij in de zeer nabije toekomst afstand van nemen. Mijn God komt met een rechtzaak, met een oordeel over deze wereld, met een jurispudentie die recht doet aan Zijn liefde voor de mens, in het bijzonder Zijn liefde voor hen die Hem ook liefhebben en die gekozen hebben voor een leven nu met hun Schepper, maar ook in de toekomst met diezelfde Schepper, hun Bron van leven, liefde, vrede en harmonie.
En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk. En hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft. Openbaring 14: 6,7

Een oordeel komt eraan, de wereld en haar inwoners en met name ook de staatshoofden worden ter verantwoording geroepen, en de weg tot vrijspraak is vertrouwen stellen in je Advocaat, Hij die uit liefde voor jou Zijn leven heeft gegeven om je vrij te kopen van de zonde, van de dood, dus van het oordeel wat over deze wereld zal gaan. Deze rechtzitting, deze rechtspraak doe recht aan de liefde, doe recht aan allen die ervoor kiezen om de Weg, de Waarheid en het Leven te volgen in gehoorzaamheid aan een universele en eeuwige wet van liefde, die ons helpt om te blijven sporen, goed te blijven gaan, en ons behoedt voor ontsporen.
Want ontspoort zijn we, maar de weg terug naar het juiste spoor naar de oude paden van waarheid, recht en rechtvaardigheid vinden we terug in de bijbel, waarbij we opgeroepen worden onze Schepper lief te hebben boven alles, met alles wat we in ons hebben, en onze naaste lief te hebben als onszelf, waarbij we onze afkomst niet mogen verloochenen, en waardoor het ons goed zal gaan.

Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Danzult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienaar, noch uw dienares, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is. Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die. Exodus 20: 8-11

Hier lezen we waar we vandaan komen en waar we onze identiteit aan ontlenen, maar tevens lezen we hier dat de regie van hemel en aarde niet in de handen ligt van het lot, van de toeval maar in handen van een zeer capabele Heersen die met liefde regeert. En ook al lijkt het vaak het tegenovergestelde omdat de mens zoveel ruimte krijgt te doen wat hij wenst te doen, zijn lusten en grieven najaagt en botviert, is het geduld van de Allerhoogste geen kenmerk van zwakte of van wegkijken, nog van desintresse, maar een kenmerk van liefde en respect voor de vrijewil van de mens die die vrijewil dagelijks aan de verleiding van het ontsporen blootstelt en zo zichzelf onderwerpt door bewuste keuzes, voor meer wetteloosheid en meer liefdeloosheid.
Daarentegen staat Zijn woord en wet rotsvast en is onverandelijk omdat Hijzelf onveranderlijk is, zo ook zijn liefde. Het recht zal zijn loop krijgen, de tijd die we nog hebben moeten we goed benutten om op z’n minst na te denken waar we naar toe willen met ons leven, en of we kiezen voor een catastrofale onomkeerbare ondergang of voor leven en heil.

Wij mogen leren dat die ‘dag van de Heer’ die dag van oordeel, van recht en gerechtigheid niet iets is waarvoor we bang hoeven te zijn. wij mogen leren en beseffen dat de woede van de Allerhoogste, niet het zelfde is als de boosheid of woede van mensen.
Als God deze wereld oordeelt dan is dat gericht op het redden van de mensheid, dit oordeel is goed nieuws, dit oordeel is evangelie, waarbij er een einde wordt gemaakt aan zonde en dood, en jouw keuze bepaalt aan welke kant jij van die scheidslijn staat, aan de kant van zonde en dood of aan de kant van liefde en leven.

Kies dan vandaag wie je dienen wilt!

Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaat. Josua 1: 9

Reacties

Populaire posts