tot Zijn rust ingaan

Hebreeën‬ ‭4:3-7‬  Wij die tot geloof gekomen zijn, gaan immers de rust binnen, zoals Hij gezegd heeft: Daarom heb Ik in Mijn toorn gezworen: Mijn rust zullen zij niet binnengaan! En dat terwijl Zijn werken al sinds de grondlegging van de wereld voltooid zijn.

Want Hij heeft ergens over de zevende dag als volgt gesproken: En God heeft op de zevende dag van al Zijn werken gerust. En op deze plaats opnieuw: Zij zullen Mijn rust niet binnengaan! Omdat dus het feit blijft dat sommigen deze rust binnengaan, en dat zij aan wie het Evangelie eerst verkondigd was, niet binnengegaan zijn vanwege hun ongehoorzaamheid, bepaalt Hij opnieuw een zekere dag, namelijk heden, wanneer Hij zo lange tijd daarna door David zegt (zoals al eerder gezegd is): Heden, als u Zijn stem hoort, verhard dan uw hart niet.

Ik val maar gelijk met de deur in huis, het gaat in dit gedeelte niet over de wekelijkse shabbat, deze rust komt voort uit het feit dat wij vrede hebben met G'd.
Doordat wij tot geloof gekomen zijn en Yeshua hebben aangenomen als onze Verlosser waardoor Hij ons een nieuwe natuur kan geven en wij vanaf die dag, de dag van onze wedergeboorte, geboren uit de geest, iedere dag vergeving kunnen krijgen voor wat we verkeerd doen, en Hij tevens in staat is onze zonden weg te nemen, nadat we tot berouw zijn gekomen over onze daden.

Laten we goed beseffen door dit te lezen hoe krachtig Zijn bloed is.

De dingen die wij nog iedere dag verkeerd doen, die moeten wellswaar vergeven worden en weggedaan, maar ze kunnen ons niet scheiden van Hem noch van Zijn liefde voor ons, dit in tegenstelling tot onze vleselijke natuur die ons gescheiden hieldt van Hem en waardoor wij niet in vrede met Hem konden leven.

De rust die de Heer hier bedoeld is daaraan gelieerd, en wat ons nooit, ook in de eeuwigheid niet zal  ontslaat van het houden van Zijn geboden.
Ik begrijp om die reden ook niet de weerstand tegen de wekelijkse shabbat en waarom de bijbel nagespeurd wordt om teksten te vinden die ons ontslaan van het houden van deze bijzondere apart gezette dag die wekelijks getuigd van het feit dat YHWH Schepper is van hemel en aarde en dus ook onze Schepper, hemelse Vader is en Rechtmatige Wetgever.
Het is deze Vader die Adam, de eerste mens op aarde uit de klei trok, en met handen zijn perfecte lichaam geboetseerd heeft, zoals alleen YHWH dat kan, omdat in elke cel, zenuw, spier en bot, Zijn liefde verweven zit, waardoor iedere adem teug van Adam een eerbetoon was aan Zijn hemelse Vader en ieder blik in zijn ogen een blik van respect, verwondering en genegenheid was, een blik van vrees voor zijn Maker.

Wat is er mooier dan door de Geest en door Zijn inwonende kracht te leven tot eer van Zijn naam en Zijn geboden te bewaren, want dat is nl het kenmerk van de gelovigen het kenmerk van Zijn kinderen in de hemel en op aarde.

Openbaring 14:12 Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen.

En dat gaat nooit verder dan de 10 geboden die Hij gegeven heeft op de berg Horeb, iedere andere verwijzing naar welk gebod dan ook is een voortvloeisel uit en gestoeld op deze 10 woorden die een afspiegeling zijn van wie de Allerhoogste is, nl de Enige Rechtmatige Almachtige G´d, vol van:

...... liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Galaten 5: 22

Yeshua was niet gekomen om de wet of de profeten te ontbinden en die dat wel doen zullen zeer klein heten in het koninkrijk van G´d, en in mijn beleving zo klein dat je niet genoemd wordt noch dat jouw naam geschreven staat in het boek des levens.
Er zijn helaas mensen die denken dat je ondanks op jouw eigen wijze manier leeft, wel een plaats verdiend hebt, maar dat je daar dan zoiets als de mindere of minste zult zijn.
Dat is niet zoals ik zie, als je de mensen zo leert, zoals de vader van de leugen vanaf den beginne gedaan heeft, dan gaat het klein worden geheten wel een heel stap verder, met name omdat de vader van de leugen zo leert en er voor hem ook geen plek meer zal zijn, en zal om die reden klein staan in de context van niet beduidend en niet waard om nog genoemd te worden.

De verlossing in Christus, de wedergeboorte en de doop door water en Geest stelt ons in staat iedere dag te kiezen wil ik Hem dienen ja of nee, en hoe je Hem op de enige ware wijze dient, daarvoor heeft Hij geweldige liefdes regels geschreven waar twee "grote" geboden een samenvatting vormen van die 10 liefdes woorden.

Mattheüs 22:37 Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod.

Hier gaat het in de breedste zin van het woord over de eerste vier geboden:
1) geen andere goden
2) geen gesneden beelden 
3) zijn naam niet ijdel gebruiken
4) gedenk de shabbatdag.

En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Aan deze twee geboden hangt heel de Wet, en de Profeten.

Hier gaat het in de breedste zin van het woord over de laatste zes geboden:
6) eer uw vader en uw moeder
7) gij zult niet doodslaan
8) gij zult niet echtbreken
9) gij zult niet stelen
10) gij zult niet begeren

Er is geen andere weg voor aanbidding er zijn geen andere regels er zijn geen andere verordeningen dan die de Heer ons zelf heeft gegeven en die blijven van eeuwigheid tot eeuwigheid.
Alle andere regels door mensen opgesteld met name te noemen de zondag is een rechtstreekse aanbidding van hem die grote woorden spreekt tegen de Allerhoogste en tijden en wet zou veranderen, de grote draak, de oude slang, de vader van de leugen.

We werden en worden er notabene voor gewaarschuwd, maar zijn zo verblind door de schijnwaarheid dat we het zelfs mooi vinden dat wij een betere dag van aanbidding hebben gevonden dan de dag die de Allerhoogste in al Zijn wijsheid en liefde aan ons heeft gegeven, notabene een dag, een gebod of opdracht waardoor Zijn bestaan als de Ik ben in alle toonaarden wordt bevestigd.
De wekelijkse shabbat het vierde gebod, is onlosmakelijk verbonden met de andere negen en zelfs de drager en fundament van de tien geboden die net als die andere negen Woorden nog steeds van kracht is. Iedere week wil de Allerhoogste dat wij deze dag herdenken, herdacht als gebod, een verordening van de Allerhoogste waarmee wij Hem eerbiedigen als de Allerhoogste, uit liefde voor Hem.
Met het eerbiedigen van dit gebod zeg je in wezen, er is geen andere G'd dan YHWH.

1 Johannes 2:4 Wie zegt: Ik ken Hem, en Zijn geboden niet in acht neemt, is een leugenaar en in hem is de waarheid niet. Maar ieder die Zijn woord in acht neemt, in hem is werkelijk de liefde van God volmaakt geworden. Hierdoor weten wij dat wij in Hem zijn. Wie zegt in Hem te blijven, moet ook zelf zo wandelen als Hij gewandeld heeft.

Heden, als jij Zijn stem hoort, verhard dan je hart niet.

Dat is niet een oproep om de shabbat te gaan vieren, het is wel een oproep wat uiteindelijk als effect heeft dat je de shabbat gaat vieren, net zo als het houden van de andere geboden, omdat de liefde waarmee Hij ons eerst heeft liefgehad gaat stromen in je en zal dat jouw antwoord zijn op Zijn liefde.

Johannes 14:21 Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren.

En ja dat zullen we doen met vallen en opstaan, dat zullen we struikelend doen en we zullen ons hele leven moeten kiezen, moeten werken, moet bidden en waken, maar we zullen dan ook groeien en dat alles tot eer van Zijn naam.

Zelfs hoe je je kleed, wat je eet en wat je drinkt doet dat ter ere van Hem.

En dat in zichzelf niets onrein is dat klopt, maar omdat Hij het gezegd heeft is het onrein en het is niet aan ons omdat na het offer van Yeshua zonder opdracht van boven het naar onze eigen hand te zetten en de Heer te dienen op onze manier door rein te verklaren wat onrein is en onrein gebleven is.
Dat er teksten suggereren dat het niet meer uit maakt wat je eet is absoluut een niet verstaan wat gij leest. Geen enkel tekst behalve uit zijn verband zal beweren dat wat de Heer in de ban gedaan heeft door het offer is opgeheven, de zonde die in de wereld heerst getuigd daar mede van.

Er is uiteraard maar één manier om verlost te worden en dat is alles behalve door werken, door het te verdienen, door regels, verordeningen en wetten na te leven, maar door het verlossend werk van Yeshua die Zijn krachtig bloed voor ons heeft laten vloeien.
Daarentegen is er ook maar één manier om te leven tot eer van Zijn naam en dat is te leven zoals Hij dat van ons vraagt en Hij vraagt dit van ons, helder klip en klaar beschreven in de woorden die Hij aan Mozes gaf op de berg.
Er is geen andere weg en er is geen andere manier, het is in deze weg en op deze manier waar de Geest ons door hervormd en vernieuwd.

Johannes 16:7 Maar Ik zeg u de waarheid: Het is nuttig voor u dat Ik wegga, want als Ik niet wegga, zal de Trooster niet naar u toe komen; maar als Ik heenga, zal Ik Hem naar u toe zenden.
8. En als Die gekomen is, zal Hij de wereld overtuigen van zonde, van gerechtigheid en van oordeel:

De weg van vrede en rust is het pad naar de troon van G'd, het is in die richting dat de Geest zich beweegt en wil dat jij daarin mee beweegt. Tot Zijn rust ingaan is een dynamische weg van overtuiging, van aannemen, van leren, van groeien, van struikelen, hervormen en vernieuwen, van één zijn met jouw Heer en Heiland zoals Hij één was met Zijn Vader.

Johannes 14: 23 Jezus antwoordde en zei tegen hem: Als iemand Mij liefheeft, zal hij Mijn woord in acht nemen; en Mijn Vader zal hem liefhebben, en Wij zullen naar hem toe komen en bij hem intrek nemen.

Reacties

Populaire posts