fronleichnam - sacramentsdag

Exodus 12:14 Deze dag moet voor u een gedenkdag worden. U moet hem vieren als een feest voor de HEERE. U moet hem vieren als een eeuwige verordening, al uw generaties door.


Bedeutung:
Was feiern die katholischen Christen an Fronleichnam? Fronleichnam ist ein Hochfest der katholischen christen. Das Fest steht im Zusammenhang mit dem letzten Abendmahl, das Jesus mit seinen Jüngern kurz vor seiner Kreuzigung abhielt. Während des Mahls übergab er seinen Anhängern den lebendigen Leib des Herrn in Form von Brot und Wein. An Fronleichnam feiern die Katholiken mit festlichen Umzügen, dass mit dem Brot und dem Wein Jesus wirklich bei ihnen ist.

Zeit wann gibt es das Fest Fronleichnam?
Das Fest selbst geht auf das Jahr 1209 zurück. Damals hatte die Augustiner-Nonne Juliana von Lüttich eine Vision. Christus offenbarte ihr demnach eine Mondscheibe, auf der ein dunkler Fleck zu sehen war. Die Mondscheibe sollte das Kirchenjahr darstellen und der Fleck symbolisierte ein fehlendes Fest zu Ehren des Abendmahls. Das Bistum Lüttich führte daraufhin das Fest im Jahr 1246 ein. 1264 wurde es von Papst Urban IV zum allgemeinen kirchlichen Fest erklärt.

Dat betekent:
Wat vieren katholieke christenen op Corpus Christi? Corpus Christi is een hoogfeest van de katholieke christenen. Het feest is verbonden met het Laatste Avondmaal, dat Jezus met zijn discipelen hield kort voor zijn kruisiging. Tijdens de maaltijd gaf hij zijn volgelingen het levende lichaam van de Heer in de vorm van brood en wijn. Op Corpus Christi vieren de katholieken met feestelijke processies dat met het brood en de wijn Jezus werkelijk bij hen is.

Wanneer is het feest van Corpus Christi begonnen?
Het feest zelf dateert van 1209. In die tijd had de Augustijner non Juliana van Luik een visioen. Volgens dit visioen openbaarde Christus haar een maanschijf waarop een donkere vlek te zien was. De maanschijf moest het kerkelijk jaar voorstellen en de vlek symboliseerde een verdwenen feest ter ere van het Laatste Avondmaal. Het bisdom Luik voerde het feest vervolgens in 1246 in. In 1264 werd het door Paus Urbanus IV uitgeroepen tot een algemeen kerkelijk feest.
Sacramentsdag is eigenlijk het opnieuw vieren van Witte Donderdag. Het verschil is dat op Sacramentsdag de nadruk veel meer ligt op het katholieke dogma van de Werkelijke Tegenwoordigheid van Christus in de gedaanten van brood en wijn tijdens én na de viering van de eucharistie. De theologische term voor deze leer is transsubstantiatie. In tegenstelling tot het protestantse geloof leert de RK-Kerk dat de hostie ook buiten de eucharistie aanbeden moet worden. Dat kan in een bijzonder soort kast, tabernakel geheten, of in een monstrans, een voorwerp dat gemaakt is om heilige zaken aan de gelovigen te tonen.

Hier gaan we weer, een “christelijk” beter gezegd een katholieke feestdag. Waarom christelijk tussen aanhalingstekens, omdat er niets christelijks aan is aan dit feest. Je kan heel makkelijk de naam christelijk gebruiken, afstammend van Christus, maar het vraagt een Bijbelse onderbouwing als het ook van Christus komt en dat is absoluut niet aan de orde. Augustiner kan dan een visioen hebben gehad, maar ook dat visioen vraagt om een Bijbelse onderbouwing en of het klopt met de waarheid, alles behalve dus.
Het is waar dat Jezus de Zoon van God naar de aarde kwam in de gedaante van een mens. Zijn moeder Maria was zwanger door de kracht van de Heilige Geest van God. De Heilige Geest is de derde Persoon van de Godheid en was bij de Schepping aanwezig en vormde een essentieel onderdeel van het scheppen en de scheppende macht. Hij zweefde niet alleen over het wateroppervlak maar was scheppend aanwezig om invulling te geven aan alles wat op onze aardbodem aanwezig moest zijn.
 
Psalm 104:30 Zendt U Uw Geest uit, dan worden zij geschapen en vernieuwt U het gelaat van de aardbodem.

Jezus werd door de Geest, geboren uit de maagd Maria, groeide op, begon rond zijn 30ste aan Zijn levenstaak, vervulde die taak 3,5 jaar, werd toen gekruisigd omdat Hij de mensheid wilde verlossen van zonde en dood, en stond drie dagen later weer op uit het graf. Veertig dagen na Zijn opstanding is Hij naar de hemel terug gegaan en heeft tien dagen na Zijn hemelvaart Zijn Plaatsvervanger gestuurd.
De Katholieken noemen het Vicarius Filii Dei, Plaats Vervanger of Zoon van God, met dit verschil dat zij niet de Heilige Geest bedoelen, maar zij bedoelen hiermee de Paus, de mens die zichzelf tot god gekroond heeft. Nooit kan een mens in de plaats van God gaan staan, nooit zal een geschapen wezen op de troon van de Allerhoogste de plaats van God in kunnen nemen.
De engel Lucifer (drager van het licht) en nu satan (tegenstander) heeft dit in de hemel geprobeerd, later heeft hij in het paradijs via een medium de slang, Eva en Adam zover proberen te krijgen via misleiding, mooie praat, leugen en bedrog om hen het zelfde te laten proberen.

Nu zien we dat al eeuwen geleden, en laten we voor the record een officiële datum nemen, dat deze paus per decreet deze bevoegdheid kreeg en dat is vanaf 538nChr.
De middeleeuwen getuigen van wat deze macht op aarde heeft veroorzaakt en durft in de mond te nemen dat ze god zijn, en dat liefde het fundament is waarop hun leer en organisatie gestoeld is. Een ding is zeker, bij deze club, daar is leugen en bedrog niet alleen uitgevonden, maar ook verbeterd en dat zien we dan ook weer terug in dit soort feestjes.
Het is nl Godslastering om te beweren dat Christus werkelijk vanuit de Hemel naar de aarde wordt gehaald en in de vorm van brood en bloed, leven geeft aan deze twee relikwieën. De kerk beweert dat zij die macht heeft, macht over de Zoon om hem bij ieder hoogfeest, bij iedere eucharistie viering Hem van Zijn Almachtige Troon op de dag van de zon, naar beneden te delegeren, beter gezegd te commanderen.
Dit is wat de bijbel nou noemt antichristelijk, een macht die wel de naam van God in de mond heeft, die de naam van Jezus in de mond neemt, maar die de wetten van God met voeten treedt, en de zondag tegenover de Goddelijke Bijbelse wettelijke Shabbat heeft ingesteld, die het tweede gebod uit de wet van God heeft geschrapt om het aanbidden van beelden mogelijk te maken en om mensen tot heiligen te kunnen verklaren na hun dood, waardoor het hen vrij staat te bidden tot overledenen, wat in Gods ogen een gruwel is.

Laat ik helder zijn, ik ben blij met deze vrije dag en ik plak er als het even kan er een brug dag aan vast, want dan heb ik een mooi lang weekend, maar het feestje mee vieren zogenaamd tot eer van God, daar brandt ik mij niet aan, omdat ik God wil dienen en niet God wil mishagen.

Mattheüs 7:21 Niet ieder die tegen Mij zegt: Heere, Heere, zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar wie de wil doet van Mijn Vader, Die in de hemelen is.

Iets zeggen is belangrijk, wat meer belangrijker is, is doen, maar wat nog belangrijker is, is zijn.

Je kan wel zeggen dat je gelovig bent, een bepaalde religie aanhangen, en goede dingen doen, maar ben je het ook, leef je het, adem je het, is jouw leven een afspiegeling van God, ben je gehoorzaam aan Hem en leef je volgens zijn wetten en geboden.
Als je van God houdt dan dien je alleen Hem en loop je niet achter afgoden aan, of buig je voor beelden, of zoek je de zegen, geluk en liefde van dode “heiligen”, zoals Maria de moeder van Jezus wordt geëerd, want dat verafschuwd God, omdat het zonde is, zonde die ons op het spoor zet van een weg naar een zeer verderfelijke en dodelijke afgrond, een afgrond wat ons laat storten in vuur en zwavel. God dienen doe je omdat Hij van jou houdt, omdat Hij eerst van jou hield, jou aanziet als Zijn kind als Zijn Zoon en Zijn dochter, en dat mag je beantwoorden met jouw liefde, liefde die Hij in jou legt om te kunnen delen, zodat jij het ook weer rijkelijk weg kan geven. Dit is wat God van ons vraagt in deze tijd, een tijd die zich kenmerkt door veel onheil, door grote rampen, oorlogen, plagen en pandemieën, Hij vraagt gehoorzaamheid met heel ons hart, ziel, verstand en kracht.

We leven in de staart van de geschiedenis volgens de bijbel, in de eindtijd, en God doet in deze tijd deze oproep aan de wereld, aan jou en aan mij:

Openbaring 14:6,7 En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk. En hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft. 

Aanbid Hem door Zijn geboden te houden, door geen anderen goden achterna te lopen dan de Allerhoogste alleen, omdat Hij God, is de enige die aan het begin van de alles staat en aan het einde van alles, de Alpha en de Omega. Niet de Paus is voor ons gestorven, hoe kan hij in vredesnaam de plaatsvervanger, wat zeg ik de veilloze, plaatsvervanger van Christus zijn. Christus die ons heeft verlost van de zonde en de dood, die geleeft heeft tot eer van Zijn Vader, die geleeft heeft zonder te zondigen. Hij heeft de zonde en de dood overwonnen, Hij heeft de sleutel van het dodenrijk, Hij, Jezus Christus is het Offer wat ons vrij kan maken niet de mens die net als satan tronen wil boven Gods troon. 
Vrees God en geef Hem eer!

Jozua 24:14-17 Nu dan, vrees de HEERE, dien Hem in oprechtheid en trouw, doe de goden weg die uw vaderen gediend hebben aan de overzijde van de rivier en in Egypte, en dien de HEERE. Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont. Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen! Toen antwoordde het volk en zei: Er is geen sprake van dat wij de HEERE zouden verlaten om andere goden te dienen. Want de HEERE is onze God. Hij is het Die ons en onze vaderen uit het land Egypte, uit het slavenhuis, heeft uitgeleid en Die deze grote tekenen voor onze ogen gedaan heeft en ons bewaard heeft op heel de weg die wij gegaan zijn, en voor alle volken door het midden waarvan wij getrokken zijn.

Reacties

Populaire posts