mijn onze vader

Abba, onze Vader die in de hemel en in ons hart troont.


Uw naam wordt geheiligd en geëerd, groot gemaakt en bezongen. In alles wat wij doen, hoe wij ons kleden, wat wij eten, spreken, en hoe wij onze taak vervullen binnen het gezin, vriendenkring, in de kerk en op het werk.

Uw koninkrijk komt, en is nu, dat heeft U beloofd en waargemaakt in het offer van Uw Zoon, aan het kruis van Golgotha.

Niet mijn wil, maar Uw wil wordt gedaan in de hemel en op de aarde, daardoor zijn zij ontstaan, daarom zijn wij en daarom wordt Uw plan van verzoening, redding en vernieuwing volbracht.

Voorzie ook vandaag in ons dagelijks onderhoud, waardoor wij geen zorgen te hebben voor de dag van morgen. Help ons niet te vergeten dat velen mensen in grote nood verkeren en als wij iets kunnen doen in Uw naam om dit leed te verzachten, wij dat ook zullen doen, met een dankbaar en vreugdevol hart.
Maar laat ons vooral beseffen dat wij niet alleen van brood zullen leven, maar van elk Woord dat van U komt, zodat wij niet meer hoeven te hongeren en te dorsten, maar dagelijks gelaafd worden door uw Geest, onze Trooster.

Vergeef ons onze verkeerde gedachten, gevoelens, daden, woorden en nalatigheid, zodat ook wij iedereen kunnen vergeven die ons iets heeft aangedaan. Help ons bij onze fouten en tekortkomingen, onze angsten, zorgen, twijfels, ongeloof en onze beperkingen, dat wij ze mogen zien, herkennen en erkennen. Dat het ons nederig mag maken, en wij alles zullen belijden voor Uw Troon in de wetenschap dat wij deze lasten daar mogen achterlaten. Leer ons daardoor de ander hoger te achten dan onszelf, dat wij daardoor ook elkaar tot steun kunnen zijn en elkaars lasten met vreugde en vrede in ons hart willen dragen. Vul ons met Uw liefde, vreugde, kracht, wijsheid, vrede en geduld, zodat het ons tot zegen mag strekken en wij een zegen kunnen zijn voor de omgeving waarin Gij ons gesteld hebt.

Lijdt ons niet in verzoeking Vader. Wij vragen U, en het is ons diepste verlangen, dat U actief ons leven zo wilt leiden dat we niet in verzoeking komen. Maar maak bovendien de verzoekingen die op ons pad komen tot toelaatbare en handelbare beproevingen, tot genadetrainers, waardoor wij groeien in geloof en liefde. Draag ons op Uw handen, draag ons als op adelaarsvleugels door de verzoekingen heen en help ons iedere dag Uw wapenrusting aan te trekken zodat wij weerstand kunnen bieden tegen de aanvallen van uw tegenstander satan, de vader van de leugen, en verlos ons van deze boze macht, door ons te leren in de kracht van Uw Geest er over te regeren als koningen en overwinnaars.

Want het koninkrijk is van U, waar wij erfgenamen van zijn en medeburgers, door het grote liefde offer van Uw zoon Jezus Christus.

Van U is de kracht die U ook ons toebedeeld heeft en waar wij gebruik van mogen maken in de Geest die als Trooster en Leraar woning in ons heeft gemaakt. Daardoor zij wij uw tempel waardoor U elke dag heel dichtbij kunt zijn, als een Wolkkolom die ons beschermt tegen de verzengende hitte van de zon en als een Vuurkolom die ons beschermt tegen de koude nachten van ons leven, en ons van licht voorziet, zodat wij het pad naar Uw troon nooit uit het oog zullen verliezen.

Want van U is de heerlijkheid, die op ons afstraalt, omdat U Uw aangezicht naar ons toe wendt, ons ziet en opmerkt waardoor wij gezegend zijn door het licht wat op ons neerdaalt, tot in eeuwigheid.

Daardoor onze is hoop levend geworden tot het einde toe, Amen!!!

Reacties

  1. Mooi!! Wat is het toch een belangrijk en fijn gebed om te bidden, elke dag weer! Dank je voor het delen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts