varkensvlees onrein dus een gevaar

"Maar deze dieren mag u niet eten, van die die alleen herkauwen of alleen gespleten hoeven hebben: de kameel, want die herkauwt wel, maar heeft geen gespleten hoeven; die is voor u onrein; de klipdas, want die herkauwt wel, maar heeft geen gespleten hoeven; die is voor u onrein; de haas, want die herkauwt wel, maar heeft geen gespleten hoeven; die is voor u onrein; het varken, want dat heeft wel gespleten hoeven; de hoef is in tweeën gespleten, maar het herkauwt het gekauwde niet; dat is voor u onrein. Van hun vlees mag u niet eten en hun kadavers niet aanraken; ze zijn voor u onrein. Leviticus 11: 4- 8



Persoonlijk vind ik het heel bijzonder dat de bijbel aangeeft wat onrein en wat rein voedsel is. G'd heeft net als de verboden vrucht ook bepaalde soorten vlees in de ban gedaan, ze zijn niet goed voor ons en met de huidige kennis en wetenschap krijgen we inzage in G'ds wijze besluiten.

De huidige wetenschap schaart zich in alle eerlijkheid met de huidige kennis op gebied van voeding achter deze aanwijzingen/wetten van G'd.
De kwaliteit van met name dit veel te veel geconsumeerd schattig beestje is absoluut en onomstotelijk anders/lager/slechter gekwalificeerd dan van zijn mede/andere soort genoten.

Onderstaande is op z'n minst een overdenking waard, en niet in de laatste plaats een appèl aan het adres van christenen die vinden dat ook gezondheidswetten / reinigingsgeboden van G'd niet meer gelden voor hun, dit toch weer in ernstige overweging te nemen. 

Als het al zo is dat wij als christenen in onze arrogantie of onwetendheid vinden dat wij hierin G'ds advies/richtlijn/wet niet meer hoeven te volgen, volg dan dan op z'n minst het advies van de wetenschap op, neem hun kennis ter harte en ga met gepaste zorg om met je lichaam die een bijzondere status heeft verkregen na de bekering en doop, nl: Tempel van de Heilige Geest.


HET VARKEN:
In vergelijking met alle andere dierlijke eiwitten heeft varkensvlees zeer belastende nadelen voor het menselijk organisme.

Varkensvlees is enorm vethoudend, omdat het ook intracellulair vet bevat (dus ook in de cellen van de spieren), terwijl vet bij alle andere vleessoorten uitsluitend in het vetweefsel gevonden wordt. Er bestaat dus geen “mager varkensvlees".

De eiwitstructuur van varkensvlees lijkt erg veel op de eiwitstructuur van het menselijk lichaam. Het afweersysteem herkent varkensvlees daarom niet als lichaamsvreemd. Dit heeft tot gevolg dat wanneer wij varkensvlees eten wij zeer gemakkelijk de in het varkensvlees opgeslagen eigenschappen, belastingen en vergiffen opnemen en in ons lichaam opslaan. Het bindweefsel van het varken bezit veel zwavelmoleculen wat slijmerige zwellingen veroorzaakt. Deze slijmerige zwellingen zijn de reden waarom varkensvlees zo smeerbaar is en waarom men er zo goed worst van kan maken. Door het eten van varkensvlees slaat de eigenschap tot het vormen van slijmerige zwellingen zich op in het menselijk weefsel en vormt daarmee een van de basisproblemen van reumatische ziekten. Verder bevat varkensvlees een extreem hoog aandeel histamine en is rijk aan groeihormonen. Het bevordert daarmee allerlei ontstekingsprocessen, zwelling- en prikkeltoestanden, groeitendensen (dus ook van ontaarde cellen), nerveuse klachten en stress.

Het varken is van zichzelf een ziek dier, dat zelfs wanneer het onder gunstige omstandigheden wordt gehouden, zijn biologische leeftijd meestal niet bereikt. Wordt het niet op kortere termijn geslacht, dan lijdt het aan ziekten zoals slagaderverkalking, hartinfarct en vooral kanker. Omdat het zijn celstructuur in de structuren van het menselijk weefsel inbouwt, dient om de tot nu toe benoemde redenen, varkensvlees uberhaupt niet gegeten te worden. Denk hierbij aan het gezegde: “de mens is, wat hij eet”! Als laatste herinner ik u eraan, dat de huiveringwekkende omstandigheden van de massa-dieren-industrie de toxische (giftige) belasting van het varken nog drastischer verhogen.

G'd wil dat ons lichaam een woning is waar Hij graag aanwezig is, bidden voor onrein voedsel een zegen voor vragen voor eten welke G'd zelf in de ban heeft gedaan is een op z'n zachtst gezegd, merkwaardige exercitie. 
Je beroepen op de tekst: "Wat de mond ingaat, verontreinigt de mens niet; maar wat de mond uitkomt, dat verontreinigt de mens" Matteus 15: 11, zou onterecht zijn, omdat deze tekst niet gaat over het eten van onrein voedsel maar over het eten met ongewassen handen.

En natuurlijk kunnen we daarmee niet onze toegang tot G'd en Zijn troon mee verschaffen, maar als G'd het niet belangrijk had gevonden dan had Hij het niet vermeld, en dan had het in het paradijs ook niet fout kunnen gaan. Ook als G'ds kinderen kunnen wij door "rood" rijden. 
G'd wil ons vrijmaken en ons een weg wijzen van grote zegen en rijkdom, vreugde, vrede en gezondheid. 

Reacties

Populaire posts