Zijn plannen, onze plannen

GENESIS 37: Jozef verkocht naar Egypte

Als Jozef zijn broer gaat opzoeken in het veld waar zij de schapen hoeden, zien zijn broers hem al van een grote afstand aankomen. Ze hebben een bloedhekel aan Jozef en vatten het plan op om hem te vermoorden. Een bijzondere opmerking gaat daar aan vooraf nl: "Dan zullen we eens zien wat er van zijn dromen terechtkomt".


LICHT:G'd grijpt direct in en keert een dergelijke opmerking en houding ten goede.
Ruben hoort wat zijn broers van plan zijn en grijpt in door te zeggen: laten we hem niet om het leven brengen. Maar daar blijft het niet bij G'd grijpt nog een keer in.
Toen ze nl een karavaan van Ismaelieten aan zagen komen, kooplieden op weg naar Egypte zei Juda tegen zijn broers: "Wat hebben wij er voor baat bij, als wij onze broer doden en zijn bloed verbergen? Kom, laten wij hem aan de Ismaelieten verkopen, laten wij niet onze hand aan hem slaan. Hij is immers onze broer, ons eigen vlees, zijn broers luisterden naar hem."
G'd heeft een plan met Jozef en dat hadden zijn broers ook, we zien alleen dat G'd met Zijn plan recht doet aan uiteindelijk iedereen door Jozef naar Egypte te verkopen waar hij in de toekomst levensreddend werk verrichten zal. G'd grijpt in, G'd heeft de regie, G'd heeft een plan en geen enkel duivels plan kan dat tegen houden.
Richt uw oog omhoog, zie op uw Schepper en Verlosser en weet dat Hij altijd uitkomst zal geven, dwars door de situatie en het moment heen. Vertrouw ook al begrijpen wij niet alles van wat op ons pad komt. maar het feit dat Hij mee gaat in de omstandigheden, het feit dat G'd de regie heeft en nooit uit handen zal geven, zal ons vrede en rust brengen.

Reacties

  1. Ja, laten we ons oog richten op onze Schepper en Verlosser. Hij ziet het brede plan, dat voor ons nog zo erg verborgen kan zijn.

    http://begrijpenwatjeleest.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts