overwinnen!?

"Wat jij ook eet of drinkt of hoe jij je ook kleed, doe dit alles tot eer van G'd". 1 Korinthe 10: 31


G'd heeft in het oude testament geweldige gezondheidsvoorschriften gegeven die wij indien van toepassing zouden moeten volgen, en ze zijn in mijn perceptie gegeven tot zegen.
Ik kan mij geen regel bedenken waar we ons niet aan hoeven te houden op gebied van gezondheid.
Met onze huidige kennis over voeding, gezondheid en hygiƫne, zie ik bevestigd op tal van fronten, dat G'd een doel had met die voorschriften, dat Hij gelijk had en dat het ons tot zegen strekt als we in dit voetspoor volgen.

Wat is er mis met Zijn volk , Zijn gemeente vandaag de dag? Waarom gaan we zo vaak in de verdediging en sluiten wij ons af op die momenten dat er offers van ons gevraagd worden.
Waarom gebruiken wij als mensen van het licht opmerkingen als: “we zijn maar mens”, en “we moeten daar niet te krampachtig mee omgaan”. Terwijl er ook ernstige waarschuwingen worden gegeven als wij anders zouden doen. Leven wij Laodicea, zoals de Duitsers "autos leben"?

“Ten dage dat gij daarvan eet zult gij voorzeker sterven”. Genesis 2 : 17

“Indien iemand zijn lichaam (G'ds tempel) schendt G'd zal hem schenden”. 1 Korinthe 6: 19

Als we dus verkeerd omgaan met ons lichaam, het eten, drinken en het kleden, en als dat dus niet is tot eer van G'd, dan rijden wij door “rood” en we weten allemaal wat dat betekend.

Als we een ander evangelie dan het evangelie van liefde verkondigen, dat Christus voor ons gestorven en opgestaan is dan zullen wij het koninkrijk van G'd niet waardig zijn.
Dat geldt onherroepelijk voor hoe wij met elkaar omgaan. Als wij dus door woord (wat van de mens uitgaat) en daad niet die liefde van G'd overhebben voor elkaar, dan kennen wij G'd niet, met als gevolg dat G'd ons niet kent en zal Hij ons zeggen: “ik ken u niet gaat weg van Mij”.

Als we bidden: “Vergeef ons onze schulden”, dan bidden wij hopelijk ook: “zo ook als wij, diegene vergeven die ons iets schuldig zijn”.
Wij vragen om vergeving op voorwaarde dat wij anderen vergeven, vergeven wij andere niet dan vergeeft G'd ons ook niet. Zo achten wij de ander hoger dan onszelf.

Als wie die visie en gedachten volgen en vasthouden, rijst de vraag: "verlangt dit dan van ons een strikte naleving van Zijn verordeningen of is dat te krampachtig en mogen wij dat lekker gewoon op onze eigenwijze manier doen"?
Moet G'd derhalve dan maar accepteren dat wij mensen zijn met fouten en gebreken, en dat de kruisdood van Zijn Zoon wel in staat is geweest om ons te redden, maar niet in staat is geweest om ons de dagelijkse overwinning te geven door Zijn Geest? Dat ons vermogen, ons kunnen als mens, juist daardoor, boven bidden en denken uitsteigt?

Of wordt dit dan weer getypeerd als doorslaan?

Is het aan jou en mij om te bepalen, hoe machtig het bloed van Christus was en is, is het aan jou en mij om te bepalen waarom G'd ons de vrucht van de Geest, de gaven van de Geest en Zijn wapenrusting heeft gegeven, en is het dus aan mij om als repliek te geven: "het is niet genoeg"!
Faciliteert G'd ons omdat wij zwak zijn en Hij sterk is en waardoor wij sterk in de Heer kunnen zijn?
Of liggen er andere redenen aan ten grondslag dan liefde en zegen waarom G'd ons dit alles gegeven heeft?

Wat betekend het dan voor de praktijk van alle dag,  als G'd ons dit alles geeft, en heeft kunnen geven door zijn Zoon?
Wat betekend het redden van ons en het mogelijk maken van de dagelijkse overwinning door het bloed van Jezus Christus tav van alles wat satan op ons pad brengt?

Heeft het enige betekenis voor ons als G'd zegt: "Als G'd voor ons is, wie zal tegen jullie zijn"?

Heeft het enige betekenis als we mogen lezen in G'ds Woord: "Hij die in jou een goed werk is begonnen zal het ook tot een goed einde brengen"?

Is het van enige importantie voor jouw leven als we lezen in G'ds Woord: "niet door kracht noch door geweld maar door Mijn Geest, zegt de Heere der Heerscharen"?

Op deze vragen zijn in Zijn woord antwoorden te vinden, heldere antwoorden, waarop we ons leven kunnen bouwen, kunnen bouwen als een verstandig man die zijn huis niet op het zand, maar op de Rots bouwde.

G'ds zegen gaat uit van onze relatie met Hem door Zijn Zoon Yesua en die wens ik je toe.

Yeshua die u gered heeft en de dagelijkse overwinning heeft geschonken. Ik hoop en bid dat deze feiten diep geworteld raken in uw geloofsleven. Een geloofsleven dat gekenmerkt wordt door het realiseren van het ogenschijnlijk onmogelijk, maar mogelijk gemaakt door Hem die in u (in Zijn tempel) een goed (liefdes) werk is begonnen.

Shalom, G'd van mijn kracht!

Reacties

Populaire posts