eindtijd!?

Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld? 4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt. 5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden. 6 U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. 7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het enekoninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. 8 Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën. 9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam. 10 En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten. 11 En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden. 12 En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen. 13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden. 14 En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen. Matteus 24: 3-13


Volgens de bijbel leven we in de eindfase van ons aards bestaan, we staan aan het einde van onze ademtocht, op de drempel van onze wereldgeschiedenis. Over dat leven in die tijd, in deze tijd dus, werd voor duizendejaren geleden het nodige gezegd, waardoor we voorbereid zouden (kunnen) zijn op wat komen gaat, op dat wat ons staat te wachten. Het is niet alleen Yeshua die daar het één en ander over te vertellen heeft, maar zelfs honderden jaren voor dat Yeshua als baby, als mens naar deze aarde kwam werd over deze periode van de geschiedenis al het nodige geschreven. 

Toen hoorde ik een heilige spreken, en een heilige zei tegen de Ongenoemde Die sprak: Hoelang zal het visioen van het steeds terugkerende offer en de verwoestende afvalligheid gelden, en hoelang zal zowel het heiligdom als het leger overgegeven worden om vertrapt te worden? 14 Hij zei tegen mij: Tot tweeduizend driehonderd avonden enmorgens. Dan zal het heiligdom in rechten hersteld worden. Daniel 8: 13,14 

Het is wat erg kort door de bocht, en zelfs wat cryptisch en vraagt uiteraard de nodige uitleg en toelichting, maar als je zou begrijpen wat hier staat dan lees je hier dat Daniel een visioen krijgt over een periode van meer dan tweeduizendjaar, en hoe de geschiedenis zich daarin zou gaan ontwikkelen en inmiddels heeft ontwikkeld. Een aantal zaken zijn helder als je het boek Daniel zou nemen en dit door zou lezen. De wereld wordt er niet beter op, onze planeet met alles erop en eraan stevent af op een catastrofaal einde. Aan de andere kant is er hoop omdat er aan het einde een nieuwe hemel en nieuwe aarde wordt verwacht, niet door mensen handen zelf, maar door de handen van Yeshua, zoals ook de eerste hemel en aarde door Hem zijn geschapen in perfecte harmonie. 

Je kunt het je aan laten leunen, je kan het meenenen in je leven en je ernaar richten. Je kan het ook naast je neerleggen, omdat het je niet interesseert of omdat je het gewoon weg niet kunt of wilt geloven. Die keuze is idd aan jou, wat is het leven je waard, wat wil je ervan maken en wil je er iets van maken wat ook nog eens over de dood heen van waarde kan zijn, dat het jouw meedraagt de eeuwigheid in, dus als in: “is er leven, is er leven na de dood”. Volgens de bijbel is dat er wel degelijk. De condities zijn er voor geschapen dus open je handen, open je leven om het te mogen ontvangen. Het concept is helder, eenvoudig maar niet zonder gevolgen, niet zonder strijd. Let wel, meer strijd dan we nu al hebben in een wereld die afstevend door ons eigen toedoen recht op de afgrond af, zal het niet worden. 

Het grote verschil zit hem alleen in de bewustwording. Jij wordt je, als jij die weg inslaat die Yeshua is ingeslagen (en waarvan YHWH (G´d) wil dat ook jij die inslaat voor het beste en maximaal haalbare resultaat) bewust van het feit dat er een strijd gaande is, een strijd tussen goed en kwaad, dat je van onwetendheid ineens een wetende wordt, bewust dat je al je hele leven lang vertoeft op een battle field. Waar jij bent geboren, waar jij woont, is één groot oorlogsslachtveld, waar een strijd woedt tussen goed en kwaad, tussen leven en dood, tussen liefde en schijnliefde, een maatschappij, een wereld gefundeerd op haat, nijd, dood en verderf.

Duistere krachten spelen hier tot een zekere hoogte heer en meester, jouw natuur is daar aan geknecht zonder ontsnapping mogelijkheid uit eigen kracht of eigen middelen. Een oplossing is er, een oplossing wordt ook geboden en die kan je zoals gezegd afwijzen, wat dagelijks en door cetennia heen gedaan is en nog steeds wordt, maar gelukkig zijn er ook die het geloven en aanemen, dat noemen we in popi jopi taal, de happy view, de bijbel noemt ze de uitverkorenen. Ze zijn alles behalve in het voordeel van de anderen, vanaf het begin althans, omdat het uitgangspunt van ieder mens hetzelfde is, zijn vertrekpunt is indentiek aan dat van ieder ander: 

Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren, in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen. Psalm 51: 7
Dit is wat Pauler in het nieuwe testament er over zegt, dit is ons vertrekpunt:
zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand die God zoekt. 12 Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één. 13 Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen. 14 Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, 15 hun voeten zijn snel om bloed te vergieten. 16 Vernieling en ellende is op hun wegen, 17 en de weg van de vrede hebben zij niet gekend. 18 De vreze Gods staat hun niet voor ogen. Romeinen 3: 10-18
Dat is geen mooie plaatje, lijkt mij dat je die spiegel liever niet wordt voorgehouden. Aan de andere kant, als je dit weet en als je weet dat er een oplossing voor handen is, dat we kunnen ontsnappen aan deze verderfelijke wurggreep, dat we dus een keuze mogelijkheid hebben gekregen om het anders te gaan doen, dan geeft dat lucht om vrij te kunnen ademen en licht om helder en scherp een verre toekomst vol liefde en harmonie te zien. 

We leven als nooit te voren in een tijd dat we keuzes moeten maken, keuzes die ons einddoel bepalen, welke natuurlijk afhankelijk zijn van welk doel we onszelf gesteld hebben. Volgens de bijbel zijn er twee opties, het hebben van een toekomst, een hele mooie toekomst, en het hebben van geen geen toekomst. Het kan zijn dat we allemaal de dood tegemoet gaan in deze eindfase van de geschiedenis, het kan ook zijn dat als Yeshua terugkomt jij nog leeft en Hem ziet komen. Jouw keuze bepaalt of jij Hem graag terug ziet komen en of dat je liever gevolg geeft aan de keus die je gemaakt hebt om geen toekomst te willen hebben. De wederkomst van Yeshua laat niet mis te verstaan aan het licht komen welke keuze jij gemaakt hebt, en jouw reactie bij Zijn komst zal boekdelen spreken. 

Deze reactie hoort bij de keus voor Yeshua: u, die de komst van de dag van God verwacht en daarnaarverlangt, de dag waarop de hemelen, door vuur aangestoken, zullen vergaan en de elementen brandend zullen wegsmelten. 13 Maar wij verwachten, overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. 2 Petrus 3: 12,13

Deze reactie hoort bij de keus tegen Yeshua: En zij zeiden tegen de bergen en de rotsen: Val op ons en verberg ons voor het aangezicht van Hem Die op de troon zit, en voor de toorn van het Lam. 17 Want de grote dag van Zijn toorn is aangebroken en wie kan danstaande blijven? Matteus 6: 16,17 

De tijd van het einde is aangekondigd, eeuwen geleden, de tekenen daarvoor zijn zichtbaarderder dan ooit, en ook hier geldt, een gewaarschuwd mens telt voor twee. YHWH deelt deze info met ons, met de wereld, zodat wij niet in onwetendheid leven. Zoals het was in de dagen van Noach, zo zal het ook in de tijd van en einde zijn. Er wordt gewaarschuwd, er wordt gepredikt, het Koninkrijk van YHWH wat zal komen en waarvoor alle aardse koninkrijken plaats moeten maken is aanstaande. Daniel heeft het een kleine 2500 jaar geleden gezien, Yeshua heeft er over verteld en op dit moment spreken de tekenen als Herrouten, met hun Bazuinen als luidde waarschuwende stemmen die over de aarde gaan. 

U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. 7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het enekoninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. 8 Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën. Matteus 24: 6-8
We hoeven maar om ons heen te kijken ook zonder de ogen van christenen, van mensen die de bijbel op hun duimpje kennen, de tekenen spreken voor zich en zijn voor ieder mens helder en niet mis te verstaan. Onomkeerbaar stevenen we af op een afgrond van de dood. We denken dat onze technologie ons redden zal, maar technologie die onze grote vriend kan zijn is onze grootste vijand geworden omdat de grootste vijand van de mens, de mens zelf deze technologie op grote schaal inzet tegen zichzelf.
De bijbel noemt de aardse koninkrijken, ook wel een dagelijkse verwoesting, helaas wordt dit iedere dag bewaarheid. Het Koninkrijk van YHWH daarentegen is een Koninkrijk van liefde, waar recht en gerechtigheid het fundament is, en waar harmonie ons drijft in het samenzijn en samenleven tot eer van de Allerhoogste die ons gemaakt heeft en van ons houdt.
Kies dan vandaag wie je wilt dienen: jezelf, de weg en waarheid tot de dood, of Yeshua, de Weg en Waarheid tot Leven.

Reacties

Populaire posts