2022 happy new year!

2 Petrus 3:13-15 Maar wij verwachten, overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. Daarom, geliefden, terwijl u deze dingen verwacht, beijver u om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden in vrede en beschouw het geduld van onze Heere als zaligheid; zoals ook onze geliefde broeder Paulus, naar de wijsheid die hem gegeven is, u geschreven heeft,


Happy New Year, en natuurlijk wensen ik jullie al het goeds, maar net als in 2021, net als vorige maand, net als gisteren, hebben we hoge verwachtingen en hoop, zien we uit naar weer normaal en misschien wel meer dan dat voor 2022, maar zal het beter worden, zullen we minder uitdagingen hebben of minder hobbels hoeven te nemen?

De bijbel leert ons dat het er niet beter op zal worden met de komende jaren, oorlogen en rampen, ziekte en hongersnood zullen toenemen en in steeds sneller tempo elkaar op volgen.

Mattheüs 24:6,7 U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen.

De statistieken wijzen uit dat het er niet beter op wordt dat alles wat wij ondernemen, alles wat wij doen en ondernemen zo ik gericht is, dat we op de hielen worden gezeten door een groot kwaad wat over de wereld gaat. Ondanks ons streven en moeite, ondanks onze harde arbeid en inzet, ondanks onze stap vooruit, zien we over het hoofd dat we tegelijkertijd twee stappen achteruit gaan.
W.E.T. = wetenschap - economie - techniek, moeten we mee aan de slag blijven, maar is niet het antwoord op alles wat we veroorzaakt hebben, veroorzaken, en is zeker geen antwoord op alles wat nog aan uitdagingen voor ons ligt.
WET = God liefhebben met heel ons hart, ziel, verstand en kracht en elkaar liefhebben als onszelf, moeten we mee aan de slag blijven, maar is in de basis niet de oplossing voor onze problemen.

Dat God van ons houdt, dat Hij ons eerst heeft lief gehad en dat Hij zijn Zoon gegeven heeft om de wereld problemen, te weten de zonde, (het overtreden van Zijn universele wet de 10 geboden), en de dood te overwinnen is de uiteindelijke oplossing. Door Jezus naar de aarde te sturen, zodat Hij in onze plaats kon sterven en Zijn bloed kon laten vloeien, is in de nabije toekomst de oplossing voor alles wat ons op deze aarde kapot maakt. Resultaten uit meer dan 2000 jaar verleden, is onze garantie voor de toekomst. 

Met het nieuwe jaar, aan het begin van 2022, glooit ook nu weer nieuwe en meer hoop, omdat we weer een jaar dichter bij de tweede komst van Jezus zijn aangekomen.
God beloofde ooit 6000 jaar geleden, dat Zijn Zoon, Jezus Christus zou komen en dat Hij op tijd zou komen. Die belofte is 4000 jaar erna ingelost. Er werd een Kindeke geboren op aard en niet zo maar een kind.

Jesaja 9:5 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.

God heeft beloofd dat Zijn Zoon, nog een keer zou komen om ons definitief te verlossen van een gebroken en gevallen wereld, ons op te halen en te brengen op de plaats die Hij nu aan het voorbereiden is voor iedereen die wil, die wil, door zijn leven aan Hem te geven, zijn leven te verbinden met het leven van God de Verlosser. Het offer van Jezus aannemen, waardoor hij vrijgekocht kan worden van de zonde, van de overtredingen en de dood. Dat is de weg inslaan naar een wereld, naar een toekomst, waar alles nieuw gemaakt zal worden.

Openbaring 21:1-7 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. Wie overwint, zal alles beërven, en Ik zal voor hem een God zijn en hij zal voor Mij een zoon zijn.

De Bijbel leert ons dat de tijd nabij is, dat Hij op het punt staat om terug te komen, maar dat als Hij terugkomt, terugkomt met het loon waar jij recht op hebt. Het recht wat jij verworven hebt door het afwijzen van Jezus of door het aannemen van Jezus, door de keuze die jij gemaakt hebt.

Het jaar 2022 wordt een jaar van meer wanhoop of meer hoop. Ondanks het feit dat wij niet alles in de hand hebben, ondanks dat wat op je afkomt, dat wat je pad ook kruist, het toch een kwestie blijft van kiezen. Kies je voor hoop of wanhoop, kies je voor ongeluk of geluk, kies je voor onheil of heil, kies je voor dood of leven? Jouw keuze, jouw keuze mogelijkheid, bepaald jouw toekomstverwachting. 
Ben je hier toevallig, omdat het lot dat heeft bepaald en datzelfde lot, hetzelfde toeval, bepaald dat je er morgen niet meer bent en er nooit meer bent, of ben je hier gepland met een doel, en dat je er morgen misschien niet meer bent, maar straks er weer mag zijn?

Is deze wereld jouw thuis, jouw enige thuis, een toevallige thuis, door de speling der natuur, door de speling van het lot, door toeval, zonder identiteit en zonder toekomst?
Is deze wereld jouw tijdelijke thuis, jouw eerste thuis, jouw tussen huis, jouw geplande thuis, door planning & design, door schepping en Schepper, door redding en verlossing?

Waar ligt jouw focus voor 2022, welke richting gaat het voor jou op dit nieuwe jaar?

Jozua 24:15 Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont. Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!


Reacties

Populaire posts