chat met mijn bot over Gods oordeel

Matteüs 24:37-39 Want zoals het was in de dagen van Noach, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn. Want zoals zij in [die] dagen vóór de zondvloed waren, etende en drinkende, huwende en ten huwelijk gevende, tot op de dag, waarop Noach in de ark ging, en zij niets bemerkten, eer de zondvloed kwam en hen allen wegnam, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn.


Wat bedoelde Jezus met de opmerking: "het zal zijn als in de dagen van Noach"?

ChatGPT
Toen Jezus sprak over "het zal zijn als in de dagen van Noach", verwees Hij naar een specifieke gebeurtenis en periode uit het Oude Testament van de Bijbel. Deze opmerking wordt gevonden in het Nieuwe Testament in het Evangelie van Mattheüs (Mattheüs 24:37-39) en het Evangelie van Lucas (Lucas 17:26-27).

Jezus gebruikte deze vergelijking om te waarschuwen voor de komst van het Koninkrijk van God en het oordeel dat zou komen. Hij maakte een parallel tussen de dagen van Noach en de dagen waarin Hij zelf leefde.

In de dagen van Noach beschrijft de Bijbel een wereld die vervuld was van slechtheid en verdorvenheid. Mensen leefden in zonde en waren ongehoorzaam aan God. In Genesis 6:5 staat: "Toen de HEERE zag dat de slechtheid van de mens op de aarde groot was, en dat al de gedachtespinsels van zijn hart elke dag alleen maar slecht waren", en daarom besloot God om een grote vloed over de aarde te sturen om deze verdorvenheid uit te wissen.

Door te verwijzen naar de dagen van Noach, gaf Jezus aan dat de tijd vlak voor zijn wederkomst vergelijkbaar zou zijn. Hij wilde zijn toehoorders eraan herinneren dat ze waakzaam en voorbereid moesten zijn, omdat de mensheid wederom in een staat van zonde en afwijzing van God zou verkeren.

Jezus' opmerking is dus een waarschuwing dat de komst van het Koninkrijk van God gepaard zal gaan met een oordeel over de zonde en dat de mensheid voorbereid moet zijn op die gebeurtenis. Het roept op tot bekering, geloof en het naleven van Gods geboden.

Reacties

Populaire posts