wie is onze Middelaar?

Johannes 3:16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.


Laat ik voorop stellen dat ik respect heb voor oprechte gelovigen, dat ik niemand beledigen wil of kwetsen, die iets geloofd wat niet in overeenstemming is met de Bijbel, Gods Woord, dat ik respecteer dat iemand iets anders gelooft dan wat ik of hoe ik persoonlijk geloof.
Dit geldt voor alle gelovigen, van welke denominatie dan ook.
Waar ik mij tegen wil verzetten, tegen in opstand wil komen en het liefst wil bestrijden, zijn systemen, denominaties, clubs en sektes, die willens en wetens, tegen Gods woord in gaan en haar leden, aanhangers of belangstellenden misleiden.
Deze twee hieronder bijgevoegde foto´s laten helaas iets van die misleiding, Godslastering en zelfs afgoderij zien, waar meer dan een miljard aanhangers/volgers van dit antichristelijke systeem totaal geen weet van hebben.
Ik vond deze brochure in een kapelletje in Tirol waar er zo heel veel van zijn. 
In de grote kerk van Mayrhofen kon ik (getriggert door dit "eerbetoon" aan maria) het niet nalaten een aantal Glow Traktaten onder gebed achter te laten in het boekenschap.


Maria is inderdaad de moeder van Jezus, begenadigd met als geefster van de grootste genadegave die een wereld zich maar wensen kan, maar ze is, as we speak, al een paar duizend jaar dood, zij is niet heiliger dan alle andere gelovigen en kinderen van God die Jezus hebben aangenomen.
Ook Maria de moeder van Jezus, moest haar Zoon aannemen als haar Verlosser en Redder.
De Bijbel leert tevens dat de doden niets meer kunnen betekenen voor ons, zij rusten in een graf totdat Jezus terugkomt naar de aarde om Zijn kinderen, zij die Hem hebben aangenomen als hun Verlosser en Redder op te halen.
De doden die gestorven zijn in het volste vertrouwen dat Jezus hun God en Verlosser is, zullen dan opgewekt worden uit de dood. Ze worden dus niet teruggehaald vanuit de hemel en weer in het graf gebracht om daarna weer op te mogen staan, nee zo gruwelijk, gemeen en sadistisch is onze God van liefde niet.

Nee, zij die gestorven zijn in het geloof van Jezus Christus zullen opstaan uit de dood, opstaan uit hun graven en samen met die nog leven bij de komst van Jezus, met Hem en met hen, teruggaan de plek die Jezus heeft klaargemaakt voor ons zodat wij daar 1000 jaar met Hem mogen leven in de nabijheid en aanwezigheid van God de Vader.
Maria is geen bemiddelaar, dat zou haaks staan op Gods woord en waarheid. Geen enkel gestorven mens kan iets voor ons betekenen. Zij spreken niet, denken niet, voelen niet, horen niet, proeven niet en kunnen op geen enkele manier met ons communiceren en zelfs niet met onze Schepper en Maker.
Ik zal hieronder een link plaatsen als opmerking, waar we in de Bijbel terug kunnen vinden wat er precies gebeurd met diegene die ons zijn ontvallen.
De bijbel leert idd dat wij een Middelaar hebben en wie die Middelaar is. Dat is de mens/God Jezus Christus. Hij is God is mens geworden om door Zijn leven, lijden, sterven en opstanding ons te kunnen redden van de zonde en de dood.
Geen enkel mens kan die rol vervullen dan alleen God zelf, zelfs Gods machtige Engelen konden en kunnen dat niet.

Er is verder ook geen mens op aarde laat staan een dode die voor ons kan bemiddelen bij Jezus. Er is maar één Plaatsvervanger van Jezus op aarde en dat is de Heilige Geest zelf. Hij is zelf God en kan ons helpen God en Jezus te leren kennen, Hij kan ons helpen te veranderen van natuur, door de wedergeboorte, zodat wij gerechtvaardigd worden, recht staan voor God zonder vlek of rimpel, Hij kan ons helpen te groeien in het geloof, Hij kan ons helpen ons karakter te ontwikkelen en te vormen naar het karakter van God zelf, Hij kan ons leiden in het proces van heiligmaking.
Deze taak is aan de Geest van God toegewezen, omdat Hij het kan, geen dode nog een levende mens kan die taak op zich nemen, geen dalai lama, geen boedha, geen mohamed, geen shifa, geen tuhan of manitou, en al helemaal niet de paus, is deze taak toebedeeld omdat ze dit gewoon weg niet kunnen en zelf niet in staat zijn en waren de zonde het hoofd te bieden. Ieder mens die beweert zonder zonde te zijn, geen fouten te maken, en zich daarmee gelijk stelt aan God zelf, die is een vijand van God en gedraagt zich als de slang in de woestijn, als de opper engel die ooit in de hemel was als rechterhand van Jezus, maar die als de grote draak uiteindelijk uit de hemel is gegooid, naar de aarde, en een verschrikkelijke vernietiging tegemoet zal zien. Hij heeft niet alleen gezondigd heeft, maar ook geen vergeving wenst maar de personificatie van de zonde zelf is, en vele volken en stammen en naties verleidt heeft. De Bijbel noemt hem satan, de oude slang de duivel die een leugenaar en een moordenaar is vanaf het begin.
Hij heeft zoveel leugens over de aarde verspreidt dat je de waarheid goed op je netvlies moet hebben, om zijn verleidingen zoals de positie van Maria de moeder van Jezus en vele andere dode "heiligen" te kunnen doorzien.

Het is ook niet zo vreemd dat satan zelf, de grote draak, ook een beest op aarde heeft die hem helpt de mensen te verleiden en van God weg te houden. Hij heeft een aardse systeem opgezet die haar macht gelijk stelt aan dat van God, die zonde denkt te kunnen vergeven, de bijbels doop door onderdompeling veranderd heeft in kinderdoop, die de wet van God heeft aangepast door het tweede gebod uit de bijbel te schrappen, door de Shabbat te veranderen in de zondag (de dag van de Zon), het tiende gebod in tweeën heeft gesplitst om toch weer 10 geboden te krijgen, die leert dat mensen die sterven niet echt sterven, maar dat hun ziel doorleeft, die leert dat wij kunnen bidden tot dode "heiligen", die leert dat de Antichrist de plaatsvervanger van Jezus op aarde is, dat hij geen zonde kent, zijn woorden feilloos zijn en dat zij de weg zijn via de biecht en de aflaat voor het verkrijgen van het eeuwig leven voor iedereen, ook voor hen die dit helemaal niet willen. Tevens leren zij dat er een eeuwige hel is, waar mensen die niet volgens hun systemen leven en aanbidden, voor altijd zullen branden.  

Het zou verschrikkelijk zijn als we het eeuwig leven in liefde, gezondheid, vrede, en geluk aan onze neus voorbij zien gaan, omdat we ons vertrouwen hebben gesteld op mensen, op doden, of zelfs afgodsbeelden die we verheven hebben boven Jezus, terwijl zij niets voor ons konden betekenen.
Laat je niet misleiden, lees Gods woord en als je daarbij hulp nodig hebt, bid, maar ook ik wil je daarbij helpen, want door de Geest van God, Hij is de Auteur van de bijbel, gaan we God de Vader en Jezus als onze Verlosser en de Heilige Geest als onze Leraar en Trooster in het juiste licht zien en is jouw redding en eeuwige plaats bij God niet alleen heel dichtbij maar ook verzekerd.

Ezechiël 20:16 omdat zij Mijn bepalingen verworpen hadden, niet in Mijn verordeningen waren gegaan en Mijn sabbatten ontheiligd hadden, want hun hart ging hun stinkgoden achterna.
19. Ik ben de HEERE, uw God: ga in Mijn verordeningen, neem Mijn bepalingen in acht en houd die.
20. Heilig Mijn sabbatten, zodat ze tot een teken zijn tussen Mij en u, zodat u weet dat Ik, de HEERE, uw God ben.


Reacties

Populaire posts