wij zijn de reden

"In het begin schiep God de hemel en de aarde." Genesis 1: 1

Wat doen we met mensen die ons niet aanstaan, die verkeerde dingen doen, die stelen en bedriegen, die echtbreken en moorden, die vluchten, die onze banen inpikken en onze huizen bewonen. Wat zouden we doen met deze mensen als we bedenken wat we hen al aandoen die liefde en hoop brengen?
Als we nog steeds niet kunnen geloven dat de Zoon van G'd uit onvoorwaardelijke liefde zichzelf heeft gegeven om ons een betere toekomst te geven en dat zelfs deed in de wetenschap wat wij Hem zouden aan doen, dan zijn we pas echt verloren.



"Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden. Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God." Johannes 3: 16-18

We maken ons blijkbaar drukker om de aarde die er eeuwen over doet om twee graden op te warmen (door eigen schuld) dan om wat we uiteindelijk elkaar aandoen en zelfs Diegene die ons heeft geschapen. En wat trekken we uiteindelijk door het toilet? Het eigendom van Iemand anders, inclusief elkaar. En het ergste nog van alles is we dan in schijnheilige vroomheid roepen, als G'd bestaat (en Hij bestaat), als G'd liefde is (en Hij is liefde), waarom laat Hij dan al die ellende toe? WIJ kappen oerwouden in de wetenschap dat we de longen van de aarde aan het vernietigen zijn, maar tegelijk heffen wij een klaaglied aan het adres van G'd dat Hij de schuld is van ons zuurstof gebrek, of overstromingen. Rusland schiet jaarlijks weet ik wat voor zaken de atmosfeer in om het weer te beïnvloeden, en klagen dan dat onze seizoenen aan het veranderen zijn, gepaard gaande met excessen. Wij vervuilen onze veestapel, onze voedingsbodem, manipuleren op genetisch niveau het graan en het mais, en begrijpen niet dat dit uiteindelijk ten koste gaat van onze gezondheid, waarvoor weer een bezuinigingsmaatregel voor in het leven moet worden geroepen, omdat het allemaal onbetaalbaar aan het worden is, wat vervolgens weer leidt tot grotere gezondheidsproblemen bij de mensen omdat zij vanwege de veel te hoge kosten een te laat medisch ingrijpen vragen en krijgen. 

Beste mensen, wij kiezen er zelf  voor om alles wat goed, mooi en ons dierbaar is, wat liefde en hoop geeft de grond in te trappen, te bespugen en kapot te maken en wijzen op arrogante wijze naar de ander en zelfs naar G'd wiens boodschap van redding, verlossing en hoop van de hand wordt gewezen, om daarna vinger wijzend door het leven te gaan, met een uitzichtloze ravijn als horizon en zelfs eindbestemming. Waarom stellen wij grenzen aan onze tuinen, aan onze dorpen, aan onze steden, aan onze provincies aan onze landen en aan onze continenten, waarom? Omdat we die  andere "mindere en onrechtmatig" aanwezige wereldburger niet te dichtbij willen laten komen, niet willen mee laten profiteren, en hen het goede van het leven niet gunnen?
Gek genoeg maar zelfs binnen het "christelijk" denken, om maar niet te spreken over andere religies en denominaties staan we elkaar nog veel te vaak naar het leven, wijzen we elkaar af, omdat de gebreken en de tekortkomingen van een ander nl veel erger zijn als die van jezelf.

Zonder dat wij het beseffen staan we onder regiem van demonische machten die ons mensen op elke niveau van de samenleving bespelen en gebruiken als marionetten om onszelf en anderen het leven onmogelijk te maken. De liefde die komt van de Allerhoogste hebben we daar waar het kan massaal de deur gewezen en begrijpen niet waarom we verharden en waarom de verachting van de wet zo`n vlucht heeft genomen. 

We hebben de zevende dag van de week, geschrapt uit onze agenda, om maar niet herinnerd te worden aan onze uiteindelijk afkomst, die G`d, die Schepper van hemel en aarde, die gelukkig nog steeds de regie heeft, die de toekomst met hoop voor ons vast heeft gelegd en het beste met ons voorheeft, maar ook iets van ons vraagt, nl een keus. De keus om onze verantwoordelijkheid te nemen, voor elkaar, voor de schepping en voor G`d in onze levens. 
Als we Hem weer de eer geven die Hem toekomt, ipv de duistere krachten en machten, die bijna volledige de vrije hand hebben, zou het ongelooflijk goed met ons gaan. Nu ervaren en ondervinden we iedere dag de vrucht van zijn en ook ons eigen werk, nl depressie, psychoses, aids, kanker, a.l.s., griepepidemie, hongersnood, oorlogen, overstromingen, orkanen en nog veel meer, tot verderf en de dood toe. Dat is niet de schuld van een liefdevolle G`d die de mens een vrije wil heeft gegeven, de oorzaak ligt bij ons, omdat wij de vrije wil hebben misbruikt en zelfs opgegeven, door onze eigen vrije keus, en daarmee hebben we de regie geven aan duistere machten in deze wereld.

In de bijbel kunnen we het volgende lezen:
"Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden." 1 Petrus 5: 8

Het eigen IKKE is zo belangrijk geworden dat het moet wijken voor alles wat goed is, wat hoop geeft en wat liefde brengt.

Nee wij smijten blijkbaar alles stuk wat enigszins op een spiegel lijkt en ons de weg laat zien hoe wij uit deze dwangneurose van zonde plegen, verlost kunnen worden.

Wanneer worden wij wakker en gaan we eindelijk beseffen dat wij de reden zijn waarom het niet goed met ons gaat, en dat wij tevens de reden zijn waarom Hij voor ons stierf, uit liefde. Om ons te behouden en ons een betere toekomst te geven. Wanneer worden wij wakker, wanneer???

"Zonder geloof is het echter onmogelijk God te behagen. Want wie tot God komt, moet geloven dat Hij is, en dat Hij beloont wie Hem zoeken." Hebreeen 11: 6

klik hier: we are the reason

Reacties

Populaire posts