zijn G'ds wetten echt zo kneedbaar?

"Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen. Want, voorwaar, Ik zeg u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet één jota of één tittel van de Wet voorbijgaan, totdat het alles geschied is. Wie dan een van deze geringste geboden afschaft en de mensen zo onderwijst, zal de geringste genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar wie ze doet en onderwijst, die zal groot genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen." Matteus 5: 17-19


Hieronder lees je een voorbeeld die ik gevonden heb op Internet hoe een "geestelijk leider", die zich een christen noemt, een dienaar van de Allerhoogste, en navolger van Christus, de tien geboden op zeer kneedbare wijze toepast.


Tot op dat moment had Hij mij alleen maar verteld wat een werkelijk goeie kerel hij eigenlijk was. Hij zag geen enkele noodzaak voor een Redder. Ik sloeg Exodus 20 open en begon hem de tien geboden voor te lezen. 

Heb G´d lief met geheel je hart, ziel, verstand en al je kracht, vertaald naar:
‘Is God altijd nummer één geweest in jouw leven, heb je altijd meer van Hem gehouden dan van wat dan ook in de wereld? Zo niet dan heb je het eerste gebod overtreden.’ (Exodus 20:3). 
‘Heb je ooit iets anders voor hoger en waardevoller gehouden dan God? Als dat zo is, heb je het tweede gebod overtreden.’ (Exodus 20:4). 
‘Heb je ooit de naam van Jezus als krachtterm gebruikt? Dan ben je schuldig aan breken van het derde gebod.’(Exodus 20:7).

‘Heb jij altijd een dag gewijd aan het eren en aanbidden van God? Nee? Dan heb je het vierde gebod overtreden.’ (Exodus 20:8).

Ik ga het hier een beetje hard stellen, maar hier lees je dus hoe een "christen" het meest cruciale gebod naar zijn hand weet te zetten. Het vierde gebod word hier nl zo aanpast dat je je niet schuldig hoeft te voelen over hoe je er mee omgaat. De Allerhoogste heeft een dag gegeven aan Zijn kinderen, nee niet alleen aan Israël, maar aan alle kinderen, dus alle mensen op aarde, maar dat gebod, gaan we gewoon een beetje kneden naar het nu, en kijken waar het ons past. In het vierde gebod, zien we dat de G`d die zegt dat wij geen andere goden voor Hem in de plaats mogen, maken, buigen en aanbidden, uit de anonimiteit komt en verklaart aan ons dat Hij de Allerhoogste is, dat Hij de Schepper van Hemel en aarde is en dat er geen andere god boven Hem is. Niemand is aan Hem gelijk. En Hij heeft ons één dag in de week gegeven om daarop te rusten, die dag te heiligen en als zegen te ervaren, omdat Hij deze dag gezegend heeft. Wie is de mens, dat wij op eigen houtje de week, de tijden, en dus de wetten mogen veranderen, op basis van welke autoriteit?

Het is deze G`d die op ieder front van ons leven de grenzen heeft bepaald en gesteld. Hij heeft bepaald waarom wij wetten moeten hebben. Ik denk dat niemand met een beetje verstand wil rommelen aan de natuurwetten, met name de wet van de zwaartekracht, of de wet waardoor zuurstof geproduceerd wordt.  Zo heeft Hij ook de morele wetten bepaald. Hij heeft verordineerd hoe Hij wil dat wij Hem eren, aanbidden en op Zijn manier Zijn wil doen, uit liefde en respect, daarmee brengen wij Hem de hoogste eer. Tevens geeft Hij helder en niet mis te verstaan hoe Hij wil dat wij met elkaar behoren om te gaan. 

Als wij op onze eigenwijze en dus op illegale wijze Zijn tijden en wetten veranderen, dan dienen we Hem niet, maar dan dienen we onszelf en dat is afgoderij puur sang. Het in dit geval aanpassen van Zijn wetten en tijden is, om nog maar eens iets te noemen, onlosmakelijk verbonden aan de Antichrist, laten we dat aub niet vergeten. 

"En hierdoor weten wij dat wij Hem kennen, namelijk als wij Zijn geboden in acht nemen. Wie zegt: Ik ken Hem, en Zijn geboden niet in acht neemt, is een leugenaar en in hem is de waarheid niet. Maar ieder die Zijn woord in acht neemt, in hem is werkelijk de liefde van God volmaakt geworden. Hierdoor weten wij dat wij in Hem zijn. Wie zegt in Hem te blijven, moet ook zelf zo wandelen als Hij gewandeld heeft." 1 Johannes 2: 3-6


Heb je naast lief als jezelf vertaald naar:
‘Heb jij je vader en je moeder in je jeugd niet altijd geëerd en gerespecteerd? Je hebt het vijfde gebod overtreden.’(Exodus 20:12) 
‘Ben je ooit boos geworden op iemand? Je hebt het zesde gebod overtreden.’ (Vergelijk Exodus 20:13 met Matteüs 5:21-22). 
‘Heb jij ooit naar een vrouw gekeken en begeerte naar haar gehad? Je hebt het zevende gebod overtreden.’ (Vergelijk Exodus 20:14 met Matteüs 5:27-28). 
‘Heb jij ooit iets meegenomen dat niet van jou was? Je hebt het achtste gebod overtreden.’ (Exodus 20:15). 
‘Heb jij altijd de waarheid verteld? Zo niet, dan heb jij het negende gebod overtreden.’ (Exodus 20:16). 
‘Heb jij ooit een verlangen gehad iets te hebben dat van een ander was? Dan heb je het tiende gebod overtreden.’ (Exodus 20:17).

‘Snap je waarom Jezus zei dat Hij kwam om zondaren te redden?’ (Markus 2:16-17)


Reacties

Populaire posts