moeder maria rust in haar graf

"Want de levenden weten dat zij sterven zullen, maar de doden weten helemaal niets. Zij hebben ook geen loon meer, maar hun nagedachtenis is vergeten. Ook hun liefde, ook hun haat, ook hun afgunst is al vergaan. Zij hebben geen deel meer, voor eeuwig, aan alles wat er onder de zon plaatsvindt." Prediker 9: 5, 6



De moeder van Yeshua, want daar gaat deze blog over, is een zeer inspirerende vrouw, een vrouw die in allerlei opzichten tot de verbeelding spreekt, in haar kracht, zegen en geluk als zowel in haar strijd, zwakte en verdriet.
Het verhaal over Maria begint niet persee in het nieuwe testament, maar daar komt haar persoon, haar bestaan wel sprekend in beeld en letterlijk tot leven.

De bijbel verhaalt ons dat Maria wordt bezocht door een Engel van G´d YHWH, om haar te vertellen dat ze op een punt in haar leven is aangekomen waar alles drastisch, maar ook dramatisch zal gaan veranderen. Haar wordt aangezegd dat ze de moeder zal worden van de Zoon van G´d YHWH, de G'd van Abraham, Isaak en Jacob, de Schepper van hemel en aarde.
Maria zal zwanger worden buiten de wet om, buiten de natuur wet om, een weg die onbegaanbaar is voor ons mensen, een weg die alleen maar bewandeld kan worden door Hem die alle wetten, zowel de morele wetten als de natuurwetten beheerst, of zoals de oosterburen dat zo mooi kunnen zeggen; "Er hat alles im griff".

De latere discipelen van Yeshua vragen zich af hoe dat kan en wie Hij eigenlijk is:

Markus 4:41 En zij vreesden met grote vrees en zeiden tegen elkaar: Wie is Deze toch, dat zelfs de wind en de zee Hem gehoorzaam zijn?

Yeshua blijkt later een aardje naar Zijn Vaartje te zijn :-).

Dat is de reden waarom wij de term onbevlekte ontvangenis kennen, oftewel Maria was zwanger zonder fysieke tussenkomst van een mens, een man, Maria was zwanger ondanks het feit dat ze nog maagd was. Uiteraard een mysterie die het verstand ver te boven gaat maar in overeenstemming is met het weten. We weten dat het kan omdat G'd zelf is, de Alpha en de Omega, het begin en einde van alles, die dmv de Heilige Geest de Vader is van Yeshua, Maria's Zoon.

Maria zoals gezegd een bijzondere vrouw, die gezegend is met een gave, maar ook met een leven die tevens een last en sterven in zich meedraagt en dat niet alleen, ze draagt ook de sleutel in zich tot het oplossen van het zonde en dood probleem. Zij is het die het zaad voortbrengt dat op een gegeven en vastgelegd van G'ds wege gepland moment, de zonde van de wereld zal wegnemen.
Maria niet alleen de moeder van Yeshua, maar ook het mikpunt van satan, de "grote" tegenstander van leven en liefde, een leven die je kan kenmerken als zegen en vloek, waardoor haar ziel verscheurd zal raken.

Maria, de moeder van Yeshua, een sterke maar ook een kwetsbare vrouw, een kwetsbaarheid die wij allemaal in ons meedragen, gevoed door een prikkel met dood als gevolg. Deze prikkel heeft haar niet ontzien, ook Maria als moeder van Yeshua, als bijzondere vrouw werd niet uitgesloten van zonde en dood, ook zij heeft de dood in de ogen moeten kijken.
Hoewel de dood voor de kinderen van YHWH niet het eindstation is, heeft zij deze gang van leven en dood moeten ondergaan en haar hoofd te rusten mogen leggen in het graf.

Maria de moeder van Yeshua, de moeder van het Leven, die niet alleen de dood in de ogen zag, heeft ook het leven mogen zien in haar Zoon, die stierf, maar ook uit de dood is opgestaan en terug gegaan is naar de plek waar Hij zeker en niet in de laatste plaats voor Zijn moeder een plek bij de hemelse Vader in Zijn woning heeft klaar gemaakt.

Openbaring 14:13 En ik hoorde een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Schrijf: Zalig zijn de doden die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun inspanningen, en hun werken volgen met hen.

Maria is ten ruste gelegd in het graf, daar wacht zij net als vele, vele andere gelovigen vanaf den beginne, tot de dag komt dat Yeshua terugkomt naar deze aarde, op de wolken en door iedereen gezien zal worden, omdat Hij zal (terug) komen met grote macht en heerlijkheid, geflankeerd door een grote machtige Engelenschare, om opgewekt te worden uit haar slaap, en haar Heer en Heiland, mijn Heer en Heiland, samen met ons tegemoet mag gaan naar de hemel.

Johannes 14:1 Laat uw hart niet in beroering raken; u gelooft in God, geloof ook in Mij.
2. In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken.
3. En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.

De bijbel is het betrouwbare woord van G'd, en in dat woord vinden we nergens dat Maria naar de hemel is gevaren in die tussen tijd. Toen Maria stierf is ze niet naar de hemel gegaan en tussen haar ter aarde bestelling en nu is er ook niets gebeurd wat haar ten hemel heeft doen varen.
Maria een bijzondere vrouw, de moeder van Yeshua, is niet in de hemel maar rust hier op aarde van haar werken, wat geldt voor eigenlijk iedereen, op enkele uitzonderingen na, uitzonderingen waar zij niet toe behoorde.

De viering van Maria-Tenhemelopneming, Maria Hemelvaart of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is een puur katholiek feest, waar satan (de vader van de leugen) de grondlegger van is.
Mensen gaan volgens de bijbel standaard niet naar de hemel, er bestaat ook geen eeuwige ziel en gaan tussentijds ook niet naar de hemel, worden geen sterren noch wolken, of zweven lichaamsloos rond tussen hemel en aarde, en bewandelen ook geen brug die ze naar de overkant brengt en in de gelegenheid stelt om bij tijd en wijlen weer terug te komen voor een bezoekje, zoals te zien in de film Coco, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures.

Dit "feest" is gebaseerd op pure leugen, met misleiding en Godslastering tot doel. Maria is verheven tot (af)god, zij heeft door leugen en bedrog een positie gekregen die alleen de Allerhoogste toekomt, wat er zorg voordraagt dat anderen dan alleen YHWH oneigenlijke eer toekomt, zoals de Farao´s, Pausen, Shiva, Mohammed of Dalai Lama´s, en dat is een gruwel in de ogen van de Allerhoogste. Maria verering is afgoderij en geestelijk overspel wat altijd zal leiden tot dood en verderf.
De katholieke kerk heeft zich bereidwillig verklaard om deze leugen de wereld in te helpen, om een medium te zijn van satan, de vader van de leugen, waardoor vele mensen op het verkeerde been zijn gezet en nog steeds worden gezet, daardoor iets of iemand aanbidden wat niet aanbeden mag worden.

Exodus 20:4 U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van wat boven in de hemel, of beneden op de aarde of in het water onder de aarde is.
5. U zult zich daarvoor niet neerbuigen, en die niet dienen, want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten,
6. maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen.

Deze kerk, dit instituut heeft afgoderij tot kunst verheven en daarvoor velen "heiligen" ingezet. Deze kerk bepaald ook wie wel en wie niet heilig is of heilig verklaart mag worden. Dit instituut welke zich de macht aanmeet zich gelijk of boven de Allerhoogste te stellen en zelfs zich te kanten tegen de God van het universum.

Daniël 7:23 Hij zei het volgende:
Het vierde dier zal het vierde koninkrijk op aarde zijn, dat verschillen zal van al de andere koninkrijken. Het zal heel de aarde verslinden, het zal haar vertrappen en haar verbrijzelen.
24. En de tien hoorns duiden aan dat uit dat koninkrijk tien koningen zullen opstaan, en na hen zal een ander opstaan. Die zal verschillen van die er eerder geweest waren. Drie koningen zal hij vernederen.
25. Woorden tegen de Allerhoogste zal hij spreken, de heiligen van de Allerhoogste zal hij te gronde richten. Hij zal erop uit zijn bepaalde tijden en de wet te veranderen, en zij zullen in zijn hand worden overgegeven voor een tijd, tijden en een halve tijd.


De bijbel daarentegen leert dat iedereen heilig is die Yeshua erkent als de Zoon van YHWH, en tevens erkent dat Hij het Lam is dat de zonde van de wereld wegneemt, daarvoor Zijn leven gegeven heeft aan het kruis van Golgotha waarbij zijn krachtig en zuiverend bloed heeft gevloeid.
De redding is alleen in Hem de Zoon van G'd, omdat het G'd zelf is die van ons houdt en zich met ons wilde verzoenen.
De redding is niet gegeven via de weg van mensen of mensen die denken dat ze boven anderen mensen staan. Het is alleen gegeven aan het Lam om te redden, te verlossen en te heiligen.
Yeshua is die Weg, de Waarheid en het Leven daarin gebleken.

Verlossing van zonde en dood kan alleen via het kruis van Golgotha, via de Zoon die op Golgotha Zijn leven in onze plaats heeft gegeven voor redding, voor verlossing van zonde en dood, waardoor wij weer mogen leven van eeuwigheid tot eeuwigheid, waardoor wij heiligen worden, apart gezet voor de eeuwigheid, gratis en voor niets, niet meer en niet minder is het geval.

In het graf wachten velen waaronder Maria, tot het moment daar is dat wij en ook zij die beloning, die genade gave in ontvangst mogen nemen en weer verzoend en verenigd zullen worden met onze G'd, onze Maker, onze Hemelse Vader.

1 Thessalonicenzen 4:13 Maar ik wil niet, broeders, dat u onwetend bent ten aanzien van hen die ontslapen zijn, opdat u niet bedroefd bent zoals ook de anderen, die geen hoop hebben.
14. Want als wij geloven dat Jezus gestorven en opgestaan is, zal ook God op dezelfde wijze hen die in Jezus ontslapen zijn, terugbrengen met Hem.
15. Want dit zeggen wij u met een woord van de Heere, dat wij die levend zullen overblijven tot de komst van de Heere, de ontslapenen beslist niet zullen voorgaan.
16. Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan.
17. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn.

Reacties

Populaire posts