halloween is dood

Leviticus 19:31 U mag u niet wenden tot de dodenbezweerders en tot de waarzeggers. U mag hen niet raadplegen, zodat u zich met hen verontreinigt. Ik ben de HEERE, uw God.

De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 November.

Halloween is van oorsprong een Keltisch feest. 
Bij de Kelten speelden doden en geesten een belangrijke rol. Op 31 oktober was het voor de Kelten de nacht van Samhain, de god van de doden. Die avond was ook hun oudejaarsavond. 
De Kelten geloofden dat deze nacht geesten van de doden van dat afgelopen jaar terugkwamen om bezit te nemen van een levend lichaam. Om zich daartegen te beschermen verkleedden mensen zich als 'dode' en/of droegen ze enge maskers. Zo probeerden ze de geesten op een dwaalspoor te zetten of af te schrikken.

Dag van de doden
In tegenstelling tot halloween, gelooft men daar dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november. Gedurende het hele jaar bereidt men zich voor op het festival, men verzamelt goederen die men aan de doden zal offeren.

In de periode rond de dag van de doden maakt men graven van dierbaren schoon en versiert deze. Sommige families bouwen bovendien altaren in hun huis. Men bezoekt de graven van dierbaren en offert er voedsel en drank. 

Oud- en nieuw vuurwerk
Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de angst voor kwade geesten. De gedachte dat deze met oud en nieuw opdoken, was zeer groot. Vandaar dat mensen van oudsher rondom de jaarwisseling een hoop herrie produceren. De uitvinding van het buskruit maakte dit een stuk gemakkelijker!

Allerheiligen
Eeuwen later kreeg het christelijk geloof steeds meer invloed in Europa. En daarin gingen ook de katholieke feestdagen een rol spelen. In het jaar 609 werd door paus Bonifatius IV op 13 mei Allerheiligen ingevoerd, als een feestdag om heiligen te herdenken: overleden christenen die op een bijzondere manier Gods liefde hadden uitgedragen en soms zelfs hun leven daarvoor hadden gegeven. Let wel Allerheiligen is geen bijbels feest het is een satanisch geïnspireerd feest van dode mensen verering en dus afgoderij.

zie link: allerheiligen

Allerzielen
Toen de Kelten die ook in Europa woonden in de God van de christenen gingen geloven, bleven ze toch ook Samhain vieren. Daarom werd in het jaar 835 door paus Gregorius IV, de datum van Allerheiligen verschoven van 13 mei naar 1 november. Hij hoopte dat de volken met Keltische gebruiken dit katholieke feest over zouden nemen. Maar in de praktijk gebeurde dit niet. Daarnaast werd 2 november door de Katholieke Kerk uitgeroepen tot Allerzielen, een dag om de overige doden te gedenken.

Ook hier weer heeft de katholieke kerk in haar "wijsheid" en "verleende" autoriteit besloten dat niet alleen de "heilige" doden het recht hadden op bijzondere verering, maar mochten we ook de overige doden, het gepeupel, het gewone voetvolk en vooral de kinderen niet zomaar vergeten, vandaar dat er een speciale dag is ingesteld, de dag na allerheiligen, je weet wel de day after, om ook nog even wat aandacht te schenken aan hen. 
Ook hier is geen bijbelse grondslag voor en getuigd van satanische invloed om iets te gedenken en te vereren wat niet meer is, wat vergaan is en wat de bijbel definieert als afgoderij en mensen verering, zeker als je dat naadloos laat overvloeien in "feesten" die bol staan van het occulte en spiritisme over doden, dolende zielen en geesten. Dit kunnen we "gerust" scharen onder satans key business.

Halloween, dag van de doden, allerheiligen en allerzielen is een vermenging van feesten die bedoeld zijn om de mensen weg te houden van de waarheid, weg te houden van de God van de bijbel YHWH, weg te houden van Yeshua, met als ultieme doel om de mensen in het ongeluk te storten waarbij de gedachten dat wij onszelf kunnen redden en boven de dood kunnen uitstijgen als waarheid wordt beschouwd, als we maar flink ons best doen en vooral veel geloof hechten aan onszelf en aan ons eigen kunnen.

Genesis 3:4 Toen zei de slang tegen de vrouw: U zult zeker niet sterven. 5. Maar God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend.

Het bijzondere daarbij is dat dit geloof in ronddolende geesten nog steeds hoogtij viert, maar het ware geloof in een God van de levende die regeert, van ons houdt en bezig is met het uitvoeren van een plan om de aarde en de mens te redden uit liefde, steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. De leugen wordt daarbij verkozen boven de waarheid, dit om het tijdelijke genot te stellen boven het eeuwige boven leven, liefde, vrede en harmonie. 
We geloven blijkbaar graag wat ons het beste past, terwijl we vergeten dat het geloof in de Allerhoogste God, en in de Zoon onze Verlosser van de zonde en de dood, ons het grootste voordeel oplevert, nl liefde en het eeuwige leven. Een eeuwig leven die wij verkrijgen omdat we het mogen ontvangen van de Bron van ons bestaan, de Schepper van hemel en aarde, jouw Schepper, jouw hemelse Vader.

Halloween een feest waarbij gezegd moet worden dat de grote meute vaak meedoet met een "traditie" waarvan ze geen notie hebben wat ze nu eigenlijk aan het doen zijn en voor hen vaak niet meer is als een tijdelijk, vluchtig en leeg vermaak, waarbij het tijdelijk moment van "geluk" en plezier alles van waarde in het leven naar de achtergrond verdringt en waarbij ook nog eens de commercie goede financiële tijden ondergaat, wat ook geldt voor oud en nieuw, pasen, hemelvaart, pinksteren, etc....
Ook christenen ontkomen niet aan het in aanraking komen met dit soort afgodische en satanische met een christelijk sausje overgoten feesten die God verafschuwd, omdat het ons als mens in het ongeluk stort, omdat we toelaten dat op deze slinkse en sluwe wijze satan de regie over ons leven krijgt.  Dit soort aardse en vaak occult gefundeerde perikelen, feesten, geneugten, zijn een voorstadium van oorlogen, rampen, ziekte en dood, maar waarbij dood dan ook echt dood is en niets van doen heeft met dolende zielen of geesten waarmee wij ogenschijnlijk zouden kunnen communiceren en die wij op welke wijze dan ook kunnen benaderen, bevragen of raadplegen.
Daarom vraagt het een scherpe, kritische en heldere geest waarmee wij de wereld waarin wij leven blijven bezien en beoordelen en met liefde een boodschap van heil en zegen, van verlossing en genade kunnen tegemoet treden.
Hoe onschuldig is dit alles waarmee wij in aanraking komen en wat brengt het ons en wat doet het met ons geloof in de enige God en Schepper van hemel en aarde YHWH? Zou het ons net zo makkelijk weer van Gods pad naar Zijn troon afbrengen als we ons ermee inlaten?

De bijbel is bij dit alles een goed hulpmiddel om alles scherp te blijven zien en vooral in perspectief. Gods Woord, een woord wat een licht op ons levenspad is gebleken voor inmiddels alweer duizenden jaren en zijn effect ervan al meer dan bewezen heeft.

zei ook deze link:👉 waar blijven onze doden 

Leviticus 20:6 En de persoon die zich tot de dodenbezweerders of tot de waarzeggers wendt om als in hoererij achter hen aan te gaan – tegen die persoon zal Ik Mijn aangezicht keren en Ik zal hem uit het midden van zijn volk uitroeien.

God kent ons en wil ons graag brengen in Zijn koninkrijk, een eeuwig koninkrijk waar licht en liefde heersen en waar geen ruimte is voor zonde, dood en duisternis. God wil bij ons wonen, maar God is geen God van het compromis. Hij wil dat wij Hem volgen, Zijn wetten gehoorzamen die een richtlijn zijn voor een hoog moraal en een liefdevol leven, meer ruimte is er in dat leven niet omdat dat het enige leven is, wat garant staat voor vrede, harmonie, liefde en eeuwigheid. 
Jezus heeft dit mogelijk gemaakt door Zijn offer waarmee Hij ons vrijgekocht heeft van de wurggreep van de zonde en de dood, het is aan ons om te kiezen voor de God van de levende, of voor de god van de doden. Met het vieren van halloween breng je eer aan de god van de doden, de oude slang, de draak ook wel de duivel genoemd.

Johannes 8:44 U bent uit uw vader de duivel, en wilt de begeerten van uw vader doen; die was een mensenmoordenaar van het begin af, en staat niet in de waarheid, want er is in hem geen waarheid. Wanneer hij de leugen spreekt, spreekt hij vanuit wat van hemzelf is, want hij is een leugenaar en de vader van de leugen.

Met het aannemen van Jezus, het geloven in Zijn verlossend offer, dat Hij de zonde overwonnen heeft, de dood van zijn macht heeft beroofd, met bekering/omkering van onze eigen zonde weg, en door  wedergeboorte, waarin we Jezus volgen in Zijn voetsporen, door te leven volgens de wil van de Vader, eren wij de God van alles wat leeft, van eeuwigheid tot eeuwigheid.

Jozua 24:14-17 Nu dan, vrees de HEERE, dien Hem in oprechtheid en trouw, doe de goden weg die uw vaderen gediend hebben aan de overzijde van de rivier en in Egypte, en dien de HEERE. Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont. Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen! Toen antwoordde het volk en zei: Er is geen sprake van dat wij de HEERE zouden verlaten om andere goden te dienen. Want de HEERE is onze God. Hij is het Die ons en onze vaderen uit het land Egypte, uit het slavenhuis, heeft uitgeleid en Die deze grote tekenen voor onze ogen gedaan heeft en ons bewaard heeft op heel de weg die wij gegaan zijn, en voor alle volken door het midden waarvan wij getrokken zijn.

Reacties

Populaire posts