kwaad, hygiene en quarantaine

Deuteronomium 19:19 dan moet u met hem doen zoals hij met zijn broeder dacht te doen. Zo moet u het kwaad uit uw midden wegdoen.


Zo moet u het kwaad uit uw midden wegdoen komt zeven maal voor in het boek Deuteronomium,
(zie hfdst. 13 : 5; 17 : 7; 19 : 19; 21 : 21; 22 : 21; 22 : 24; 24 : 7).
Bovendien vinden we nog twee maal de uitdrukking: zo zult gij het kwaad uit Israël wegdoen (hfdst. 17 : 12 en 22 : 22).

Het gaat hierbij om verschillende vormen van kwaad doen. Van valse voorzeggingen, ook wel profetieën genoemd, waarbij je vandaag de dag ook zou mogen denken aan horoscoop lezen, kaarten leggen, handlezen, sterren duiden en koffiedik kijken, tot het afleggen van valse getuigenissen, het aanbidden van afgoden, zoals het buigen voor beelden en het vereren van doden en daar gunsten en raad aan vragen, moord, homoseksualiteit, hoererij en overspel en het in quarantaine doen van je naasten met een besmettelijke ziekten, wat ook als een kwaad werd gezien en beteugelt moest worden.
Het handhaven van dit soort hoogwaardig moraal had ons kunnen behoeden voor vele en grootschalige problemen.

Bij het Sars Virus heeft Hygiëne en Quarantaine de hoofdrol gespeeld in het bestrijden en is een Vaccin overbodig gebleken.
 
Het afzwakken van virus varianten gemixt met een cocktail van andere lichaamsvreemde gifstoffen wordt straks overbodig omdat men in de zeer nabije toekomst over wil gaan tot het toedienen van synthetisch DNA wat straks het virus moet gaan herkennen en waarbij het lichaam de bestrijding van aanwezige virus zelf inzet.
Wat lichaamsvreemd (synthetisch DNA) met ons lichaam doet, daar maken we ons maar geen zorgen over, we vertrouwen de regeringen, we vertrouwen de pharmaceutische bedrijven, we vertrouwen het RIVM blind en geloven hen allemaal op hun blauwe ogen, toch?

Zelf denk ik dat het zo zit: we zijn elkaar aan het uitmoorden en dan doel ik niet alleen op regeringen, voedsel en warenautoriteiten en rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu, nee dan doel ik op wij, ons allemaal als collectief maar ook als individu.

We verkrachten de basis van onze gezondheid, door de manier waarop wij zelf en ieder individu persoonlijk, met onze leefomgeving omgaan. Onze vraat en hebzucht neemt in alles de overhand. Hebben, hebben, en alsmaar meer willen hebben is ons persoonlijk devies. Wat het met moeder aarde doet wordt pas relevant als we van heel dichtbij gaan meemaken wat de gevolgen zijn die ons dan als mens persoonlijk raken, en dan niet alleen in onze portemonnee maar zeker in ons welzijn en dus onze gezondheid.

Van de 100 longkanker patienten is onomstotelijk vastgesteld dat 80 patiënten het hebben gekregen door het roken, en van die 80 mensen hebben 27 patiënten het gekregen door meeroken, en wat doen we met die informatie? Ach mijn opa is er ook 96 jaar mee geworden, het zal wel niet zo'n vaart lopen, terwijl het wel zo'n vaart loopt, maar de lobby van de tabaksindustrie is langer gebleken dan de rechterlijke macht, langer gebleken dan de zorg om je naaste omdat geld en macht alles verduisterd en verblind, zelfs de liefde en zorg voor je medemens boeit je blijkbaakbaar niet omdat het grote geld harder lonkt dan al het andere.



Dit staat model hoe wij met onszelf en met anderen wensen om te gaan. We kappen oerwouden, veroorzaken een gigantische disbalans in de natuur, wijzen natuurlijk graag met een beschuldigende vinger naar de directe veroorzakers en vergeten voor het gemak maar even dat het ook hier gaat om vraag en aanbod, uw vraagt nl en zij draaien.
Jij bent zelf de oorzaak van wat er op jouw planeetje gebeurd.

Er is op dit moment geen voedseltekort wereldwijd gezien en is er ook nooit geweest en toch laten we miljoenen mensen en dus ook 55 miljoen kinderen verrekken van de honger, omdat het delen met de noodlijdende mens economisch onverantwoord is gebleken.
We draaien het liever allemaal door de molen en belasten vervolgens de industrie met de vraag hoe wij vlees, groente en fruit zo kunnen manipuleren waarbij de hoogst mogelijke opbrengst wordt gehaald met als uitgangspunt, het maximaal haalbare economische rendement, en daar heeft iemand belust op geld natuurlijk altijd oren naar, vooral als de nood bij zijn naasten hoog is.
De één zijn dood is de ander zijn brood, waarbij wiens brood men eet, diens woord men spreekt hand in hand lijken te gaan.

Komt nog bij dat het genetisch manipuleren van voeding gedragen wordt door de visie dat we moeder aarde op grote schaal en met de snelheid van het geluid aan het uitbuiten zijn, waardoor ook de rich en famous straks in het geding gaan komen en geconfronteerd zouden kunnen worden met een echt voedsel tekort, en dan is deze vorm van voedsel verkrachting weer legitiem en verantwoord en noodzakelijk.

Wat ligt hier nu echt aan ten grondslag?
Daarop is maar één echt en eerlijk antwoord op te formuleren.

Wetsverachting!!!

Dit is een woord wat blijkbaar niet meer in het Nederlands woordenboek voorkomt en ik vermoed in meerdere talen niet, gezien de schaal waarop het verachten van de wetten plaatsvindt.

Het gaat hierbij om twee soorten wetgeving.
De wetten van de natuur, die niet per toeval zijn ontstaan miljarden jaren geleden, maar getuigen van een hogere intelligentie, en dan heb ik het idd niet over de mens zelf.
En het gaat hier om de morele wetten, die ook niet van onze hand komen, want dat hebben we de afgelopen paar duizend jaar wel bewezen tot op de dag vandaag, hoe wij van nature met elkaar om wensen te gaan waarbij het ikke, ikke, ikke en al de rest kan stikken de grondslag van ons doen en laten is gebleken.

Het tij is volgens wat ik leer vanuit de bijbel niet te keren, wat niet wil zeggen dat we niet ons uiterste best moeten doen om in de staart van onze geschiedenis (waar we inmiddels zijn aangekomen) er toch nog het beste van te maken, het is nl al een hele tijd geen 5 voor 12 meer, dat station zijn we ruim gepasseerd.
De handvatten om het toch nog het beste van te maken, liggen daarvoor nog steeds binnen ons bereik, het is een kwestie van willen, omkeren en doen.

We moeten terug naar de Bron van ons bestaan, erkennen dat niet wij voort zijn gekomen door een toevallige samenloop van omstandigheden en dat de oerknal uit het niets en door niets de moeder is van ons bestaansrecht, maar dat we geschapen zijn, vanuit het niets, maar niet door het niets, maar door de Schepper van deze hemel en aarde, door de Allerhoogste God, die van ons houdt en het beste met ons voorheeft, drukdoende om de puinhopen die wij door ons doen en laten hebben veroorzaakt op te ruimen. 

Genesis 1:1-5 In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water. En God zei: Laat er licht zijn! En er was licht. En God zag het licht dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis. En God noemde het licht dag en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de eerste dag.

De mens zelf is deze ellende begonnen waarbij de grootste liefdes gave nl onze vrije wil tevens ons struikelblok is geworden, waarbij hebzucht en macht de voedingsbodem zijn geweest om die gave van vrije wil op een verkeerde manier in te zetten.

Genesis 3:1-6 De slang nu was de listigste onder alle dieren van het veld, die de HEERE God gemaakt had; en hij zei tegen de vrouw: Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof? En de vrouw zei tegen de slang: Van de vrucht van de bomen in de hof mogen wij eten, maar van de vrucht van de boom die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: U mag daarvan niet eten en hem niet aanraken, anders sterft u. Toen zei de slang tegen de vrouw: U zult zeker niet sterven. Maar God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend. En de vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden; en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at ervan.  

Wetsverachting vond plaats omdat de mens tegen Gods wil in ging en koos voor zijn eigen hebzuchtige weg naar (schijn) vrijheid. Van een hele hoge klif afspringen zonder maatregelen te nemen die de natuurwet als vereiste stelt, geeft een hele korte tijd het gevoel van vrij zijn, maar zoals altijd zit het venijn hem in de staart. De val zal nog wel gaan, maar met die hoge snelheid de grond raken is funest. En zo is het gegaan.
De mens heeft gezondigd tegen zijn Maker en Wetgever, en kijk om je heen wat dat voor een resultaat heeft gegeven, we zijn op een dodelijke wijze ter pletter gevallen tegen de grond. 

Mattheüs 24:12 En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen.

Inmiddels zijn we zover heen dat er geen houden meer aan is, het overwinnen van zonde en dood is überhaupt niet aan ons gegeven, dat probleem heeft God zelf moeten oplossen en daar heeft Hij ook inmiddels alles voor in werking gezet, al vanaf het begin heeft God alles in het werk gesteld om ongedaan te maken wat de eerste Adam veroorzaakt heeft. Daarvoor is Hij naar deze aarde gekomen als mens en onze plaats ingenomen door onze zonden op zich te nemen en voor ons de straf te dragen door te sterven, en dat aan het kruishout van Golgotha, alweer een dikke 2000 jaar geleden.

Johannes 3:16,17 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden.

Het is diezelfde God die ons de natuurwetten heeft gegeven en de morele wetten. Hij is Rechter, en dan niet een Rechter die ons wil straffen, maar ons leefregels heeft gegeven om een zo'n mooi, goed, gezond en gelukkig leven te leiden.
De handvatten voor een goed leven zijn:
Heb God lief met geheel uw hart, verstand, ziel en kracht boven alles en jouw naaste als jezelf.
Deze twee prachtige regels zijn een samenvatting van Gods tien woorden van belofte en liefde. Deze regels beperken ons niet, maar houden ons vrij, vrij van zonde, verderf en dood.

Exodus 20:1-17 Toen sprak God al deze woorden:
Ik ben de HEERE, uw God, Die u uit het land Egypte, uit het slavenhuis, geleid heeft. U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van wat boven in de hemel, of beneden op de aarde of in het water onder de aarde is. U zult zich daarvoor niet neerbuigen, en die niet dienen, want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten, maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen. U zult de Naam van de HEERE, uw God, niet ijdel gebruiken, want de HEERE zal niet voor onschuldig houden wie Zijn Naam ijdel gebruikt.
Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienaar, noch uw dienares, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is. Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die.

12. Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft. U zult niet doodslaan. U zult niet echtbreken. U zult niet stelen. U zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste. U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn dienaar, noch zijn dienares, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is.

Dat is een keuze, en die keuze kun je vandaag maken. Ik zeg doen!!!

Ik zeg doen omdat de wereld met haar geschiedenis en haar toekomst op de drempel staat van haar ondergang, niet dat wij die ondergang nog tegen kunnen houden, maar we kunnen wel kiezen voor een einde met een mooi en nieuw begin.

Openbaring 21:1-7 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer.
En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. Wie overwint, zal alles beërven, en Ik zal voor hem een God zijn en hij zal voor Mij een zoon zijn.

Reacties

Populaire posts