before C and after C

2 Thessalonicenzen 3:3-5 Maar de Heere is getrouw, Die u zal versterken en bewaren voor de boze. En wij vertrouwen van u in de Heere, dat u doet en ook doen zult wat wij u bevelen. En de Heere moge uw harten richten op de liefde van God en op de volharding van Christus.


Waar je hart van vol is loopt de mond van over.
Nu kan ik mij wel een beter onderwerp voorstellen om mijn hart vol van te laten zijn, dan de je weet wel c waar we 2020 mee zijn begonnen en waar we ook 2020 mee zijn geëindigd, waar we mee naar bed gaan en waar we mee opstaan.

Ruim acht jaar geleden werd er al drukdoende gespeculeerd over hoe onze maatschappij eruit zou zien als het zou worden getroffen door sars/covid. Toen al werden naam en toenaam genoemd en schaamteloos scenario`s (wat nu beter gedefinieerd kan worden als doemscenario`s) gedocumenteerd en geprotocolleerd. Offizielle Bundes (duitse regering) Berichten, liggen open en bloot op het wereld weide web en kan door iedereen die echt geïnteresseerd is ingekeken worden.
Het jaar 2020 zou het jaar van de "waarheid" worden ondanks het feit dat ook dat jaar de leugen op alle fronten enorm geregeerd heeft, en dat is dan ook niet gek als we bedenken waar we vandaan komen en waar we naar toe op weg zijn. Hoe het ook zij het is het gesprek, maar ook de mineur van de dag.

Met één van de grootste debacles nog in ons achterhoofd genaamd de Mexicaanse griep, hadden we een virus te pakken die absoluut niet de geschiedenisboeken mocht ingaan als een pandemie, die af zou lopen met een sisser en uit zou gaan als een kaars, nee deze moest met groot geschut niet alleen bestreden en bezworen worden maar met eenzelfde soort geschut in het leven worden gehouden totdat de verlossing zou genaken nl het vaccin. Bij de Mexicaanse griep werd grof ingezet op aankoop en ook "verkoop". De aankoop is gelukt, bakken met geld, noch karren vol moeite werd gespaard om de dovende kaars te lijf te gaan, achterlijk veel geld werd zinloos over de balk gegooid en zo is het ook te boek gesteld geworden. Wat er ook gebeurt, gebeurt er, maar deze gaat in de boeken als een pandemie die we echt hebben moeten bestrijden, met de middelen die voordien altijd alleen maar zinloos veel geld hebben gekost. Nu gaan we het geld verslinden gerechtvaardigd boeken, en als een succesverhaal vereeuwigen in onze aardse kronieken.

Het houdt ons bezig, en wat vast staat is dat het ons meer dan gezond bezig houdt, het drukt op ons en laat ons dagelijks bestaan behoorlijk steunen, kreunen en kraken. Mensen worden er ziek van, zelfs zonder fysiek in aanraking te zijn gekomen met de boosdoener himself, door eenzaamheid, isolatie, angstzaaier, opgelegde beperkingen en uitzichtloosheid. De grote boosdoener blijkt dan bij nadere beschouwing niet eens het virus te zijn, want dat fenomeen hebben we al vanaf mensenheugenis, nee het zijn de absurde, exceptionele, exorbitante en draconische maatregelen die individuen, groepen, bedrijven en hele volksstammen de das om doen, en of we willen of niet iedere keer hebben we het er over en vreet het aan ons welzijn het domineert het nieuws, het domineert ons leven.
Als je mij zou vragen wie begint er nu iedere keer toch weer over dan weet ik het niet, ik weet niet wie er iedere keer over begint, je zou haast kunnen zeggen, wie niet?
Het houdt natuurlijk iedereen bezig dus ik snap het wel, maar wat ik niet begrijp is dat alles wat een kritisch geluid laat horen over één kam wordt geschoren met diegene die zonder na te denken overal tegen zijn, en dat doen dan vooral weer diegene die het overal mee eens zijn wat van regeringswege komt, dus ja je houdt verschillende kampen en als er al verdeeldheid in de wereld was en die is er met zekerheid, dan is dat nu nog duidelijker geworden. Mensen lopen met een grote boog om je heen, blaffen je af als je niet met een mondmasker oploopt of fietst, of weigeren je de deur, een hand te geven etc... alles vanwege een virus die niet de mildste variant is, maar waar nog steeds de meeste mensen van genezen zonder medisch ingrijpen. Onze hele maatschappij, wat zeg ik de hele wereld is in de greep van het virus, en dat niet alleen, het polariseert, het genereert ineens vijanden die zo maar uit een duivelshoekje kunnen opdoemen. Er is geen programma op Tv waar het niet wordt benoemd, het wordt als het ware in ons DNA geramd ook als je lichaam er niet mee in aanraking komt, en zo ook in de gesprekken zal het iedere keer weer aan de orde komen, omdat de maatregelen die zijn getroffen dit afdwingen, je ontkomt er niet meer aan, en wat mij betreft is dit een stukje satans vernuft, het houdt de wereld in zijn greep of moet ik zeggen hij houdt de wereld in zijn greep.

Wellicht wordt het tijd dat de wereld er met andere ogen naar gaat kijken, misschien wordt het tijd dat we door deze opgelegde pandemie iets meer proeven en iets beter leren zien hoe zonde werkt, en hoe de zonde de wereld vanaf de zondeval door ongehoorzaamheid in zijn macht heeft gekregen.

Psalm 51:7 Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren, in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen.

Toen Adam en Eva zondigde werd satan, Gods tegenstander onze heer en meester, de natuur van de mens veranderde dermate, dat het licht, het leven de liefde en goedheid uit ons DNA verdween. De mens word door de zonde boos genoemd en alles wat zij doet is boos. Doordat de natuur van de mens veranderde, veranderde ook haar gedrag, het goede wat de mens in zich had ontvangen van haar maker verdween omdat de zonde een breuk veroorzaakte tussen God en de mens. De mens werd van nature afgesneden van haar (voedings)Bron, stond daardoor van het ene op het andere moment totaal anders in het leven. Alles wat leefde stond elkaar vanuit het niets ineens naar het leven, vijandschap, verderf en dood had zijn intrede gedaan en hield vanaf dat moment alles in zijn onlosmakelijke dodelijke wurggreep.

En natuurlijk is dit van een geheel andere orde dan het virus wat de wereld in haar greep houdt op dit moment, met name omdat we denken dat het een tijdelijk iets is die wij wel weer met ons vernuft, onze techniek en wetenschap kunnen overkomen, dat wij het kunnen winnen van deze virus dmv een "eenvoudig" spuitje met een goedje wat zijn uitwerking op termijn nog moet laten blijken.

Waar ik uiteindelijk naar toe wil is dat we voor de tweede keer staan voor een voor en na situatie.
Door het virus lijkt voor de tweede keer de tijd in tweeën te zijn gesplitst op Globaal niveau door een gemeenschappelijk factor. We kennen nu al de tijd voor en de tijd na Corona, de tijd voor en na de c.
Ook wereldoorlogen hebben een soortgelijke impact op de wereld gehad, maar minder globaal en met een andere soort vijand. De vijand heeft nu niet één land, of één continent in haar greep, deze vijand heeft onze planeet in haar greep.
Voor de uitbraak van de c, de periode voor c, waren we vrij, konden mensen gaan en staan waar ze wilden, waren er weinig tot geen beperkingen die een grote impact hadden op ons leven. De voetdruk die de tweede wereldoorlog heeft achtergelaten zorgde voor meer vrijheid dan gebondenheid. We waren zelfs op een punt gekomen dat binnen grote delen van de wereld de grenzen fysiek verdwenen en kon men hoppen van land naar land zonder een controlerende macht boven ons.
Dat is op dit moment wel even heel anders, borden die waarschuwen dat je landsgrenzen passeert, daaraan gekoppeld de dreiging van geldboetes die exorbitante bedragen voorstaan. Winkels die as we speak weer een beetje verder opengaan en mensen mogen binnenlaten maar onder geldende restricties. Er doen zich situaties voor in ons land waar zelfs paralellen worden gezien, geproefd en ondervonden die aan de overheersing door onze oosterburen worden gelinkt tijdens de tweede wereldoorlog.

Maar waren we voor deze c echt vrij? Ik denk dat als je honderd mensen deze vraag zou stellen er honderd verschillende antwoorden zullen komen, omdat persoonlijke situaties de reden zijn voor persoonlijke belevingen en antwoorden. Er zijn mensen die misschien leven in een vrij land, een land van onbegrensde mogelijkheden, (als dat al echt zou bestaan), maar gevangen zitten in een lijf met zijn beperkingen, beperkingen die gebondenheid aan de dag leggen, maar ook mensen met psychische beperkingen of verkeren in bepaalde conditionele omstandigheden die het opleggen van beperkingen noodzakelijk maken. Ik denk dan ook dat het opleggen van draconische maatregelen bij een uitbraak van een dergelijk virus zeker deze medeburgers al helemaal geen goed doen en van hun nog meer gevangenen maakt dan ze al waren.
Zal de v van vaccin het probleem oplossen, zal deze v al onze problemen kunnen oplossen, zal de v ons weer vrij kunnen maken, vrij van alle lasten en beperkingen die het leven aan ons opgedrongen heeft. Of is hier toch wat meer voor nodig?

We leven vanuit mijn gezichtspunt voor de tweede keer voor en na de c, waarbij voor de tweede keer de tijd in tweeën is gesplitst. De tweede c staat voor het virus, we leven op dit moment tijdens deze c maar hopen op een leven na deze c, en vragen ons in alle eerlijkheid af hoe dat zal gaan worden, hoe dat er uit zal gaan zien, wat het ons brengt. We weten hoe het voor de c was, en gezien hoe ons leven nu is ingericht en waar we nu mee te dealen hebben, kan ik mij voorstellen dat de meerderheid wel hardop durft te zeggen dat het goed was. Dus waar gaat het heen, en wordt het echt weer "beter"?

De eerste C staat voor Christus, een aangezien we toch te maken hebben met een virus van haast apocalyptische omvang, kan ik ook dit bruggetje makkelijk maken. Hoe was het voor de C, voor Christus, en hoe was het na de C, na Christus, en waarom heeft Hij zoveel invloed gehad dat Hij instaat was om ons mensen ertoe te bewegen de tijd in tweeën te delen met een voor en na.
De bijbel heeft daarop natuurlijk als enige het antwoord en de wetenschap zal daar zeker in volgen omdat er geen andere uitleg is dan die de Bijbel, Gods Woord ons aanreikt.

Volgens de Bijbel is de aarde geschapen en niet ontstaan door een toevallige samenloop van omstandigheden. De aarde was goed, alles wat geschapen was, was perfect, alles was in harmonie met elkaar, zelfs de mens die God gemaakt had stond in harmonie tov elkaar, tov de natuur en tov van haar Maker. Daar kwam helaas veel te snel verandering in, een verandering die een duistere periode inluidde met veel verdriet, pijn, tranen, en de dood. Liefde en leven moesten hiervoor plaatsmaken wat voortkwam uit de keuze van de mens door een weg te gaan waarvoor God had gewaarschuwd. Ga deze weg niet, want als je dat doet dan zal je voorzeker sterven. Dan zul je geconfronteerd worden tijdens het leven wat je nog mag en kan leven, met alle factoren die dat einde van je, dat sterfelijke wat ontstaat, inluid. De mens koos, maakte de verkeerde keuze uit pure vrije wil en liep met volle snelheid tegen de gevolgen aan waar God hen in Zijn liefde voor hen, gewaarschuwd had.

Romeinen 3:10-18 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, er is niemand die verstandig is, er is niemand die God zoekt. Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één. Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen. Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, hun voeten zijn snel om bloed te vergieten. Vernieling en ellende is op hun wegen, en de weg van de vrede hebben zij niet gekend. De vreze Gods staat hun niet voor ogen.

Als we in alle eerlijkheid in de wereldspiegel kijken dan zien we hier waar God ons voor had gewaarschuwd aan onze ogen voltrekken.
Voor Adam en Eva was de verandering grootst en spectaculair, maar allesbehalve mooi en wenselijk. Vijandschap was een feit, afstand, verraad, bedrog, liegen, begeerte, oneer, afwijzing, haat en nijd waren de nieuwe normen van hun leven geworden, waar ze nu dit geproefd te hebben, op alle fronten mee geconfronteerd werden, achteraf het liefst toch verre van waren gebleven. Maar het was onomkeerbaar, God had het gezegd en God liegt niet:

Genesis 2:16-17 .......Van alle bomen van de hof mag u vrij eten, maar van de boom van de kennis van goed en kwaad, daarvan mag u niet eten, want op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven.

God zij dank was dat niet het laatste antwoord, en hoewel het voor de mens een onomkeerbare situatie was geworden, glooide er hoop aan de horizon die door ongehoorzaamheid zo uitzichtloos en donker was geworden. God zocht hen op, moest ook echt ff zoeken, riep hen, "waar zijn jullie", en kwam na een grondige inventarisatie, en hoe het nu met hen en de wereld verder zou moeten, met een boodschap van hoop, verlossing, genezing, vrede, harmonie, liefde en leven.

God zou zelf het probleem gaan oplossen. Dat zou een lange weg worden, maar die weg moesten zij maar ook God gaan, om het ontstane probleem definitief te tackelen, om alles tot een goed uiteinde te brengen. Eva de moeder van alle mensen, zal uiteindelijk de (over.......groot) moeder van de mens Jezus worden, die de zonde en de dood teniet zou doen. Adam en Eva kregen een blik in de toekomst waar de C ons weer vrij zou maken. Door ongehoorzaamheid, door de zonde, werd de mens geïnfecteerd met een virus waar geen eigen oplossing voor was, geen spuitje. C moest komen om ons weer vrij te maken van onze gebondenheid.
In het Paradijs was de mens vrij, vrij om te gaan en te staan, vrij om te leven, vrij om te spreken, vrij om te genieten, vrij om de vrede, de liefde en de harmonie te omarmen, zonder grenzen en beperkingen. Gehoorzaamheid aan Gods geboden, hadden hun die vrijheid gegarandeerd, zolang ze hun Schepper erkende als hun Vader en Allerhoogste God, hun bron van:

Galaten 5:22 .......liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

Door de zonde, door ongehoorzaamheid hadden ze dat verspeeld, ze hadden hun hand overspeeld door te willen zijn als God en daar hebben ze een grote prijs voor moeten betalen. De prijs die ze betaalden bracht hun helaas niet verder dan alleen een tijdelijk bestaan die minder mooi, minder schoon, minder harmonieus, minder vrede, minder liefde met zich mee bracht, en als het al mooi was dan was het altijd nog een besmette, een vervuilde, een oppervlakkiger en minder eerlijke variant, die altijd geflankeerd zou worden met wantrouwen, achterdocht, beperkingen, in volledig onbalans, kwetsbaar om te struikelen en te vallen, te vallen in de diepte van een poel van de dood.

Deze val van de mens in die diepe duisternis, vroeg om een Goddelijk oplossing, en deze mensen die leefden voor de C, zagen vol hoop uit naar Zijn komst, de Beloofde C zou zich geven om ons te redden en zo geschiede naar het Woord. De tijd heeft ons letterlijk geleerd dat de Beloofde C is gekomen, precies op tijd, precies op het uur wat God had voorzegt en beloofd.

De Beloofde C heeft ons weer vrijheid en herstel aangeboden, de Beloofde C die beloofd was is gekomen, heeft in het verwezenlijken van dat herstel de grootste stap gezet die een mens ooit heeft kunnen zetten en heeft van het beloofde, Werkelijkheid gemaakt. Toen C(hristus) stierf aan het kruis was de grootste stap gezet in het verlossingsplan.

Johannes 19:30 Toen Jezus dan de zure wijn genomen had, zei Hij: Het is volbracht! En Hij boog het hoofd en gaf de geest.

De hoop voor de C werd werkelijkheid na de C. Voordien keek men vol verwachting uit naar de Beloofde, nu mogen we terugkijken met nog grotere hoop naar de Werkelijkheid. We leven nu na de C, bevrijding is een feit, Gods kinderen zijn door het Offer van Jezus vrij en niets kan dat ongedaan maken, geen onbelangrijke c kan ons dit meer afpakken, wat God in en door Zijn Zoon gedaan heeft is definitief en onomkeerbaar. Redding, verlossing, liefde, vrede, harmonie en vrijheid zijn een feit.

De vrijheid die wij leefden voor de c is een schijnveiligheid, is een aardse variant die ons enige beweging verschafte maar ons niet meer of minder vrij maakte van de veel omvangrijke en gemeenere virus wat zonde en dood heet. We kunnen kiezen, kiezen om echt vrij te zijn, kiezen om de dood te slim af te zijn, kiezen om als we toch moeten sterven, tegelijk het eeuwige leven mogen ontvangen, als we er nu voor kiezen om de Oplossing voor echte vrijheid te omarmen, Jezus C(hristus).
Als we geloven in de C van tweeduizend jaar geleden, en dat deze C, Zoon van God, het probleem van zonde, van dood, het echte probleem van gebonden zijn heeft opgelost, dan kunnen we weer lachen en dankbaar zijn en zal de c van vandaag daar geen verandering in brengen.
En ik hoop dat de beperkingen van de huidige c, ons elke dag doet herinneren aan de C van Christus die ons werkelijk vrij heeft gemaakt en met ons meegaat op weg naar de plaats die Hij voor ons aan het bereiden is in de Hemel, waar Hij tijdelijk naar toe is gegaan, om als Hij klaar is met Zijn werk in de hemel terug te komen om ons op te halen, om jou en mij op te halen.

Openbaring 22:12-14 En zie, Ik kom spoedig en Mijn loon is bij Mij om aan ieder te vergelden zoals zijn werk zal zijn. Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste. Zalig zijn zij die Zijn geboden doen, zodat zij recht mogen hebben op de Boom des levens, en opdat zij door de poorten de stad mogen binnengaan.

De wederkomst, de tweede komst van Christus is aanstaande, en dat is aan de ene kant goed nieuws, en de aanwijzingen daarvoor volgen elkaar in een rampspoed tempo op, en daar moet dan ook de focus liggen. Maar het is niet alleen goed nieuws, het is ook het einde, het is ook een oordeel die over de wereld zal voltrokken worden.

Openbaring 22:15,16 Maar buiten bevinden zich de honden, de tovenaars, de ontuchtplegers, de moordenaars, de afgodendienaars en ieder die de leugen liefheeft en doet. Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om bij u in de gemeenten van deze dingen te getuigen. Ik ben de Wortel en het Nageslacht van David, de blinkende Morgenster.

Het staat vast er is geen ontkomen aan, er gaat een oordeel over de wereld, Gods boodschappers roepen de wereld op daar rekening mee te gaan houden en naar te handelen.

Openbaring 14:6,7 En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk.
En hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft.

Let wel het oordeel IS gekomen, en los van het feit dat er steeds vaker hel en verdoemenis scenario´s zich aan onze ogen voltrekken, wat een voorspel is van het definitieve oordeel wat God uiteindelijk zal uitspreken, is het niet alleen hel en verdoemenis, is het niet alleen maar duister wat aan een steeds slechter wordende en vervagende horizon voorbijtrekt, er is ook licht, maar voor hoelang nog is en blijft de vraag.
Ondanks alles wat nu over ons komt en in sneltrein vaart, en in meervoud dagelijks voorbijraast, mogen we spreken over hoop, vrede, harmonie, barmhartigheid, genade, de toekomst staat vast!

Wat ook vaststaat is dat er een groot conflict gaande is tussen goed en kwaad, dat we leven in een oorlogsgebied, omdat de vader van de leugen die een moordenaar is vanaf ons begin, naar deze aarde is gekomen.

Openbaring 12:12 Daarom, verblijd u, hemelen, en u die daarin woont! Wee hun die de aarde en de zee bewonen, want de duivel is naar beneden gekomen, naar u toe, in grote woede, omdat hij weet dat hij nog maar weinig tijd heeft.

Wee u aarde want hij is niet zomaar even voorbijgekomen voor de gezelligheid, maar in grote grimmigheid, een hele boos leeuw, die zoekende is om te verslinden, dat is zijn hoofdcompetentie en dat is zijn hoofddoel en dat doe hij slim, sluw, slinks, openlijk, verborgen, hard en zacht. Van vervolging en keihard neerslaan tot aan verleiding door verbinding. Maar zijn regering zal altijd uitdraaien op dood en verder, in tegenstelling tot wat C(hristus) heeft bewerkstelligd en waar nu de voorbereidingen ervan in een afrondingsfase zijn aangekomen. De tijd is nog maar kort waarin God Zijn nieuwe Koninkrijk zal oprichten en afstand zal doen van alles wat hier op aarde is.

Laat iedere keer als de c voorbijkomt, de c van het woord corona of covid, je direct denken aan de C van Christus, aan de C van vrijheid, liefde, hoop en leven.
Het is uiteindelijk beter als al het gemekker, geklaag, gezever, gezeur en geruzie over wat er allemaal wel of niet waar is aan virussen, vaccins, mondkapjes en ministers die wel of niet een dubbele agenda hebben.
God had en heeft geen dubbele agenda, bij God en Zijn Woord hoef je geen vraagtekens te zetten, God is waarheid, Zijn Woord is Waar, en Zijn beloften aan ons Zijn bewaarheid. Hij is gekomen en zal ook wederkomen.

De toekomst staat vast!

Openbaring 21:1-7 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. Wie overwint, zal alles beërven, en Ik zal voor hem een God zijn en hij zal voor Mij een zoon zijn.

Reacties

Populaire posts