watskeburt?!

1. Filippenzen 2:4 Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander.


Ik ben niet vrome dan de paus (hoewel dat best maar een kleine stap vraagt) en wil me ook niet opwerpen als een barmhartige samaritaan, maar je kan elkaar ook helpen en dat zie ik dan wel weer als mijn christelijke plicht. Je vraagt je soms af waar het heen gaat, als ook christelijke "wappies" zoals ik niet meer omzien naar elkaar.



















Frankrijk is hier het levendige en jammer genoeg beste schoolvoorbeeld van wat er gebeurt als je God en Zijn geboden terzijde schuift, en graag wil leven als god in Frankrijk, buiten de lijntjes wil tekenen of buiten de pot wil piesen, anders is het leven niet spannend en leuk genoeg?


Die revolutie (welke niet eigenlijk) heeft voor heel veel bloed in de straten van Frankrijk gezorgd en als we een beetje (niet afgestompt) en objectief de wereld in blijven kijken, dan zien we vandaag de dag dat het er niet echt beter op geworden is, wat zeg ik het is er zelfs heel veel slechter op geworden. Niet alleen hoe wel met elkaar omgaan, maar ook wat we onze planeet aandoen, met onze extreme vorm van zelfzucht en graai behoefte, waarbij ikke, ikke en de rest kan stikken, ons uitgangspunt is en dat al vanaf dat de mens besloot het "heft" in eigen handen te nemen en zowel de natuur als de zedelijke wetten aan hun laars te lappen.

De kerken veranderen in bibliotheken, sporthallen en festival locaties. God is bijna geheel naar de achtergrond verdwenen, en wij ons maar afvragen hoe het komt dat wij zo met elkaar omgaan en waar het naartoe gaat met ons en onze planeet.
Evolutie was een hele sterke move van satan om godsdienst onderwijs uit de schoolbanken te verbannen. Het is een logisch gevolg dat als je je kinderen met minder morele en zedelijke wetten, met minder(re) regels en verordeningen opvoed dan is het verval een feit en is het hellendvlak waarop we ons zijn gaan begeven een  onomkeerbaar feit geworden.

Willen we dit, ja blijkbaar willen we dit, en als magere hein aan onze deur klopt dan wensen we ons allemaal dat we linia recta de hemelpoort mogen binnenstappen, terwijl wij hier op aarde absoluut en totaal geen blijk hebben gegeven van, dat wij in de hemel bij die God, die Schepper, die hemelse Vader wilden zijn, want we wilden ons leven leiden zonder Zijn inmenging, zonder Zijn regels en verordeningen, zonder Zijn zorg en liefde.

Helaas werkt het niet zo, de bijbel leert dat als je sterft, ga je gewoon naar het graf is er niets meer wat jij je herinnert, is er geen communicatie mogelijk (tussen hemel en aarde, noch op de wolken of als sterretje) en wacht je af, rust je in het graf tot de opstanding, want die komt er zeker en gewis.

Openbaring 14:13 En ik hoorde een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Schrijf: Zalig zijn de doden die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun inspanningen, en hun werken volgen met hen.

De vraag is over welke opstanding het hier dan gaat. Dat is dan weer afhankelijk van jouw eigen keuze (geweest). Wil je werkelijk bij God zijn straks als Jezus terugkomt en Zijn kinderen uit de graven laat opstaan om mee te nemen naar de hemel, of wil je dat niet?
Als Jezus terugkomt dan krijg je je loon uitbetaald op basis van jouw keuze en jouw werken. Voor de één is dat het eeuwig leven, in en door Christus, die voor jou stierf aan het kruis, voor de ander is dat de eeuwige dood, gewoon omdat je dat zelf graag wilde, omdat je niet bij God wil zijn en omdat jij jouw eigen leven wilde leiden zonder rekening te houden met God en Zijn geboden.
Waar leven is is hoop, wat zoveel betekent als: zolang er nog adem en geest in je is, kan je kiezen, kan je betere keuzes maken dan je tot nu toe misschien gedaan hebt en kan ook jij jouw paspoort voor een hemelse (over de grens) plek laten tekenen door het bloed van het Offer van Jezus Christus onze Verlosser en Redder.
Als we de bijbel mogen geloven (en dat doe ik), en de profetieën kloppen (en dat doen ze tot nu toe), dan zijn we in de eindfase van de wereldgeschiedenis gekomen en zal alles tot een einde komen wat hier op aarde ooit was en dat gaat gepaard met een oordeel over deze wereld, en ieder mens zal tot verantwoording geroepen worden voor zijn daden, gedachten, gevoelens en als datgene wat hij had kunnen en moeten doen, maar nagelaten heeft.
Volgens de bijbel zijn wij niet in staat om ons eigen rechtszaak te voeren, hoewel wij daar wel voor kunnen kiezen, maar dat zal altijd negatief uitvallen omdat wij niet in staat zijn geweest de zonde uit ons eigen leven weg te doen, dat kan alleen onze Advocaat Jezus Christus. Hij heeft voor onze betaald met Zijn bloed, als we niet pleiten op Zijn bloed kan de Vader ons alleen maar zien als zondige mensen, en zal de dood het loon zijn voor onze zonde.
Als wij pleiten op het Offer en bloed van Jezus dan ziet de Vader ons aan in en door Zijn Zoon en hebben wij deel aan het eeuwig leven en zal dus het oordeel in ons voordeel uitvallen en ons loon het eeuwige leven zijn.
Dat is een keuze, eenvoudiger kan het niet gemaakt worden. Wat is jouw keuze?

Jozua 24:15 Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont. Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!

Reacties

Populaire posts