satan haat liefde

"Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren, in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen." Psalm 51: 7


Als je liefde verkondigd, krijg je er vaak haat voor terug. Als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje, en dat is dan ook vaak het excuus van mensen waarom ze zijn wie ze zijn en dus daarom doen wat ze doen. Een kat in nood maakt rare sprongen. De mens is in zonde gevallen en als zodanig leeft men onder een wet van veroordeling en schuld. Een wet van zonde en dood, die heerschappij over ons voert. Een macht die wij denken te kunnen beteugelen met hard werken, krachtig verzet, geld, grijpen naar macht, medicijnen, wetenschap en/of geloof.

Omdat de mens voor een dubbeltje geboren is handelt ze daar ook naar. Ze gedraagt zich minderwaardig wat zich vaak uit in allerlei excessen. Van grootheidswaanzin en de onbedwingbare drang naar overheersing, tot aan een minderwaardigheidscomplex en de onbedwingbare drang naar, melancholische, suicidale en depressieve levensverloop.

Toch kunnen we een kwartje worden en behoeven wij ons niet te gedragen volgens onze "oer"afkomst. We kunnen verlost worden van de wet van zonde en dood die ons gevangen houdt, het evangelie (= blijde boodschap) getuigd daarvan. Het getuigd van hoop, liefde en eeuwig leven. Je kunt dus boven dat dubbeltje uitstijgen. Dat kunnen we niet uit ons zelf, dat kunnen wij alleen in Christus.

Er zit wel een keerzijde aan die keus. Als jij wel kiest en een ander niet, blijft er een onbalans ontstaan. Deze onbalans lijdt tot haat en nijd, lijdt tot vervolging, lijdt tot beproeving en destructie. Weet en versta, als je voor Jezus kiest, dan kies je voor liefde en haat. Liefde van G'd onze Schepper tot eeuwig leven en haat door satan, zijn mede demonen en menselijke slachtoffers die zich laten gebruiken om alles wat goed en heilig is te gronde te richten.

In Christus staan we er niet alleen voor en mogen wij in de kracht van de Geest groeien in geloof en liefde, en mogen we in de kracht van de Geest dit delen met de wereld. Iedereen zal geroepen worden om het pad van liefde en eeuwig leven te mogen volgen, helaas zal de meerderheid een ander pad kiezen, het pad waar ze op geboren zijn, terwijl het pad van de wedergeboorte tot leven leidt samen en in harmonie met de Vader.

"En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart." 2 Petrus 1: 19 

Reacties

Populaire posts