Prince of Live or prince symbol of despair?

De wereld is geschokt en in diepe rouw gehuld, een "groot" mens, een briljant musicus, half god half mens is vandaag overleden, althans zo zag hij zichzelf en zo werd en word hij ook bejegend.

Wat een groot contrast met Diegene die de tijd in tweeën spleet. Was de wereld geschokt, was de wereld in diepe rouw toen de Schepper van het leven stierf? Was de wereld in rouw toen de Zoon van de Allerhoogste in blinde woede werd vermoord, terwijl Hij de liefde verkondigde en de liefde preekte en voor leefde. Was de wereld ten diepste geschokt toen Diegene de dood moest ondergaan om velen mensen te redden, van een zekere onomkeerbare weg tot die dood?


Prince wilde the symbol genoemd worden, omdat hij het vrouwelijk en het mannelijk in zichzelf verenigde. Hij verhief zichzelf tot god en werd door velen daarin bevestigd, gelooft, geloofd en geprezen, tot een idol verheven.

Maar wat heeft deze rest product van een toevallig samenloop van omstandigheden(evolutie) nu echt voor de wereld, voor de mens betekend. Wat heeft zijn leven ons tav eeuwigheidswaarde gebracht, wat zal zijn dood daarentegen aan eeuwigheidswaarde voor ons als mens betekenen?

Wat meer heeft hij betekend dan dat hij bakken geld verdiende voor zichzelf, bakken geld verdiende voor de platenbazen? Wat meer heeft hij gedaan dan dat hij op tijdelijke basis leegtes ledigde van verdwaalde mensen, mensen met noden, noden die eigenlijk onze diepste behoefte om de dood te willen en kunnen overstijgen zouden moeten vervullen.

Wat hij ons gaf, is tijdelijk en van geen waarde in het licht van de eeuwigheid, in het licht van eeuwige liefde, in het licht van ongekende waarde, een waarde die het evolutionaire, de toevalligheid, doet overstijgen en verbleken. De leegte die hij voor tijd en wijle vulde heeft weer toegeslagen omdat deze prince niet dat heeft bereikt in zijn leven en in dat van vele andere wat de Prince of Peace wel heeft bewerkstelligt. De vraag waarom deze man op dit moment meer aandacht krijgt dan de Heer van de Legermachten, de Schepper van hemel en aarde, de Bron van ons Leven, doet je verstand versteld staan, juist omdat het leven door hem er niet anders door is geworden, omdat de weg naar de toekomst absoluut en in geen enkel opzicht meer perspectief heeft geboden tijdens zijn leven, en bij zijn sterven al helemaal niet.

De dood van de Prince of Peace heeft een impact gehad op miljarden. Schulden zijn afbetaald door dit Offer, de dood is overwonnen, de tranen zullen door Zijn dood van onze ogen afgewist worden, de eeuwige leegte die ons in de ban hield is voor diegene die wil, voorgoed geledigd. Liefde heeft zijn ware gezicht gekregen in de Zoon van de Allerhoogste, in de enige echt Prince, de Prince van de Weg, de Waarheid en het Leven.

De enige leegte die Hij achterliet was de leegte van het graf, omdat Hij de dood, die wij verdienden heeft overwonnen. Prince wilde the symbol zijn, heeft helaas nooit kunnen voldoen aan zijn eigen wensen en fantasieën, maar Jezus daarentegen is de enige die Recht heeft om een Symbol te zijn van liefde, geluk en leven, en dat van eeuwigheid tot eeuwigheid, een Symbol van overwinning van genade en van gerechtigheid.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts