wees vruchtbaar en talrijk

Genesis 1:27 En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.
28. En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar, en heers over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht en over al de dieren die over de aarde kruipen!


De mens was vruchtbaar en werd talrijk, man en vrouw werden door gemeenschap met elkaar talrijk omdat God dat aan hen als opdracht meegaf.
God YHWH schiep geen neutraliteit, God schiep de mens en de mens in al zijn compleetheid, man en vrouw. Hij schiep niet Adam en Evert, of Ada en Eva, Hij schiep de mens die tot zijn doel kon komen, vanuit zijn perfect potentie, de mens met een vrije wil met de mogelijkheid tot kiezen, maar helaas.
De mens zondigde in het paradijs, het directe contact met God ging verloren, de mens kwam op eigen benen te staan, maar onder invloed van zwaar weer, van oorlogen, ziekte, verder en dood.
De mens altijd maar weer opzoek en hard onderweg zichzelf naar de verdoemenis te helpen waarbij de technologie en alle vormen van wetenschap een essentieel onderdeel van onze redding moet zijn.

De redding zit m niet in ons, in wat wij kunnen en doen, de redding en oplossing zit bij God, bij Zijn onvoorwaardelijke liefde voor ons, Zijn wil en Zijn belofte om ons destructieve bestaan te redden.

Toen God de zondvloed stuurde om het laatste beetje wat goed was nog te redden, stuurde Hij als bewijs voor Zijn liefde voor het goede, voor de mens die God herkent, God erkent en God wil dienen uit liefde voor Hem de zevenkleurige (regen) boog, als antwoord op Zijn liefde voor ons, waarbij Hij beloofde dat Hij een dergelijke verwoestende maar ook zuiverende watervloed nooit meer zou sturen. Hij beloofde ook dat wij onszelf niet volledig naar de ondergang zouden helpen, Hij beloofde ook dat Hij alles nieuw zal maken en Hij heeft die belofte van onvoorwaardelijke liefde juist gekenmerkt door het geven van een perfecte boog van ongekende schoonheid, de boog van belofte dat alles goed zou komen, dat alles nieuw zal worden, de boog van gemeenschap, vruchtbaarheid, groei en nieuw leven.

Deze boog heeft zeven kleuren, voor elke dag van de week een kleur, waarbij de laatste kleur staat voor de zevende dag, de dag waarop God en de schepping ruste van Zijn wonderwerken, de kleur die getuigd van Schepping en Schepper, gedragen door de zevende dag waarbij God YHWH uit de anonimiteit komt en zich bekend maakt als onze Maker, onze God, onze Vader.
Op de zesde dag werd de mens geschapen, de mens als kroonstuk van de schepping, maar die mens is niet het antwoord op onze problemen, op onze dodelijke wurggreep van de zonde.

De boog met zes kleuren is het antwoord van de mens op Gods belofte dat wij die belofte niet nodig hebben, dat wij het zelf kunnen, dat onze liefde voor alles en iedereen op een niet Bijbelse en niet Goddelijke manier onze redding zal zijn, het antwoord op al onze problemen, het kenmerkt de mens die uit de kast komt als zijn eigen god.


Deze mismaakte boog is niet het antwoord op onze problemen, deze zes kleuren is het antwoord op waarom het zo slecht met ons gaat, waarom wij onomkeerbaar afstevenen richting de afgrond.

Vanaf het begin is de mens net als satan bezig om zich van God los te weken en onafhankelijk van zijn Bron van leven, Bron van bestaan en daar waar kan zich zelfs boven zijn Maker te stellen en daar gaat het fout.
De weergaloze Boog in de wolken laat ons de Weg van de belofte zien, de Weg van de Beloofde, en ieder keer als we de zevenkleurige boog zien zal het ons eraan helpen herinneren dat onze weg naar de afgrond alleen omkeerbaar is als wij de Boogzetter herkennen en erkennen en ons leven in Zijn handen leggen, omdat Yeshua uit liefde voor ons Zijn leven heeft gegeven (aan ons) zodat wij op weg mogen zijn naar een mooie toekomst waarbij de afgrond zal veranderen in een nieuw tehuis, een nieuwe woonplaats waar God zelf bij ons zal wonen.

De zeven kleuren boog staat model voor liefde, voor wees vruchtbaar en wordt talrijk, talrijk in Agape, in Goddelijke liefde.

De zes kleuren boog staat model voor aardse liefde, voor mismaakte liefde, voor tijdelijke liefde, voor liefde die mank gaat aan eeuwigheidswaarde, en ons bestaan niet verrijkt maar de zonde en de dood eens te meer kenmerkt.

Laten we onze ogen oprichten naar de bergen, naar omhoog, naar de hemel waar onze hulp en onze liefde vandaan komt waarbij de Boog van de Allerhoogste ons geloof en onze hoop verankert.

Genesis 9:1 Toen zegende God Noach en zijn zonen en Hij zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk en vervul de aarde!
9. En Ik, zie, Ik maak Mijn verbond met u, met uw nageslacht na u,
10. en met alle levende wezens die bij u zijn: de vogels, het vee en alle dieren van de aarde met u; van alles wat uit de ark is gegaan, tot alle dieren van de aarde toe.
11. Ik maak Mijn verbond met u, dat niet meer alle vlees door het water van een vloed zal worden uitgeroeid, en dat er geen vloed meer zal zijn om de aarde te gronde te richten.
12. En God zei: Dit is het teken van het verbond dat Ik geef tussen Mij en u, en alle levende wezens die bij u zijn, alle generaties door tot in eeuwigheid:
13. Mijn boog heb Ik in de wolken gegeven; die zal dienen als teken van het verbond tussen Mij en de aarde.
14. Het zal gebeuren, als Ik wolken boven de aarde breng en de boog in de wolken gezien wordt,
15. dat Ik aan Mijn verbond zal denken, dat er is tussen Mij en u en alle levende wezens van alle vlees. Het water zal niet meer tot een vloed worden om alle vlees te gronde te richten.
16. Als deze boog in de wolken is, zal Ik hem zien, en denken aan het eeuwig verbond tussen God en alle levende wezens van alle vlees dat op de aarde is.
17. God zei dus tegen Noach: Dit is het teken van het verbond dat Ik gemaakt heb tussen Mij en alle vlees dat op de aarde is.


Reacties

Populaire posts