verzegeld of gemerkt

Openbaring 14:1 En ik zag, en zie, het Lam stond op de berg Sion, en bij Hem honderdvierenveertigduizend mensen met op hun voorhoofd de Naam van Zijn Vader geschreven.


Volgens de bijbel en haar profetieën leven we in een tijd die ook wel eindtijd of het einde van onze tijd wordt genoemd. Deze periode heeft het einde ingeluid, we stevenen af naar het moment dat er geen tijd meer zal zijn, nergens meer voor.

Volgens de schrijver van het boek Prediker hebben we op z´n tijd altijd wel ergens tijd voor en moeten we ook ergens tijd voor nemen:

Prediker 3:1 Voor alles is er een vastgestelde tijd, en er is een tijd voor elk voornemen onder de hemel. 2. Er is een tijd om geboren te worden en een tijd om te sterven; een tijd om te planten en een tijd om het geplante uit te trekken. 3. een tijd om te doden en een tijd om te genezen, een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen. 4. een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd om rouw te bedrijven en een tijd om te huppelen. 5. een tijd om stenen weg te werpen en een tijd om stenen te verzamelen, een tijd om te omhelzen en een tijd om zich ver te houden van omhelzen; 6. een tijd om te zoeken en een tijd om verloren te laten gaan, een tijd om te bewaren en een tijd om weg te werpen; 7. een tijd om stuk te scheuren en een tijd om dicht te naaien, een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken; 8. een tijd om lief te hebben en een tijd om te haten, een tijd van oorlog en een tijd van vrede.

Die tijd zal ophouden te bestaan, omdat de bijbel ons leert dat hier op aarde alles op z`n einde zal lopen en er dus nergens meer tijd voor zal zijn, dat er zelfs geen tijd meer komt om wat fout was nog goed te krijgen, en wat goed is zal niet meer fout gaan, wat schoon zal schoner worden en wat vuil is zelfs vuiler.
We gaan het einde tegemoet, maar niet zonder dat er recht gesproken en recht gedaan zal worden, zonder dat er een oordeel geveld zal worden over alles wat leeft, over alles wat we gezegd, gedacht, gevoeld, gedaan en nagelaten hebben, alles komt in het gericht. God zal deze wereld rechtvaardig oordelen en voorafgaande aan Zijn oordeel zullen er dagelijks oproepen zijn aan het adres van de mens om zich om te keren van zijn weg van destructie, verderf, zonde en dood.

De aarde is ooit eerder getroffen door een grote watervloed, gebogen onder het oordeel van God, een zondvloed die God stuurde om de zonde, in al zijn excessen een halt toe te roepen. De regenboog getuigt daarvan, getuigd niet alleen van het oordeel wat toen voltrokken werd over de aarde, maar getuigt ook van een God die liefde is en het goede wil bewaren en daarvoor alles zal inzetten, zelfs Zijn Zoon de dood heeft ingestuurd om wat verloren is gegaan door de zonde, weer te redden.
De boog getuigt van nog niets iets meer dan alleen maar van wat geweest is, en welke liefdevolle belofte er mee verbonden is, nl dat de aarde nooit meer door water verwoest zal worden, het verwijst of beter gezegd, het zegt iets van het feit dat God zonde wil beteugelen, in wil dammen, en uiteindelijk wil uitroeien, maar om zonde uit te roeien heb je iets meer nodig dan water, daar heb je vuur voor nodig, omdat vuur beter en dieper reinigt dan water.

Als je een ruwe goudklomp gewonnen in de grotten van Ghana wil schoonmaken en daarmee ontdoen van al het vuil, dan doe je dit in eerste instantie door water, flink veel water, een Tsunami aan water.
Helaas reinig je daarmee alleen de buitenkant, het aanhangend vuil kun je wegspoelen om je ervan te vergewissen dat het daadwerkelijk om goud gaat, daarna vindt het echte werk pas plaats en zal de waarde dan ook pas echt bepaald kunnen worden wanneer het goud gelouterd zal worden in vuur.
Als het goud gelouterd is in vuur hou je een pure vorm van goud over die zijn waarde kent, heeft en houdt en niet onbelangrijk dat het ook bruikbaar is en ingezet kan worden voor allerlei doelen die waarde bepalend kan zijn.

Wij mensen zijn in de hand van de grote Pottenbakker niet anders. De vraag is alleen ben je Klei, en onbruikbaar in de hand van de Pottenbakker dat wanneer het in de zon wordt gelegd, uitdroogt, knapt, scheurt on onbuigzaam wordt en niet meer te kneden, of ben jij Was en wordt je door het zon(licht) zacht, buigzaam, kneedbaar en bruikbaar in de hand van de Pottenbakker, gereed om gemaakt te worden tot eer van hem en krijgt het door het vuur zijn definitieve eervolle vorm, waarbij jouw zijn, een getuigenis is van wie jou zo gemaakt heeft, het signatuur die door iedereen herkent zal worden.

Vanaf het begin heeft God de mens willen vormen en Zijn signatuur in het hart van de mens willen graveren:

Galaten 5:22 De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

De mens had andere plannen en wilde zich losmaken van Zijn Maker, de Schepper van hemel en aarde, hun hemelse Vader. Dat losmaken en gelijk of boven God willen stellen heeft geleidt tot een wereld waarin wij nu leven. Natuurrampen die elkaar in ras tempo opvolgen, oorlogen die zich maar blijven uitbreiden en in hevigheid toenemen, ziekten die steeds meer om zich heen grijpen met steeds meer slachtoffers. Dit alles omdat wij het beter weten dan Hij die ons gemaakt heeft en het beste met ons voorhad, waarbij wij nu de vruchten plukken van ons eigen willen:

Galaten 5:19 Het is bekend wat de werken van het vlees zijn, namelijk overspel, hoererij, onreinheid, losbandigheid, 20. afgoderij, toverij, vijandschappen, ruzie, afgunst, woede-uitbarstingen, egoïsme, onenigheid, afwijkingen in de leer, 21. jaloersheid, moord, dronkenschap, zwelgpartijen, en dergelijke; waarvan ik u voorzeg, zoals ik ook al eerder gezegd heb, dat wie zulke dingen doen, het Koninkrijk van God niet zullen beërven.

Maar God zit niet stil, Hij heeft aan de eerste mens die zondigde de belofte gedaan dat Hij de verstoorde relatie met de mens zou gaan herstellen, en als we de loop van de geschiedenis in de bijbel volgen dan zien we dat er hele grote stappen zijn gezet die deze belofte hebben ondersteund, en als al het andere is waargemaakt dan zal ook de laatste ronde waar gemaakt worden, in de tijd waar we nu zijn aangekomen.
God roept de mensen, bereidt ze voor, maakt met de hulp van Zijn heilige Geest hun hart en hoofd klaar om Hem te mogen ontmoeten voor de eeuwigheid, daarbij roept Hij alle mensen op, iedere dag, iedere week, iedere maand, iedere jaar en eeuw na eeuw, om de uitgestrekte hand te pakken en ons te laten verlossen en redden uit de wurggreep van de zonde en de dood, uit de ijzige greep van satan, de vader van de leugen. Dat vraagt karaktervorming, dat vraagt heiliging, dat vraag ommekeer en wedergeboorte, opnieuw geboren worden vanuit het vlees (zonde,dood) naar geest (reinheid,leven).

Deuteronomium 6:4 Luister, Israël! De HEERE, onze God, de HEERE is één!
5. Daarom zult u de HEERE, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw kracht. 6. Deze woorden, die ik u heden gebied, moeten in uw hart zijn. 7. U moet ze uw kinderen inprenten en erover spreken, als u in uw huis zit en als u over de weg gaat, als u neerligt en als u opstaat. 8. U moet ze als een teken op uw hand binden en ze moeten als een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn.


God die roept ons allemaal, maar niet iedereen gaat in op die uitnodiging, omdat het een ommekeer van ons leven vraagt, een leven naar God en Zijn gebod, een leven naar de wil van de Vader, en het aannemen van het Leven van Zijn Zoon die voor ons is gestorven, waarbij het bloed wat gestroomd heeft ons reinigt van de zonde en daarmee vrijkoopt van de dood, een leven waarbij wij onze eigen ik moeten opzeggen en het vertrouwen op onze eigenwijsheid achter ons moeten laten, noch vertrouwen op eigen kracht.

Zij die Jezus aannemen als hun Verlosser en God nemen als hun God, zullen behoren tot de heiligen, tot de mensen die Zij kinderen worden genoemd en wonen mogen in de hemel bij de Vader. Zij hebben Jezus aangenomen omdat ze Zijn stem gehoord hebben en hun leven ernaar ingericht, een leven in de voetsporen van Jezus Christus die naar de aarde is gekomen om een leven te leiden in overeenstemming met de wil van God.
God roept nog steeds, maar er komt een tijd dat het roepen ophoudt en er geen tijd meer zal zijn, en om die reden leven we in de eindtijd.

Wie zijn die mensen die geroepen zijn, gehoord hebben en geluistert (horen en doen)?

Openbaring 14:4 Zij zijn het die niet met vrouwen bevlekt zijn, want zij zijn maagden. Dezen zijn het die het Lam volgen waar Het ook naartoe gaat. Dezen zijn gekocht uit de mensen, als eerstelingen voor God en het Lam. 5. En in hun mond is geen leugen gevonden, want zij zijn smetteloos voor de troon van God.

Het oordeel komt, zo zeker als onze geschiedenis is geweest is dit een geschiedenis die nu geschreven wordt en definitief tot het einde uitgeschreven zal worden.
Gods Boodschappers, Zijn Engelen, zijn bezig dit oordeel te voltrekken, en kijk om je heen de aarde staat zoals duizenden jaren geleden al voorzegd, in brand, letterlijk en figuurlijk in brand, van oorlogen, hongersnood, tot rampen en epidemien.
Wat is jouw keuze, kies je voor God en wil je als levende bouwsteen onderdeel zijn van Zijn bruid, van Zijn gemeente van Zijn kerk, als instrument van goedheid, liefde en leven, smetteloos, zonder vlek of rimpel in de strijd tegen goed en kwaad?
 
Openbaring 7:1 Hierna zag ik vier engelen staan op de vier hoeken van de aarde. Zij hielden de vier winden van de aarde tegen, opdat er geen wind zou waaien op de aarde, of op de zee of tegen enige boom. 2. En ik zag een andere engel opkomen van waar de zon opgaat, met het zegel van de levende God. En hij riep met luide stem tegen de vier engelen aan wie het gegeven was de aarde en de zee schade toe te brengen, 3. en zei: Breng geen schade toe aan de aarde, en ook niet aan de zee en de bomen, totdat wij de dienaren van onze God aan hun voorhoofd verzegeld hebben.

Of kies je tegen God, en wil je als niet levende bouwsteen onderdeel worden van een hoer, afgoderij, de kerk van Gods grote tegenstander, een instrument zijn van het kwaad in de strijd tegen goed en kwaad?

Gods zegel dragen aan je hand en aan je voorhoofd betekend dat je met je lijf en met hart en ziel en met geheel je kracht en verstand je inzet om een getuigen te zijn van Hem, Zijn Ambassadeur op aarde, en te leven volgens Zijn wil. Dat je er zin in hebt om Zijn wil te doen omdat Zijn wet in je hart geschreven staat. 

Als je dmv het leven volgens de wet laat zien wie je eert dan draag je Zijn zegel of zijn merkteken. Draag je Gods zegel dan getuig je met name iedere zevende dag van de week op openlijke wijze dat YHWH Schepper is van hemel en aarde en dat je geen andere god met zijn wetten aanbidt.

Openbaring 17:1 En een van de zeven engelen die de zeven schalen hadden, kwam en sprak met mij en zei tegen mij: Kom, ik zal u het oordeel over de grote hoer laten zien, die aan vele wateren zit. 2. Met haar hebben de koningen van de aarde hoererij bedreven, en de bewoners van de aarde zijn dronken geworden van de wijn van haar hoererij. 3. En in de geest bracht hij mij weg naar een woestijn. En ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest, dat vol van godslasterlijke namen was, met zeven koppen en tien hoorns. 4. En de vrouw was bekleed met purper en scharlaken, en getooid met goud, edelgesteente en parels, en zij had een gouden drinkbeker in haar hand, vol van gruwelen en van onreinheid van haar hoererij. 5. En op haar voorhoofd stond een naam geschreven: Geheimnis, het grote Babylon, de moeder van de hoeren en van de gruwelen van de aarde. 6. En ik zag dat de vrouw dronken was van het bloed van de heiligen, en van het bloed van de getuigen van Jezus. En ik was bovenmate verwonderd toen ik haar zag.

Draag jij het merkteken van degene die zich boven de wet van God plaats en die deze wet veranderd naar zijn believen om zijn volgers daarmee in het ongeluk te storten, waardoor jij andere geboden dan de geboden van God eerbiedigt, Gods ingestelde rustdag, de shabbat, die met name en heel specifiek getuigd van Hem als Schepper, terzijde schuift en daarvoor een andere niet bijbelse dag in de plaats zet voor rust en aanbidding?

God wil dat jij de verzegeling zoekt, waarbij je geschreven zal worden in het boek van het leven, satan daarentegen wil via allerlei aardse handlangers, zoals antichristelijke religieuze instellingen dat jij (gebrand) merkt wordt als onderdeel van het kwaad, leeft vanuit de duisternis, wachtend totdat het Licht overwint en al de duisternis zal laten verdwijnen, de duisternis waar jij onderdeel van uit maakt.

God roept, ook jou, wie een oor heeft die hore, kies dan vandaag nog wil jij wil dienen, want:

Johannes 3:16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden. 18. Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God. 19. En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liefgehad, meer dan het licht, want hun werken waren slecht. 20. Want ieder die kwaad doet, haat het licht en komt niet tot het licht, opdat zijn werken niet ontmaskerd worden. 21. Maar wie de waarheid doet, komt tot het licht, opdat van zijn werken openbaar wordt dat ze in God gedaan zijn.

Reacties

Populaire posts