God discrimineert niet

toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen. Genesis 2: 7


Ik werd een tijdje gelden verrast door een uitspraak van een vrouw op de TV tijdens een uitzending van het NOS. Het onderwerp was genderneutraal of genderdivers.
Wat mij verraste was het volgende: de mevr. (denk ik :-) ) was de mening toegedaan dat we  iemand niet meer een jongen of een meisje mogen noemen, want daarmee geven we een verschil aan en dat is volgens de wet verboden, daar dit verschil zou vallen onder de wet discriminatie. 
 
Ik probeer deze uitspraak in overeenstemming te brengen met mij zelf, met mijn ontstaan, met ons ontstaan, en met het begin van hemel en aarde, van alles wat wij aanschouwen kunnen. Wat mij persoonlijk betreft is mijn begin niet terug te herleiden noch over te laten aan het toeval maar aan orde, aan schepping.
God heeft de mens gemaakt, of geformeerd zo u wilt, uit het stof van de aarde. We hebben het hier niet over stof wat bij de meeste mensen op bijbels ligt, onder de bank of boven op de kast, maar hoogwaardige stof, stof welke bestaat uit kostbare en rijke elementen, mineralen, zouten, metalen, water, etc... Toen YHWH de mens maakte leek het misschien wel op het eerste gezicht allemaal nog erg neutraal, misschien nog niet direct met zekerheid te zeggen of het ging om een man, een vrouw of een het, en met name met de ogen van nu leek het wellicht de eerste aanzet tot genderneutraliteit. Gelukkig was de bijbel die onwetendheid en mogelijke onzekerheid voor en verhaalt het volgende om de schepping in zijn staat van volmaaktheid af te ronden, we lezen het volgende:

Genesis 2: 18, 22 Ook zei de HEERE God: Het is niet goed dat de mens alleen is; Ik zal een hulp voor hem maken als iemand tegenover hem. En de HEERE God bouwde de rib (zijde) die Hij uit Adam genomen had, tot een vrouw en Hij bracht haar bij Adam.

Van God schiep de mens, werd ineens duidelijk dat het over een man ging, daar was ineens niets meer neutraals aan, maar afgebakende . Van eventueel en divers naar "eenzijdig", en volgens de “normen” van anno 2019 naar beperkt.
De mens in al zijn diversiteit word volgens het nu en wat mij betreft dus in negatieve zin, gevangen in een hokje, het hokje wat we heden ten dage onder de noemer zouden willen schuiven van het stereotype denken.
Dat we de uiterlijke verschillen moeten negeren volgens de huidige standaarden moeten we voor het gemak maar omarmen. Er zijn verschillen, maar die gaan we gewoon negeren, of gelijk stellen.
Het feit dat de man van nature geen kinderen kan krijgen, omdat de Schepper daar een “stokje” voor heeft gestoken gaan we dan ook gewoon en stelselmatig ontkennen, de vrouw heeft wel een baarmoeder van nature, maar we doen net of die baarmoeder er niet is, tenslotte zie je die toch niet aan de buitenkant.
De film “Junior” waarbij een man dmv implantatie van een bevrucht eitje tot draagvader wordt gebombardeerd, was ondanks alles niet alleen een hele komische film, maar wellicht in 1994 al bedoeld als knipoog naar de toekomst met niet alleen een rol ontkennend, maar had wellicht toen al een gender ontkennend karakter.
De verschillen tussen mannen en vrouwen moeten door deze en gene per definitie, en noodzakelijkerwijs tot een “goed” en definitief einde worden gebracht en wel zo snel mogelijk. Of dat helemaal zonder niet wenselijke gevolgen zal zijn valt te bezien.
Deze week was nog op het nieuws dat een man opviel door zijn gedrag, omdat hij hele jongen meisjes buiten op straat vroeg of hij hun blote voeten mocht zien en mocht aanraken. Natuurlijk heeft dat in directe zin niets vandoen met wat ik hierboven geschreven heb, maar toch ook weer wel. Op de vraag of het één met het andere te maken heeft, zouden ze in Duitsland wellicht beantwoord hebben met een jein, wat zoveel betekend als zowel ja en nee, jeen dus in meine Muttersprache.

Gender neutraal betekend bijvoorbeeld dat bij sportclubs "ze" samen (moeten, kunnen) douchen, en met een beetje geluk gaat hopelijk dan het leeftijdsverschil daarbij nog een rol spelen. Maar in hoever mogen die leeftijden dan uit elkaar liggen, en gaan we dit verschil dan uiteindelijk weer zien als discriminatie, gevalletje hek van de dam?
Je dochter van achttien jaar en inmiddels volgens de wet meerderjarig, douchen bij de sportclub waar ze haar favoriete sport beoefend, samen met haar mannelijke collega´s van een jaar of dertig, of ouder, iets om over na te denken wellicht, of zou het helpen als ik hier een nog wat meer dramatische en niet bepaald minder onrealistische situatie schilder?

Wat ik me kan voorstellen is dat er dus nog veel meer voorbeelden te verhalen zijn, waarbij ouders heel erg bezorgd worden als ze nadenken over wat het gender neutraal zijn allemaal gaat betekenen. Wat mij betreft dingt het behoorlijk mee naar een ranking in de bovenste regionen van aspecten die je identiteit geweld aan gaan doen waarbij we dus niet moeten onderschatten wat dit met de rest van ons nog overgebleven moraal zal gaan doen omdat het recht van de sterkste een zeer onaangename rol krijgt toegewezen, en recht wat je alleen maar terug vindt in het denken van evolutionisten die een voorstander zijn van survival of the fittist.
Hoewel dit uiteraard allemaal past in het Evolutionair denken, ben ik er misschien juist daarom wel een felle tegenstander van, los van het feit dat ik best wel zie en onderken dat het een groot probleem is voor deze en gene die er geweldig mee worstelen. Maar laten we nou ook niet net doen of dat het allemaal per definitie maar normaal is, want dat is binnen het ene concept (bijbel) dus helemaal niet, en binnen het ander concept (evolutie) wellicht bijna helemaal passend.

Denk je in termen van Evolutie dan past dat best heel goed, want alles is toeval, alles is een kwestie van tijd, en goed en kwaad als behorend bij het ontstaan van leven is als het ware niet echt aan de orde, hoewel vaak onderwerp van gesprek, we hebben tenslotte niet voor niets legio aan wetten die ons natuurlijk doen en laten moeten zien te beteugelen.
Miljarden jaren geleden is per toeval leven ontstaan, nu is ook de Evolutie een beetje gaan schuiven in haar visie hierop, want de “big bang” (en daar was niets en dat is ontploft) kan natuurlijk niet binnen een wetenschappelijke context, dus ook niet bij de gratie van alle toevalligheden.
Dus is het verschoven naar: een fractie voor de grote knal is er vermoedelijk iets geweest wat toevallig is ontploft en de tijd heeft alle wonden geheeld, bij wijze van spreken. De tijd was de grote weldoener , onze grote vriend in dit geval, en heeft ervoor gezorgd dat alles wat er nu is toevallig zo is ontstaan.
  
Hier een klein voorbeeld om een beetje te schilderen hoe je dat zou moeten zien.

Stel je voor je hebt een grote stortplaats aan alles wat er maar aan afval te vinden is op de wereld. Voordat je die stortplaats tot grote hoogte laat komen, waarbij je er tegen op gaat zien als een grote berg, heb je daar voorafgaand aan, een enorme groot, zwaar en krachtig explosief onder geplaatst.
De berg aan afval is gigantisch geworden en op een gegeven moment laat je het explosief tot ontploffing komen. Als vervolgens de rook opgetrokken is, ga je in de parkeerhouding staan, je neemt een afwachtende houding aan, afwachtend en natuurlijk oplettend, en dat doe je voor een aantal jaren, dat doe je dan net zolang totdat je van alles moois ziet ontstaan. Je ziet sterren tot leven komen, planeten, er ontstaan magnetische velden die aantrekken en afstoten, zo dat uiteindelijk alles in goede banen geleidt gaat worden. De juiste planeet bij het juiste zonnestelsels, planeten gaan als vanzelf op de juiste afstand staan van de zon, en daar komt natuurlijk ook een planeet aarde, en de condities zijn in tegenstelling tot alle andere planeten, veel grotere planeten, top. Zelfs zo top dat er uiteindelijk toevallig als vanuit het niets leven gaat ontstaan. Leven wat door miljarden jaren heen zich heel toevallig totaal op elkaar afstemt en aan elkaar aanpast, en waarbij alles en iedereen zich zonder problemen dienstbaar opstelt, zodat een optimale atmosfeer ontstaat, zelfs de verhouding aan noodzakelijk gassen neemt serieuze vormen aan, zodat elke ademteug straks je de adem niet ontneemt, maar wel als adembenemend wordt ervaren.
Geen wanklank wordt gehoord totdat de mens zich aandient en op alles ingrijpt wat moeder natuur van nature heel toevallig en in perfecte orde heeft voortgebracht. De disbalans is een feit, de mens, niet de vis, want die weet wel, maar die weet gelukkig niet dat hij weet, niet de aap, want die weet wel, maar die weet niet dat hij weet, nee de mens, de mens die weet en die weet dat hij weet, grijpt in.

In de staart van het ontstaan, van wat ontstaan is, in de staart van de 13,8 Biljard jaar, dus in de laatste 150 miljoen jaar waarbij het leven wat zich ontwikkeld heeft tot waar we nu zijn, tot wat we nu zijn geworden, komt de mens op de proppen, na vele omzwervingen, evoluties, en mutaties. Alles wordt anders, alles wat was en is komt in een stroomversnelling van onbalans, afbraak, teloorgang en chaos.
Wij die weten en weten dat we weten, en in dit alles totaal verschillen met alles wat leeft, met elk dier, met elke plant en gewas, de mens waarmee je op uitzonderlijke wijze kan communiceren, grijpt op bizarre wijze in, grijpt in op de toevallige samenloop van omstandigheden, op de loop van de natuur. 
De mens die voor rede vatbaar is, blijkt heel "toevallig" toch voor minder reden vatbaar te zijn dan al zijn anders genoten, of voor- en soortgenoten.
We grijpen in, we passen aan, we buigen om, we kneden en vormen naar ons believen en vanwege dat principe hebben we inbreuk gemaakt op alles wat natuurlijk en redelijk was. We grijpen in op atomen, neutronen en gaan door tot aan het gaatje of was het nano? We grijpen in op DNA, we plegen GEN mutaties alsof het de normaalste zaak van de wereld is, waarbij vooral gedacht wordt dat we er mee wegkomen omdat we er goed aan doen.

Het feit dat we iedere keer achter onze eigen zelf en nieuw geprogrammeerde feiten aanhollen, blijft het, met welke wijsheid en technologie dan ook, keer op keer een water naar de zee dragen, een zee die niet alleen in fysiek, maar ook in geestelijk opzicht zo vervuild is, dat je daar ook inmiddels liever niets meer naar toe wilt dragen, je kan er een oersoep van trekken.
De vraag die het bij mij oproept, kijkend naar dit scenario en het verloop ervan tot nu toe is, waar sturen wij op aan, naar welke afgrond zijn we op weg als dit de werkelijkheid benaderd of eerder schildert?

Er is gelukkig in mijn perceptie nog een werkelijkheid, een werkelijkheid die gelukkig een minder groot geloof vraagt als het voorgaande en dat is dat ik geloof in De werkelijkheid en De waarheid, dat we hier niet toevallig zijn, maar dat we geschapen zijn.
Veranderd dit iets aan het beeld van waar we nu staan, dan moet ik helaas zeggen, nee niet direct. Het veranderd niet direct iets aan de omstandigheden waarin wij nu verkeren. Want hoewel ik niet geloof in toeval, maar geloof in planning en design, is het mijn overtuiging dat wij door het maken van de verkeerde keuzes staan waar we nu staan, en dat we er idd niet best voor staan.
Toch is er een groot verschil, nl dat het geloven in Evolutie, in toeval en in het recht van de sterkste een uitzichtloze, identiteitsloze en hopeloze blik in de toekomst geeft, niet precies wetende waar we vandaan komen, en waar we naar onderweg zijn, noch hoeveel tijd ons wordt gegund door de speling van het lot en of we voor weet ik hoelang nog verder mogen gaan en of volgende generaties het gaan redden?
Schepping, geloven in een Schepper en dat alles ontstaan is omdat er een God is, een levende en Almachtige God, niet gebonden aan tijd en plaats, een God van liefde, geeft een heel ander beeld in waar we vandaan komen, waar we nu staan en naar onderweg zijn en waar het wel of niet eindigt. Geschapen zijn, geeft identiteit en hoop. Het doet in eerste instantie niets af aan de desastreuze keuzes die we gemaakt hebben en nog steeds dagelijks maken, maar dit geloof, dit weten, deze betere waarheid biedt ons handvatten om hoop te hebben en te geloven in een toekomst. Dat alles waar wij in verzand zijn geraakt, de oorlogen, de ziekten, de rampen, door zonde, door ongehoorzaamheid aan morele en natuurwetten niet het laatste antwoord is, maar dat een hele andere Waarheid het laatste antwoord is nl liefde, de kracht van genade en vergeving kunnen schenken, de kracht van hervorming en vernieuwing.

Jij bent gemaakt, wij zijn geschapen omdat er een God is van liefde die ons wilde hebben om Zijn onvoorwaardelijke en onuitputtelijke liefde te kunnen delen.
Daarom bewonen wij deze kleinste bewoonbare planeet van dit geheel onnaspeurlijke universum. Een plek, een tuin, een heilige plaats waar ook God zelf wilde wonen, daar wilde zijn waar Zijn schepselen, Zijn kinderen woonden. 
Ongehoorzaamheid, eigenwijsheid, begeerte, het vrijedenken, heeft geleidt tot zonde, tot overtreding van Gods wil, en dat heeft geleidt dat God als heilige, reine God wonend in een inmiddels ontoegankelijk licht niet meer bij ons kon blijven wonen, wat er voor gezorgd heeft dat wij van Hem gescheiden werden en door de overtreding, door die scheiding, de dood in de ogen moesten zien. De duisternis die wij over onszelf hebben afgeroepen, veroorzaakte een scheiding met het Licht.

Genesis 2:15-17 De HEERE God nam de mens, en zette hem in de hof van Eden om die te bewerken en te onderhouden. En de HEERE God gebood de mens: Van alle bomen van de hof mag u vrij eten, maar van de boom van de kennis van goed en kwaad, daarvan mag u niet eten, want op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven.

Daar waar de eerste mensen woonden, daar waar God hen dagelijks kwam bezoeken daar in het paradijs, daar vond die scheiding plaats, en scheiding door zonde met dood als gevolg.
De rest is geschiedenis, niet een geschiedenis van miljarden jaren, maar gelukkig een veel kortere geschiedenis, we spreken hier over een periode van nog geen 10.000 jaar. De afgelopen 10.000 jaar schilderen niet echt een andere noch een echt beter plaatje als die van de Evolutie, maar de hoop, de liefde, en de oplossing voor de door ons gecreëerde dodelijk problemen gaat erachter schuil, en ligt geborgen in de Schepper, in een Verlosser, in een belofte en een Beloofde, nl Jezus Christus.

De Evolutie denkers en gelovigen zoeken hun eigen oplossingen voor de door ons zelf gecreëerde problemen in de wetenschap, de almighty wetenschap, die met allerlei soorten van wensdenk oplossingen komt, maar heeft de weg en de snelheid waarmee we op de afgrond afstevenen nog steeds niet kunnen keren. En hoewel de hoop er is, zien we helaas alleen maar een toename aan dood en ellende door ons destructief gedrag die, laten we eerlijk zijn, niet meer te stoppen is. Inmiddels gaan we met de snelheid van 5G razendsnel het diepe dal tegemoet, waarbij we in een val zijn terecht gekomen die definitief zal zijn voor alles wat leeft, ondanks het feit dat mede door de wetenschap gedreven we denken en hopen op tijd een andere planeet te kunnen bezoeken om ons daar te vestigen en daar met frisse tegenzin ons destructieve manier van leven voort te kunnen zetten. 
Christenen daarentegen zoeken niet de oplossing in hun eigen wie of wat dan ook, christenen hebben de oplossing aangeboden gekregen en die met twee handen aangegrepen. Er is nl een echte oplossing voor de ogenschijnlijke onomkeerbare weg naar de dood, en die oplossing heeft God en is God zelf.

Als een rechtvaardige sterft voor een onrechtvaardige zal Hij uit de dood opstaan.

Dat is wat Jezus gedaan heeft voor ons. Zijn sterven, Zijn bloed wat gevloeid heeft kan ons als we dat aannemen vrij kopen van de weg van de zonde en de dood.
Wij zijn hier niet toevallig, wij hebben een begin, wij hebben een hemelse Vader die van ons houdt die ons gemaakt heeft en waarin en waarmee wij ons kunnen identificeren. Wij identificeren ons met Hem en met Jezus omdat Gods Geest ons terug vormt oftewel hervormd, door vernieuwing, naar het karakter van God. Ons leven, ons hart, ons denken, doen en laten, zal daardoor steeds weer meer op God gaan lijken, dat is de Vrucht van het goede werk wat Hij in ons is begonnen en tot een goed einde zal brengen.

Galaten 5:22 De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

God heeft ons gemaakt, Hij schiep ons, man en vrouw schiep Hij, Hij schiep Henk en Ingrid, niet Truus en Toos en ook niet Jan en Kees. Zo heeft God het bedoeld, Hij completeerde de mens, de man, door naast hem en uit hem iemand te plaatsen die bij hem paste die niet gelijk was aan hem, want dan zou ze overbodig geweest zijn, maar die gelijkwaardig was aan hem zodat hij niet alleen was. Iemand bij hem die hem in alles kon bijstaan, kon vervolmaken. Daar waar hij niet alleen toe instaat was, zijn "tekorten" aan te vullen en te compenseren, beter gezegd te completeren.

1 Korinthe 11:11,12 Evenwel is de man niet zonder de vrouw, en de vrouw niet zonder de man, in de Heere. Want zoals de vrouw uit de man voortkomt, zo is ook de man er door de vrouw, maar alle dingen zijn uit God.

Adam had Eva nodig voor alles, voor alle plannen die God voorbestemd had voor de mens, en één van Gods plannen was uiteraard een gemeenschap, een grote groep gelijkwaardige, Gods plan was nageslacht, niet minder maar meer, meer om liefde mee te kunnen delen.
Dus het is niet verkeerd of een gebrek of zondig, om ergens in te kort te schieten. Mannetjes dieren hadden vrouwtjes dieren nodig om zich voort te planten, en samen dat te doen waar ze samen pas sterk in kunnen zijn. Bloempjes hebben bijtjes nodig en de wind om zich voort te planten. Te kort schieten is geen zonde, te kort schieten is geen discriminatie, maar de weg naar eenheid en vervolmaking. Misschien mag ik wel zeggen dat God de Vader, God de Zoon nodig had om de mens met zich weer te kunnen verzoenen, dat Jezus als mens op aarde de Heilige Geest nodig had om iedereen op aarde te kunnen bereiken met het evangelie van vrede.

Johannes 16:13 Maar wanneer Die komt, de Geest van de waarheid, zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid, want Hij zal niet vanuit Zichzelf spreken, maar wat Hij gehoord zal hebben, zal Hij spreken, en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen.

Ons lichaam is door de zonde in verval geraakt, dat is wat ik geloof, dat is wat mij betreft, (maar ook helaas een feit), wat ook geldt voor onze ziel en geest, ons denken en onze reden. Ons gevoel blijft daarin helaas niet achter, dus niet ongeschonden, wat ons heel erg op het verkeerde been kan zetten. En we worden heel vaak op het verkeerde been gezet, waarbij krom als recht wordt gezien, waarbij gelijkwaardig wordt gezien als gelijk, waarbij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar wordt gezien als volwassen ipv meerderjarig, waarbij ongehoorzaamheid wordt gezien als gehoorzaamheid, recht, eerlijkheid en waarheid, want het leven krijgt pas sjeu als je buiten de lijntjes kleurt, en je kleurt buiten de lijntjes als je een vrijdenker bent.

Genesis 3:1-6 De slang nu was de listigste onder alle dieren van het veld, die de HEERE God gemaakt had; en hij zei tegen de vrouw: Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof? En de vrouw zei tegen de slang: Van de vrucht van de bomen in de hof mogen wij eten, maar van de vrucht van de boom die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: U mag daarvan niet eten en hem niet aanraken, anders sterft u. Toen zei de slang tegen de vrouw: U zult zeker niet sterven. Maar God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend. En de vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden; en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at ervan.

Psychoses zijn ons niet onbekend, zo ook Depressies niet, Autisme, Alzheimer en alles wat er tussen in zit. Het spectrum aan wat er mis kan gaan in ons brein is te groot en te veel om allemaal te kunnen duiden omdat de nuances niet te vangen zijn in woord, schrift en beeld, noch in stereotype of hokjes denken. Daarom hebben we God zij dank, Zijn Woord tot onze beschikking, waarbij we een schat aan informatie hebben, een leidraad voor het leven. Ook Eva kon daaruit putten op het moment dat ze oog in oog stond met satan, de bron van al het kwaad.
Door Gods Woord krijgen en behouden we inzage in hoe het oorspronkelijk bedoeld was, maar ook hoe het finaal ontspoort is, en gelukkig ook wat de weg tot herstel zal zijn.
Die weg tot herstel vraagt een bepaalde manier van wandelen, denken en doen, en God vraagt van ons in antwoord op Zijn verlossingsplan en liefde of wij weer zo willen wandelen als ooit bedoeld was. Ons grote voorbeeld daarin is Jezus Christus die ons als de tweede en laatste Adam heeft voorgeleefd hoe wij leven en wandelen moeten en kunnen. Als tweede en laatste Adam omdat de eerste Adam niet dat gedaan heeft voor de wereld en de mannin wat gedaan moest worden uit liefde en in gehoorzaamheid. 
Wandelen zoals Jezus heeft gewandeld en wandelen zoals Adam en Eva ooit in den beginnen gewandeld hebben toen ze God nog tegemoet gingen als Hij hen in de avond koelte opzocht in het paradijs.

God discrimineert niet als Hij vindt dat jouw liefde, jouw lusten en verlangens niet gedeeld kunnen worden met iemand van gelijke sekse. God discrimineert niet als Hij zegt dat je met je tengels van andermans spullen moet afblijven, dat je niet moet willen hebben wat een andere heeft, dat je je ouders moet eren en met respect moet behandelen en dat je het leven van iemand niet rücksichtslos mag nemen, ook niet als je gevoel je dat ingeeft.
Wat jij voelt en denkt, valt helaas niet meer binnen de context van zuiverheid en reinheid, omdat de zonde dit heeft veroorzaakt, omdat ongehoorzaamheid ons fysiek en mentaal heeft aangetast en vergiftigt. Mensen hebben van nature geen zuiver geweten meer, en ook ons lichaam laat het heel vaak en nog veel beter zichtbaar voor het oog afweten, vanwege de zonde.
Daarom hebben we Gods Woord nodig, daarom hebben we de leiding nodig van de Auteur van Gods Woord, nl Zijn heilige Geest om de weg van reinheid, zuiverheid, waarheid, liefde, vrede en harmonie weer helpen te gaan ontdekken, zodat we die weg ook weer kunnen gaan.

2 Timotheüs 3:16-17 Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om daarmee te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid, opdat de mens die God toebehoort, volmaakt zou zijn, tot elk goed werk volkomen toegerust.

Genderneutraliteit hoort niet thuis in Gods schepping, identiteit wel, weten wie je bent, wie is je vader wie is je moeder. Zie op God, zie op Jezus, zie je Vader en Moeder, zie van wie jij bent.
Je bent een kind van God een koningskind een geliefde jongen of meisje, een geliefde man of vrouw, omdat God het zo gewild heeft, je bent hier niet per toeval, maar je bent gewenst, gewild en geplant onderweg naar een nieuwe hemel en aarde, waar liefde en gerechtigheid woont. Wat een drama als iemand zijn identiteit moet ontlenen aan de grillen van de toeval, dat jij onderdeel bent of een restproduct van een toevallige samenloop van omstandigheden.
Hoe anders is dat bij God, Hij discrimineert niet, God houdt van jou zoals je bent, Hij wil ook dat je komt zoals je bent, Hij wil jou verlossen en redden omdat je bent wie je bent, Hij wil jou helpen om je pad rein en zuiver te maken en te behouden, Hij wil je brengen niet alleen tot aan de poorten van de hemel maar een hele grote stap verder, in Zijn nabijheid, gezeten als de Zoon van God, maar ook gezeten als een Zoon van God aan Zijn rechterhand, aan de rechterhand van Liefde, Vrede, Goedheid, Trouw, Genade, Recht en Harmonie.

God discrimineert niet omdat jij jouw gevoelens verkeerd interpreteert, God discrimineert niet omdat jouw gedachten misleidt zijn en lijden onder verkeerde omstandigheden en invloeden. God houdt van jou zoals je bent en wil graag dat je weer op Hem gaat lijken, dat je hervormd en vernieuwd naar Zijn beeld en Zijn gelijkenis, dat Zijn liefde jouw leven vult en completeert, jouw hart weer zuiver maakt.

God wil straks bij ons wonen, God wil bij jou wonen, God kan alleen daar wonen waar liefde, recht en gerechtigheid als (harts)vaandel wordt gedragen, daar waar het licht, de Weg de Waarheid en het Leven in liefde oplicht en daardoor ontvangen kan worden, gratis en voor niets, je mag het kopen zonder geld, open je handen en beërf, beërf het om het door te kunnen geven, om het te kunnen delen.

Mattheüs 25:31-34 Wanneer de Zoon des mensen komen zal in Zijn heerlijkheid en al de heilige engelen met Hem, dan zal Hij zitten op de troon van Zijn heerlijkheid. En vóór Hem zullen al de volken bijeengebracht worden, en Hij zal ze van elkaar scheiden zoals de herder de schapen van de bokken scheidt. Dan zal de Koning zeggen tegen hen die aan Zijn rechterhand zijn: Kom, gezegenden van Mijn Vader, beërf het Koninkrijk dat voor u bestemd is vanaf de grondlegging van de wereld.

Reacties

Populaire posts