Rocky Mountain Conference annuleert Stephen Bohr

1 Korinthe 16:13, 14 Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren.


20 mei, 2022 Ben Trujillo

Schending van vertrouwen
Beste lezer, om een punt te maken, ga even met me mee en schort mijn ongeloof even op. We doen alsof ik een weduwnaar ben met een baby.

Ik wil persoonlijk een overeenkomst sluiten tussen u, beste lezer, en mij. Ik heb besloten een huis te bouwen, en als ik het klaar heb, zal het getaxeerd zijn op ongeveer $2 miljoen.

Nu, ik maak me zorgen over wat er met dat huis zal gebeuren als mijn dementie (Geen commentaar, alstublieft!) erger wordt en ik verkeerde beslissingen neem, en ik het verlies. Ik wil weten dat als ik faal, mijn kind van 2 maanden nog steeds de eigenaar zal worden als hij volwassen is. Dus, ik maak een afspraak met jou. Ik zal alles betalen, ik zal het werk doen, ik zal het onderhoud doen, ik zal verbouwen als het nodig is, maar ik ga alles op jouw naam zetten. Alle wettelijke papieren zeggen dat het op jouw naam staat. Ik vertrouw erop dat jij ervoor zorgt dat mijn kind uiteindelijk eigenaar wordt van het huis.

In plaats van de afspraak die we hebben te volgen, besluit je me precies te gaan vertellen wat ik wel en niet mag doen met het huis. Bijvoorbeeld, u houdt niet van gloeilampen, ik mag alleen LED's gebruiken. U vindt het niet leuk dat ik een open haard op hout ga plaatsen, u staat erop dat ik een elektrische open haard plaats. En u vertelt me dat u de wettige eigenaar bent. En als ik niet doe wat u zegt, verandert u de sloten op de deur, en desnoods belt u de politie en klaagt u mij aan wegens huisvredebreuk! Ik vertrouwde u, we hadden een overeenkomst en een wederzijds doel voor onze overeenkomst, en u hebt nu mijn vertrouwen geschonden!

Nu, niet langer het ongeloof opschorten. Geloof me, dat is precies wat we doen met de kerk en de kerkschool eigendommen waar we ons geld, onze dromen, ons bloed, zweet en tranen in steken! Wij betalen de rekeningen, wij doen het werk, maar de eigendommen staan wettelijk op naam van de Rocky Mountain Conference. Wat goed is! Wij hebben de plicht en het verlangen om de eigendommen van de kerk te beschermen voor de zending van het evangelie in geval van afvalligheid van toekomstige leden, of als de kerk ophoudt te bestaan. Dan zijn er ook nog de fiscale overwegingen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

De Golden SDA Church nodigde Stephen Bohr uit om naar hun kerk te komen en een seminar te geven. In februari van dit jaar, 2022, verbood het bestuur van de Rocky Mountain Conferentie elke entiteit van de Conferentie:

"De Rocky Mountain Conference, en bij uitbreiding elke kerk, school, of andere entiteit die verbonden is met RMC, zal Stephen Bohr of een ministerie verbonden met hem niet uitnodigen om te spreken op een van onze evenementen, noch toestaan dat onze faciliteiten door hem worden gebruikt, en aangezien het een schending is van auteursrechtelijk materiaal voor hem om onze naam te gebruiken terwijl hij specifiek is geïnstrueerd dit niet te doen, mag hij onze naam of de naam van een entiteit van de Conferentie, geschreven of opgenomen, niet gebruiken in een van zijn materialen.:

Nu zal ik de e-mails tussen het bestuur van de Conferentie en de Golden Church en tussen mijzelf en ouderling Thurber delen. Ik heb toestemming van de Golden Church om ze te delen, en ik heb ouderling Thurber op de hoogte gebracht dat ik dat zou gaan doen.

Waar het om gaat is, welk recht heeft de Conferentie om mij te vertellen wat ik moet geloven, wat ik mag onderzoeken, wat ik mag delen, buiten de 28 Fundamentele Geloofspunten die ik aanvaardde toen ik tot de Kerk toetrad?

Mijn persoonlijke, subjectieve overtuiging is dat de verboden die gehandhaafd worden, gebruikt worden om een agenda te bevorderen, namelijk de wijding van vrouwen. Het eerste verboden onderwerp is hoofdelijkheid, nogal voor de hand liggend, en het tweede is de theologie van de laatste generatie, gewoon een handig doelwit omdat een groot percentage van degenen die 1 Korintiërs 11:1-16 geloven zoals het in het Woord geschreven staat, ook in LGT geloven.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ten eerste, emails tussen de Conferentie Administratie en de Gouden Kerk:

Ouderling Barnett en ouderling Inglish, ik wil me aan jullie voorstellen, mijn naam is Doug Wakefield en ik ben de hoofdouderling van de Golden SDA kerk. Ik geloof niet dat ik het voorrecht heb gehad u ouderling Barnett persoonlijk te ontmoeten, maar ik heb u wel ontmoet, ouderling Inglish, toen u sprak in Golden, en het was een genoegen u en uw vrouw te ontmoeten. De reden dat ik vandaag contact met u opneem, is dat tijdens de maandelijkse bestuursvergadering van Golden in juli, ons bestuur unaniem had gestemd om Pastor Stephen Bohr en Secrets Unsealed Ministry uit te nodigen om naar Golden te komen om hun jaarlijkse "Anchor School of Theology" klas voor Bijbel te geven. studenten in onze faciliteiten, waar we het boek Handelingen zullen bestuderen. (Deze les zou plaatsvinden op 11-16 april 2022) Pastor Nathaniel Gamble zei dat hij de conferentie zou informeren over onze plannen, waarvan ik dacht dat het waarschijnlijk slechts een formaliteit was. Op donderdagavond 29 juli kwamen Pastor Gamble, ikzelf en de drie andere ouderlingen van Golden (Paul Wakefield, Ben VanFossen en James Burr) samen voor een zoombijeenkomst, en Pastor Gamble informeerde ons over het antwoord van de conferentie. 
Op dat moment werd ons verteld dat Pastor Bohr kon komen, maar met verschillende beperkingen. Dus we vroegen natuurlijk: waarom zijn er beperkingen met betrekking tot zijn bezoek? En er leek niet veel van een reden te worden gegeven. Er werd gesuggereerd dat we contact met u zouden opnemen om het besluit van de conferentie nader toe te lichten en de redenen te bespreken voor de beperkingen die ons ongerechtvaardigd en onnodig lijken, in het bijzonder waar ik het over heb, niet opnemen, geen promoties of enig materiaal/ flyers enz. Dus we zouden willen vragen dat we allemaal kunnen afspreken voor een korte zoom-meeting om dit te bespreken, wat met de drukke schema's van iedereen waarschijnlijk het meest logisch zou zijn. Pastor Bohr heeft gezegd dat als het hem zou helpen, hij ook graag mee zou doen, als u vragen aan hem zou willen stellen, of enige opheldering wilt over de studierichting. Nu we allemaal een fulltime baan hebben, kunnen we dit hopelijk in een avond doen, en op een maandag, dinsdag of donderdag, of zelfs zondag is een optie, aangezien een paar van ons verplichtingen hebben op woensdag, en sommigen van ons hebben toezeggingen op vrijdag. Laat ons alstublieft weten wanneer het voor u het beste werkt, zodat we dit hopelijk kunnen oplossen en doorgaan met onze voorbereidingen voor dit evenement. Ik heb Pastor Gamble, Goldens Elders en Pastor Bohr in deze e-mail opgenomen, dus "ANTWOORD AAN ALLEN" zodat iedereen op de hoogte blijft. We horen graag van u en wensen u een gezegende dag toe. Doug Wakefield


Onderwerp: Re: Pastor Bohr's bezoek aan Golden.
Beste ouderlingen: Bedankt voor de uitnodiging om kennis te maken via zoom. Op dit moment navigeren we door wijzigingen in administratie, betrokken bij kampbijeenkomsten en deelnemen aan de voorbereidingen voor de kiesdistrict van de Unie. Als gevolg hiervan zien we geen mogelijkheid voor een dergelijke bijeenkomst op de kalender tijdens de resterende tijd van ouderling Barnetts ambtstermijn als president.

De redenen voor onze beperkingen op de vergaderingen van Steve Bohr zijn echter eenvoudig genoeg om: via e-mail door te geven. We bemoeien ons niet met uw verzoek om hem presentaties te laten maken aan uw leden in uw kerk, want ook al zijn we het persoonlijk misschien oneens met hem op bepaalde punten past hij wel binnen het bereik van het adventisme. Hij is zeker buiten de meerderheid, maar niet zozeer dat zijn wijding zou worden ingetrokken. Dus als u wilt dat hij persoonlijk een serie aan uw gemeente levert, is dat een zaak tussen uw plaatselijke kerk en Steve Bohr.

De vragen over adverteren, opnemen en verspreiden van audio- of videopresentaties zijn geen strikt lokale beslissingen. We zijn terecht bezorgd dat, zelfs als Steve dat niet doet, impliceren dat RMC zijn berichten onderschrijft omdat we zijn bijeenkomsten op ons grondgebied toestaan, die goedkeuring zal zeker worden afgeleid door degenen die op de hoogte zijn van de vergaderingen. Voor de goede orde, we onderschrijven niet alles wat hij predikt, en we hebben de verantwoordelijkheid om te voorkomen, voor zover mogelijk, de verspreiding van valse indrukken over waar we aan toe zijn tav bepaalde vraagstukken.

Ik geloof niet dat een ontmoeting tussen de plaatselijke ouderlingen en het bestuur van de Conferentie u van gedachten zou doen veranderen om Steve Bohr uit te nodigen, dus ik ben niet van plan om te proberen u te overtuigen. In plaats daarvan zal ik je beslissing respecteren en hem laten komen. Verder ben ik er zeker van dat zo'n ontmoeting ons er niet toe zou brengen van gedachten te veranderen over: die beslissingen die wij moeten nemen, dus ik raad u aan niet te proberen ons te overtuigen ons over zaken die u niet aangaan.

Ook al zijn we het over bepaalde zaken niet eens, we respecteren de grenzen tussen lokale besluiten en besluiten van de conferentie. Het is onze hoop dat Steve tijdens of na de bijeenkomsten niets zal zeggen of doen dat ertoe zou leiden dat kerken hem niet langer in ons gebied zouden uitnodigen. Ik hoop ook dat u ons standpunt, zoals hier uiteengezet, zult respecteren en dat een vergadering niet nodig zal zijn. Als u deze kwestie nog steeds wilt voortzetten, zult u moeten wachten tot onze nieuwe president hier is en het in zijn schema kan inpassen.

Ik heb erg genoten van jouw samenzijn een paar weken geleden, en wist mij gezegend door de  Sabbatschool studie en een fellowship na de dienst. Zegeningen voor jou zoals jij je blijft inzetten met jouw steun voor de missie van onze kerk. 
Doug Ouderling Douglas L Inglish Vice-president voor Admmistratie Rocky Mountain Conferentie van Zevende-dags Adventisten. 

vr 8 april 2022 om 07:25 uur Ben Trujillo schreef:
Beste ouderling Thurber: Jij en ik zijn er nog niet in geslaagd om samen te komen, en verschillende items moeten aanstaande zondag voor onze gemeente worden behandeld. Enkele van deze problemen hebben een directe invloed op onze keuzes over wie in de Nominatie Commissie moet zitten.

Dus ik heb deze e-mail niet alleen naar jou gestuurd, maar ik heb het BCC naar zoveel mogelijk afgevaardigden, voorgangers en kerkleiders in de RMC gestuurd. Ik vraag nu ook dat elke persoon die dit ontvangt het alstublieft wil doorsturen naar hun afgevaardigden, voorgangers, en vooral iedereen die ze kennen die momenteel in het Uitvoerend Comité zit.

U weet heel goed dat ik had gevraagd om de e-mail die ik u op 6 december 2021 heb gestuurd (hier als Word-document bijgevoegd) te delen met het Uitvoerend Comité en die u niet met hen wilde delen, ook al was deze bedoeld voor hen net zo goed als voor jou. Je hebt ervoor gekozen om me af te schrikken, en nu zijn we hier bij de laatste gemeente vergadering waar we leden van het benoemingscomité selecteren. En nu hebben we een nieuwe uitgave met betrekking tot het recente Stephen Bohr Seminar dat in Golden werd gehouden. 

Ten eerste een citaat van EG White: "Het hoofd van ieder mens is Christus. God, die alle dingen onder de Heiland's voeten plaatste, "gaf Hem het hoofd te zijn over alle dingen van de kerk, dat is Zijn lichaam, de volheid van Hem die alles in allen vervult." 1 Kor 11:3, Ef 1:22, Ef 1:23. De kerk is gebouwd op Christus als haar fundament; het is om Christus te gehoorzamen als haar hoofd. Het is niet om afhankelijk te zijn van de mens, of door de mens te worden gecontroleerd. Velen beweren dat een vertrouwenspositie in de kerk hen autoriteit geeft om te dicteren wat andere mensen zullen geloven en wat ze zullen doen. Deze bewering keurt God niet goed.
De Heiland verklaart: "Gij zijt allen broeders." Allen worden blootgesteld aan verleiding en zijn vatbaar voor dwaling. Op geen eindig wezen kunnen we vertrouwen voor leiding. De rots van geloof is de levende tegenwoordigheid van Christus in de kerk. Hierop mogen de zwaksten afhankelijk zijn, en degenen die denken dat ze de sterkste zijn, zullen de zwakste blijken te zijn, tenzij ze Christus tot hun efficiëntie maken. 

"Vervloekt zij de man die op de mens vertrouwt en vlees tot zijn arm maakt." De Heer "is de Rots, Zijn werk is volmaakt." "Gezegend zijn allen die hun vertrouwen op Hem stellen." Jer. 17:5; Deut. 32:4; Ps. 2:12. (DA 414.3) 

Stephen Bohr Seminars zijn door uw administratie verbannen uit RMC. Het seminar, dat in de Gouden Kerk zou worden gehouden, moest in plaats daarvan worden verplaatst naar het Marriott Hotel. Volgens de Conferentiebrief, ondertekend door de functionarissen van de RMC, (bijgevoegd) leert hij enkele overtuigingen die geen deel uitmaken van de fundamentele overtuigingen van de SDA-kerk en waarmee u het niet eens bent. Denk je dat je het recht hebt om kerkleden te vertellen wat ze moeten geloven, terwijl het niet een fundamenteel geloof van de kerk is? 

Lees het DA-citaat hierboven nog eens. Heeft u enige kennis over hoeveel voorgangers u in uw conferentie hebt die geloven in de twee kwesties die u in uw brief aan de Gouden Kerk naar voren bracht? Ik ken ten minste vier dienende predikanten die ik in hun preken of in sabbatschoolklassen beide overtuigingen heb horen verdedigen (hoofdschap, LGT). Ik ga je niet vertellen wie ze zijn. Zullen ze worden verbannen uit de RNC? 

Ik ben opgegroeid in de kerk. Ik ben gedoopt toen ik 12 jaar oud was, dus ik geloof al 63 jaar in het leiderschap. Er is een reden waarom ik geen hoed draag in de kerk (1 Kor. 11:4). Ik realiseerde me niet dat ik niet in leiderschap kon geloven totdat Dan Jackson dat in wezen zei. Kan ik nog steeds een adventist zijn? Ongeveer 25 jaar geleden las ik voor het eerst een boek over theologie van de laatste generatie. Ik gaf toen al minstens 35 jaar les aan volwassenen, en die theologie heeft voor mij veel puzzelstukjes ingevuld. Het kwam overeen met alles wat ik bijbels was gaan geloven, en in lijn met veel citaten uit de Geest der Profetie die ik nooit echt had samengesteld. Ik geloof in de theologie van de laatste generatie. Kan ik nog steeds een Zevende-dags Adventist zijn? 

U schreef in uw brief aan de Gouden Kerk dat het uitvoerend comité van de Rocky Mountain-conferentie unaniem instemde met de beslissingen die uw bestuur had genomen met betrekking tot de vergaderingen van Stephan Bohr. Dat schudt mijn hoofd! Van de 21 leden van een uitvoerend comité, is er niet één die in een van deze leringen gelooft? Er is niet één lid van de commissie die gelooft in leiderschap of LGT? Heeft elk lid 1 Korintiërs hoofdstuk 11 uit hun Bijbel gescheurd? En zelfs als ze dat niet doen? Elk lid van het Executive Committee gelooft in cancelling cultuur? U mag niet iets anders geloven dan de voorzitter en het bestuur van de Conferentie als het niet een fundamenteel geloof van de kerk is? Als jij en ik het niet eens zijn over Daniël 11, moet ik dan geloven wat jij gelooft? 

Als jij en ik een ander begrip hebben over de 144.000 vraag, moet ik geloven wat jij gelooft? Een bron (van een lid van het Uitvoerend Comité) vertelde me dat het Uitvoerend Comité tot geheimhouding was verplicht over deze kwestie. Nummer één, is dat waar? Dit was geen personeelskwestie. Heb je het recht om ze tot geheimhouding te zweren? Als ik in het uitvoerend comité zat, zou ik nee hebben gezegd tegen je verzoek om geheimhouding. Wat zou je gedaan hebben? En nadat je ze tot geheimhouding had gezworen, vertel je ze in de brief aan de gouden kerk dat hun besluit unaniem was! Hint, ik denk dat je het geheim verklapt. Ik zal het Nominatiecomité vragen om ten minste een derde van de leden die momenteel in het Uitvoerend Comité zitten, te vervangen. Als ze een stempel voor de administratie zijn geworden, komen ze hun verantwoordelijkheden niet na. De commissie wordt gekozen door het kiesdistrict, niet door de administratie. Er is een reden waarom de Grondwet pleit voor meer leken leden dan werknemers om als afgevaardigden en in het comité te dienen. Deze aflevering van cancel cultuur maakt de reden voor dat beleid duidelijk. 

Ik doe een formeel verzoek dat het uitvoerend comité op de agenda van de kiesdistrictsvergadering een motie plaatst om de notulen van alle vergaderingen van het uitvoerend comité openbaar en online te publiceren en beschikbaar te maken voor alle leden. Met uitzondering van die dingen die u illegaal zou vinden om openbaar te maken, zoals persoonlijke zaken.

Ik doe ook een formeel verzoek dat ik de volgende keer dat ze bijeenkomen, met het Uitvoerend Comité mag spreken. Ik zou hun mijn contactgegevens willen geven, zodat iedereen die geïnteresseerd is mij hun contactgegevens kan sturen, zodat ik de originele brief (bijgevoegd) kan delen die ik aan u heb geschreven en die ik u heb gevraagd te delen met hen. 
Ik denk niet dat je verplicht was om het met hen te delen, maar ik denk wel dat je verplicht was om hen te laten weten dat je ervoor koos om een ​​brief die specifiek voor hen bedoeld was, niet te delen. 

Ook, volledige openbaarmaking, vermeldde ik in de originele brief dat ik heel goed een artikel zou kunnen schrijven voor publicatie of informatie op mijn Facebook-pagina zou plaatsen, in een poging om elk lid van het uitvoerend comité te bereiken. Dat kan heel goed nog gebeuren. 

Ben A. Trujillo Mic Thurber voor mij 8 april 2022, 12:16 uur.
Geachte Ben, Je hebt me vanmorgen verslagen. Ik was van plan je een e-mail te schrijven vandaag om een ​​vergadering te plannen voor volgende week doordeweeks. Misschien na deze uitwisseling is het niet meer nodig. Ik zei je toen we elkaar een paar weken geleden aan de telefoon spraken dat ik een plan had om je brief voor het voetlicht te brengen van veel mensen. Hoewel ik het toen niet zei, mijn plan was om het beschikbaar te stellen aan alle afgevaardigden voorafgaand aan de vergadering van de kiesdistricten. Dat was waar ik je over wilde ontmoeten. Maar ik moest wachten tot na dit aanstaande Uitvoerend Comité om hun definitieve OK op een paar zaken te krijgen van details die ermee verband houden en daarom wachtte ik een beetje voor de ontmoeting. Er zit een volgorde in deze dingen, dus mijn excuses dat het daarom duurde, iets langer dan we allebei hadden gewild. 

Ik maak me echter zorgen over de toon van je brief aan mij vandaag, Ben. Het kwam op mij over als pesterijen en bedreigingen. Is dat hoe je het bedoelde? Ik hoop het zeker niet. Ik reageer niet goed op zulke dingen. Ik verzoek u dringend om de temperatuur laag te houden tussen ons. Ik heb het gevoel dat je dit heel persoonlijk maakt en dat bemoeilijkt dialoog en samenwerking. Ik ben niet je vijand. Het is niet nodig om jezelf de mijne te maken. Ik hoop dat dit niet escaleert zodat ik genoodzaakt ben om te heroverwegen om uw brief beschikbaar te stellen zoals ik had gepland. 

Zelfs met onze fundamentele verschillen op sommige geloofsgebieden, zijn we allebei trouwe Zevende-dags Adventisten en ik hoop dat je dat in gedachten en hart kunt houden terwijl we samen corresponderen. We hebben 28 basisprincipes waar we het allemaal over eens zijn. Alle gebieden die u met mij betwist, liggen buiten die 28, waar de kerk ruimte heeft gelaten voor onenigheid. Als bestuurders moeten we een aantal zeer moeilijke beslissingen nemen, en vooral in deze tijd, het maakt niet uit welke beslissing we zullen nemen, sommigen zullen beledigd zijn. 

Wat betreft het "gezworen tot geheimhouding"-ding, bestuursvergaderingen voor een groot comité zijn heel gewoon. En dat is een oordeel dat wordt overgelaten aan het oordeel van de voorzitter. Daar komen niet alleen personeelszaken aan de orde, maar ook andere gevoelige zaken. Als we echt geheimzinnig hadden willen doen over onze problemen met de Gouden Kerk, hadden we dat heel goed kunnen oplossen zonder naar het Uitvoerend Comité te gaan. Maar we zochten eerst bredere raad. Acties van het Uitvoerend Comité zijn al gepubliceerd door onze communicatie afdeling kort na elke vergadering de notulen van de Executive Session, maar worden nooit gepubliceerd. Beide praktijken zullen doorgaan, dus er is hiervoor geen specifieke constituerende actie nodig. 

Wat betreft uw verschijnen voor het Uitvoerend Comité, onze volgende vergadering is aanstaande dinsdag. Ik was al van plan om uw eerdere brief met hen te delen, maar nu heb ik twee brieven om te delen. U bent van harte welkom om naar het kantoor te komen om te wachten, maar de commissie beslist of ze rechtstreeks van u willen horen. Dat is hun voorrecht. Dus daar kan ik je niets over beloven. 

Ik ben bereid u deze week te ontmoeten of ik kan de details van hoe u de inhoud van uw brief voorbereidt voor onze verspreiding en wanneer ik deze nodig heb, in een e-mail in plaats van een bezoek gedetailleerd beschrijven. Ik ben hoe dan ook open. Laat het me weten. Heb een heerlijke sabbat

Ben Trujillo 8 april 2022, 20:40 uur voor ouderling Thurber.
Ouderling Thurber, Dank u voor uw antwoord. Het spijt me, ik ging aan tafel zitten voordat ik mijn e-mail controleerde, anders had ik eerder geantwoord. 

"Ik maak me echter zorgen over de toon van je brief aan mij vandaag, Ben. Het kwam op mij over als pesterijen en bedreigingen. Is dat hoe je het bedoelde? Ik hoop het niet. Ik reageer niet goed op zulke dingen. Ik verzoek u dringend om de temperatuur tussen ons te verlagen. Ik heb het gevoel dat u dit heel persoonlijk maakt, en dat maakt dialoog en samenwerking moeilijker. Ik ben niet je vijand. Het is niet nodig om jezelf de mijne te maken. Ik ben in de hoop dat dit niet escaleert, zodat ik genoodzaakt ben om te heroverwegen om uw brief beschikbaar te stellen zoals ik had gepland."

Ouderling Thurber, ik wilde u net laten weten welke acties ik van plan was te ondernemen omdat ik niets van u had gehoord. Het spijt me als het voor jou als pesten klonk, maar dat is niet mijn idee van pesten. Mijn idee van pesten zijn acties, acties zoals jij die hebt ondernomen tegen Stephen Bohr. 

"Zelfs met onze fundamentele verschillen in sommige geloofsgebieden, zijn we allebei trouwe Zevende-dags Adventisten en ik hoop dat je dat in gedachten en hart kunt houden als we corresponderen samen. We hebben 28 grondbeginselen waar we het allemaal over eens zijn. Alle gebieden die u met mij betwist, vallen buiten die 28, waar de kerk ruimte heeft gelaten voor onenigheid." 

Als u dat met betrekking tot u en mij meent, zou u mij geruststellen als u me zou kunnen vertellen waarom dat niet waar is tussen pastoor Bohr en u. Is het alleen dat hij effectief grote aantallen bereikt en ik onbeduidend ben? Ironisch genoeg was zijn hele seminar alleen gebaseerd op de 28 fundamentele overtuigingen, rechtstreeks uit de Bijbel onderwezen, met bijna nul EG White-citaten, zodat we het evangelie konden delen met niet-adventisten! En bovendien staat in uw brief duidelijk dat hij vanwege zijn geloofsovertuiging werd verbannen in gebieden die buiten die 28 liggen, waar de kerk ruimte heeft gelaten voor onenigheid! En een leider heeft me verteld dat hij ook niet mag prediken. Hij gaat samen met mij om details te delen.

Wat ik in werking zie, is annuleercultuur in actie. Waar sommigen het niet met je eens zijn in gebieden die buiten die 28 vallen, waar de kerk ruimte heeft gelaten voor onenigheid, welke agenda je ook hebt, drijft je blijkbaar om trouwe Zevende-dags Adventisten het zwijgen op te leggen. Ik streef ernaar om dat te zijn, trouw, en ik voel me erg bedreigd, en ik zie dat onze kerk het gevaar loopt de gewetensvrijheid te verliezen als ze niet wordt gestopt. Een kerk waar pastors hier niet mogen dienen, leraren mogen hier niet werken, tenzij ze met de administratie instemmen in gebieden buiten de 28 Fundamentals. 

Zal ik hierna het zwijgen worden opgelegd, zullen sommige van onze dienende Pastors worden aangemoedigd om verder te gaan, om oproepen voor meer "achterlijke" Conferenties te accepteren? Begrijp je hoe je acties worden waargenomen? 

Ik zou graag je vriend zijn, en jij en ik hoeven het niet over elk punt eens te zijn, maar als je degenen die net als ik geloven het zwijgen oplegt, zullen we het nooit met elkaar kunnen vinden. Gewoon eerlijk tegen je zijn. 

Ik heb op geen enkele manier geprobeerd u te misleiden. Volledige openbaarmaking, helemaal. Wanneer u mij e-mails stuurt, voel ik me niet genoodzaakt deze niet te delen met degenen die mij vragen wat uw reacties zijn. Ik verwacht ook niet dat je mijn communicatie geheim houdt. U kunt ervoor kiezen NIET per brief of e-mail met mij te communiceren. Sommigen zullen je ongetwijfeld adviseren om dat niet te doen. En mijn deel zal BCC zijn, dus niemand voelt zich niet vrij om met mij te praten. 

Als God het wil, en de kreek stijgt niet, zie ik je zondag. We kunnen elkaar voor of na de vergadering ontmoeten als je dat wilt. Vroeger is misschien productiever, maar u zit aan het stuur. Ik ben van plan om dinsdag op de vergadering van het Uitvoerend Comité te zijn. Hoe laat moet ik daar zijn? 
Fijne sabbat! <Ben A. Trujillo 

Mic Thurber za, 9 april 21:33 voor mij. 
Ben, ik heb geen stappen ondernomen om predikanten die het niet met me eens zijn te 'annuleren'. Hetzelfde geldt voor leken zoals jij. Als dat echt mijn instelling was, zou ik u dan meer aanbieden dan wat u vroeg toen u wilde dat uw eerste brief naar het Uitvoerend Comité zou gaan? Ik doe een substantiële inspanning van goede wil in een manier vinden om uw brief aan alle afgevaardigden te bezorgen. Dus annuleer alsjeblieft het annuleren ding. 

Ik zou graag een keer persoonlijk met u om de tafel gaan zitten en u een volledige uitleg geven waarom ik een probleem heb met betrekking tot LGT, maar ik ben niet bereid om dit in e-mails te doen. Die discussie moet van aangezicht tot aangezicht zijn, en niet tijdens het seizoen van tijdsdruk met de gemeentehuizen en kampvergaderingen en diploma-uitreikingen en schoolbestuursvergaderingen en vakbondsvergaderingen die me nu in het gezicht staren. Dus denk alsjeblieft niet dat ik je hiermee afschrik. Ik heb nu ongeveer 200 dingen op mijn bord (althans, daar lijkt het op!) Ik laat het je weten als het de komende weken een beetje opklaart en ik neem contact met je op zodat we samen kunnen afspreken. We kunnen het nog steeds oneens zijn nadat we hebben gepraat, maar het zal goed voor ons zijn om de discussie te voeren. 

Ik zal morgen vroeg in Campion zijn vanwege een weekendafspraak die ik heb bij GVR (ik ben hier nu) en zal er goed aan doen morgen op tijd bij de kerk te zijn. 

We kunnen daarna een paar minuten praten als je wilt praten over het klaarmaken van je brief zodat de afgevaardigden het kunnen lezen. Ik weet niet zeker wat u nog meer wilt bespreken om "productiever" te zijn, maar de stroom van de vergadering van morgen is voor zeer korte rapporten en vervolgens de selectie van de NomCom-vertegenwoordigers uit de regio NE Colorado. Ik zal eerst een devotional doen, dan een paar dingen bijwerken in rapporten, en dan gaan we meteen naar het selectieproces. En dat zal het zijn voor de vergadering van morgen. 

Ik stel voor dat je dinsdag rond 11.30 uur komt. Zoals ik in mijn laatste brief zei, is de beslissing om u te horen aan hen, dus ik zal moeten weten wat u met hen wilt bespreken, zodat ik het aan hen kan doorgeven. 

Ben Trujillo aan ouderling Thurber za, 9 april 23:51. 
Toen we elkaar een paar weken geleden telefonisch spraken, heb je me niet verteld dat je een plan had om mijn brief aan veel mensen te bezorgen. Wat je me vertelde was dat je een verrassing voor me had die je "over tien dagen" met me zou delen. Er gingen tien dagen voorbij, toen een week, toen nog een week, en ik dacht dat je me aan het uitlachen was. Ik denk niet dat ik verkeerd heb begrepen wat mij is verteld. Ik respecteer kerkleiders, en ik ben bereid om samen te werken, terwijl ik ons ​​systeem van kerkelijk staatsbestel hooghoud

Ouderling Thurber, de enige reden waarom iemand moet worden gecancelled, is dat u inderdaad al een besluit van de kerk hebt geannuleerd om een ​​gepensioneerde predikant van de Zevende-dags Adventisten uit te nodigen om een ​​seminar in hun kerk te houden! 

Ik heb Stephen Bohr opgezocht op internet en ik zie dat hij met pensioen is na 40 jaar kerkelijk werk. Hij heeft gediend als een plaatselijke kerkpredikant, theologieleraar aan de universiteit, directeur van de conferentie voor jongeren en padvinders, ministeriële secretaris en evangelist. De redenen die in uw brief aan de Gouden Kerk worden genoemd, waren niet omdat hij predikte tegen een van de 28 fundamentele overtuigingen (wat naar mijn mening voldoende grond zou zijn), maar vanwege zijn begrip van twee verschillende gebieden waarover de kerk ruimte heeft gelaten voor onenigheid. Die twee gebieden zijn de doctrine van leiderschap en theologie van de laatste generatie, specifiek aangehaald door uw regering, en ik geloof dat dit de ware reden is voor de annulering. Ik laat me graag van het tegendeel overtuigen. 

Er moet meer zijn dan op het eerste gezicht lijkt bij de beslissing van de conferentie Administratie om het gebruik van faciliteiten aan dit ministerie te weigeren. 

Het Uitvoerend Comité ging (unaniem!) in met dit besluit en ik zou graag willen weten welke beperkingen zij stellen aan het gebruik van welke kerk of andere conferentiefaciliteiten dan ook. Ik begrijp volledig dat de titel van onze kerkfaciliteiten in handen is van de Conferentie, maar dat is in vertrouwen, zodat als wij als groep afvallig worden, de Conferentie de gevolgen kan opvangen. Zoiets was in dit geval geen bedreiging. Het riekt naar annuleercultuur, maar ik zou graag mijn taal veranderen als ik anders was opgeleid. 

Ik heb moeite met het idee dat een groep die de kiezers zo gemakkelijk vertegenwoordigt, stemt om de controle over de kerkfaciliteiten te verwijderen van de getrouwe leden wier opofferingsgaven voor hen hebben betaald. Ik besef dat ze geen van mijn vragen hoeven te beantwoorden, maar ik verbind me ertoe hen een duidelijk antwoord te geven op elke vraag die ze me stellen. 

Ik maak me vooral zorgen omdat beide leringen die je noemde: in uw brief van de Gouden Kerk worden gehouden door veel van onze voorgangers en kerkmedewerkers, om nog maar te zwijgen van lekenleiders zoals ik, die misschien spreken of lesgeven in onze kerken.

U hebt al beide brieven die ik u heb geschreven, inclusief de eerste brief die ik specifiek heb gevraagd om te delen met het uitvoerend comité. Ik zou het zeer op prijs stellen als u deze twee brieven gewoon aan alle leden van het Uitvoerend Comité zou willen sturen, met eventuele inleidende opmerkingen die u wilt toevoegen. Ik zou het op prijs stellen om op de distributielijst te worden opgenomen. 

Ik zou het op prijs stellen als die twee brieven aan de leden van het Uitvoerend Comité kunnen worden doorgestuurd, zodat zij ze voor dinsdag kunnen lezen. Ik ben van plan om daar om 11.30 uur te zijn voor het geval ze ermee instemmen om me met hen te laten praten. 

Ik wil ze vooral spreken over het idee om een ​​motie te plaatsen op de agenda voor kiesdistrict die op het eerste gezicht onwettig is, waardoor afgevaardigden om te stemmen over een actie waarover al is gestemd door een hogere kerkelijke entiteit. Een entiteit die "door God is verordend om autoriteit te hebben" en waardoor "Hij deelt Zijn doeleinden en wil mee". En zo makend, in mijn gedachten elke Afgevaardigde die voor de motie stemt die medeplichtig is aan openlijke rebellie. Als ze de openbaring begrijpen over hoe God een vergadering van de Algemene Conferentie in Full Session beziet. 

En ik wil met hen praten over de annulering van het Secrets Unsealed Seminar. 

Ik neem aan dat om mijn brief klaar te maken voor de Afgevaardigden om te lezen, het in pdf-formaat moet worden omgezet, maar ik ben bereid mijn best te doen om aan alle vereisten te voldoen die u me stelt. Ik vraag wel om mijn contactgegevens te vermelden. Ik ben niet van plan een afgevaardigde lastig te vallen, maar ik wil wel openstaan ​​voor iedereen die contact met mij wil opnemen. 

Hem en zijn kerk liefhebben, zoals ik denk dat jij ook doet, <Ben A Trujillo.

Mic Thurber 8:07 10 april voor mij. 
Bedankt voor het antwoord, Ben. Ik zal dit met de commissie delen. 
Sorry dat ik niet eerder bij je terugkwam over de "verrassing" die ik voor je had. Ik herinner me het verloop van het gesprek een beetje anders. Ik gebruikte dat woord in de context van uw hernieuwde verzoek dat ik die brief doorstuur naar de Executive Committee en ik probeerden je te laten weten dat je aangenaam verrast zou zijn door wat ik in gedachten had. Ik was toen niet in een positie om meer te zeggen en het duurde langer voordat sommige details bij elkaar kwamen dan dat korte tijdsbestek. Dus geef hier alstublieft een beetje genade. 

Bedankt.

Ben Trujillo 09:15 10 april aan ouderling Thurber.
Geen zorgen, bedankt voor de update! Ik legde het niet op jou, ik was gewoon aan het uitleggen waarom ik "geagiteerd werd", tot vanmiddag, Ben 

Ben Trujillo 23:15 uur 21 april aan ouderling Thurber. 
Hallo Ouderling Thurber, ik had gedacht dat u me zou laten weten in welke vorm mijn... Laatste brief zou moeten zijn, maar ik nam aan dat je begreep wat ik zei en ging door met het samenstellen van de brief. Ook heb je in je e-mail aan mij van 8 april de volgende verklaring afgelegd, dus heb ik de berichten gecombineerd. Ik kan de twee pdf's niet combineren, misschien kan uw kantoor dat wel.

"Wat betreft uw verschijnen voor het Uitvoerend Comité, onze volgende vergadering is aanstaande dinsdag. Ik was al van plan om uw eerdere brief met hen te delen, maar nu heb ik twee brieven om te delen. U bent welkom om naar het kantoor te komen om te wachten, maar de commissie zal beslissen of ze rechtstreeks van je willen horen. Dat is hun voorrecht. Dus ik kan je daarover niets beloven." 

Dank u voor uw hulp. Ben A. Trujillo

Mic Thurber voor mij - vr 22 april 06:34 uur. 
Ben, daar zal ik je later vandaag over schrijven. Ik ben betrokken geweest bij de vakbond vergaderingen vrijwel de hele week in Lincoln en eindigde gistermiddag laat. Ik heb maandag nog een afspraak en een doktersafspraak in Lincoln en een lunchafspraak met mijn moeder vandaag om 12.00 uur en dan heb vanmiddag eindelijk wat tijd om je de details te schrijven. Ik zal kijken wat u hebt verzonden en u op de hoogte stellen van eventuele formaatwijzigingen. Heel erg bedankt. 

Mic Thurber voor mij - vr 22 april 17:16 
Hallo Ben. Tot slot heb ik een paar minuten om u te schrijven over uw materiaal over de kwestie van de wijding van vrouwen. Allereerst wil ik u complimenteren voor de gracieuze maar serieuze manier waarop u met het Uitvoerend Comité over uw standpunt in deze kwestie sprak. En ik ben blij dat je daarna bij ons kunt komen eten. Vrienden moeten samen kunnen eten! Ik was erg geïnteresseerd om te horen van je jarenlange betrokkenheid bij onze jeugd, vooral op het gebied van atletiek. Dat je nu bij hen betrokken blijft, ook al heb je er meer dan je tijd ingestoken, toont je speciale liefde voor onze jonge mensen. Uw investering in hen wordt, daar ben ik zeker van, zeer op prijs gesteld. 

Wat betreft wat je me hier hebt gepresenteerd, denk ik dat er maar een paar veranderingen nodig zijn gemaakt. Ik denk dat ik zou beginnen met iets te zeggen als: 

Beste kiesdistrict verwijderen, 

hoe zal onze conferentie, in het licht van het besluit van de afgevaardigden naar de Mid-America Union Kiesdistrict Session 12 september 2021, reageren op de optie die we nu hebben om de Union Executive Comité om te overwegen een gewijde of in opdracht gegeven legitimatiebewijs voor alle aanbevolen personen voor wijding goed te keuren? 

Zoals jij biddend overweegt hoe u hierover zult stemmen, heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn vragen en gedachten hierover met u te delen. 

***Vanaf hier, pak dan uw vraag #1 op en voltooi uw document. Ik had aan een lengtelimiet gedacht, maar ik denk dat wat je hebt samengesteld prima is. Hoe klinkt dit voor jou? Als het goed is, laat het me dan weten en ik zal die wijziging aan het begin voor je doorvoeren. Als je het liever zelf doet, is dat meer dan prima. Laat het me weten. 

Hoe dan ook, ik zal uw opmerkingen en vragen over de Golden-situatie niet opnemen. Hoewel ik weet dat u het hier sterk mee oneens bent, moet ik erop wijzen dat congresadministraties het recht en de verantwoordelijkheid hebben om dergelijke zaken af ​​te handelen op de manier die zij het beste achten. Dit is een al lang bestaande praktijk in de structuur van onze denominatie en we waren ruim binnen onze grenzen om te doen wat we deden. Het zal u misschien verbazen te weten dat we zeker niet de enige conferentie-administratie zijn die een dergelijk standpunt inneemt tav ouderling Bohr, zelfs niet binnen onze Unie. Een van de andere conferenties in onze Unie (en er zijn er meerdere) die een standpunt tav hem hebben ingenomen, heeft een beleid dat bijna identiek is aan hoe we het verzoek van Golden hebben benaderd. 

We zullen uw opmerkingen over de wijding van vrouwen opnemen in een klein pakketje informatie dat we voorbereiden voor de afgevaardigden die: ze  samen met hun andere sessiemateriaal zullen ontvangen. Dus wat je hier voor ons bereid hebt is welkom en belangrijk. Ik wil je bedanken Ben, om hieraan met mij samen te werken. Ik hoop dat je een heerlijke en rustgevende sabbat mag hebben. 

Ben Trujillo naar Mic Thurber - 22 april 2022, 19:47. 
Nog geen sabbat, maar ik moet een paar uur aan mijn SS-les besteden Ga je gang, alsjeblieft, breng de wijziging aan die je hebt voorgesteld en stuur het naar de afgevaardigden. En, oprechte dank

Ouderling Thurber, ik ben nog niet klaar met de andere kwestie. Het voelt als verraad. We hebben ons geld en zweet niet uitgegeven om onroerend goed te kopen en gebouwen op te zetten en de conferentie daarvan de titel te geven, zodat iemand ons zou kunnen komen vertellen wat we mogen geloven en wie we kunnen uitnodigen om met ons te spreken en de zielen om ons heen. 

Het is zo duidelijk als de dag voor mij. We hebben het eigendom aan de conferentie toevertrouwd, dus als we, als een kerk in de zusterschap der kerken, de pilaren, de fundamenten, verlaten, is niet alles verloren voor de zaak van het evangelie. Slechts één entiteit in ons staatsbestel heeft de opdracht om een ​​woord van onze fundamentele overtuigingen te veranderen, en het ligt niet bij de Conferentie, de Unie of de Divisie. Het is de Algemene Conferentie in volle zitting. punt. 

Voordat iemand lid wordt van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten, worden ze onderwezen in de fundamentele overtuigingen. Als ze ze niet accepteren, moeten ze geen lid worden van de kerk. Dat is eerlijk. En als een Stephen Bohr, of een Ben Trujillo, de Bijbel en de Geest der Profetie bestudeert, in gebed, en gaat geloven in leiderschap, of Last Generation Theology, of wie de koning van het noorden is, kunnen we het erover eens zijn om het oneens te zijn . Maar het is uit Gods plan voor Zijn Kerk om te eisen dat wij het zien zoals een ander het ziet. "Velen beweren dat een vertrouwenspositie in de kerk hun het gezag geeft om te dicteren wat andere mensen zullen geloven en wat ze zullen doen. Deze bewering keurt God niet goed. De Heiland verklaart: "U bent allen broeders." Allen worden blootgesteld aan verleiding , en zijn vatbaar voor fouten." (DA 414.3) (geredigeerd) Dus, helaas, ben ik van plan andere wegen te vinden om mijn zaak te bepleiten bij de afgevaardigden tav dit probleem. Met vriendelijke groet, Ben A Trujillo


Brief van de Rocky Mountain Conferentie aan het bestuur van de Golden Church:

ZEVENDE-DAAGS ADVENTISTISCHE KERK 
Rocky Mountain Conferentie van Zevende-dags Adventisten 2520 $ Downing Street Denver CO 80210 Telefoon 003) 733-3771 Fax: (000) 733-1843 

1 februari 2022 

Gouden Zevende-dags Adventistenkerk 
3101 S Golden Road 
Golden, CO 80401 

Beste predikant, kerkbestuur en leden: 

Heel erg bedankt voor uw geduld in het wachten op ons om de onopgeloste kwestie van evangelisatie in uw kerk aan te pakken. De verandering in administratie bij RMC was moeilijk te beheren in termen van het voldoen aan alle verplichtingen, en meestal hebben we gereageerd op tijdgevoelige imperatieven met weinig keuze over hoe deze zaken prioriteit zouden kunnen krijgen.

Zoals we eerder aangaven, maken we ons zorgen over wat Stephen Bohr leert, evenals over de kritische houding die hij aan de dag heeft gelegd tegenover degenen binnen de kerk met wie hij het niet eens is. Wij geloven dat dit het geval is, dat alle evangelisatie-inspanningen van uw kerk meer kans van slagen hebben als u met ons samenwerkt bij het selecteren van een voor beide partijen acceptabele spreker in plaats van te werken om een ​​spreker binnen te halen die door ons leiderschap wordt tegengewerkt. Daarom willen we graag met u afspreken om een ​​evangelist te kiezen waar we het allemaal over eens kunnen zijn. 

Over waarom Stephen Bohr niet iemand is waar we het allemaal over eens kunnen zijn, is een specifiek voorbeeld van wat hij leert dat geen deel uitmaakt van de 28 fundamentele overtuigingen, wat gewoonlijk de doctrine van leiderschap wordt genoemd. We twijfelen er niet aan dat hij of degenen die hem steunen, zouden kunnen kibbelen over de vraag of wat hij onderwijst eigenlijk hoofdschap is, of dat hoofdschap binnen de 28 grondbeginselen valt, of dat zijn standpunt Bijbels is, of een van de vele andere details over leiderschap die zou kunnen worden beargumenteerd. Ze zouden ook eindeloos kunnen discussiëren over de vraag of hij theologie van de laatste generatie doceert of dat zijn vele lezingen over de 144.000 in strijd zijn met de raad van Ellen White in Selected Messages Book 1, p. 174. Wij geloven dat het goed zou zijn voor degenen die van controverse houden om eindeloos over deze punten te debatteren, en daarom zijn we niet van plan om dergelijke debatten aan te gaan. Het volstaat te zeggen dat we uitgebreide voorbeelden van zijn online preken en lezingen hebben bekeken, en dat we niet willen dat het grote publiek ervan uitgaat dat we zijn bediening of leringen steunen.

"Wee de herders die de schapen van mijn weide vernietigen en verstrooien!" verklaart de Heer. Daarom zegt de Heer, de God van Israël, over de herders die voor mijn volk zorgen: "Jullie hebben mijn kudde verstrooid en verjaagd, en jullie hebben niet voor hen gezorgd. Zie, Ik zal u uw slechte daden toerekenen, verklaart de Here" (Jeremia 23:1-2).

Hiertoe hebben we advies ingewonnen bij de leden van het Uitvoerend Comité van The Rocky Mountain Conference, en zij steunden unaniem het besluit van de funktionarissen om de indruk van steun voor Stephen Bohr te voorkomen, en meer in het algemeen, elk ministerie dat rechtstreeks gelieerd is aan hem. Verder hebben we zowel onze advocaat als de General Counsel van de Generale Conferentie van Zevende-dags Adventisten om advies gevraagd om er zeker van te zijn dat we een solide juridische basis hadden voor de acties die in deze brief worden beschreven. We erkennen dat we Stephen Bohr niet kunnen verhinderen naar Golden te komen, en als een onafhankelijk ministerie hem uitnodigt, hebben we daar geen controle over. Wat we kunnen voorkomen is het gebruik van onze faciliteit, het gebruik van onze naam en de uitnodiging van elke entiteit die deel uitmaakt van The Rocky Mountain Conference. Dit is dan ook onze beslissing hierover:

De Rocky Mountain Conference, en bij uitbreiding elke kerk, school, of een andere entiteit die is aangesloten bij RMC, zal Stephen Bohr of enige andere niet uitnodigen ministerie dat met hem is verbonden om op een van onze evenementen te spreken, noch toe te staan onze faciliteiten om door hem te worden gebruikt, en aangezien het een schending is van copywriting materiaal voor hem om onze naam te gebruiken wanneer hij specifiek wordt geïnstrueerd om dat niet te doen doet, mag hij onze naam of de naam van enige entiteit van de Conferentie, hetzij geschreven of opgenomen, in een van zijn materialen.

We erkennen dat ouderling Bohr in het verleden is uitgenodigd voor RMC. We erkennen dat er veel goeds is in wat hij predikt, en dat we het over de meeste zaken met hem eens zijn. We merken echter een toenemende strengheid in zijn boodschappen en zijn van mening dat het niet langer raadzaam is om hem een ​​podium te blijven geven in onze kerken en evenementen. We kijken ernaar uit om met u samen te werken bij het kiezen van een evangelist die zowel voor ons als voor u bevredigend is, in de overtuiging dat het mogelijk is om zo iemand te vinden en dat dit beter is voor alle betrokkenen. Zegeningen. 

Ouderling Mic Thurber President 

Ouderling Doug Inglish Vice-president voor Administratie 

Darin Gottfried Vice-president Financiën


Ben A. Trujillo is een levenslang lid (75 jaar oud) van de Zevende-dags Adventisten Kerk. Hij is al 58 jaar dienend ouderling en geeft al 57 jaar les aan een volwassen SS klas. Ben groeide op in Green River, Wyoming, en ging naar de Rock Springs kerk. Hij woont nu in Loveland, Colorado, en gaat naar de Campion Church. Ben heeft tien jaar bij de Union Pacific Railroad gewerkt en heeft drie verschillende bedrijven gerund. Veertien jaar geleden begon hij met het opnemen van zijn spoorwegpensioen, en momenteel runt hij fulltime een bedrijf voor het repareren van ruiten.

Reacties

Populaire posts