2- Merkteken van het Beest

Openbaring 13:1 En ik zag uit de zee een beest opkomen, dat zeven koppen en tien hoorns had, en op zijn hoorns waren tien diademen, en op zijn koppen een godslasterlijke naam. 2. En het beest dat ik zag, leek op een panter, en zijn poten waren als die van een beer, en zijn muil was als de muil van een leeuw. En de draak gaf hem zijn kracht, zijn troon en grote macht. 3. En ik zag een van zijn koppen als dodelijk gewond, maar zijn dodelijke wond werd genezen. En de hele aarde ging het beest met verwondering achterna. 4. En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren? 5. En het werd een mond gegeven om grote woorden en godslasteringen te spreken, en het werd macht gegeven om dit tweeënveertig maanden lang te doen.


Het merkteken van het beest gaat niet over een chip, een logo, of een letterlijke stempel op je voorhoofd of op je hand, het merkteken van het beest gaat over aanbidding, zoals ook het zegel van God over aanbidding gaat.

Aanbidding heeft te maken met eerbiedigen, het volgen van de regels en verordeningen van de geldende Autoriteit. Als je praat over Nederland dan gelden de wetten en verordeningen van dat land voor de Nederlanders en vele regels ook voor de bezoekers, je hebt tenslotte de regels van het land waar je woont of op bezoek bent te eerbiedigen.
Maar er is altijd een hogere macht die de eerste eerbiediging verlangt en vereist en dat is De Schepper van hemel en aarde.

Als je in Nederland buiten de wet om iets denkt te kunnen doen, regelen of bewerkstelligen, dan loop je tegen de handhavende macht aan. Dit geldt ook voor het Universum waar jij in leeft, ook als je daar denkt buiten de wet om je leven te leven, ook dan loop je tegen de Handhavende Macht aan en ook daar zitten consequenties en gevolgen aan verbonden.

Wanneer het gaat om religie, om geloof, dan heb je alleen maar rekenschap af te leggen aan de enige Levende God en niet aan mensen, noch aan de staat waar je woont.

Als de staat je dwingt om een bepaald geloof aan te hangen en daarin bepaalde regels te volgen die niets van doen hebben met de God van de bijbel en met de bijbel zelf, dan gaat jouw trouw aan God altijd boven de trouw aan mensen.

Handelingen 5:28 Hebben wij u niet ten strengste bevolen dat u in deze Naam niet zou onderwijzen? En zie, u hebt met deze leer van u Jeruzalem vervuld en u wilt het bloed van deze Mens over ons brengen. 29. Maar Petrus en de apostelen antwoordden en zeiden: Men moet aan God meer gehoorzaam zijn dan aan mensen.

De bijbel beschrijft in het laatste boek van de bijbel, het boek: "Openbaring van Jezus", een macht die zich op de troon van God wenst te zetten en meent zich Gods autoriteit aan te moeten meten. Deze macht noemen wij ook wel de antichrist. Dat is niet een macht per se tegen Christus maar eerder als plaatsvervanger van Christus.

Deze macht eist aanbidding, eist dat we zijn of hun regels volgen en dat deze boven de regels, wetten en verordeningen van God en de bijbel staan. De bijbel noemt dit Godslastering, en Godslastering kenmerkt zich door 2 dingen.
1) je stelt jezelf in de plaats van God
2) je denkt het recht en de autoriteit te hebben om zonden te kunnen geven.

Deze macht waar de bijbel over spreekt, heeft met die (niet verleende) autoriteit, meer dan 500.000.000 moorden op hun geweten, omdat deze slachtoffers, deze martelaren, de bijbel en God boven deze aardse macht en systeem stelde.

De bijbel die deze macht typeert als de antichrist heeft haar macht verkregen door de "grote" tegenstander van God, satan. De bijbel karakteriseert deze macht als de vader van de leugen en een moordenaar vanaf het begin. Hij misleidt mensen en gebruikt daar bruut geweld voor, sticht verwarring of zoekt juist de verbinding, zoals zij nu alweer decennia aan het doen zijn.

Wat deze Macht eist, is uiteindelijk aanbidding, terwijl alleen de God van Abraham, Izaak en Jacob die aanbidding waard is. Deze aanbidding heeft deze Macht zich aan laten leunen door te verkondigen en door te demonstreren voor het oog van de hele wereld dat zij bij machte is de door God gegeven wet te veranderen.
De Tiengeboden die God nota bene zelf heeft geschreven en via Mozes aan de mens heeft overgedragen heeft deze "Macht" uit eigen autoriteit veranderd.
Het 2e gebod wat gaat over het maken en aanbidden van beelden hebben ze uit de wet geschrapt en om toch weer 10 geboden over te houden hebben ze het 10e gebod heel sluw in tweeën gesplitst.

Zo sluw en verwarring stichtend, waarbij ze de mensen opzetten in opstand tegen God te komen en te blijven, heeft satan via de Katholieke kerk mensen weten aan te zetten tot een valse vorm van aanbidding. Dit wil niet zeggen dat deze mensen niet oprecht zijn, dat zullen ze ongetwijfeld zijn, laat daar geen misverstand over ontstaan, Jezus heeft schapen in veel verschillende stallen.
Maar op deze manier heeft deze club, aanbidding afgedwongen die alleen God toekomt, waardoor zij zich dus op Gods troon zet en zichzelf tot God verklaart heeft en dus volgens hun eigen geschriften feilloos zijn in het uitoefenen van hun religie.

De bijbel verklaart in het vierde gebod dat de God van hemel en aarde, De Schepper is van hemel en aarde, dat de Zoon van God, Jezus Christus, als God mens is geworden en Zijn leven heeft gegeven om ons te redden. Dit uit liefde voor ons. Niemand kan en mag die plaats innemen,
a) omdat ze dat in werkelijkheid niet kunnen
b) omdat wij als mens niet in staat zijn om als perfect en zondeloos offer ons leven te geven voor anderen, en hen zo te verlossen van de zonde en de dood. 

De katholieke kerk heeft het gehele Bijbelse criteria om gered te worden, en vergeving van zonde te krijgen overboord gegooid en is op Gods rechterstoel gaan zitten. Zij
  • bepaald van wie de zonden vergeven worden,
  • wie er wel of niet naar de hemel gaan,
  • dat de ziel verder leeft en dus niet sterft,
  • dat je gedoopt moet worden als baby,
  • vergeving van zonden plaatsvind door een aflaat (afkopen), na de (onbijbelse) biecht,
  • dat de paus de plaatsvervanger is van Jezus op aarde, en volgens hun eigen criteria feilloos is,
  • kerk en staat verbind aan elkaar

Zij heeft een religie op poten gezet die alleen maar op één manier gekwalificeerd kan worden en dat is: Gods lastering: Grote woorden spreekt tegen de Allerhoogste, en Gods tijden en wet veranderd heeft.

Deze macht die een tijd lang low profile door het leven is gegaan, is nu weer in volle glorie bezig de wereld te veroveren en zijn macht wereldwijd te laten gelden. Koningen en Keizers en vele andere hooggeplaatsten knielen voor hem neer alsof ze op audiëntie zijn bij de Almachtige zelf.

Zie deze video voor een nog betere inkijk: mark of the beast, part 2



zie hoofdstuk 1: mark of the beast

Reacties

Populaire posts