2015, dichter bij G'ds doel voor ons

"En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.
En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar." Openbaring 21: 1- 5



Guido Weijers was voor het einde van 2014 de oudejaar conferencier en hij kwam met de stelling dat wij geen G'd nodig hebben die ons tien geboden geeft, wij zijn zelf slim en wijs genoeg om onze eigen tien geboden voor het leven te verzinnen.
Nu wil ik Guido Weijers in directe zin niet vergelijken met satan, maar toch zijn er overeenkomsten te melden. Satan zei tegen de eerste mens op aarde, G'd heeft zeker gezegd dat je niet van die boom van goed en kwaad mag eten, maar dat is onzin, G'd wil nl niet dat jij eigen wijsheid krijgt, dat je net zo slim en wijs wordt als Hij en dat je helemaal niet dood gaat, maar net als G'd eeuwig leven krijgt.

Als ik terugkijk dan kom ik tot deze vraag: waar heeft die eigen wijsheid, die aardse slimheid ons gebracht, welk heil hebben wij mogen ervaren de afgelopen tienduizendjaar waar we aan vast kunnen houden, en waardoor wij kunnen uitzien op een mooi en verre toekomst, een toekomst met perspectief? De mensheid  stevent door zijn egoïstisch denken en handelen met grote snelheid af op een mondiale ramp. We buiten de aarde uit, we putten haar grond in een te hoog tempo leeg en laten haar schraal en als voor dood achter, we vervuilen de aarde op veel te grote schaal, we staan elkaar om centimeters grond naar het leven, ziekten grijpen zich als een alles vernietigend vuur om zich heen, waardoor je tot deze ene conclusie komt, de wereld staat in brand en wij denken in onze wijsheid deze te kunnen blussen met benzine.

G'd had een geheel ander plan met ons, en gehoorzaamheid aan Zijn eeuwige wetten was onderdeel van dat plan, het was die weg die wij moesten gaan, omdat Zijn wetten heilig zijn en goed, omdat ze leven in zich hebben, eeuwig leven. Die wet nu kan ons niet redden, het houden aan G'ds wetten kan ons niet losmaken van de dodelijke wurggreep van de zonde. G'd zelf wilde zich met Zijn schepsels, met Zijn eigen kinderen verzoenen. Hij wilde zelf een oplossing voor dit probleem en was ook als enige instaat om dit probleem op te lossen. G'd heeft Zichzelf met ons verzoend door het offer van Zijn eigen Zoon. Hij offerde Zijn Zoon, zodat Hij de schuld van de zonde op Zich zou nemen waardoor wij vrij kwamen van de aanklacht. G'ds toorn kwam op Zijn Zoon en wij kunnen door dit plaatsvervangend Offer nu weer vrij tot G'ds troon naderen en is de weg tot herstel, een weg om weer in harmonie met G'd te kunnen leven geplaveid.

De weg naar een betere toekomst is door G'd zelf gerealiseerd, de weg tot herstel is ingezet toen de mens in zonde viel door ongehoorzaamheid aan zijn Schepper. De nieuwe weg levert een mooi vergezicht op, en liefde en harmonie glooit daardoor weer aan de horizon.

We zijn weer een jaar dichterbij G'ds doel voor ons leven, we hebben weer driehonderd vijfenzestig stappen mogen zetten van groei en heiligmaking, waardoor we pas klaar gemaakt worden onder de voortdurende en bezielende leiding van G'ds Geest, voor de plaats die Jezus voor ons in orde zou maken. G'ds tien geboden zullen ons helpen om in die richting te groeien, om het spoor welke G'd voor ons heeft uitgezet te volgen, zodat wij niet de verkeerde goden volgen, en niet alleen op onszelf gericht blijven. Het helpt ons om Hem lief te hebben met heel ons hart, ziel en verstand, en dat we leren onze naasten lief te hebben als onszelf. 

Als Jezus klaar is met Zijn overwinnend en vergevend werk, als Jezus klaar is met het oordeelswerk over de aarde, over de dode en de levende, dan komt Hij ons ophalen als Koning der Koningen, van eeuwigheid tot eeuwigheid, opdat wij daar zijn mogen waar Hij ook is. G'd zelf wil bij ons zijn en onder ons wonen.

"En de stad heeft de zon en de maan niet nodig om haar te beschijnen, want de heerlijkheid van God verlicht haar, en het Lam is haar lamp. En de naties die zalig worden, zullen in haar licht wandelen, en de koningen van de aarde brengen hun heerlijkheid en eer erin. En haar poorten zullen overdag nooit gesloten worden, want daar zal geen nacht zijn. En zij zullen de heerlijkheid en de eer van de naties daarin brengen. Al wat onrein is, zal er niet inkomen, en ook niemand die zich bezighoudt met gruwelen en leugens, maar alleen zij die geschreven zijn in het boek des levens van het Lam." Openbaring 21: 23- 27

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts