ik geef je drie engelen (1/3)

"En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk. En hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft." Openbaring 14: 6, 7




Drie Engelen, drie krachtige boodschappers van de Allerhoogste, met een krachtige boodschap.
De eerste Engel roept de wereld op om de Allerhoogste weer te erkennen als de Schepper van Hemel en aarde. We hebben van Elohim een niet weerlegbaar handvat ontvangen welke getuigd van het feit dat er maar één G'd is, dat er niemand boven Hem is of naast Hem die het waardig is om aanbeden te worden. De vraag die ik je als lezer wil stellen is deze: op welk moment getuigd, wie, wat en waar dat de G'd van Abraham, Izak en Jacob ook daadwerkelijk de Schepper is en niet één of andere geschapen wezen, een engel, een mens een fictief wezen, of iets zonder leven en zonder zeggenschap.

Ik wil je natuurlijk niet opleggen of dwingen tot het doorspitten van de bijbel om tot het enige echte goede antwoord te komen, los van het feit dat ik graag wil dat je de bijbel doorspit en bestudeert om de Allerhoogste, de Schepper van hemel en aarde en enige Rechtmatige wetgever echt te leren kennen. Dus ik geef je een kort en bondig antwoord op mijn eigen vraag: "Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter,noch uw slaaf, noch uw slavin, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is.Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die." Exodus 20: 8-11

Hier vinden we het juridisch bewijs dat het niet allah is, of boedha, shiva of welke god dan ook, nee hier komt Diegene die zegt dat wij geen anderen goden mogen aanbidden of namaken van hout, steen, zilver of goud uit de anonimiteit. Hemellichamen zijn niet het middelpunt van aanbidding, de mens is niet het middelpunt van de aanbidding, bomen, totempalen of gouden kalveren zijn en mogen nooit verworden tot het middelpunt van onze aanbidding. Waarom niet? Omdat er een G'd is in de hemel die alles geschapen heeft. De hemel, de aarde en de zee en al de waterbronnen is het werk van Zijn handen en iets of iemand die dingt naar deze verheven, heilige en gezegende plek plaatst zich zonder verdere vragen en zonder enig vorm van auditie rechtstreeks in een slechte B film met als titel "mission impossible".

Vanwaar deze oproep? Twee redenen wil ik hier leidend laten zijn.
De eerste is omdat het noodzakelijk is gebleken. Vele die de Heere dienen, zijn misleidt door G'ds grote tegenstander satan. Hij is de bron van de grootste leugen van de eeuw. Hij is van den beginnen bezig geweest om dmv verwarring de Allerhoogste, de G'd van ons leven neer te halen, en Hem neer te zetten als een grote leugenaar die een ander niets gunt. Als dat al zo zou zijn dan is dat best wel raar voor Iemand die Zijn leven geeft, de dood niet heeft geschuwd uit pure liefde om vele te redden van een eeuwige dood.

Satan begint met het vertellen van een leugen, nl dat je gerust iets mag doen tegen de wil in van de Allerhoogste, tegen de Schepper en rechtmatig Wetgever. Je mag best de wet overtreden, omdat je daarmee vrij wordt, en net zo worden als de Bron van jouw leven, je kunt dus ook G'd worden. Je mag dat doen,  omdat je, je  kant tegen een leugen van die Wetgever, je gaat nl niet dood, je zult net zo machtig en wijs worden als je de Schepper zelf. En hebberig als de mens blijkbaar is, en niet tevreden met zijn of haar situatie, hongerig naar meer dan goed voor hem is, nieuwsgierig naar het gelijk worden aan, deed de mens twijfelen. Deze twijfel veranderde haar blik op het leven, haar blik op Diegene die haar geschapen had en ze viel niet meer voor de Schepper, neen ze viel voor de vrucht afkomstig van de Schepper. De eerste afgod was een feit, de vrucht van een boom ipv de Schepper van de vrucht van de boom.

Deze trend heeft zich voortgezet en uitgebreid en heeft op een later moment de aarde doen laten schudden op zijn grondvesten toen de Allerhoogste het beetje goede wat er nog was op de aarde redde door het sturen van een grote watervloed die de hele aarde bedekte en moest reinigen van alle zonde en ongerechtigheid. Is het er sindsdien beter op geworden tot nu toe, neen helaas niet.
Er is wel het nodige gebeurd om een toekomstig plan opgevat door de Allerhoogste zelf ten uitvoer en tot een goed einde te brengen. Dit begon zijn aanvang te krijgen op de berg Sinai toen Elohim Zijn karakter presenteerde op "papier". De twee stenen tafelen waren beschreven met tien woorden. Tien woorden waarin zijn liefde, grootheid, macht, heerschappij, barmhartigheid en genade zichtbaar werd.

Nogmaals het was terecht dat Hij ons deze woorden gaf, Hij was tenslotte Heerser over dit grondgebied en bepaalde niet alleen de werking van de natuur wetten, Hij was tenslotte de Bron van de natuurwetten om maar eens iets te noemen, maar Hij bepaalde ook de morele wetten die weer ten grondslag lagen aan onze ethiek. Door deze wetten kreeg de mens een hele andere kijk op de wereld en op hun afkomst wat een directe invloed had op hun denken en doen.

Deze Heer van de Legermachten is door de geschiedenis heen regelmatig in de verdrukking gekomen. Ja we kennen Hem, zei het persoonlijk of van anderen, maar rekening houden met die grote G'd is nog te vaak een brug te ver voor ons nietige mensen, helaas met een arrogantie die dan wel weer groter is dan het hele universum bij elkaar.
De Allerhoogste had het plan opgevat om dan maar zelf naar de aarde te komen en de liefde en het karakter van Zijn wezen te leven. En tijdens het leven op aarde nog maar eens helder te maken dat Hij een plan met ons heeft, dat Hij als Schepper en rechtmatig Wetgever van ons houdt, en zicht met ons wil verzoenen. De wet over de shabbat is dan bij uitstek geschikt om ons even te bepalen bij Wie, Wie is en wat Wie van plan is en vooral het waarom.

Jezus kwam op aarde om de wil te doen van Hem die Hem gezonden had. G'ds wil is wet en dat klinkt in dit geval toch iets anders, dan als wij dat roepen. G'ds wil is wet en Zijn wet is liefde.
G'd liefhebben boven alles, met geheel ons hart, ziel, geest, lichaam en geheel ons kracht, en onze naasten als onszelf, is Zijn boodschap aan ons en Zijn missie voor alle mensen op aarde.
Volgens Openbaring veertien is deze boodschap het eeuwig evangelie. Let wel het is de laatste oproep aan deze wereld, een boodschap om terug te gaan, ons om te keren en te richten naar en op de Bron van alles wat is.

De tien woorden gegeven op de Sinai, voortkomend rechtstreeks uit de hand van de Allerhoogste zelf, zonder tussenkomst van mensen, geven de waarde en de ernst aan van deze woorden. Als Bron van ons bestaan, als Bron van liefde is Hij onze enige uitweg uit de greep van de zonde en de dood.
Als we het vierde gebod uit de tien geboden wegdoen, dan doen we de Schepper weg, dan zetten we Hem aan de kant en ruilen Hem in voor alles wat uit Hem is voortgekomen. Als we het vierde gebod aan de kant schuiven dan maakt het ook niet meer uit wie wij aanbidden. Dan kunnen we wel roepen Heere, Heere, maar over welke heere hebben we het dan. Wat mij betreft maakt het wel uit wat je gelooft. Hoe mooi het ook is om te denken dat we met het vieren van de zondag de Allerhoogste een plezier doen, daar kan ik maar vanuit G'ds woord één antwoord op formulieren een antwoord die rechtstreeks komt van de Allerhoogste zelf:
"Dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt!" Matteus 7: 23

Het verwerpen van de wet en dus het verwerpen van de shabbat is wetteloosheid.

De Shabbat welke model staat als het getuigenis voor wie Hij is, is een dag gebleken vervat in een gebod. Een dag die Hij zelf heeft ingesteld, gezegend en geheiligd. Een dag waarop de rust ons bepaald bij onze afkomst, onze identiteit bepaald, een dag bij wet geformuleerd en bekrachtigt, kan en mag nooit plaats maken voor eigen regeltjes en wetjes.
Elke dag is geschikt en nodig om de Allerhoogste te dienen en te aanbidden, maar het is nou net deze dag die Hij ons heeft gegeven waarin het getuigenis is gefundeerd en vastgelegd dat Hij de Schepper is van hemel en aarde. Vreest dus G'd en geeft Hem de eer, die alles geschapen heeft.
De shabbat is G'ds zegel voor alle tijden en met name voor het nu, voor deze tijd, gegeven aan de wereld en wordt geëerbiedigd door hen die Hem de allerhoogste plaats geven in hun leven, de plaats die Hem rechtmatig toekomt. Geen andere wet, geen andere verordening, geen andere regelgeving en zeker geen andere dag in de week kan dit juridisch feit ongestraft ongedaan maken.

Het volgen van een andere wet, onze eigen wet, kan er wel toe bijdragen dat wij zeer klein zullen heten in Zijn koninkrijk.

Dit brengt mij bij de tweede reden waarom deze oproep van deze eerste engel het voor nu zo relevant maakt. Volgens de bijbel leven wij in de eindtijd. De wereldgeschiedenis is een kleine twee honderd jaar geleden zijn eindfase ingegaan. We weten niet exact wanneer het einde zal zijn, maar de profetieën hebben voorzegd dat we nu met twee benen gestaag af stevenen naar de eindstreep. Deze engel roept op tot bekering. De engel roept op om niet onze eigen ik de baas proberen te laten zijn, om niet onze ideeën, lusten en begeerten de god te laten zijn in ons leven, noch de menselijke wijsheid, wetenschap, kennis en kunnen. Deze engel roept met een krachtige stem op om terug te keren naar de Allerhoogste, de Schepper van hemel en aarde, de reden van ons bestaan, de Bron van ons leven, de Bron van Liefde, Gerechtigheid en Oordeel. De wereldgeschiedenis loopt op z'n eind en de wereld en iedereen die daarop woont zal geoordeeld worden.

De tijd is kort en er is geen ontkomen aan dit oordeel, dan alleen door de het offer van Jezus, die twee duizend jaar geleden aan het kruis voor ons is gestorven. Hij heeft het offer gebracht, is voor onze zonde, onze ongehoorzaamheid, onze fouten en gebreken gestorven, waardoor wij mogen leven. Wij kunnen onszelf niet redden uit deze dodelijke wurggreep, maar G'd is bij machte dit wel te doen, de keus is aan jou dit wel of niet te aanvaarden. Je kunt de leugen geloven van satan en de god in jezelf volgen, waarmee je afstevent naar de afgrond, of je kunt de waarheid geloven, dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is.

Iedereen heeft een paspoort gekregen en we zijn allemaal wereldburgers, maar is je paspoort getekend met het bloed van het Lam, waardoor wij burgers zijn geworden van een eeuwig koninkrijk en waar Jezus onze Koning der koningen, weer de G'd is van hemel en aarde, jouw G'd?

"Nu dan, vrees de HEERE, dien Hem in oprechtheid en trouw, doe de goden weg die uw vaderen gediend hebben aan de overzijde van de rivier en in Egypte, en dien de HEERE. Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont. Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!" Jozua 24: 14, 15

Reacties

Populaire posts