je kan het maar beter weten (3/3)

"Uit één ervan kwam een kleine hoorn tevoorschijn, die uitzonderlijk groot werd, naar het zuiden toe, naar het oosten toe en naar het sieraadland toe. Hij werd groot, tot aan het leger van de hemel. Van dat leger, namelijk van de sterren, liet hij er sommige ter aarde vallen en vertrapte ze. Hij maakte zich groot tot aan de Vorst van dat leger. Het steeds terugkerende (offer) werd aan Deze ontnomen en Zijn heilige woning neergeworpen. En het leger werd overgegeven vanwege de afvalligheid tegen het steeds terugkerende offer, en hij wierp de waarheid ter aarde. Hij deed het en het gelukte." Daniel 8: 9-12.




Deze macht ontstaat na Griekenland. Alexander de Grote heeft zich na zijn razendsnelle aardse veroveringen, letterlijk dood gezopen. Zijn koninkrijk valt in vier gedeelten uiteen. Vier generaals nemen de heerschappij over, totdat dit verschrikkelijke niet goed definieerbaar beest, wat verschrikkelijk was in zijn gruwel daden en daar ook zeer ernst mee nam, de wereld macht overneemt. De geschiedenis leert ons dat Oost en West Rome succesvol naar de macht grijpen, ze knechten het zuiden (Egypte) het oosten (Seleucie/Syrie) en het sieraadland (Palestina), we spreken dan inmiddels rond het jaar 160v Chr. 

In eerste instantie lijkt het een gewone machtsovername maar de bijbel typeert deze macht op een bepaald moment in de geschiedenis toch net wat anders als de voorgaande koninkrijken. 
De voorgaande koninkrijken, Babel, Medo Perzie, Griekenland en het Keizerlijk Rome worden getypeerd als de dagelijkse verwoesting, maar die macht die uit dit keizerrijk voortkomt blijkt van een hele andere statuur te zijn. Tussen de koningen (horens) door komt een andere hoorn en niet zomaar een hoorn, neen deze wordt uitzonderlijk groot en zijn invloed is gericht tegen de Allerhoogste en Zijn kinderen. De aards gerichte strijd wordt een universum, hemels gerichte en dus geestelijke strijd. Deze macht ontpopt zich uiteindelijk als de gruwel der verwoesting met als voorloper, aankondiging en aanwijzing de verwoesting van de tempel in 70 nChr.

Volgens Daniel hoofdstuk 9:25 zou Christus spijs en slachtoffer laten stoppen. Tijdens zijn sterven aan het kruis, op het moment dat Hij de historische woorden spreekt "het is volbracht" scheurt het kleed wat het heilige scheidde van het heilige der heilige in de tabernakel van boven naar beneden doormidden, wat tevens aangeeft dat het niets te maken had met ouderdom. Hierin zien we een perfecte vervulling van de profetie die 7x70 jaar van te voren was voorzegd. Net zoals Israel niet voorbereid was op de komst van het Lam van G'd die de zonde van de wereld zou wegnemen, niet door onkunde noch onwetendheid, maar door keiharde ontkenning, afwijzing en haat, zo vertoonde ze dezelfde houding tav het offeren. Misschien hadden ze het kleed weer aan elkaar genaaid of vervangen door een andere, want het offeren moest tenslotte doorgang vinden. En het heeft ten onrechte doorgang gevonden en een ingrijpen van G´ds wegen moest nog eens een keer helder maken dat het offeren was gestopt, dat de Allerhoogste niet meer aanwezig was in het heilige der heilige en dat de schaduw wetten die sloegen op het ware Offer, de Werkelijkheid, gekomen was en Zijn verzoenend Offer voor eens en voor altijd had gegeven.

De verwoesting van de tempel was in 70nChr. een feit. De gruwel van de verwoesting was in werking getreden en de aanzet tot transformatie van een Keizerlijk Rome naar een Pauselijke Rome had geen duidelijker startsein kunnen geven als op dat moment. Het zou nog bijna 500 jaar duren, maar in 538nChr. was ook dit een feit. De Paus krijgt in 538nChr. bij decreet de volmacht om over de "moederkerk", over koningen en keizers te heersen, kerk en staat zijn een feit.
"Het vierde dier zal het vierde koninkrijk op aarde zijn, dat verschillen zal van al de andere koninkrijken. Het zal heel de aarde verslinden, het zal haar vertrappen en haar verbrijzelen. En de tien horens duiden aan dat uit dat koninkrijk tien koningen zullen opstaan, en na hen zal een ander opstaan. Die zal verschillen van die er eerder geweest waren. Drie koningen zal hij vernederen. Woorden tegen de Allerhoogste zal hij spreken, de heiligen van de Allerhoogste zal hij te gronde richten. Hij zal erop uit zijn bepaalde tijden en de wet te veranderen, en zij zullen in zijn hand worden overgegeven voor een tijd, tijden en een halve tijd." Daniel 7: 23-25

De macht die deze geestelijke heerschappij vertolkt en dus met name te noemen de Paus, zal zijn macht uitoefenen voor een tijd, tijden en een halve tijd. Hier worden profetische tijden toegepast en staat voor drie en een halve tijd is: ( 3,5 x 360 dagen = 1260 dagen = 1260 jaar). We spreken hier dus over een periode van 1260 jaar die zijn begint punt heeft in 538nChr. en eindigde met een dodelijke wond in 1798nChr.

Toen op 15 februari 1798 de Romeinse republiek werd uitgeroepen, werd de paus afgezet. Op het verzoek van de doodzieke paus hem in Rome te laten sterven, antwoordde Duphot, de Franse generaal: Sterven kunt u overal. Op vijfhonderd voertuigen liet Napoleon de kunstwerken uit Rome wegvoeren. De lange tragische lijdensweg van de paus eindigde in Valence.

De periode die hier verstreken is reikt dus tot aan onze tijd. Nu leven wij in de laatste fase van die geschiedenis, die Daniel in een visioen aan hem ziet voorbij trekken. De periode die in hoofdstuk twee van Daniel wordt getypeerd als de voeten en tenen deels van ijzer en deels van leem. Die typering slaat op het huidig "verenigd" Europa.
 
"Dat u gezien hebt ijzer vermengd met modderig leem – ze zullen zich door menselijk zaad vermengen, maar ze zullen zich niet aan elkaar hechten, zoals ijzer zich niet vermengt met leem." Daniel 2: 43

Het heeft iets van de hardheid van ijzer, iets meedogenloos, zoals het vierde beest, maar het is ook erg kwetsbaar en hangt als los zand aan elkaar. Waarom Europa, omdat het voort is gekomen uit het vierde koninkrijk, omdat het kenmerken heeft van het vorige beest, in meerdere opzichten. Wat ook erg opmerkelijk is dat Europa is geboren in het Vaticaan, Europa is voortgekomen uit het verdrag van Rome.

"Het Verdrag van Rome, voluit het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, was een verdrag in1957 waarmee de Europese Economische Gemeenschap (EEG) gevestigd werd, de belangrijkste voorloper van de Europese Unie."


De tijd van het einde van onze geschiedenis is aanstaande en deze zal niet ongemerkt aan ons voorbijgaan. Hoewel de bijbel niet exact aangeeft op welke dag en op welke uur de aardse koninkrijken op houden te bestaan zijn ons vanuit G'ds woord voldoende handvatten, waarschuwingen en aanwijzingen gegeven om te weten waar we nu staan in dit uur van de wereldgeschiedenis. Het einde zal niet fijn zijn voor hen die de Allerhoogste verwerpen, maar het zal een grandioze glorierijke overwinning zijn voor G'ds kinderen omdat G´ds Zoon, aan het kruis van Golgotha overwonnen heeft, en behaalde resultaten uit het verleden, blijken garanties te hebben geboden voor de toekomst.

"In de dagen van die koningen (van de voeten = het "verenigd" Europa) zal de God van de hemel echter een Koninkrijk doen opkomen dat voor eeuwig niet te gronde zal gaan en waarvan de heerschappij niet op een ander volk zal overgaan. Het zal al die andere koninkrijken verbrijzelen en tenietdoen, maar zelf zal het voor eeuwig standhouden. Daarom hebt u gezien dat, niet door mensenhanden, uit de berg een steen werd afgehouwen, die het ijzer, brons, leem, zilver en goud verbrijzelde. De grote God heeft de koning laten weten wat er hierna geschieden zal. De droom is waar en de uitleg ervan betrouwbaar. Daniel 2: 44, 45



Een nieuwe eeuwig koninkrijk van vrede, gerechtigheid en liefde zal komen en is aanstaande. De kinderen van de Allerhoogste, zullen daar als burgers van dat koninkrijk mogen wonen, waar geen dood, geen verdriet en geen pijn meer zal zijn, waar geen traan meer zal worden gelaten. Onze Koning? Jezus de Zoon van de Allerhoogste, Zijn naam is boven alle naam verheven. 


"En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.
 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar." Openbaring 21: 1-5


Reacties

  1. It was a little difficult to understand some of what you have written because the translation is not as accurate as it should be, but I believe I know what you are saying and I agree with it. It is blasphemous what the pope is called. There is only One Holy Father.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts