met of zonder wet (1/3)

"Waarmee houdt een jongeman zijn pad zuiver? Als hij dat bewaart overeenkomstig Uw woord." Psalm 119: 9


Wat zou er gebeuren als we de wet zouden afschaffen. Als we vrij zijn en niet meer belemmerd worden door enig vorm van regelgeving?

Hierbij zes regels waar jij je niet aan hoeft te houden.
Hierbij zes regels waar de ander zich ook niet aan hoeft te houden.

Jij mag je ouders onteren.
Jij mag doodslaan.
Jij mag een huwelijk verbreken.
Jij mag stelen.
Jij mag liegen.
Jij mag alles begeren wat een ander ook heeft of van een ander is.

Hoe zou de wereld om ons heen eruit zien als we leven volgens onze eigen regels, wat natuurlijk niet kan want we willen geen regels toch?

Hoe zou jou voordeur eruit zien als je zeker wist dat niemand zou stelen, niemand zich ook maar iets op onrechtmatige wijze toe eigent? Zou je deur voorzien zijn van sloten?

Hoe zou Syrie eruit zien als we elkaar niet meer naar het leven zouden staan, en elkaar niet meer van het leven zouden beroven?

Kun jij je voorstellen dat er gezinnen bestaan die niet gebroken zijn?
Gebrokenheid door ouders die hun kinderen te kort doen, liefde onthouden, verbitteren, en kinderen die opstaan tegen ouders door ongehoorzaamheid en minachting?

Hoeveel gezinnen zouden heel blijven als niet iemand anders probeert door begeerte de relatie van die vrouw of man gebonden door wet en liefde aan de ander, te verstoren en zelfs weg te roven?

Schilder in je hoofd eens de kwaliteit van onderlinge relaties die gebouwd zijn op wantrouwen en leugen, relaties die het kenmerk dragen van firma list en bedrog?

Ik denk dat het niet zo heel onverstandig is om regels te hebben, waardoor we het leven een beetje kunnen reguleren. Reguleren op een manier die recht doet aan jouw bestaan, die recht doet aan het feit dat je er bent, dat je er mag zijn en dat je een plaats verdiend in de maatschappij die jou de ruimte geeft om een eerlijk en zo onbezorgd mogelijk leven te leiden, die gebasseerd is op wederzijds vertrouwen, voortkomend uit het feit dat de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt handhaven.
Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat dat een stuk beter slaapt en je gezondheid en kwaliteit van leven ten goede komt.

Deze regels en wetten zijn al duizende jaren oud, en vormen een sterke basis en een goed en eerlijk fundament voor een maatschappij voor wederzijds respect en misschien wel liefde. Deze regels komen niet uit de lucht vallen. Deze regels voldoen zijn sterk en helpen bouwen aan een goede leef omgeving, maar daar waar we een land of staat of wijk zien ontwrichten, zien we dat het niet ligt aan het feit dat men zich gebonden voelt door die regels, maar dat men de regels aan de laars lapt, think about it.
Leven als god in Frankrijk, wat heeft dat opgeleverd?

Exodus 20: 12-17 "Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft. U zult niet doodslaan. U zult niet echtbreken. U zult niet stelen. U zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste. U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn dienaar, noch zijn dienares, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is."

Let wel, deze regels staan niet op zich zelf: link

Reacties

Populaire posts