letter of leven?

Deuteronomium 12:32 "Dit alles wat ik u gebied, moet u nauwlettend in acht nemen. U mag er niets aan toevoegen en er ook niets van afdoen.


Theoloog en Dr. en er dan zo naast zitten wat betreft het vieren van de shabbat. Dat zelfs een Rabijn een voorstander is op basis van een desastreuse hersenspinsel is een gevalletje "gaat weg achter mij satan" puur sang.
 
Het vierde gebod refereert aan de schepping, en aan de Schepper en met name dat laatste legt het glasheldere fundament voor het evangelie. Eindelijk na een paar duizend jaar roept YHWH zijn schepselen (beginnend bij Israel) weer op om terug te keren naar de 7e dag van de week.
Hier kunnen we niet mis te verstaan concluderen dat de letter werkelijk doodt en dat het onderzoeken van de schrift niet een kwestie is van theologie en wetenschap, maar van leven, leven wat de Auteur van de bijbel kan geven als je onder Zijn leiding onderzoekt waar het omgaat in het leven van de mens in Zijn relatie tot zijn Schepper.

De shabbat is per decreet door het beest en zijn beeld ter zijde geschoven, waar de profeet Daniel reeds lang van te voren van getuigde. Hij zal grote woorden spreken tegen de Allerhoogste en tijden en wet veranderen. Profetie is vervuld door dit beest.
Het terzijde schuiven van de shabbat als het zegel van YHWH, is het terzijde schuiven van de Schepper. 

Exodus 31: 16, 17 “Laat de Israëlieten dan de sabbat in acht nemen, door de sabbat te houden, al hun generaties door, als een eeuwig verbond. Hij zal tussen Mij en de Israëlieten voor eeuwig een teken zijn, want de HEERE heeft in zes dagen de hemel en de aarde gemaakt, en op de zevende dag heeft Hij gerust en Zich verkwikt.”

En de "christenen" hebben daarmee de deur wijd opengezet voor een ander evangelie, het evangelie van de evolutie het evangelie van de afgoderij, van het zelf, van het niet Uw wil, maar mijn wil geschiedde, gesticht en in de hoofden en harten geplant door de vader van de leugen.

Daniel 7: 23-25 “Hij zei het volgende: Het vierde dier zal het vierde koninkrijk op aarde zijn, dat verschillen zal van al de andere koninkrijken. Het zal heel de aarde verslinden, het zal haar vertrappen en haar verbrijzelen. En de tien hoorns duiden aan dat uit dat koninkrijk tien koningen zullen opstaan, en na hen zal een ander opstaan. Die zal verschillen van die er eerder geweest waren. Drie koningen zal hij vernederen. Woorden tegen de Allerhoogste zal hij spreken, de heiligen van de Allerhoogste zal hij te gronde richten. Hij zal erop uit zijn bepaalde tijden en de wet te veranderen, en zij zullen in zijn hand worden overgegeven voor een tijd, tijden en een halve tijd.”

De zondag is het merkteken van het beest, de shabbat is het zegel van YHWH voor de heiligen, de uitverkorenen. Het decreet in 321 n.Chr. geformuleerd door Constantijn de Grote heeft definitief bezegeld wie we mogen aanmerken als het beest. Het verdrag van Rome is een verlengstuk van die grootheidswaanzin, een afgodische denkwijze die Nebukadnezar niet mis zou hebben gestaan. Met dit verschil dat Nebukadnezar de Allerhoogste uiteindelijk erkend heeft als YHWH.

De zondag getuigt van die grote mond tegen de Allerhoogste, de inquisitie was een voorproefje, en getuigt hoe satan de vader van de "moederkerk", wenst om te gaan met de heiligen G´ds. Deze exercitie zal in de laatste “uren” van de eindtijd waarin wij nu leven, groots over gedaan worden.

“Nobele” middelen als het instellen van een wereldwijde “rustdag” (lees zondag) bij wet, voor wereld vrede, zal het middel worden om de heiligen van YHWH, de verlosten van Yeshua te vertrappen, waarin kerk en staat hand in hand zullen gaan.

Ernstig en voordurend bidden en waakzaamheid zal op z`n plaats zijn.

Geschiedkundig mag het een beetje kloppen wat in het bovenstaande artikel (zie link) beschreven wordt, maar in het kader van zonde en verlossing wordt hier compleet verkeerd spoor gereden en worden de lezers misleidt om door te gaan met het overtreden en vertreden van de geboden van de Allerhoogste, Die Recht doet en Rechtvaardig is en Die zich verzoenen wil met Zijn kinderen en de zonde wil wegdoen van hen die Hem, Yeshua, hebben aangenomen als het Offer welke de zonde en de dood heeft overwonnen.

De zondag en de shabbat zo wegzetten als hier gedaan wordt, lijkt nu haast een nobel dienst- en eerbetoon aan Hem die hemel en aarde gemaakt heeft, maar het is een verwerpen van Hem als de Hoogste, de Schepper, de Ik Ben, Groot van Goedentierenheid en Trouw, Die redt, verlost, verzoend en zelfverloochnend lief heeft, maar niet onschuldig zal laten wie toevoegd of afdoet aan Zijn woord en Zijn geboden en zijn trouw betuigd aan de vader van de leugen.

Psalm 119: 105 “Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.

Acht op het woord, lees en versta, wandel zoals Yeshua gewandeld heeft, volg Hem in Zijn voetsporen in het doen van de wil (wil is wet) van de Vader, die in Zijn geboden en verordeningen liefde als fundament heeft gelegd, om ons gezegende dagen te geven en een hoopvolle toekomst.

Psalm 40: 9 “Ik heb lust om Uw wil te doen mijn G`d, Uw wet is in mijn binnenste.

Reacties

Populaire posts