waar of niet waar

Maar zelfs als wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie zouden verkondigen, anders dan wat wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt. Galaten 1:8


De grondslag van vele religies komt van de vader van de leugen die vanaf den beginne de indruk heeft gewekt, dat wij ervoor kunnen kiezen om zelf god te zijn, dat ook wij niet hoeven te sterven, dat onze zielen zoals we tegenwoordig graag aan elkaar willen wijs maken voort zal leven, mochten we sterven, en dus als G´d zullen zijn.
Dat we dus geen andere god nodig hebben dan de god in ons zelf en dat we om die reden ook geen verantwoording hoeven af te leggen aan niemand dan aan ons zelf. 
De andere kant van het verhaal is dat als we al iets denken te verdienen als een eeuwig leven, of over gaan van het aards leven naar een “hoger” leven dan verdienen we dat vinden we zelf, dit op basis van onze eigen prestaties, en daardoor juist het recht hebben, of verkrijgen op een beter leven zonder einde, in harmonie en in liefde. Hoewel moet gezegd dat harmonie, en liefde en geen einde aan ons leven nou niet iets is wat zomaar ineens tot onze eigen mogelijkheden behoort, en volgens dit denken zou dat alleen nog maar een kwestie van tijd zijn, maar dat geheel terzijde. 

Al met al zouden we als objectieve waarnemers tot de conclusie moeten komen dat we het zelf niet redden, dat we een inverventie behoeven van een hogere Entiteit en dat wat we krijgen aan goed, niet verdient is, niet onze verdienste zijn, noch zouden kunnen zijn, maar eerder een kwestie van ontvangen, oftewel kopen zonder te betalen. Omdat de prijs al betaalt is door Yeshua de Zoon van de Allerhoogste uit liefde voor ons. 

Geen weesgegroetjes, geen aflaten, geen buigen en knielen voor Maria beelden, noch een reisje naar Mekka, bidden of het geven van almoezen, maar puur en alleen de erkenning van je eigen dodelijke zwakheid, je onafwendbaar afstevenen op de afgrond des doods, welke alleen zijn oplossing vindt in de Broodnodige verlossing door Yeshua zelf, en het in ontvangsnemen wat Hij ons geven wil, nl een nieuwe natuur, hervorming en vernieuwing en daardoor een eeuwig leven in het licht van de Allerhoogste. 

Elke andere optie, is geen optie, ieder ander geloof is een weg die doodloopt en zijn einde vindt in een totale vernietiging, voorafgaand aan een rechtvaardig oordeel, waar liefde aan ten grondslag ligt.
 
Het is waar, er zijn vele religies, vele overtuigingen en vele geloven, het is waar er is maar één Waarheid. Het geloof van en in Yeshua, het geloof in de Zoon van YHWH, het geloof in Zijn heilige Geest die ons overtuigd en inzicht geeft en de waarheid bindt aan ons hart.

Maar Ik zeg u de waarheid: Het is nuttig voor u dat Ik wegga, want als Ik niet wegga, zal de Trooster niet naar u toe komen; maar als Ik heenga, zal Ik Hem naar u toe zenden. 8 En als Die gekomen is, zal Hij de wereld overtuigen van zonde, van gerechtigheid en van oordeel: 9 van zonde, omdat zij niet in Mij geloven; 10 van gerechtigheid, omdat Ik heenga naar Mijn Vader en u Mij niet meer zult zien; 11 en van oordeel, omdat de vorst van deze wereld veroordeeld is. 
Johannes 16:7-11

Reacties

Populaire posts