de aarde is zijn gevangenis

Openbaring 20:1 En ik zag een engel neerdalen uit de hemel met de sleutel van de afgrond en een grote ketting in zijn hand.
2. En hij greep de draak, de oude slang, dat is de duivel en de satan, en bond hem voor duizend jaar,
3. en wierp hem in de afgrond, en sloot hem daarin op en verzegelde die boven hem, opdat hij de volken niet meer zou misleiden, totdat de duizend jaar tot een einde gekomen zouden zijn. En daarna moet hij een korte tijd worden losgelaten.


Een van de redenen waarom we een periode van duizend jaar vrede zullen hebben is m gelegen in het feit dat satan voor die periode geen gelegenheid krijgt om nog iemand te verleiden, op te wekken of aan te sporen tot het doen van kwaad. Je zou veronderstellen dat hier op aarde alles at ease is, geen onvertogen woord zal er meer vallen, geen haat tegenover elkaar, geen oorlogen, geen tweestrijd, alles zal pais en vree zijn, omdat satan aan banden is gelegd, wat zeg ik, hij ligt ergens in een diepe put vast aan een grote ketting, met een deksel erop die niet alleen is dichtgedaan, maar verzegeld.
Klinkt mij in de oren als de verzegeling van de Ark van Noach door de hand van YHWH zelf, die niet van buiten maar ook niet van binnen meer open gemaakt kon worden, niet door de mens, niet door wie dan ook.

De satan in een diepe, diepe aardse put waar hij geen kant op kan, zeer beperkte bewegingsvrijheid heeft, maar zeker niet in de gelegenheid om ook maar ergens heen te gaan op zoek naar wie dan ook, om te misleiden, om te verleiden en om aan te zetten tot kwaad.

Nadenkend over die situatie maakt het mij toch wel heel nieuwsgierig waar die put zich bevindt en over welke periode of situatie in de geschiedenis we het hier hebben. Dat vraagt op z'n minst context.

Als we met grote stappen snel thuis en daarbij dus een aanloop nemen naar het moment dat satan gebonden zal worden, dan lezen we in het boek Openbaring in de voorgaande hoofdstukken dat het "grote" antichristelijk rijk Babylon, die model staat voor alles wat tegenover God staat, het totaal tegenovergestelde vertegenwoordigd van waar Yeshua voor staat, definitief ten val komt. De overwinning over het aardse koninkrijk (lees aarde) is een feit, het is Yeshua die na Zijn Hogepriesterlijk werk het Koningschap weer overneemt. Het is tijd om terug te komen naar de aarde om Gods Kinderen op te halen, het doek voor de aarde en voor de demonische machten is gevallen.

In vele opzichten een spannend maar ook cruciaal moment als Yeshua terugkomt, want Hij komt bij de eerste wederkomst terug als Koning, waarbij zichtbaar wordt dat Hij het recht op het Koningschap met daadkracht voor het hele Universum omzet in actief handelen, een actief handelen naar Zijn onderdanen.

Daniel beschrijft de wederkomst op een geweldige beeldende manier in hoofdstuk twee:

Daniël 2:44 In de dagen van die koningen zal de God van de hemel echter een Koninkrijk doen opkomen dat voor eeuwig niet te gronde zal gaan en waarvan de heerschappij niet op een ander volk zal overgaan. Het zal al die andere koninkrijken verbrijzelen en tenietdoen, maar zelf zal het voor eeuwig standhouden.
45. Daarom hebt u gezien dat, niet door mensenhanden, uit de berg een steen werd afgehouwen, die het ijzer, brons, leem, zilver en goud verbrijzelde. De grote God heeft de koning laten weten wat er hierna geschieden zal. De droom is waar en de uitleg ervan betrouwbaar.

Meer dan tweeduizend jaar geleden krijgt de profeet Daniel te zien dat alle aardse koninkrijken die geleid door satan met zijn dagelijkse gruweldaden zijn hoogtepunt vindt in een gruwel der verwoesting hun einde gaan vinden, door een Koning van eeuwigheid tot eeuwigheid, door een koninkrijk die in eeuwigheid zal blijven bestaan.

De eerste wederkomst is bedoeld voor Gods kinderen om het eerste deel van het oordeel ten uitvoer te brengen, waarbij kinderen van God die nog leven opgehaald zullen worden, samen met Gods kinderen die allemaal inmiddels waren gestorven en dus opgewekt zullen worden uit de dood, uit hun tijdelijke slaap, waar ze gerust hebben van hun werken, tot dat moment dat ze geroepen worden door een krachtige stem van een machtige engel. Gods kinderen die gekenmerkt worden als heiligen, omdat ze door Yeshua apart gezet werden, apart gezet konden worden, omdat ze ervoor kozen hun leven te geven aan Yeshua die zichzelf als offer heeft gegeven aan het kruis en met Zijn bloed, met Zijn dood ons vrijkocht van de zonde en de dood, waardoor onze straf op Hem kwam en het eeuwige Leven wat van Hem was aan ons gegeven kon worden.
Dat kenmerkt de heilige in zijn doen en laten, zij volharden in dat geloof en houden het vast, laten niet los, leven volgens de geboden van de Allerhoogste, en leven het geloof wat Yeshua had, een geloof in Zijn Vader, die ook onze Vader is, een geloof in Zijn Vader als Schepper van hemel en aarde, als Rechtmatige Wetgever van ons Universum, in Zijn geloof in een Herscheppende Vader.

Openbaring 14:12 Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen.
13. En ik hoorde een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Schrijf: Zalig zijn de doden die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun inspanningen, en hun werken volgen met hen.

Het doek voor Babylon is gevallen, de stad die het smeltpunt vertegenwoordigd voor alles wat kwaad, zonde, verderfelijk en dood heet, heeft de afgrond bereikt en zal iedereen mee nemen in haar val naar de diepe duisternis, allen die ervoor kiezen om niet de Allerhoogste te dienen, maar santa.
God was er op gebrand om de mens te redden, Hij heeft hen niet laten vallen omdat ze ongehoorzaam waren, Hij heeft alles in het werk gesteld om hen te redden van hun onomkeerbare destructieve zondige weg tot de eeuwige dood. Yeshua, Gods Zoon is naar deze aarde gekomen om helder in Jip en Janneke "taal" te laten zien wie God is, en wat God met de mens van plan is, dat heeft Yeshua helder en beeldend laten zien. Hij heeft de mensen onderricht gegeven, wonderen laten zien om het geloof in God en de hoop op een geweldige toekomst kracht bij te zetten, en is met die boodschap van hoop de hele wereld overgegaan, en velen (lees iedereen) geroepen, maar weinigen hebben het aangenomen.

Johannes 1:9 Dit was het waarachtige licht, dat in de wereld komt en ieder mens verlicht.
10. Hij was in de wereld en de wereld is door Hem ontstaan en de wereld heeft Hem niet gekend.
11. Hij kwam tot het Zijne, maar de Zijnen hebben Hem niet aangenomen.
12. Maar allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven;
13. die niet uit bloed, niet uit de wil van vlees en ook niet uit de wil van een man, maar uit God geboren zijn.
14. En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader), vol van genade en waarheid.

God is uit liefde naar deze wereld gekomen en is de dood niet uit de weggegaan om ons te kunnen redden.
We mogen toch wel stellen dat rol van satan van een gehele andere statuur is. Het enige waar satan op uit is, is om alles wat God gemaakt heeft te gronde te richt, totale destructie is zijn doel terwijl God bezig is te midden van deze strijd tussen goed en kwaad, met volledig herstel, herstel voor degene die dit willen. Kies dan vandaag wie je wil dienen.

Het regeren van satan komt tot z'n eind en de wederkomst luidt de tweede fase is van zijn einde.
Als Yeshua terugkomt zullen al Zijn kinderen worden opgehaald. Diegene die Yeshua niet hebben aangenomen, die God hebben verworpen, zullen bij de wederkomst van Yeshua sterven, diegene die al gestorven waren en ook God en Yeshua verworpen hebben zullen niet meer opstaan. Hen wacht een andere wederkomst, ook zij zullen tijdelijk rusten in hun graf van hun werken, zodat hun werken hun na zullen volgen.

Picture this, roep in gedachten deze situatie eens op. Yeshua komt met grote kracht, macht en heerlijkheid naar de aarde om als Koning Zijn kinderen op te halen. De levende kinderen van Hem zullen klaar staan met een lofzang in hun hart en op hun lippen, Gods dode kinderen zullen uit de doden opstaan om samen met de nog levende kinderen weggevoerd te worden naar de woonplaats van God, de plek waar Yeshua net vandaan was gekomen.

Johannes 14:1 Laat uw hart niet in beroering raken; u gelooft in God, geloof ook in Mij.
2. In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken.
3. En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.

Wij, Zijn kinderen mogen daar zijn waar Yeshua naar toe is gegaan, waar Hij nu nog is en een plaats voor ons aan het klaarmaakt in het huis van God.
Hoe zal de aarde eruit zien als Zijn kinderen worden opgehaald en gebracht naar de plek die Yeshua voor jou en mij heeft klaar gemaakt, waarbij de levende die Yeshua niet hebben aangenomen zullen sterven bij de aanblik van Zijn heerlijkheid op de wolken.

Openbaring 6:16 En zij zeiden tegen de bergen en de rotsen: Val op ons en verberg ons voor het aangezicht van Hem Die op de troon zit, en voor de toorn van het Lam.
17. Want de grote dag van Zijn toorn is aangebroken en wie kan dan staande blijven?

Picture this, roep in gedachten op hoe de aarde eruit zal zien, nadat ons eigen ruïnerend werk zijn climax krijgt in de wederkomst waarbij de aarde wordt achtergelaten als volledig in puin. De totale destructie vindt zijn hoogtepunt in een verlaten aarde, waarbij die heiligen, de kinderen van God weg zijn en de anderen dood, en dit alles na een alles verwoestende oorlog. Stel je voor hoe dit eruit zal zien, tel daarbij op dat satan en al zijn demonische knechten hier niet meer vanaf mogen, een hele tijd geleden al op deze aarde geworpen zijn en in grote grimmigheid, als een briesende leeuw zijn werk heeft gedaan.
Hel op aarde in optima forma, geen mensen meer om te verleiden en aan te sporen tot het kwaad. De dood en het verderf in zijn ultieme vorm, een vorm die satan past als een jas, maar met een niet onbelangrijke kanttekening, hij is gebonden, totaal werkloos voor duizend jaar. Zie hem daar zitten op zijn smeulende puinhopen, wachtend op het uitreiken en ontvangen van zijn pensioen, want ook zijn werken volgen hem na.

De aarde is een smeulende, stinkende poel geworden van vuur en zwavel, overal nog rook van stilgevallen oorlogstuig, kapot geschoten straten en verwoeste aardse woonplaatsen.
Wat een tegenstelling met het moment dat het paradijs klaar was en de Allerhoogste Zijn kinderen in de hof plaatste.

Babylon is gevallen, het goede en heilige is opgehaald door Yeshua, de aarde is meer dan ooit veranderd in een poel van vuur en zwavel, voortgekomen door een poel van verderf, zonde en dood.
Manitou, Allah, Santa, Wodan, Shiva, Donar, Mohammed, Dalai Lama, Venus, Thor, Odin, Mithras, Janus, Hercules, Bahai, de Paus, etc... oftewel satan, is het zwijgen opgelegd. Duizend Jaar de tijd om je zonden te overdenken, duizend jaar om je voor te bereiden op de moeder van de oorlogen, duizend jaar "verlangend" uitzien naar de dood samen met je dienstknechten. Lijkt mij voldoende tijd om alle strategische plannen uit te werken, om alle tactics te vervolmaken zodat je met succes je eigen ondergang kunt gaan inluiden.

Samen met de overige doden die bij de tweede komst van Christus opgewekt zullen worden, zal over deze aarde het eindoordeel over de zonde en de dood uitgevoerd worden.
Als Yeshua samen met Zijn kinderen, samen met de heiligen en het nieuwe Jeruzalem voor de aarde zal verschijnen, zullen de overige doden opgewekt worden, waarbij het "arbeidsbureau" van dood en verderf na duizend jaar weer opengaan en satan iedereen weer van een baan kan voorzien. Hij zal door de opstanding van deze mensen bevrijdt worden uit zijn gebonden zijn, uit zijn poel van vuur en zwavel opstaan en overgaan om iedereen te verzamelen voor de finale.
Deze oorlog die gevoerd gaat worden zal een hele bijzonder kenmerk hebben, nl zal het geen strijd zijn op leven en dood, maar een pure doodstrijd.

Let wel, wij gaan niet Yeshua tegemoet bij de tweede komst, maar bij de eerste komst, waarbij Hij ons meeneemt en brengt in de woonplaats van de Vader, waar Hij een plaats voor ons heeft bereid en waar wij duizend jaar zullen regeren als koningen, in vrede.
De aarde zal na zijn één na laatste verwoestende levensstijl, achterblijven als een poel van vuur en zwavel, rokende puinhopen zal haar kenmerken met satan die alleen nog maar hier kan ronddolen, zonder werk, totaal arbeidloos, op een perfecte manier gebonden aan en door zijn eigen doen en laten, door wie hij is geworden, de vader van de leugen, de god van de puinhopen van zijn eigen leven.

Als wij samen met Yeshua en het nieuwe Jeruzalem die hemel woonplaats verlaten op weg naar de aarde, zal het definitieve oordeel over zonde en dood worden uitgesproken en uitgevoerd, dan zal Armageddon een feit worden, dan zal onze God YHWH een woord spreken en vuur zal uit de hemel komen.

Openbaring 20:7 En wanneer die duizend jaar tot een einde gekomen zijn, zal de satan uit zijn gevangenis worden losgelaten.
8. En hij zal uitgaan om de volken te misleiden die zich in de vier hoeken van de aarde bevinden, Gog en Magog, om hen te verzamelen voor de oorlog. En hun aantal is als het zand van de zee.
9. En zij kwamen op over de breedte van de aarde, en omsingelden de legerplaats van de heiligen en de geliefde stad. Maar er daalde vuur van God neer uit de hemel en dat verslond hen.
10. En de duivel, die hen misleidde, werd in de poel van vuur en zwavel geworpen, waar ook het beest en de valse profeet reeds zijn. En zij zullen dag en nacht gepijnigd worden in alle eeuwigheid.
15. En als iemand niet bleek ingeschreven te zijn in het boek des levens, werd hij in de poel van vuur geworpen.

Zonde en dood zal zijn einde vinden in het Woord van de Allerhoogste, het Woord die alles gemaakt heeft, wat alles tot aanzijn heeft geroepen wat zijn begin daarin gevonden heeft, zal ook nu zijn einde daarin vinden. God zal een woord spreken en vanuit de hemel zal vuur alles verslinden.
De eerste keer heeft God de aarde gereinigd door water, dat zou nooit meer gebeuren en wellicht om de doodeenvoudige reden dat water niet afdoende is om tot een totale reiniging over te gaan, waarbij ook alles nieuw zou kunnen worden. Na Noach ging God verder met gevallen en gebroken mensen en was die reiniging voldoende om het uit te zingen tot dit finale moment, nu is het aan God om met een diepere, volmaakte reiniging te komen, daarom komt er vuur van God uit de hemel, waardoor de hemel en de aarde als het ware opnieuw geboren zullen worden.

Er zullen meer woorden gesproken worden, woorden die belooft waren om de hoop vorm te geven.
God onze Schepper is door vuur en door lautering ook onze Herschepper, Hij maakt alles nieuw, Hij maakt jou en mij nieuw. Kies dan vandaag wil je wil dienen.

Openbaring 21:1 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer.
2. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is.
3. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.
4. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.
5. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar.
6. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens.
7. Wie overwint, zal alles beërven, en Ik zal voor hem een God zijn en hij zal voor Mij een zoon zijn.




Reacties

Populaire posts