een nieuwe verlosser?

Jesaja 9:5 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.



As we speak, de wereld in de ban, van sport, van een autorace, van Max Verstappen, want die pakt ff de wereld titel GP Abu Dabi. We hebben er weer een verlosser bij? Wat een ontlading, wat een vreugde, wat een moment.
Maar wat brengt het ons, wat levert het deze wereld op, naast een paar uur optimale spanning, een paar uur van opperste concentratie, een paar uur van totaal mee leven?

Wat een held, wat een sporter, wat een voorbeeld voor velen, maar nogmaals wat levert het op aan toekomst perspectief? Is het een doel om na te streven, is het een formule voor een succesvolle toekomst, kan het de toekomst of zelfs het heden in principe veranderen, wat biedt het ons op termijn, hangen we de vlag uit om dat het iets van betekenis is voor onze wereld, biedt het de mens meer toekomst perspectief dan voor de wedstrijd?

Natuurlijk kan ik mee genieten, maar deze vluchtige euforie laat ons voor seconden, minuten en zelfs voor een paar uur even vergeten waar we in de wereld staan. Dat is iets wat we ook proberen met kerst, dat is iets wat we überhaupt proberen met welk feestje dan ook, even vergeten waar we staan, even dansen bij Jansen, want voordat je het weet haalt de keiharde echte realiteit ons aan alle kanten weer in.
Het geld verslinden staat in onze gedachten even on hold, het vermaak is even relevanter dan de enorme nood die in de wereld heerst, en het dagelijks groter groeiend aantal kinderen die op de vlucht zijn, stervend van de honger of aan ziekten, en waar wij als westerse maatschappij vervolgens ook nog eens part noch deel aan willen hebben, is voor even aan onze gedachten, die normaliter over onze eigen enorme zorgen gaan, onttrokken. 
Dank je wel Max je bent de held van de dag, en voor sommigen en zelfs meer dan sommigen ben je een verlosser, een verlosser met een verpakking, maar zonder werkelijke inhoud. Nee dat is geen verwijt, maar er zijn mensen die maken van jou een god, een god die oren heeft, maar niet naar de wereld problematiek kan luisteren, je bent een god met ogen, de wereld problematiek wel ziet, maar niet kan veranderen, je bent een god met een hart, maar die klopt voor de sport, voor jezelf en natuurlijk gun je je fans het allerbeste en al het goeds, maar het klopt niet voor een wereld in nood, omdat je niet bezig bent met de wereld in nood, wellicht zijdelings bij betrokken, maar je bent niet de Verlosser die de mens echt nodig heeft.

Die Verlosser van betekenis, die echt iets heeft gedaan voor deze wereld in nood, die zelfs zijn eigen leven niet heeft liefgehad, de mens weer bestaansrecht heeft gegeven, de mens echt toekomst perspectief heeft geboden, die Verlosser is en wordt genegeerd, en werd zefls vermoord. Hij moest zelfs de dood zien om gewicht te geven aan dood en leven. Sterven om de dood te overwinnen, dat was zijn missie, daarvoor was Hij als baby, als kind, als mens, als Profeet en Leraar naar deze aarde gekomen. Daarvoor moest Hij eerste iets achterlaten.

Filippenzen 2:5 Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was, 6. Die, terwijl Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn, 7. maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden. 8. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood. 9. Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam, 10. opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn, 11. en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.

Hij vernederde zichzelf om de mens in nood te kunnen helpen, te redden, te verlossen. De nood van de mens bestaat hierin dat hij in ongerechtigheid wordt geboren en in zonde door zijn moeder wordt ontvangen. Ondanks het feit dat als de mens geboren wordt en het levenslicht ziet, hij/zij deze ziet om vervolgens vroeg of laat dit bestaan weer af te moeten staan, dat was dan zijn doel op aarde omdat de eerste mens zijn leven verspeeld heeft in ongehoorzaamheid aan haar Maker.

Ja lieve mensen wij zijn hier niet puur door toeval, wij zijn geen restproduct van een toevallige samenloop van omstandigheden, wij zijn hier met een doel, Gods doel. Het doel behelst dat wij een leven leiden in overeenstemming met Gods wil voor deze aarde, voor ons. God wilde dat wij een gelukkig, gezond, gezegend en liefdevol leven zouden leiden, een leven zonder einde.

Jeremia 29:11 Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven. 12. Dan zult u Mij aanroepen en heengaan, u zult tot Mij bidden en Ik zal naar u luisteren. 13. U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart. 14. Ik zal door u gevonden worden, spreekt de HEERE, Ik zal een omkeer brengen in uw gevangenschap en u bijeenbrengen uit alle volken en uit alle plaatsen waarheen Ik u verdreven heb, spreekt de HEERE, en Ik zal u terugbrengen naar de plaats vanwaar Ik u in ballingschap heb gevoerd.

Onze wereld is in nood en gevangen, en dat manifesteert zich door oorlogen, rampen, ziekten en hongersnood, omdat de wereld onder slechte heerschappij staat. Gods tegenstander heeft door de zonde heel veel greep op deze wereld en hij is niet van plan er een mooie plek van te maken, laat staan te houden. God daarentegen is Licht en in Hem is geen duisternis, en daar is in Zijn koninkrijk ook geen plaats voor. Hij wil een wereld van liefde en licht en daar heeft Hij alle maatregelen voor genomen. Jezus onze Verlosser heeft niet de held uitgehangen in de sport, maar is wel onze held en Overwinnaar in leven en dood. Doordat Hij zichzelf als schuldoffer heeft gegeven heeft Hij zonder te zondigen Zijn taak op aarde vervult om ons weer een toekomst van leven en liefde te kunnen geven. Als wij Hem vertrouwen, als we God vertrouwen, als we vertrouwen op het verlossende Offer en Bloed die Hij voor ons heeft gegeven, dan veranderd er echt iets, en zullen wij verlost worden van de greep van zonde en de dood, waar wij vanaf de geboorte mee te kampen hebben. Omdat de mens in zonde wordt geboren is hij niet in staat geweest de zonde en de dood zelf te overwinnen, maar geloven in Jezus dat het Hem wel is gelukt in gehoorzaamheid aan Zijn Vader, de Allerhoogste God, geeft ons een Weg ten leven.

Christus is niet bekend om Zijn sport activiteiten, Hij heeft Zijn leven niet in dienst van de sport gezet, maar in dienst van Zijn Vader om deze wereld echt te redden. Hij biedt ons geen tijdelijk vermaak en plezier, geen tijdelijke vlucht uit onze zorgen en problemen, maar een permanente oplossing tegen oorlogen, ziekten, rampen, en zelfs de dood.
Volgens de bijbel leven we in de staart van onze aardse geschiedenis, en staat God op het punt om terug te keren naar de aarde. Om iedereen op te halen van deze aarde zodat daarna de aarde definitief verlost kan worden van haar slechte, satanische heerser. Hij zal dan een einde maken aan de zonde en de dood en de aarde helemaal nieuw maken, zodat wij daar straks weer kunnen wonen.

Christus is niet voor tijdelijk genot naar de aarde gekomen, maar voor eeuwig geluk, voor eeuwige liefde, voor eeuwige vrijheid en leven. Toen Hij kwam heeft Hij door Zijn offer ons vrijgekocht, dat had Hij beloofd en heeft Hij waargemaakt. Nu staat Hij op het punt om terug te komen en al Zijn kinderen, bij leven en sterven op te halen en ze te brengen in het huis van onze hemelse Vader. 
Geloven in toeval is overgeleverd zijn aan het lot, hoe het lot jou toevallig treft, hoe het lot de aarde toevallig treft, hoe het lof ons universum toevallig zal treffen.
Geloven in God is geloven in planning en design, in liefde en leven omdat Jezus de Weg de Waarheid en het leven is. 

Kies dan heden wat je wilt volgen, toeval, evolutie en satan, of gepland, geliefd, geluk, leven en zegen door schepping, door de Schepper, door jouw Maker, onze echte en enige Verlosser die de wedstrijd van Zijn leven heeft gestreden en Overwonnen heeft zodat ook jij kunt overwinnen.

Reacties

Populaire posts