what is happening to my church?

Romeinen 1:25 Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, Die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen.


Verdelers.

Nee, ik heb het niet over een organisatorisch hulpmiddel. Het gaat over mensen. Vastberaden mensen. Mensen met een missie.

Het probleem is, het is niet onze missie, het is niet de missie van mijn kerk. Het is de missie van mensen die hun zin willen krijgen, waarvan ze eerlijk en oprecht geloven dat het God's zin is. Het probleem is, het is niet wat de Bijbel zegt.

Raad van Beneden
"We moeten alles doen wat we kunnen om de gehate sekte van Sabbathouders te verdelen, want dat is de enige manier waarop we hen uiteindelijk kunnen vernietigen. Ze hebben deze gevreesde organisatie van de "Vijand" waardoor ze allemaal denken en lopen en praten in dezelfde pas. Wij moeten hen doen geloven dat dit verkeerd is, dat hun aardse cultuur boven alles moet worden gesteld, en dat de hemelse cultuur hen is opgedrongen door een misplaatste paternalistische menselijke neiging om te controleren in plaats van geleerd te zijn door dat Boek en de kleine boekjes die wijzen naar de "Vijand" en zijn Boek."

"Maar Meester, hoe gaan we dat doen?"

"Het is eigenlijk heel gemakkelijk. De "Vijand" heeft hen zo'n sterke organisatie gegeven dat we die alleen maar tegen hen hoeven te gebruiken. We zullen beginnen met een paar invloedrijke herders aan onze kant te krijgen. De mensen kijken naar hen op en vertrouwen hen en net als schapen zullen ze hen volgen! Deze herders moeten eerst degenen zijn in de grote onderwijscentra - hogescholen en universiteiten - die onze ideeën zullen verspreiden naar de grootste kerken en de plaatselijke leiders daar ook zullen beïnvloeden. Daarna zullen we op dezelfde manier de gevreesde academies aanvallen, want dat is de bron van veel jonge leiders die vervolgens hun vrienden kunnen beïnvloeden. Op die manier kunnen de herders die wij beïnvloeden erop aandringen dat dit is wat de jongeren willen, dat zij de toekomst zijn, en dat zij niet verloren mogen gaan. Natuurlijk zijn het alleen de jongeren die denken zoals wij waar ze echt om geven. De anderen die werkelijk de "Vijand" geloven en zijn gehate Boek volgen zullen belachelijk worden gemaakt en laten denken dat zij het probleem zijn."

"Perfect. Absoluut perfect!"

"Maar dat is niet alles. Als we hier eenmaal slagen begint ons meest effectieve werk pas echt. Als we eenmaal genoeg herders aan onze kant hebben, plaatselijke leiders van grote kerken, en heropgevoede jonge mensen, dan zijn we klaar om de gevreesde organisatie zelf aan te vallen. De vakbondsleiders van de hogescholen en universiteiten zullen de eersten zijn die aan onze kant staan, omdat zij de hogescholen en universiteiten tevreden willen houden; anders komen hun banen in gevaar."

"Maar Meester, wat kunnen we eventueel gebruiken om de herders aan onze kant te krijgen? We hebben geprobeerd de ergste ideeën van het gehate Boek aan te vallen, vooral de belangrijkste voor deze tijd van de geschiedenis van de aarde, en hebben keer op keer gefaald."

"Kijk. Deze pogingen hebben niet echt gefaald. Ze hebben de krachten van de "Vijand" verzacht, zodat ze nu niet al te zeker meer zijn over deze ideeën en de boeken die ze onderwijzen. Sommigen hebben zelfs lange tijd openlijk hun twijfels geuit over deze dingen, terwijl ze dachten dat ze de "Vijand" hielpen terwijl ze eigenlijk ons hielpen! Nu moeten we twijfels insinueren over het Boek zelf, want dat is de bron van al onze moeilijkheden.

Dat Boek is de sleutel tot de macht van de "Vijand"; mensen lezen het en geloven het en dan raken we ze kwijt. Dus moeten we de Sabbathouders aan het twijfelen brengen over dat Boek."

"Hoe kunnen we dat doen? Ze geloven zelfs de kleine boeken, dus hoe kunnen we ze laten twijfelen aan het grote Boek?"

"Het is niet zo moeilijk als je zou denken. We hoeven ze alleen maar hier en daar aan het twijfelen te brengen. Dan, als hun twijfels toenemen, zullen ze meer en meer beginnen te twijfelen, vooral over de gevreesde organisatie, en, uiteindelijk, zullen ze volledig aan onze kant komen te staan."

"Maar hoe krijg je ze zover dat ze aan het grote Boek gaan twijfelen? Zij zien de vervulling van de voorspellingen van de "Vijand" lang geleden geschreven in dat Boek."

"Juist. We zijn er alleen in geslaagd een paar aan de voorspellingen te laten twijfelen. Zo zullen we er niet veel aan onze kant krijgen. We moeten een andere strategie gebruiken. We moeten ze laten denken dat de gevreesde organisatie oneerlijk is door de helft van hun aantal geen rol als herders te geven. Een paar herders met een grote aanhang zullen we overtuigen van het Grote Idee: dat het vernederend zou zijn om herderin te zijn, en dat zij echt herders moeten zijn. We hebben de cultuur al aan onze kant gewonnen, door moeders uit huis en weg van hun kinderen te halen, zodat we hun kleintjes directer en gemakkelijker kunnen beïnvloeden, zelfs onder de strijdkrachten van de "Vijand". Nu moeten we alleen nog dit geweldige idee verspreiden onder een paar belangrijke vrouwen, zodat ze herders willen zijn, en niet alleen herderinnen."

"Maar wat heeft dat met het Boek te maken?”

"Daar kom ik nu op. Zie je, het Boek is heel duidelijk dat een herder, en het maakt niet uit of de leider lokaal of globaal is, de herder "moet zijn ... de man van één vrouw." Dus we moeten de mensen zover krijgen dat ze dit oneerlijk vinden, dat de "Vijand" iets anders moet bedoelen, zodat ze het gehate Boek anders beginnen te lezen. We moeten hen zover krijgen dat ze echt geloven dat het niet betekent wat het zegt, dat de betekenis echt alleen maar over trouw gaat en niet over geslacht. Natuurlijk hebben we de krachten van de "Vijand" al verzacht door hen te laten denken dat plaatselijke leiders van beide geslachten kunnen zijn. Dat was onze wig. Eindelijk zijn we klaar voor de genadeslag voor het Boek zelf. Als geslacht er niet toe doet voor lokale leiders waarom dan niet voor herders? Onze slimme strategie om een fundamenteel verschil te maken tussen lokale leiders en wereldwijde herders als het Boek alleen een verschil maakt in hun werkgebied heeft prachtig gewerkt. Wanneer we nu hun ogen openen voor het feit dat het Boek voor beiden dezelfde eis stelt, zal het hun duidelijk zijn dat ze niet achteruit kunnen gaan, maar alleen vooruit. Dus zullen ze vele redenen vinden waarom het Boek niet betekent wat het zegt. En als we hen dan eenmaal aan dit idee hebben laten geloven, dan is het een eenvoudige zaak om hen dan ook het zelfde te laten denken over andere ideeën. Vanuit deze ene afgod zullen we hen laten geloven dat als geslacht er niet toe doet, geslachtsoriëntatie er niet toe doet. Dan zullen ze redenen beginnen te vinden om het gehate Boek over dit feit ook niet te geloven. En als geslachtsoriëntatie er niet toe doet, dan zullen zij zich al snel gaan afvragen of geslacht überhaupt wel bestaat en meer openstaan voor evolutie, onze new age ideeën en de spirituele invloeden die wij hun kant op sturen. Binnenkort zullen ze aanbidden, ze weten niet wat."

"Briljant! Absoluut briljant!!! Maar hoe zit het met de gevreesde organisatie? Hoe kunnen we die ontmantelen?"

"Dat is het gemakkelijke deel. Het moeilijke deel was om hen het Boek anders te laten lezen. Dat leidt tot veel goede ideeën, ideeën die hen in verschillende groepen zullen verdelen. Ze zullen elkaar gaan bestrijden. Hun leiders zullen maatregelen nemen die voor hen lijken alsof ze vooruit gaan - en dat doen ze ook, naar ons toe! Lang geleden zei de "Vijand":

Mattheüs 12:25 ...Ieder koninkrijk dat tegen zichzelf verdeeld is, wordt verwoest; en geen enkele stad of geen enkel huis dat tegen zichzelf verdeeld is, zal standhouden.

Natuurlijk had hij het over ONS huis, maar eigenlijk gaan we het laten gebeuren met ZIJN!"

"Er kan nu niets meer fout gaan!"

"Oh ja, er kan nog steeds iets fout gaan."

"Wat dan?"

"Nou, het is uiterst onwaarschijnlijk, maar als genoeg van de slapende schapen wakker worden en zich realiseren dat de gevreesde organisatie aan het instorten is en beginnen te roepen naar de "Vijand" en beginnen te spreken over het Boek, dat het werkelijk betekent wat het zegt en niet wat onze "helpers" willen dat het betekent, dan zouden onze plannen in gevaar kunnen komen."

"Maar wat voor schade kunnen slechts een paar van de vijandelijke troepen aanrichten?"


"Weet je niet meer hoe klein deze gehate sekte van Sabbatkeepers in het begin was? Na de glorieuze Ontgoocheling kwamen er massa's terug aan onze kant en waren er nog maar een handvol over. Wij dachten dat wij die paar die overbleven gemakkelijk konden uitroeien, maar nee, wat deed de "Vijand"? Hij hielp hen het Boek nog duidelijker te begrijpen en toen deed Hij het ondenkbare - Hij begon weer te spreken tot de zwaksten van hen allen. En ik dacht dat het geen probleem zou zijn om haar te ontmoedigen. Een paar keer slaagde ik er bijna in haar leven te beëindigen, maar de "Vijand" bleef zijn trouwe slaven naar haar toesturen om haar te redden, zodat zij die gehate boekjes kon blijven produceren die onze plannen onthullen en zo duidelijk maken hoe onze valstrikken te ontwijken. Vanuit dat kleine begin was de "Vijand" op de een of andere manier in staat die paar volgelingen te vermenigvuldigen tot een machtig leger en zijn ideeën bijna overal te verspreiden."

"Maar de dingen zijn nu anders. Velen van hen hebben zich aan onze kant geschaard en zij die dat niet hebben gedaan zijn doodsbang om iets te zeggen. Wat kan er misgaan?

"Kijk, zoals ik al zei, het is slechts de meest verre mogelijkheid, maar als genoeg van de krachten van de "Vijand" zich beginnen uit te spreken en genoeg slaperige schapen zodanig wakker worden dat ze erin slagen onze meest gewaardeerde leiders te verwijderen en te vervangen door anderen die eigenlijk meer geven om de "Vijand" en dat Boek dan om zichzelf en hun eigen knusse comfort, dan kunnen onze plannen in gevaar komen."

"Maar we kunnen altijd hun karakter aanvallen, hun woorden verdraaien, en de mensen laten denken dat zij het probleem zijn - en zij ZIJN het probleem!"

"Ja, dat zou moeten werken zoals het altijd heeft gewerkt. Ik ben alleen bang dat de "Vijand" nog een laatste verrassing voor ons in petto heeft..."

Raad van boven
"Luister, want ik zal van voortreffelijke dingen spreken, en uit de opening mijner lippen zullen juiste dingen voortkomen; want mijn mond zal waarheid spreken; goddeloosheid is een gruwel voor mijn lippen. Al de woorden mijns monds zijn met gerechtigheid; niets kroms of pervers is er in. Zij zijn alle duidelijk voor wie verstaat, en recht voor wie kennis vindt" (Spreuken 8:6-9).

"Elk woord van God is zuiver; Hij is een schild voor hen die op Hem hun vertrouwen stellen. "Voeg niets toe aan zijn woorden, opdat Hij u niet berispt en gij een leugenaar wordt bevonden" (Spreuken 30:5-6).

"De heersende geest in onze tijd is die van ontrouw en afvalligheid - een geest van voorgewende verlichting door kennis van de waarheid, maar in werkelijkheid van de blindste aanmatiging. Er is een geest van verzet tegen het duidelijke woord van God en tegen het getuigenis van Zijn Geest. Er is een geest van afgodische verheffing van louter menselijk verstand boven de geopenbaarde wijsheid van God."

"Er zijn mensen onder ons in verantwoordelijke posities die menen dat de meningen van een paar verwaande filosofen, zo genoemd, meer te vertrouwen zijn dan de waarheid van de Bijbel, of de getuigenissen van de Heilige Geest. Zo'n geloof als dat van Paulus, Petrus of Johannes wordt tegenwoordig als ouderwets en onverdraaglijk beschouwd. Het wordt absurd, mystiek en een intelligente geest onwaardig verklaard. . . .

"De tijd is niet ver weg dat de test voor iedere ziel zal komen. Het merkteken van het beest zal ons worden opgedrongen. Degenen die stap voor stap hebben toegegeven aan wereldse eisen en zich hebben aangepast aan wereldse gewoonten, zullen het niet moeilijk vinden om toe te geven aan de machthebbers, in plaats van zichzelf te onderwerpen aan spot, belediging, dreigende gevangenneming en dood. De strijd gaat tussen de geboden van God en de geboden van de mensen. In deze tijd zal het goud van het vuil in de kerk gescheiden worden. Ware godsvrucht zal duidelijk onderscheiden worden van de schijn en het klatergoud ervan. Menige ster die wij om haar glans hebben bewonderd, zal dan in duisternis doven. Kaf als een wolk zal worden weggedragen op de wind, zelfs van plaatsen waar we alleen vloeren van rijke tarwe zien. Allen die de versierselen van het heiligdom dragen, maar niet bekleed zijn met de gerechtigheid van Christus, zullen verschijnen in de schande van hun eigen naaktheid."

"Wanneer bomen zonder vrucht worden omgehakt, als houthakkers van de grond, wanneer menigten van valse broeders van de ware worden onderscheiden, dan zullen de verborgenen aan het oog worden geopenbaard, en met hosanna's onder de banier van Christus reiken. Zij die schuchter en wantrouwend zijn geweest, zullen zich openlijk voor Christus en Zijn waarheid uitspreken. De zwaksten en aarzelenden in de kerk zullen worden als David - bereid om te doen en te durven. Hoe dieper de nacht voor Gods volk, hoe schitterender de sterren. Satan zal de gelovigen zwaar kwellen, maar in de naam van Jezus zullen zij meer dan overwinnaars zijn. Dan zal de gemeente van Christus verschijnen "schoon als de maan, helder als de zon, en verschrikkelijk als een leger met banieren" (5T 79-81).

bron: https://www.fulcrum7.com/blog/2021/11/28/what-is-happening-to-my-church

Reacties

Populaire posts