30 juli - LISTIGE PLANNEN VAN SATAN

"Word nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden." 1 Petrus 5:8


Het is niet veilig om te vertrouwen op gevoelens en indrukken. Dit zijn geen gidsen waar men zich op kan verlaten. Gods wet is de enige juiste maatstaf van heiligheid. Aan de hand van deze wet zal het karakter worden geoordeeld. Indien een zoeker naar de weg van de zaligheid ons eens zou vragen, "Wat moet ik doen om het eeuwige leven te beƫrven?" zouden de moderne heiligmakingsleraren antwoorden. 'Geloof alleen dat Jezus u verlost.' Maar toen iemand aan Christus dezelfde vraag stelde, zei Hij: "Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij?" En toen de vrager ten antwoord gaf - "Gij zult de Here, uw God liefhebben met geheel uw hart en uw naaste als u zelf" - zei Jezus: "Ge hebt recht geantwoord, doe dit, en gij zult leven" (Luc. 10:26-28). 85)

Alleen een belijdenis van het geloof in Christus heeft geen waarde, de liefde echter, die zich in de werken openbaart, wordt alleen als echt aangerekend. Het is och immers alleen de liefde die voor Gods aangezicht aan welke handeling ook waarde geeft...

De verborgen zelfzucht van de mensen staat vermeld en is geopenbaard in de boeken van de hemel. Het verslag, dat de engelen naar de hemel brengen, is wel treurig. Intelligente wezens, die belijden navolgers te zijn van Christus, zijn totaal in beslag genomen door het zoeken naar wereldse goederen en aardse genietingen. Geld, tijd, en kracht worden geofferd voor uiterlijk vertoon, aan begeerten, die men zichzelf toestaat. Zeer zeldzaam zijn de ogenblikken gewijd aan gebed, en aan het naspeuren van de Schrift, en aan een verootmoediging van de ziel en een belijdenis van zonden.

Satan verzint ontelbare ideeƫn om ons verstand in beslag te nemen, zodat men geen tijd heeft acht te slaan op het werk, waar wij juist bekwaam in moeten worden. De aartsbedrieger haat de grote waarheden, die het verzoenend offer en een almachtig Middelaar openbaren. Hij weet dat voor hem alles afhangt van zijn pogen om het verstand van de mensen van Jezus en Zijn waarheid af te trekken.

Degenen, die in de zegeningen wensen te delen van het Middelaarschap van de Verlosser, moeten er voor waken dat hun taak, om tot een volmaakte heiligheid in de vreze des Heren te komen, door niets zal worden verhinderd.


bron: E.G. White

Reacties

Populaire posts