de eerste dag

"In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water. En God zei: Laat er licht zijn! En er was licht. En God zag het licht dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis. En God noemde het licht dag en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de eerste dag." Gen. 1: 1-5




De avond is voorbij, het ochtend licht heeft een deel van onze planeet wakker geschud. 
Vandaag is dag één van de nieuwe week. De scheppingsweek van G'd begon met licht. Licht hebben we nodig om te zien, om niet te struikelen of te vallen, maar ook om te doorzien en zaken helder te maken of te krijgen. De week die achter ons ligt is geëindigd met rust, een shabbatsrust en die rust helpt ons om alles weer helder te zien, om weer goed op ons netvlies te krijgen waar het ook al weer allemaal om te doen is. 

G'd is onze Schepper daar getuigd de zevende dag van, en G'd doet niets in het verborgene, ze zet je ook niet een lamp onder een dichte kap, maar laat je het licht van de lamp helder schijnen in onze duistere wereld. Waar komen we vandaan, en waar gaat wij naar toe. G'ds woord is ons Licht op ons duister pad en geeft ons inzicht welke Weg, welke Waarheid en welk Leven wij moeten leven. Het grote Licht, Jezus Christus is onze dagelijkse wegwijzer door de Geest die Hij aan ons heeft gegeven. Laat het licht van de eerste dag van de week, het licht zijn wat ons zal leiden door de rest van de week, waarin er weer mooie creaties zullen plaatsvinden, waarin mensen geraakt zullen worden door het Licht van G'd, Zijn vredesevangelie, welke ons de weg wijst naar de Troon van G'd.

Licht hebben wij nodig om G'd te leren kennen en om elkaar te leren kennen. Inzicht in G'ds plan met ons, leert ons wat liefde is, dat G'd ons liefheeft, Zijn liefde geeft waardoor wij dit weer kunnen terug geven aan G'd, onszelf kunnen liefhebben en zo ook instaat worden gesteld onze naasten lief te hebben. 

"Maar als wij in het licht wandelen, zoals Hij in het licht is, hebben wij gemeenschap met elkaar, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde." 1 Joh. 1:7

Reacties

Populaire posts