de tweede dag

"En God zei: Laat er een gewelf zijn in het midden van het water, en laat dat scheiding maken tussen water en water! En God maakte dat gewelf en maakte scheiding tussen het water dat onder het gewelf is, en het water dat boven het gewelf is. En het was zo. En God noemde het gewelf hemel. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de tweede dag." Gen. 1: 6-8
Dag tweede dag begint met het aanbrengen van een scheiding, een scheiding tussen hemel en aarde. Onze kleine planeet aarde, hangend in dat grote universum, komt onder een dome. Een water gewelf, een dampkring wordt er gemaakt om de ruimte tussen de aarde en de dampkring te kunnen conditioneren, te voorzien van een atmosfeer. De aarde kunnen wij gegeven de kennis die wij nu hebben een bijzondere plek noemen in dat grote oneindige universum. Een plek waar wetten heersen die nergens anders heersen, wetten die vervolgens condities scheppen die nergens anders geschapen zijn. Wat scheidt ons, maar brengt ons ook samen en beschermt ons? De dampkring! 

De zon die gedurende de dag over ons waakt, heeft een gezonde, genezende, en levens instandhoudende invloed op ons en onze planeet. Maar de zon moet wel afgeschermd worden, zijn kracht is te groot om direct op ons neer te kunnen stralen maar zijn levens onderhoudende energie is ook te belangrijk om zomaar weer kwijt te raken. Dat is zeker een reden waarom wij een water gewelf hebben, een dampkring, om de condities die wij hier op aarde kennen, die geschapen zijn door de Allerhoogste, om die te bewaren, omdat ze ons goed doen. 

De dampkring is een liefdes daad van G'd waarmee Hij ons bestaansrecht verzekerd, onze plek op aarde is afgeschermd van universum invloeden. Voordat de aarde gevuld kon worden, met levende wezens en al het groen, moest er licht komen en een beschermende ring om onze planeet, "toevallig". :-) 
Waar wij ook gaan op deze planeet overal zal de dampkring ons beschermen tegen invloeden van buiten onze planeet. We kunnen geboren worden en opgroeien zonder bijzondere aanpassingen als een ruimte pak of zuurstofflessen of wat voor een uitzonderlijke aanpassing dan ook om normaal te kunnen leven en te kunnen functioneren. En tot nu toe is er geen plek in het voor ons tot zover bekende gedeelte van het universum waar dezelfde condities en wetten gelden als op ons piepklein planeetje aarde. Eer aan de Schepper van Hemel en aarde, aan de Alpha en de Omega een de Heer van de Legermachten. 

"Hij verzamelt het water van de zee als een dam, Hij sluit de diepe wateren op in schatkamers." Ps. 33: 7

"Die de aarde boven het water uitspande, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig." Ps. 136: 6

Reacties

Populaire posts