zonder "Zon" geen engergie, geen leven

"Laat daarom ook uw licht voor alle mensen schijnen. Als zij dan de goede dingen zien die u doet, zullen zij uw hemelse Vader eren." Matteus 5: 16



G'd volgen is een dagelijkse weg van keuzes maken. Eigenlijk kies je elke dag, en zelfs vele malen per dag om Jezus te volgen. Om een leven te leiden zoals Hij deze geleidt heeft, een leven van zelfverloochening. G'ds "grote" tegenstander satan, die geen moment ongemoeid laat om ons op andere gedachten te brengen is de grote oorzaak van de richting die wij kiezen om te gaan. Kiezen we voor boosheid of geduld, voor haat of liefde, voor begrip of onbegrip, voor afwijzen of aannemen, voor roddels of hulp, voor veroordelen of zalven. Kies je om te geloven in G'd de Schepper van hemel en aarde of voor evolutie. Kies je om G'ds woord te geloven, dat Hij van ons houdt dat Hij een plan met je heeft en dat je in blind vertrouwen dat plan mag en kan gaan uitvoeren of kies je voor twijfel, verlamming, zorgen, depressiviteit, homoseksualiteit, kleptomanie, overspel, leugen en het aanbidden van afgoden op de verkeerde dag van de week.

Heb daarom diep ontzag voor de HERE en dien Hem oprecht en trouw. Doe de afgodsbeelden, die uw voorouders aan de Eufraat en in Egypte vereerden, voor altijd weg. Aanbid alleen de HERE.
15 Maar als u de HERE niet wilt gehoorzamen, besluit dan vandaag nog wie u wel wilt gehoorzamen. Zullen dat de goden van uw voorouders aan de overzijde van de Eufraat zijn of de goden van de Amorieten in dit land? Maar ik en mijn gezin, wij zullen de HERE dienen." 
Jozua 24: 14, 15

Als G'd geen realiteit is dan is satan dat ook niet, als G'd dat wel is in jouw leven dan let op, dan is satan dat ook en zal Hij net als bij Eva en ook bij Jezus twijfel gaan zaaien zodat je niet doet wat G'd wil, maar doet wat satan wil. Bij G'd ben je vrij, bij satan zul je altijd een gevangene zijn. Bij G'd is verlossing, redding en eeuwig leven uit liefde voor jou, omdat je er mag zijn, omdat je gewenst bent. Bij satan is er dood en verderf omdat hij vindt dat je niets waard bent, omdat je niet gewenst bent en als kind van G'd wil hij G'd kwetsen door jouw leven te verwoesten. Kies dan vandaag welk geloof je wilt aanhangen, het eeuwig leven in liefde, gezondheid en geluk, of een leven in angst, pijn verdriet, verderf, zonde en de eeuwige dood.

Kies je voor Jezus de Zoon van G'd die voor jou stierf aan het kruis van Golgotha om je vrij te kopen van de wurggreep van de dood, of kies je voor satan, de vader van de leugen die alleen maar dood en verderf kan zaaien omdat hij ervoor gekozen heeft G'd liefdes wetten ter discussie te stellen door uit pure Narcisme in opstand te komen tegen zijn eigen bron van bestaan en leven?

Als "zonnepaneel" kies ik ervoor om gericht te blijven op de "Zon" en mij niet af te wenden vanuit het narcistisch denken dat ik zelf wel instaat ben om energie voort te brengen. Het is satan die wil dat wij op onszelf vertrouwen en uit eigenkracht proberen "energie" op te wekken, (de zonde en de dood te overwinnen), dat wij uit eigen kracht los van onze bron van Licht en Leven het onmogelijke gaan bereiken, nl "energie en kracht" dus een eeuwig leven zonder de "Zon".

"Ik weet uit ervaring wat het is om te leven in gebrek en in overvloed. Ik ben met allerlei omstandigheden vertrouwd, zowel met verzadigd zijn als met honger lijden en zowel met meer dan voldoende te hebben als gebrek te lijden.  Ik ben in staat alles te doen door Christus, Die mij daarvoor de kracht geeft. " Fileppenzen 4: 13, 14

Reacties

Populaire posts