behoefte aan een geestelijke opleving

Handelingen 3:19 Kom dus tot inkeer en bekeer u, opdat uw zonden uitgewist worden en er tijden van verkwikking zullen komen van het aan gezicht van de Heere,


Wat heeft de gemeente het meest nodig, en hoe moeten we het aanpakken om dat te bereiken? (Zie Psalm 85:7; Habakuk 3:2; Psalm 138:7; Hosea 6: 1-3; Lukas 24:49; MattheĆ¼s 28: 19,29; Handelingen 1:4-8; 2:1-4; 14-18.

Een geestelijk opleving.
"Wat wij het dringendst nodig hebben, is een opleving van oprechte toewijding aan God. Het is onze eerste prioriteit om daar naar te streven. Er moeten serieuze pogingen worden ondernomen om Gods zegeningen te verkrijgen. Niet omdat Hij ze niet wil geven, maar omdat we niet zijn voorbereid om ze te ontvangen. Onze hemelse Vader is veel meer bereid Zijn Heilige  Geest te geven aan hen die Hem daar om vragen, dan ouders bereid zijn om aan hun kinderen goede dingen te geven. Maar wat wij moeten doen, is door belijdenis, nederigheid, berouw en oprechte gebeden de voorwaarden vervullen die God aan de beloften van Zin zegen heeft verbonden. Een opleving kan alleen maar worden verwacht als antwoord op onze gebeden."

Er mag niets meer in de weg staan.
"Er is niets waarvoor satan zo bang is als dat Gods volk ruim baan maakt, door elke hindernis uit de weg te ruimen. Alleen dan kan God Zijn Geest uitstorten, op een berouwvolle gemeente. Als het aan satan lag, zou er tot aan het einde nooit meer een opwekking komen, hoe klein dan ook. Maar zijn sluwe plannen zijn ons niet onbekend. Het is mogelijk aan zijn macht weerstand te bieden. Wanneer voor Gods Geest de weg is vrij gemaakt, zullen de zegeningen volgen. Zoals hij niet de deuren van de hemel kan sluiten zodat het op aarde niet regent, zo kan satan net zo min verhinderen dat een stroom van zegeningen over Gods volk wordt uitgegoten. Duivels of slechte mensen kunnen Gods werk niet tegenhouden, of ervoor zorgen dat God bij de samenkomsten van Zijn volk niet aanwezig is. Maar dan moet wel de wil aanwezig zijn om met ingetogen, berouwvolle harten belijdenis te doen, de zonden uit de weg te ruimen, en in geloof op Zijn beloften aanspraak te maken."

Gebedsverhoring.
"Alleen zij die nederig God vergezellen, die uitzien naar Zijn leiding en genade, ontvangen de Geest. Gods kracht is er voor hen die er naar verlangen en haar ontvangen. Wanneer men in geloof aanspraak maakt op de beloofde zegen, zullen er meerdere zegeningen volgen."

Het resultaat.
"De Geest daalde neer op de wachtende, biddende discipelen met een volheid die elk hart bereikte. Met kracht openbaarde de Oneindige Zich aan Zijn gemeente. Het scheen alsof deze invloed eeuwenlang was tegengehouden, of de hemel zich er nu in verheugde om de rijkdommen van de genade van de Geest op de gemeente te kunnen uitstorten. En onder invloed van de Geest vermengden woorden van berouw en belijdenis zich met lofzangen, voor de vergeven zonden. Dankbare woorden, maar ook profetieƫn werden gehoord. De gehele hemel boog zich diep neer om de wijsheid van deze onvergelijkbare en onbegrijpelijke liefde gade te slaan en te aanbidden... En wat was het gevolg? Het zwaard van de Geest opnieuw gescherpt met kracht en badend in hemels licht, baande zich een weg door ongeloof. Duizenden werden op ƩƩn dag bekeerd."

Een gebed
Heer ik heb van Uw roemruchte daden gehoord. en ben met ontzag vervuld voor wat U gaat doen. Laat Uw daden in deze tijd herleven, maak Uw kracht openbaar. Al bent u toornig geworden, vergeet niet medelijden te hebben! Habakuk 3: 2

E.G. White

Reacties

Populaire posts