vreugde

Filippenzen 4:4 Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u.

Jesaja 35:10 Want wie door de HEERE zijn vrijgekocht, zullen terugkeren; zij zullen Sion binnenkomen met gejuich. Eeuwige blijdschap zal op hun hoofd zijn, vreugde en blijdschap zullen zij verkrijgen, verdriet en gezucht zullen wegvluchten.

Hebben wij nog reden om blij te zijn, ook al hebben we veel zorgen en problemen? Het antwoord is ja!

De hemelse atmosfeer.
"De hemelse sfeer uit zich in een lied om God te prijzen. Wanneer de hemel in aanraking komt met de aarde, zijn er liederen en muziek, dankzegging en het geluid van gezang."!

Jezus weerstond verzoekingen met een lied.
"Tijdens Zijn leven op aarde beantwoordde Jezus verzoekingen met een lied. Wanneer scherpe, kwetsende woorden werden gesproken, wanneer de atmosfeer om Hem heen was geladen met moedeloosheid, ontevredenheid, wantrouwen of benauwende angst, hoorde men Hem vaak een bemoedigend geloofslied zingen."

Studie, bezinning en zang.
"Jezus bestudeerde Gods Woord, en Hij was een gelukkigst wanneer Hij de mogelijkheid had Zijn werkzaamheden even te laten rusten... om nauw contact met God te hebben... `s Morgens vroeg was Hij vaak op afgelegen plaatsen te vinden, waar Hij nadacht, de Schrift onderzocht en bad. Zigend verwelkomde Hij de uren van arbeid op, en gaf hemelse vreugde aan zwoegende en ontmoedigde mensen."

Zing om ontmoediging tegen te gaan.
"Zingen is een wapen dat we altijd tegen ontmoediging kunnen inzetten. Als we op die manier ons hart openen voor de zonnige aanwezigheid van onze Verlosser, ontvangen we gezondheid en Zijn zegen."

Dankbaarheid bevordert de gezondheid.
"Niets draagt meer bij tot het welzijn van zowel onze lichamelijke als geestelijke gesteldheid als een geest van dankbaarheid en lofprijzing. Het is een positieve opgave om zwaarmoedigheid, ontevreden gedachten en gevoelens tegen te gaan - dit is net zo`n belangrijke taak als het gebed."

De weg van de overwinning.
"Het volk Israel pepte zijn reis door de woestijn op door muziek en gewijde liederen. God vraagt ook nu aan Zijn kinderen om op dezelfde wijze vreugde in hun geloofsleven te brengen. Slechts weinig middelen zijn zo geschikt om Gods Woorden in het geheugen te prenten als ze te herhalen in een lied. En zulk gezang heeft een fantastische kracht."
"Wanneer onze Verlosser ons naar de drempel van de Eeuwigheid brengt, die ovol is van Gods heerlijkheid, zullen we de verschillende lof- en dankliederen van het hemelse koor rond Gods troon horen. En wanneer de echo van het lied van de engelen hier on onze aardse woningen weerklinkt, zullen de harten nauwer met de hemelse zangers verbonden raken. De intieme relatie met de hemel begint hier op aarde. Hier leren we de grondtoon van haar lofzangen." 

Het lied van hoop en vertrouwen.
"Midden tussen de steeds donker wordende schaduwen van de laatste grote crisis op aarde zal Gods licht op zijn helderst schijnen, en het lied van hoop en vertrouwen zal te horen zijn in de zuiverste en verhevenste melodieën." 

Een gebed.
Psalm 146:1-2 Halleluja! Mijn ziel, loof de HEERE. Ik zal de HEERE loven in mijn leven, ik zal voor mijn God psalmen zingen zolang ik er nog ben.

Bron: E.G. White

Reacties

Populaire posts