de vroege en de late regen

Joël 2:23 En u, kinderen van Sion, verheug u en wees blij in de HEERE, uw God, want Hij zal u geven de Leraar tot gerechtigheid. Die zal regen op u doen neerdalen, vroege regen en late regen in de eerste maand.


Jesaja 44:3,4 Want Ik zal water gieten op het dorstige en stromen op het droge. Ik zal Mijn Geest op uw nageslacht gieten en Mijn zegen op uw nakomelingen. Zij zullen opkomen tussen het gras, als wilgen aan de waterstromen.

Wat is nodig om de late regen te kunnen ontvangen?

De vroege regen is noodzakelijk.
"De dauw en de regen zorgen ervoor dat het zaad ontkiemt, om te rijpen en daarna geoogst te worden. Zo is voor de geestelijke groei de Heilige Geest gegeven om voor voortgang te zorgen, telkens een bepaalde fase...  Als de vroege regen zijn werk niet heeft gedaan, kan de late regen het zaad niet tot volledige bloei brengen."
"Velen hebben in grote mate verzuimd de vroege regen te ontvangen. God heeft hen van bepaalde voordelen voorzien, maar deze hebben ze niet allemaal aangenomen. Ze verwachten dat dit tekort tijdens de late regen wordt aangevuld. Pas wanneer de rijkste overvloed van genade wordt verleend, zijn zij van plan hun hart te openen. Maar zij begaan een enorme vergissing...   Wanneer wij niet dagelijks verder komen in het praktisch uitleven van christelijke deugden, zullen wij tijdens de late regen de openbaring van de Heilige Geest niet herkennen. Op de harten van velen om ons heen zal de late regen vallen, maar wij zullen dit niet eens opmerken, laat staan hem ontvangen."
"Als we geen vooruitgang boeken, als we niet een houding aannemen waarin we zowel de vroege als de late regen kunnen ontvangen, zullen we onze ziel verliezen en daar zijn we dan zelf verantwoordelijke voor."
"We kunnen er zeker van zijn dat wanneer de Heilige Geest wordt uitgestort, degenen die de vroege regen niet hebben gewaardeerd en ontvangen, ook de waarde van de late regen niet zien of begrijpen."

Gods kracht, die leven geeft.
"In Gods Woord bevindt zich dezelfde scheppende energie die de werelden heeft laten ontstaan. Dit Woord verschaft kracht - het brengt leven voort...   Het verandert de natuur en herschept de ziel naar de gelijkenis van God."

De doop met de Heilige Geest.
"We hebben de doop met de Heilige Geest nodig. Zonder die doop zijn we net zo min in staat de wereld in te gaan als eens de leerlingen na de kruisiging van hun Heer dit waren. Jezus wist waaraan het hen ontbrak, en zei tegen hen dat ze in Jeruzalem moesten blijven totdat zij met kracht van boven werden toegerust."
"We moeten net zo ernstig bidden voor de uitstorting van de Heilige Geest als de leerlingen op de Pinksterdag deden. Als zij het toen nodig hadden, hebben wij het nu nog meer nodig."

Steeds bereid zijn.
"Ik kan niet een bepaald tijdstip noemen waarop de uitstorting van de Heilige Geest zal plaatsvinden - wanneer de machtige engel vanuit de hemel komt en zich bij de derde engel zal aansluiten, om het werk op deze wereld te voltooien. Mijn boodschap is daarom dat wij alleen veilig zijn wanneer we bereid zijn de hemelse verfrissing te ontvangen, en schoongemaakte, brandende lampen hebben. (zie Mattheus 25:1-13)."

GODS BELOFTE
Zacharia 10:1 Vraag de HEERE om regen ten tijde van de late regen. De HEERE maakt de onweerswolken, en Hij zal hun regen geven voor ieder gewas op het veld,

E.G. White






Reacties

Populaire posts