6. de spade regen

Hosea 6:3 Dan zullen wij kennen, wij zullen ernaar jagen de HEERE te kennen! Zijn verschijning staat vast als de dageraad. Ja, Hij komt naar ons toe als de regen, als late regen, die het land nat maakt.


De vroege regen is de veranderende macht van de Heilige Geest, die dagelijks het hart van de gelovige vult, waardoor overwinning over de zonde wordt behaald, en de gerechtigheid van Christus hem bedekt.
De spade regen is de macht om te getuigen. Hij bereidt Gods getrouw overblijfsel voor om de Luide Roep van de derde engel boodschap met grote kracht te verkondigen. Dan zullen de ogen van heel de wereld gericht zijn op Gods geboden-houdend volk.

Dan zal Gods volk de liefde van God openbaren, het karakter van God tonen - de heerlijkheid van God laten zien. Dan zullen ze gereed gemaakt worden om te staan tijdens de zeven laatste plagen, als er geen Middelaar zal zijn.

1 SM 192. "Ik kan geen bepaalde tijd noemen wanneer de uitstorting van de Heilige Geest zal plaats vinden wanneer de machtige engel zal komen van de hemel, om zich te verenigen met de derde engel in de afsluiting van het werk voor deze wereld; mijn boodschap is dat onze enige veiligheid ligt in het gereed zijn voor de hemelse verkoeling, en te zorgen dat onze lampen brandende zijn."

Hoewel de dienstmaagd des Heren geen bepaalde tijd aangaf voor de uitstorting van de Geest, zei ze, dat bij het begin van de tijd van benauwdheid de 'spade regen' of de 'verkoeling van de Here' zal komen.' Dit is de korte tijd van benauwdheid eer de plagen komen. We zijn dicht bij de tijd dat heel de mensheid in twee klassen zal worden verdeeld; zij, die het merkteken van het beest ontvangen, en zij, wier voorhoofd de naam van God dragen.

Het merkteken van het beest
Gr. Str. 521. "Wanneer de voornaamste kerken van de Ver. Staten zich verenigen op de geloofspunten die ze met elkaar gemeen hebben, en de Staat zullen bewegen om hun bepalingen te laten doorvoeren, en hun instellingen te ondersteunen, dan zal het Protestante Amerika een beeld gemaakt hebben van de Roomse priesterheerschappij, en zal het opleggen van burgerlijke straffen op mensen van verschillende denkwijzen er het onvermijdelijk gevolg van zijn."

Blz. 526. "Maar de christenen in vroegere tijden heb ben de Zondag gevierd, in de mening dat ze daardoor de Sabbat van de Bijbel hielden; en er zijn ook nu nog ware christenen in alle kerken, de Rooms Katholieke kerk niet uitgesloten, die eerlijk geloven dat de Zondag de Sabbat is volgens de goddelijke instelling." 

God aanvaardt de eerlijkheid en oprechtheid van deze mensen. Maar wanneer het houden van de Zondag door de wet bevolen zal worden, en de wereld ingelicht zal zijn aangaande de verplichting van de ware Sabbat, dan zal iedereen, die Gods gebod overtreedt, om aan een voorschrift te gehoorzamen waarvoor geen hoger gezag bestaat dan dat van Rome, het pausdom daardoor boven God eren. Hij bewijst hulde aan Rome, en aan de macht, welke de instelling, door Rome voorgeschreven, bindend maakt. Hij aanbidt het beest en zijn beeld. Wanneer de mensen dan de instelling verwerpen, die volgens God het teken van Zijn autoriteit is, zullen ze daarvoor in de plaats het teken van hun trouw aan Rome aanvaarden het merkteken van het beest. En niet voordat de mensen duidelijk voor de keus zijn gesteld, om te kiezen tussen de geboden van God en de geboden der mensen, zullen zij, die volharden in hun overtreding, het merkteken van het beest ontvangen. 

Blz. 525. "...Het verplichtend stellen van de Zondags viering in de Verenigde Staten is een gedwongen opleg gen van de aanbidding van het beest en zijn beeld."

3 Schatk. 144. "De vervanging van Gods wet door menselijke wetten, de verheffing, enkel op menselijke gronden, van de Zondag in plaats van de Bijbelse Sabbat, is in dit drama de laatste acte."

2 Schatk. 157. "Wanneer het Protestantisme de hand over de kloof zal strekken teneinde de hand van de Roomse macht te grijpen, wanneer het zich over de afgrond zal strekken om met het spiritualisme de han den ineen te slaan, wanneer onder de invloed van dit drievoudig verbond ons land elk beginsel van zijn grondwet als een protestantse en republikeinse staats vorm overboord zal gooien, kunnen we weten dat de tijd gekomen is voor de wonderlijke werking van Satan, en dat het einde nabij is."

2 Schatk. 393. "Wanneer Amerika, het land van de godsdienstvrijheid, zich zal verenigen met het Pausdom om het geweten aan banden te leggen en de mensen te dwingen de valse Sabbat te vieren, zal het volk van elk land der aardbol er toe gebracht worden om haar voor beeld na te volgen."

3 Schatk. 44. "Vreemde volken zullen het voorbeeld van de Verenigde Staten navolgen. Hoewel de Verenigde Sta ten de leiding hebben, zal toch dezelfde crisis over geheel ons volk in alle delen der wereld komen."

R&H 2 Mei 1893. "Het volk der Verenigde Staten is een bevoorrecht volk geweest; maar als ze de godsdienstvrijheid beperken, het Protestantisme prijsgeven, en meegaan me: het Pausdom, wordt de mate van hun schuld vol, en nationale afval zal in de hemelse boeken aangetekend worden. Het gevolg van deze afval zal de nationale onder gang zijn."

Gr. Str. 691. "Mededelingen van geesten zullen ver klaren dat God hen gezonden heeft om hen, die de Zon dag verwerpen, van hun dwaling te overtuigen, door hen onder het oog te brengen, dat de wetten van de staat even goed gehoorzaamd moeten worden als de wet van God. Ze zullen de grote zondigheid van de wereld be treuren, en de betuigingen van de godsdienstleraars steunen, dat de ontaarde staat van zeden veroorzaakt wordt door ontheiliging van de zondag. Groot zal de verontwaardiging zijn, opgewekt tegen degenen, die hun getuigenis weigeren aan te nemen."

B.z. 710. "De kerk zal een beroep doen op de sterke arm van de wereldlijke macht, en Katholieken en Protestanten zullen zich tot dat werk verenigen. Wanneer de beweging voor verplichte Zondagviering meer open lijk beslist wordt, zal de wet op hen, die de geboden houden, worden toegepast. Ze zullen worden bedreigd met boeten en gevangenisstraffen, en aan sommigen zullen invloedrijke betrekkingen, aan anderen beloningen en voordelen geboden worden, om hen te bewegen, hun geloof te verzaken."

De grote toets
2 SM 368. "Wanneer de wet van God krachteloos wordt gemaakt, zal de gemeente door felle beproevingen worden gezift, en een groter deel dan we zouden ver wachten, zal acht slaan op verleidende geesten en leringen van duivelen."

2 Schatk. 342. "Mijn broeders, bent u zich bewust dat uw eigen zaligheid, zowel als het lot der zielen van anderen, afhangt van de voorbereiding die u nu treft voor de beproeving die ons te wachten staat?"

7 BC 976. "De Here heeft me duidelijk laten zien dat het beest opgericht zal worden eer de genade tijd geeindigd is; want het zal de grote toets zijn voor Gods volk, waardoor hun eeuwige bestemming wordt bepaald."

Gr. Str. 711. "Wanneer de storm nadert, zal een grote klasse van hen, die beleden hebben in de boodschap van de derde engel te geloven, maar niet geheiligd zijn door de gehoorzaamheid der waarheid, hun plaats op geven, en overgaan tot de gelederen van de tegenpartij."

Het kan zijn dat dit de tijd is waar Satan Christus zal nabootsen. Zie Gr. Str. 728-732.

2 SM 51. "We worden gewaarschuwd dat in de laatste da gen Satan zal werken met tekenen en wonderen der leugen. En hij zal deze wonderen blijven doen tot het einde der genade tijd, opdat hij daarop kan wijzen als bewijs, dat hij een engel des lichts, en niet der duisternis is."

5 T 81. "In deze tijd zal het goud van het schuim gescheiden worden in de gemeente. Ware godzaligheid zal duidelijk te onderscheiden zijn van de vorm en gelijkenis ervan. Menige ster, die we om haar schittering bewonderd hebben, zal dan uitdoven in duisternis."

W 630. "Zij, die afvallig worden in deze tijd van beproeving, zullen teneinde hun eigen veiligheid te ver zekeren, een vals getuigenis afleggen, en hun broeders verraden. Christus heeft ons hiervoor gewaarschuwd, zodat we niet verbaasd zullen zijn door deze onnatuurlijke wrede gang van zaken van hen, die het licht ver werpen".

De spade regen en de luide roep
Gr. Str. 542. "Voor de laatste bezoeking van Gods oor delen op de aarde, zal er onder het volk van God zulk een opwekking van eenvoudige godsvrucht zijn, als er sedert de tijd van de apostelen niet is gezien. De Geest en kracht van God zullen over Zijn kinderen uit gestort worden."

E.Geschr. 93. "Bij het begin van de tijd der benauwdheid werden wij vervuld met de Heilige Geest, en we gingen uit en verkondigden de Sabbat meer in het bijzonder.."Het begin van de tijd der benauwdheid, hier genoemd, heeft geen betrekking op de tijd, wanneer de plagen zullen worden uitgegoten, maar op een kort tijd perk, juist voordat ze uitgegoten worden, terwijl Christus nog in het heiligdom is. In die tijd, terwijl het verlossingswerk wordt afgesloten, zal er benauwdheid over de aarde komen, en de volken zullen toornig zijn en toch in toom worden gehouden om het werk der derde engel niet te verhinderen. In die tijd zal de spade regen, of verkoeling van het aangezicht des Heren komen, om kracht bij te zetten aan de grote stem van de derde engel, en de heiligen klaar te maken om staan de te kunnen blijven in de tijd, dat de zeven laatste plagen zullen worden uitgegoten."

6 T 401. "... Wanneer de storm van vervolging werkelijk over ons losbreekt, zullen de ware schapen de stem van de ware Herder horen. Zelfverloochenende pogingen zullen in het werk gesteld worden om de verlorenen te red den, en velen, die afgedwaald zijn van de kudde, zullen terugkomen om de grote Herder te volgen... "De liefde van Christus, de liefde van onze broeders, zal aan de wereld getuigenis afleggen dat we met Jezus zijn geweest en van Hem geleerd hebben. Dan zal de boodschap van de derde engel aanzwellen tot een luideroep, en heel de aarde zal verlicht worden met de heerlijkheid des Heren."

E.Geschr. 332. "Ik zag dat er een groot licht op hen scheen, en ze sloten zich bij elkander aan om onbevreesd de boodschap van de derde engel te verkondigen." "De heerlijkheid van God rustte op de geduldig wachten de heiligen, en ze gaven onbevreesd de laatste plechtige waarschuwing, kondigden de val van Babylon aan, en riepen Gods volk op om uit haar te gaan, opdat ze aan het vreselijk lot dat haar treffen zou, mochten ontkomen...
"Dienstknechten Gods, aangedaan met kracht uit de hoge, en met verlichte gezichten, stralend van heilige toe wijding, gingen uit om de boodschap uit de hemel te verkondigen. Zielen, verspreid onder alle godsdienstige richtingen, gaven gehoor aan de roepstem, en de geliefden werden met spoed uit de gedoemde kerken verzameld, zoals Lot haastig uit Sodom gedreven werd, eer de stad werd verwoest."

Gr. Str. 708,709. "Op gelijke wijze zal de boodschap van de derde engel worden verkondigd. Wanneer de tijd komt dat die met de grootste kracht weerklinken zal, zal de Heer werken door eenvoudige werktuigen, en de har ten leiden van hen, die zich aan Zijn dienst gewijd hebben. De arbeiders zullen meer geschikt gemaakt worden door de zalving van Zijn Geest dan door opleiding aan letterkundige instellingen. Mannen van geloof en gebed zullen gedwongen worden om met heilige ijver voorwaarts te gaan, en de woorden te spreken welke God hen ingeeft. De zonden van Babylon zullen geopenbaard worden. De vreselijke uitkomst van het verplichtend maken van de gebruiken der kerk door burgerlijk gezag, de krachtige inwerking van het spiritualisme, de trapsgewijze maar snelle vooruitgang van de pauselijke macht, dit alles zal worden ontmaskerd. Duizenden en duizenden die zulke woorden nooit gehoord hebben zullen luisteren."

8 T 20. "Zo krachtig kan God werken wanneer mensen zich openstellen voor de leiding van Zijn Geest."

Dit is de tijd wanneer het werk der gemeente voleindigd zal worden in een heerlijkheid, die heel de wereld zal verlichten!

5 T 754. "...de snelheid van het weerlicht stelt de snelheid voor waarmee dit werk zal worden voltooid."

9 T 96. "Een aantal gebeurtenissen zullen aantonen dat God de toestand beheerst."

Rom. 8:28. "Want Hij voleindigt een zaak in gerechtigheid: want een afgesneden zaak zal de Here doen op aarde."

6 T 19. "De boodschap van de gerechtigheid van Christus moet over de aarde weerklinken van het ene tot het andere einde om de weg voor de Here te bereiden. Dit is de heerlijkheid van God, die het werk van de derde engel afsluit."

MB 43. "De woorden van Christus door de evangelieprofeet, die weerklinken in de Bergrede, zijn bestemd voor deze laatste generatie: "Maak u op, word verlicht, want uw licht komt, en de heerlijkheid des Heren gaat over u op." Jes. 60:1. ...als u de schoonheid hebt gezien van Hem, 'Die de schoonste onder tienduizend is' en Die beminnelijk is, als uw ziel blinkt door Zijn tegenwoordigheid, is dit woord van de Meester tot u gericht."

COL 415. "Het licht van Zijn heerlijkheid, Zijn goedheid, genade en waarheid, moet uitgestort worden in het duister van deze wereld."

E.Geschr. 334. "Ik werd gewezen op de tijd, wanneer de boodschap van de derde engel eindigde. De kracht van God rustte op Zijn volk; ze hadden hun werk vol bracht en waren bereid voor het zware uur, dat voor hen lag. Ze hadden de spade regen, of de verkoeling van het aangezicht des Heren ontvangen, en het leven de getuigenis werd weer gehoord. De laatste grote waarschuwing werd gehoord. De laatste grote waarschuwing was overal verkondigd, en de bewoners der aarde, die de boodschap niet wilden aannemen, waren erdoor geërgerd en vertoornd."

TM 445. "Zij, die de wereld, het vlees en de duivel hadden overwonnen, zullen de bevoorrechten zijn die het zegel van de levende God zullen ontvangen."

7 BC 968. "Kort voor de tijd van benauwdheid begon, ontvingen we allen het zegel van de levende God. Toen zag ik hoe de vier engelen de vier winden los lieten. En ik zag hongersnood, pest en het zwaard, volk stond op tegen volk, en heel de wereld was in verwarring."

Gr.Str. 716. "...de wereld is voor het laatst getoetst, en allen, die zich trouw getoond hebben aan goddelijke voorschriften, hebben het zegel van de levende God ontvangen. Dan eindigt het middelaarschap van Jezus in het heiligdom daarboven."

Het einde van de genadetijd
E. Geschr. 334-336. "Ik zag engelen haastig door de hemel heen en weer snellen. Een engel met een schrijvers inktkoker aan zijn lenden keerde van de aarde terug en meldde Jezus dat Zijn werk volbracht was, en dat de heiligen geteld en verzegeld waren. Toen zag ik Jezus, die dienst gedaan had voor de ark, waarin de tien geboden zijn, het wierookvat neerwerpen. Hij hief Zijn handen op, en zei met luider stem, 'Het is volbracht'. En heel het engelenheir legde hun kronen af toen Jezus de plechtige verklaring uitsprak:

Openbaring 22:11 Wie onrecht doet, laat hij nog meer onrecht doen. En wie vuil is, laat hij nog vuiler worden. En wie rechtvaardig is, laat hij nog meer gerechtvaardigd worden. En wie heilig is, laat hij nog meer geheiligd worden.

"Toen Jezus het heilige der heiligen verliet,.....bedekte een wolk van duisternis de bewoners der aarde. Er stond geen middelaar meer tussen de schuldige mens en een beledigde God.... "Toen zag ik Jezus Zijn priesterlijk kleed afleggen, en Zich bekleden met Zijn meest koninklijke klederen. Op Zijn hoofd waren vele kronen, een kroon in een kroon. Omringd door het engelenheir verliet Hij de hemel. De plagen vielen op de bewoners der aarde. Sommigen lasterden God en vloekten Hem. Anderen snelden toe op het volk van God en smeekten hen om hen te leren hoe ze aan Zijn oordelen mochten ontkomen. Maar de heiligen hadden niets voor hen. De laatste traan voor zondaren was vergoten, het laatste worstelende gebed tot God opgezonden, de laatste last gedragen, de laatste waarschuwing gegeven... Met vreselijke klaarheid hoorden ze de woorden: "Te laat! Te laat!"

Zullen we nu niet doen wat vele duizenden zullen wensen gedaan te hebben wanneer de plagen vallen? Dan zal het te laat zijn om zich onvoorwaardelijk over te geven, en ernstig te bidden om een dagelijkse doop met de Heilige Geest.

Nu is de tijd om het eigen ik aan de kant te zetten, en voorbereidingen te treffen voor de Spade Regen.

8 T 22. Waarom hongeren en dorsten we niet naar de gave van de Geest, daar dit het middel is waardoor we kracht kunnen ontvangen? Waarom spreken we er niet over, bidden er voor, prediken er over?" 

TM 64. "...waarom zouden we ons niet neerwerpen aan de voet van de troon der genade, als vertegenwoordigers der gemeente, en met gebroken hart en verslagen geest ernstig smeken dat de Heilige Geest op ons zal worden uitgestort?" 

COR 165. "0, dat wij als volk onze harten vernederen voor God, om Hem te smeken voor de neerdaling van de Heilige Geest!" 

TM 310,223. "Besef ieder ogenblik dat de Heilige Geest bij u aanwezig moet zijn,...."
"We moeten elk uur van de dag door de Heilige Geest geheiligd worden, opdat we niet in de greep komen van de vijand, en onze ziel in gevaar brengen." Onze taak is niet alleen om in de dienst des Heren jaar na jaar grote winst te boeken. Het uur is reeds lang aangebroken dat we God moeten toestaan ons te gebruiken om met spoed het werk te voleindigen door de kracht van Zijn Geest.

9 T 44. "Een intense ernst moet bezit van ons nemen."

Dit is het uur van het grootste gevaar.

Alles, wat de zeven laatste plagen zal overleven, is een geheiligd karakter.

De vitale behoefte - de grootste behoefte der Laatste Gemeente is niet een groter ledental, meer predikers, meer geld, of meer scholen. De grootste behoefte is aan mannen en vrouwen die vervuld zijn met de Geest.

We hebben grote instellingen.

We hebben de beste lectuur op aarde.

We hebben de grootste organisatie op aarde.

Maar om het werk van God tot afsluiting te brengen hebben we behoefte aan een dagelijkse doop met de Heilige Geest.

Wie zal onvoorwaardelijk reageren op de geweldige uitdaging van dit hoogtepunt in de geschiedenis van deze wereld?

Een groot gevaar voor ons.
5 T 644. "...als Satan er niet in slaagt zielen te binden in het ijs van onverschilligheid, zal hij trachten ze in het vuur van fanatisme te werpen."

The Faith I live by, 140. "Niemand die beweert heilig te zijn, is werkelijk heilig. Zij, die in de boeken des hemels als heiligen staan opgetekend, zijn zich van dit feit niet bewust, en zullen de laatsten zijn te pochen op hun eigen goedheid."

Geh. Leven 7. "Zij, die er werkelijk naar streven een christelijk karakter te volmaken, zullen nooit de gedachte koesteren dat ze zondeloos zijn. Hun leven mag onberispelijk zijn, ze mogen levende vertegenwoordigers zijn van de waarheid die ze hebben aanvaard; maar hoe meer ze hun geest richten op het karakter van Christus, hoe meer ze Zijn beeld benaderen, des te duidelijker zullen ze zijn vlekkeloze volmaaktheid ontdekken, en des te dieper zullen ze zich bewust zijn van hun eigen gebreken."

Schr.n.Chr. 64. "Hoe nader u tot Jezus komt, hoe gebrekkiger u in eigen ogen zult schijnen; want uw blik zal helderder worden, en uw onvolmaaktheden zullen gezien worden in duidelijke tegenstelling met Zijn volkomen natuur."

Een strik van Satan.
GW 316. "Wanneer het einde nadert, zal de vijand alles doen wat hij kan om fanatisme binnen onze rijen te brengen."

8 T 293. "Valse theorieën, bekleed met het gewaad van licht, zullen aan Gods volk worden voorgehouden. Zo zal Satan trachten om indien mogelijk ook de uitverkorenen te verleiden."

7 BC 907. "Wanneer we het einde van de tijd naderen, zal bedrog dusdanig vermengd worden met leugen, dat alleen zij, die door de Heilige Geest geleid worden, in staat zullen zijn om waarheid van bedrog te onderscheiden."

TM 55. "Valse leraars mogen heel ijverig schijnen voor Gods werk, en mogen middelen beschikbaar stellen om hun gedachten aan de wereld en de gemeente voor te leggen; maar wanneer ze dwaling met waarheid vermengen, is hun boodschap van bedrog, en zullen zielen op dwaalwegen ge bracht worden. Men moet ze tegenstaan, niet omdat het slechte mensen zijn, maar omdat het valse leraars zijn, die pogen het stempel van waarheid te drukken op bedriegerijen.'

TM 61. "God heeft een gemeente op aarde, die Zijn uitverkoren gemeente is, die Zijn geboden bewaren. Hij leidt geen afgescheiden groepen, niet hier en daar een enkeling, maar een volk."

Zij, die geneigd zijn om Satan te helpen door kritiek uit te oefenen op leiders of leden in de laatste gemeen te, zouden er goed aan doen de raad van Gods dienstmaagd in de volgende citaten ter harte te nemen:

6 T 36. "We moeten de diepste ernst in acht nemen. We kunnen geen moment verspillen aan kritiek en beschuldiging." 

TM 156. "Zij, die Jezus liefhebben, zullen de zielen liefhebben waarvoor Hij stierf. De waarheid, die in het hart geplant is, zal de liefde van Jezus, en Diens veranderende macht openbaren. Alles wat scherp, zuur, kritisch, dominerend is, is niet uit Christus, maar komt van Satan."

De neiging om kritiek uit te oefenen moet een waarschuwing voor ons zijn, want als de Heilige Geest ons verandert en zuivert, zullen onze harten gevuld worden met liefde voor God en voor onze broeders.

Terwijl het waar is, dat het merendeel in de Laatste Gemeente zich bevindt in de toestand van Laodicea, waarvan velen uitgeschud zullen worden, is er toch in de gemeen te een groep van getrouwen, die acht slaan op de raad van Christus, de waarachtige Getuige. Zij zullen zich voorbereiden op de spade ragen, deel hebben aan de verkondiging van de boodschap met de Luide Roep, en gereed zijn voor opname.

Dit is de Laatste Gemeente. God zal geen andere beweging leiden. Als de getrouwen de boodschap met grote kracht verkondigen tijdens de spade regen, zal een grote menigte uit de gevallen kerken komen, getuigen van hun Meester, en met de verlosten staan aan de glazen zee.

Nu is het tijd zich voor te bereiden op de spade regen. En we moeten er dagelijks aan denken dat dit werk van voorbereiding moet plaats vinden onder de vroege regen.

👉deel 1

Reacties

Populaire posts