het zal je Licht maar wezen

Prediker 1:1 De woorden van Prediker, de zoon van David, koning in Jeruzalem. 2. Een en al vluchtigheid, zegt Prediker, een en al vluchtigheid, alles is vluchtig. 3. Welk voordeel heeft de mens van al zijn zwoegen waarmee hij zwoegt onder de zon? 4. De ene generatie gaat en de andere generatie komt, maar de aarde blijft voor eeuwig staan.


Deze "spotprent" kwam ik tegen op Facebook. Op het eerste gezicht, grappig en om te lachen, dat snap ik, maar wat als je iets verder kijkt, verder  dan je neus lang is, zelfs niet in de spiegel,  maar wat vaker voorbij de spiegel van de kapper, dieper dan in het spreekwoordelijke glaasje, zelfs voorbij de horizon, en niet blijft staren daar waar de regenboog eindigt, maar waar hij uiteindelijk echt is begonnen?

Jezus is aangesloten:
Johannes 8:12 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

En wat je voor het ontvangen van dat Licht krijgt is niet in geld uit te drukken, maar je kunt idd daarmee niet je lampen in de woonkamer aandoen, je kan wel door dat Licht zien wat de toekomst je brengt en wat wel of niet relevant is voor het leven. Door onze kortzichtigheid maken wij ons druk om zaken die ons afleiden van belangrijkere en grotere zaken. Het leven in het nu is belangrijkere geworden dan het leven met de hoop op een betere en eeuwige toekomst, waar je lampje boven de bank geen rol meer speelt, maar waar het gaat om liefde, geluk, vrede en harmonie van eeuwigheid tot eeuwigheid. Dus of het zo slim is om het Licht wat God ons wil geven zomaar bij de deur weg te sturen, dat laat zich raden.

Je zult het volgende maar mis lopen omdat je al het oppervlakkige wat dit leven ons te bieden heeft, met al zijn zorgen, verdriet, ziekte en dood tot het belangrijkste hebt gemaakt in het leven, naast drinken, feest vieren en vrolijk (denken) te zijn. Omdat er een leegte gevuld moet worden die wij naar blijkt zelf niet kunnen vullen met onze holle praktijken. Er is idd meer tussen hemel en aarde, er wacht ons een mooiere toekomst, je moet het wel willen zien en pakken, je moet er wel je hart op zetten, het oppervlakkige achter je willen laten en die diepe sprong naar het Licht durven maken. Jezus is het Licht aan het einde van jouw tunnel(visie).

Omdat het Licht je dit heeft laten zien:
Openbaring 21:1 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. 2. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. 3. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. 4. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. 5. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar.

Reacties

Populaire posts