7. verdere aantekeningen om over na te denken

Psalm 51:12, 13 Schep mij een rein hart, o God, en vernieuw in mijn binnenste een standvastige geest. Verwerp mij niet van voor Uw aangezicht en neem Uw Heilige Geest niet van mij weg.


E.Geschr. 70,71. "Toen werden mijn ogen van de heerlijkheid afgetrokken, en werd ik gewezen op het overblijfsel op aarde. De engel zei tot hen: "Wilt gij de zeven laatste plagen ontvlieden? Wilt gij de heerlijkheid beƫrven en genieten van alles wat God bereid heeft voor hen, die Hem liefhebben, en die bereid zijn voor Hem te lijden? Indien gij dit wilt, dan moet gij sterven om te kunnen leven. Bereidt u, bereidt u, bereidt u. Gij hebt meer voorbereiding nodig dan tot nu toe het geval is.... Offer alles op aan God. Leg alles op Zijn altaar, - uw eigen ik, uw bezittingen, alles, als een levend offer. Het kost u alles om de heerlijkheid binnen te gaan.... De hemel zal goedkoop genoeg zijn, indien we door lijden verkrijgen. We moeten onszelf gedurig verloochenen, dagelijks het eigen ik kruisigen, alleen Jezus moet zichtbaar zijn, en gedurig moeten we Zijn heerlijkheid voor ogen houden....
De engel zei: "Verloochent uzelf; ge moet met spoed voort gaan."

KH 237. "Vraag de Heer om uzelf te leren zien;... "Het eigen ik moet sterven."

KH 291. "Ons toekomstig eeuwig geluk is afhankelijk van het feit, dat we onze menselijkheid, met al haar mogelijkheden en krachten tot gehoorzaamheid aan God hebben gebracht, en onder leiding van de godheid hebben gebracht... "Jezus werd mens om Middelaar te kunnen worden tussen de mens en God,.. opdat Hij in de mens de oorspronkelijke geest kon herstellen, die hij in het paradijs door de verleiding van Satan verloren had. 
"...Door Jezus Christus kan iedereen overwinnen.."

1 SM 98. "De Here wenst dat ieder van ons er de diepste ernst mee maakt."

3 S 317. "Intense ernst moet beslag leggen op ieder van ons."

2 Schatk. 101. "Bidt dat de machtige krachten van de Heilige Geest met al hun levengevende, versterkende en veranderende kracht, als een elektrische schok mogen komen in de met lamheid geslagen ziel, zodat elke zenuw doortrilt wordt van nieuw leven en de gehele mens uit zijn dode, aardse zinnelijke staat teruggebracht wordt tot geestelijke gezondheid. Zo zult gij deel hebben aan de goddelijke natuur, nadat gij ontkomen zijt aan het verderf dat in de wereld is door de lusten, en in uw ziel zal het beeld worden weerkaatst van Hem, door Wiens striemen gij genezen zijt."

CH 138. "Om gereinigd te worden en rein te blijven moeten Zevende-dags Adventisten de Heilige Geest in hun harten en hun gezinnen bezitten. De Here heeft mij licht gegeven dat wanneer het Israƫl van nu zich voor Hem vernedert, en de zieletempel reinigt van alle verontreiniging, Hij hun gebeden zal horen ten behoeve van de zieken, en het gebruik van Zijn geneesmiddelen voor ziekte zal zegenen."

PK 233. "Voor het hart dat gereinigd is, is alles veranderd. Verandering van karakter is het getuigenis aan de wereld van een inwonende Christus. Gods Geest wekt nieuw leven in de ziel, en brengt de gedachte en wensen in gehoorzaamheid aan de wil van Christus; en de inwendige mens wordt vernieuwd naar het beeld van God." 

7 T 33. "Alles wat de apostelen deden moet heden door elk gemeentelid gedaan worden."

AA 49,50. "Dagelijks baden ze om nieuwe genade, opdat ze steeds hoger konden stijgen naar volmaaktheid. Onder de werking van de Heilige Geest leerden zelfs de zwaksten, door het oefenen van geloof in God, de hun toevertrouwde krachten te gebruiken, en geheiligd, verfijnd en veredeld te worden. Terwijl ze zich nederig onderwierpen aan de vormende invloed van de Heilige Geest, ontvingen ze van de volheid Gods, en werden gevormd naar de gelijkenis van het goddelijke beeld. "...Als allen bereid waren, zouden allen met de Geest vervuld worden."

CH 437. "Als de mens zijn wil onderwerpt aan Gods wil, zal de Heilige Geest indruk maken op de harten van hen, die hij dient."

MH 512. "Niets is in ons werk meer nodig dan de praktische gevolgen van gemeenschap met God. We moeten door ons dagelijks leven tonen dat we vrede en rust in onze Heiland bezitten. Zijn vrede in het hart zal op het gelaat tot uiting komen."
De stem zal een overtuigende kracht bezitten. Gemeenschap met God zal het leven en het karakter veredelen. Mensen zullen op ons letten, en ontdekken, zoals bij de eerste discipelen, dat we met Jezus geweest zijn. Dit zal aan de arbeider een kracht schenken, die op geen andere manier verkrijgbaar is. Hij moet zich niet van deze kracht laten beroven."

Onbegrensde mogelijkheden.
W 203. "Hij die Christus boven alles liefheeft, zal het meeste goed doen. Er is geen grens aan de bruikbaarheid van iemand die door zichzelf terzijde te stellen, plaats maakt voor de werking van de Heilige Geest op zijn hart, en een leven leidt dat volkomen aan God is toegewijd."

MH 160. "Aan iedereen, die zich de Heer aanbiedt om Hem te dienen, zonder iets terug te houden, wordt kracht gegeven voor het bereiken van onbegrensde resultaten."

ZIE, IK STA AAN DE DEUR EN IK KLOP

2 SM 57. "De grote zonde van hen, die voorgeven Christenen te zijn, is dat ze het hart niet openstellen om de Heilige Geest te ontvangen."

COR 146. "Als u de deur van het hart opent, zal Jezus de lege ruimte vullen door de gave van Zijn Geest, en kunt u een ware prediker zijn in uw gezin, in de gemeente, en in de wereld." 

7 T 33. "Alles wat de apostelen deden, moet nu door elk gemeentelid worden gedaan. En wij moeten met veel vuur werken, om door de Heilige Geest in een grotere mate begeleid te worden, daar de toename van goddeloosheid een meer besliste oproep tot berouw vereist...
"Moet in deze tijd, nu het einde van alle dingen nabij is, de ijver van de gemeente die van de eerste gemeente niet overtreffen?... Moet niet de macht van God veel krachtiger geopenbaard worden in onze dagen dan in de  tijd der apostelen?"

šŸ‘‰deel 1

Reacties

Populaire posts