de verzegel boodschap - tweede vraag

 Openbaring 7:4 En ik hoorde het aantal van hen die verzegeld waren: honderdvierenveertigduizend waren er verzegeld uit alle stammen van de IsraĆ«lieten.


Wanneer begon het verzegelwerk?

De reeds aangehaalde getuigenissen over de ontvangst van de verzegelboodschap door de Zevende-dags Adventisten is ook een goed bewijs voor het tijdstip waarop de verzegeling begon. De vier winden van oorlog stonden op het punt te waaien toen die commotie onder de naties van Europa uitbrak. De vier engelen hadden de opdracht die oorlogswinden tegen te houden, opdat het verzegelwerk niet zou worden belemmerd. "Er werd een controle ingesteld", zodat de verzegeling kon doorgaan. 

We zullen andere getuigenissen optekenen waaruit blijkt dat het verzegelingswerk in die tijd gaande was. In "Experience and Views," "Early Writings," oude editie, bladzijde 35, lezen we over wat er toen gebeurde: "Satan gebruikt nu in deze verzegelingstijd elk middel om de gedachten van Gods volk van de huidige waarheid af te houden en hen te doen wankelen. Ik zag een bedekking die God over Zijn volk trok om hen te beschermen in de tijd van moeilijkheden; en iedere ziel die besloten was tot de waarheid en zuiver van hart was, zou bedekt worden met de bedekking van de Almachtige." 

Uit hetzelfde getuigenis, bladzijde 36, lezen we: "Ik zag dat Satan op deze manieren aan het werk was om Gods volk af te leiden, te misleiden en weg te lokken, juist nu in deze verzegelingstijd.... Satan probeerde al zijn kunst om hen daar te houden waar zij waren, totdat de verzegeling voorbij was, totdat de bedekking over Gods volk was getrokken en zij zonder beschutting achterbleven voor de brandende toorn van God, in de zeven laatste plagen. God is begonnen deze bedekking over Zijn volk te trekken, en zij zal spoedig worden getrokken over allen die een schuilplaats moeten hebben in de dag van de slachting." 

Ik citeer uit een in 1852 gepubliceerd geschrift, een visioen dat zuster White kreeg in het huis van broeder Harris in Centerport, New York, op 24 augustus 1850: "Ik zag dat Satan nu krachtiger zal werken dan ooit tevoren, want hij weet dat zijn tijd kort is en dat de verzegeling spoedig voorbij zal zijn. En hij zal nu in elke misleiding werken om de heiligen van hun waakzaamheid af te brengen, en hen in slaap te brengen over de huidige waarheid en eraan te laten twijfelen, zodat zij niet verzegeld worden met het zegel van de levende God." We lezen in "Early Writings," "Experience and Views," pagina 49, oude editie: "De verzegelingstijd is zeer kort, en zal spoedig voorbij zijn. Het is nu de tijd, terwijl de vier engelen de vier winden vasthouden, om onze roeping en verkiezing zeker te stellen." 

Het was vanwege deze duidelijke uitspraken dat onze mensen en predikanten tot 1894 geloofden en leerden dat het verzegelingswerk al sinds 1848 gaande was, en dat de 144.000 verzegeld werden. Ik zie niet in hoe wij uit de getuigenissen die wij hebben aangehaald een ander idee zouden kunnen opmaken dan dat het verzegelingswerk in 1848 - 1850 was begonnen.

šŸ‘‰de verzegel boodschap - eerste vraag

šŸ‘‰ de verzegel boodschap - derde vraag

bron: de verzegel boodschap - tweede vraag

Reacties

Populaire posts