rein or not to be rein, that is the question

Leviticus 11:7 het varken, want dat heeft wel gespleten hoeven; de hoef is in tweeën gespleten, maar het herkauwt het gekauwde niet; dat is voor u onrein. 8. Van hun vlees mag u niet eten en hun kadavers niet aanraken; ze zijn voor u onrein.

Dat Joden en aanverwante stammen uit Israel die vanuit hun oorsprong (Gods woord, de bijbel) geen varkensvlees eten moge bekend zijn, los van het feit dat dit bevestigend en enorm overschreeuwd wordt door onze Islam medebewoners alsof zij de uitvinders zijn van deze "natuur" wet.

Als je nl als westerling aangeeft dat je geen varkensvlees eet dan vragen ze altijd of je Moslim bent, terwijl deze religie terug gaat tot rond 620 voor Christus en het volk Israel al wat eeuwtjes meer meedraaid, om niet te zeggen meer dan 5000 jaar. Komt nog bij dat wij in Nederland een rijke Joodse/Israelische hystorie kennen. Ze vragen nooit of ik Joods ben, maar altijd of ik Moslim ben, wellicht heeft dat dan toch iets te maken met de geldingsdrang van deze mederlanders, met respect, wie zal het zeggen, maar dat alles geheel terzijde.

De Moslims hebben vanuit de Koran geleerd dat hun god verboden heeft om varkensvlees te eten.
De wetenschap heden ten dage onderbouwd het verbod door YHWH, de God van Abraham, Izak en Jacob met allerlei weteschappelijke onderzoeksrapporten.

Ook de Islam heeft zich bedient van deze insteek en komt met onderzoeksreslutaten die er niet omliegen.
Hieronder een korte samenvating van wat het onderzoek aan resultaten heeft opgeleverd. Ik zou er maar even voor gaan zitten:

  1. Varkensvlees is enorm vet, zelfs mager varkensvlees: dit resulteert in obesitas (zwaarlijvigheid) wat gebruikelijk is bij varkensvleeseters, dit in samenwerking met andere verontreinigende stoffen in varkensvlees
  2. Vet wordt altijd geassocieerd met cholesterol: Door cholesterol worden de met cholesterol beladen grote moleculen in het bloed gevormd die verantwoordelijk zijn voor verhoogde bloeddruk en aderverkalking wanneer. Aanvullende factoren ook voor hartinfarct en stoornissen van de bloedsomloop. Coronaire bloedvaten en bloedvaten in de periferie, vooral in combinatie met nicotine. Bovendien wordt cholesterol gevonden in de wand van de kankercellen
  3. Bijzondere gevaren vloeien voort uit de zwavelrijke bindweefsubstantie: Slijmstoffen in pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen, enz. met gevolgen als reuma, Artritis en artrose, schijfschade, etc...
  4. Het belang van groeihormoon Groeihormoon, wordt beschouwd als een oorzakelijke factor van ontsteking van Weefsel. Een zekere invloed op de zogenaamde "acromegalie", dat wil zeggen, pathologische opkomst van de Kin en andere uitstekende delen van het skelet, maar vooral ook dat Diktegroei (zoals obesitas) en de toename van de groeitendensen. Vooral bij de aanleg van kanker (meestal bij weefselbeschadiging door eerdere vergiftiging), zoals bij chemotherapeutische behandelingen, bestaat er een verhoogd risico voor het krijgen van Kanker. Bij gerookte Bacon, hebben experimenten aangetoond, dat deze niet alleen cholesterol bevatten maar ook groeihormoon dat de groei van kanker bevordert en niet tot slot het benzpyreen in de rook, wat een typisch kankerverwekkende stof/gif is.
  5. Toegevoegd aan dit is het jeukende effect van het varkensvlees: Dit vanwege het histaminegehalte, dat vaak ontstekingsprocessen omvat zoals steenpuisten, karbonkels, appendicitis. Galblaasaandoeningen, flebitis, blanke vrouwen, abcessen en Flegma's, maar ook huidaandoeningen zoals brandnetrie, huidontstekingen zoals Eczeem, dermatitis, atopische dermatitis en andere dermatosen.
  6. Ten slotte kon de enorme toename van netelkoorts alleen worden genezen met strikte naleving op varkensvleesverbod, inclusief worstjes van alle soorten, waaronder kalfslever worst. Door histamine-injecties wordt het risico op het krijgen van een maagzweer verhoogd. Dit produceert, evenals jeuk, ontsteking en verschillende allergische aandoeningen, zoals astma, hooikoorts, rhinitisvasomotorica, zelfs hartritmestoornissen en mogelijk zelfs hartaanval. Mensen die een verhoogd risico lopen op een hartaanval kunnen beter geen varkensvlees eten.
  7. Een andere zeer belangrijke toxische factor van varkensvlees is het griepvirus: Varkenslongen die in de zomer altijd in worst wordt verwerkt, zijn een grote boosdoener, vooral bij diegene die met de bereiding van doen hebben, zien we een enorme toename van de virus besmetting. Dit virus verplaatst zich dan naar die plaats waar het biologisch thuishoort, namelijk voornamelijk in het bindweefsel en de longen. Het blijft in het stadium van de eclips (onzichtbaarheid) om zo lang te blijven liggen tot een gunstige gelegenheid zich voordoet, met name in het voorjaar waar vatimanie te korten zich openbaren, voorzaakt door lage zon en slechte voeding. Dat is de periode dat de griepepidemieen opduiken. Varkensvlees consumptie, wordt hierbij als de grote veroozaker aangemerkt. Waarbij er een directe link kan worden gelegd met onze dagelijkse voeding.

Skrofulose ("varkensziekte") en tuberculose.
Hier kan worden gewezen op het voorkomen bij kinderen scrofula, een ziekte veroorzaakt door chronische inflammatoire glandulaire zwelling met het kenmerk dat de klieren ontstekingen en fistels kan veroozaken.
Dus enorme klieraandoeningen kunnen zich vooral op de nek ontwikkelen, waarbij met name de kinderen er uit zien als kleine varkens (scropha = dat Varken van de moeder. scrophula = de big).
Het kan ook te wijten zijn aan de naam welke als oorzaak van de ziekte aangemerkt kan worden, namelijk de oorzaak van het varkensvoedsel als oorsprong.

De fysieke verdedigingen zijn specifiek gericht tegen varkensvet.
De overbelasting van de lymfeklieren in het bijzonder manifesteert het zich in een verhoogde functie, namelijk als ontsteking de lymfeknoop.
Blijkbaar speelde vroeger een anders eenzijdig dieet mee (beetje Groenten, laag vitaminegehalte van het dieet, enz.) Voor het algemene beeld van klierziekte moet worden vervangen door uiterlijk.

Die mensen die ooit zijn gewend geraakt aan het verval van varkensvlees hebben tot op zekere hoogte te kampen met een verslaving. Wanneer ik dat bij mijn patiënten aankaart
dat dit verzaakt wordt door het Varkensvlees, zoals worst, ham en alle andere dergelijke bereidingen dan hoor ik vaak het antwoord: "Maar dokter, het smaakt zo goed.
Daarbij passeren allerlei excuses om varkensvlees te eten de revue, en wijzen met het zelfde gemak alle waarschuwingen ten spijt, de gezondheidsrisico´s van de hand, net als bij alcohol en roken.
Degene zich los hebben weten te weken van deze "varkensvleesverslaving" vinden vaak ook later dat dit vlees toch enigszins een walgelijk, en iets verachtelijks in zich meedraagt, net zoals een afgekickte roker de geur van een asbak niet te harden vindt.

Het varkensvlees kan niet over de gebruikelijke ontgiftingsventielen beschikken, Urine, respiratoire lucht, intestinale afscheidingen en exsudaten fysiologisch vergiftigd zijn, dus niet op de uitscheidingsfasen (uitscheidingsstadia), maar alleen over morbide (pathologische) kleppen, dat wil zeggen dmv ontstekingen.
Afhankelijk van welk orgaan of weefseldelen van het varken de mens eet, zal het verschillende ziekten kunnen bewerkstelligen, vooral galblaasaandoeningen met steenvorming (cholesterol). Galkoliek en acute appendicitis (Appendicitis), waar veel varkensvlees etende slachtoffers het slachtoffer van worden, zelfs complicaties zoals Trombose en embolie zij daar een gevolg van.

Vergelijkbare gevallen, vooral met artsen en tandartsen, zijn van vroeger ook bekend als beroerte, ook als gevolg van het chronische Varkensvlees genot.

Dus als je een bijvoorbeeld nierziekte wilt voorkomen, eet dan vooral geen varkensvlees in welke vorm dan ook. Konijn en konijn zijn ook van de partij voorkomen.
Maak je eigen ervaringen en observaties en wees kritisch op jezelf voorals als je merkt dat er toch een bepaalde behoefte hebt aan varkensvlees wat een verwijzig kan zijn naar een verslaving.
Wil je jezelf verwennen eet dan geen varkensvlees en eet daar waar het kan behandel jezelf daar waar van toepassing alleen met biologische en of homeopathische geneesmiddelen, en hou het bij alles wat je eet verder zo natuurlijk mogelijk.

Zo snel als je jezelf ontstekingen aan eet, en allerlei andere lichamelijke aandoeningen aan eet, wat uiteraard ook bijzonder veel effect heeft op je psyche, zo snel kan je je vaak, mits niet te laat, ook weer gezond eten. Herstel is volgens de homotoxine-doctrinevrijstelling, d. h. Het wegwerken van gifstoffen en Poison schade. Gezondheid is vrijheid, volgens de homotoxine-doctrine. Vrijheid van vergiften en
Poison schade.

In het jodendom en in de islam worden strenge eisen gesteld, die de Zevende Dags Adventisten in meerdere mate voorstaan en hun eet gewoonten naar hebben ingericht.
Varkensverbod ook voor de westerse beschaafde wereld, niet het minst ook in de zin van het vermijden van enorme medische kosten en een andere kostenexplosie in de gezondheidszorg is de weg die we zouden moeten gaan.

Al meer dan duizende jaren staat het Volk Israel gezonder eten voor. Gezonder dan de omliggende landen, gezonder dan de westerse wereld bevolking momentaan voorstaat.
Eenvoudige regels kunnen ons helpen het dieet van de God van de bijbel ons eigen te maken:

Deuteronomium 14: 5-21 Dit zijn de dieren die u eten mag: het rund, het schaap, de geit, 5 het hert, de gazelle, de reebok, de steenbok, de spiesbok, de antilope en de gems.het hert, de gazelle, de reebok, de steenbok, de spiesbok, de antilope en de gems. 6 Alle dieren die gespleten hoeven hebben, waarvan de hoef in tweeën gespleten is, en die bovendien bij de dieren horen die herkauwen, mag u eten. 7 Maar de volgende, die alleen herkauwen, of die alleen gespleten hoeven hebben, mag u niet eten: de kameel, de haas en de klipdas. Zij herkauwen immers wel, maar hebben geen gespleten hoeven; zij zijn voor u onrein. 8 Zo ook het varken, want dat heeft wel gespleten hoeven, maar het herkauwt niet; het is voor u onrein. Van hun vlees mag u niet eten en hun kadavers mag u niet aanraken. gespleten hoeven, maar het herkauwt niet; het is voor u onrein. Van hun vlees mag u niet eten en hun kadavers mag u niet aanraken. 9 Dit mag u eten van alles wat in het water leeft: alles wat vinnen en schubben heeft, mag u eten. 10 Maar alles wat geen vinnen en schubben heeft, mag u niet eten; het is voor u onrein. 11 Alle reine vogels mag u eten. 12 Maar dit zijn de vogels waarvan u niet mag eten: de arend, de lammergier, de monniksgier, 13 de buizerd, de kiekendief, en elke soort wouw, 14 elke soort raaf, 15 de struisvogel, de velduil, de meeuw, elke soort valk, 16 de steenuil, de ransuil, de kerkuil, 17 de kraai, de aasgier, de visarend, 18 de ooievaar, elke soort reiger, de hop en de vleermuis. 19 Ook alle gevleugelde insecten zijn voor u onrein; ze mogen niet gegeten worden. 20 Alle reine gevleugelde dieren mag u eten. 21 U mag geen enkel kadaver eten.

Gehoorzaamheid aan Gods geboden levert zegen op. Jaren geleden heeft men onder het volk van Israel onderzoek gedaan naar welke kanktersoorten er nu wel of niet voorkwamen onder hun bevolking. 
Momenteel spreekt de wetenschap over meer dan 100 soorten, maar in die tijd sprak men over 69 soorten kanker. Van dat aantal kwamen er 62 soorten niet voor.
"Laat voeding uw medicijn zijn", en "de beste artsen staan in de keuken", zijn gevierde uitspraken binnen de orthomoleculaire geneeskunde. Laten we dit dan bekronen met de opmerking, "dat is een waarheid als een koe".
Preventie is key: goed eten, goed bewegen en goed slapen helpen de mens enorm vooruit, dat behoeft geen hogere wiskunde. Van een gezonde levensstijl gaat zegen uit, vooral als het zijn fundament vindt in God en Zijn woord. Alles wat daarvan afwijkt is een bron en grote oorzaak van ziekte, onheil en een vroege dood. 
Gehoorzaam aan Gods wetten, gehoorzaam aan Zijn natuurwetten, liefde geven en liefde ontvangen, is delen in de zegen van de Allerhoogste en de basis voor een gezond en gelukkig bestaan, met de optie tot een "en ze leefden nog lang en gelukkig".

Reacties

Populaire posts