zuster herroept haar ordinatie

Jeremia 6:16 Zo zegt de HEERE: Ga staan op de wegen, en zie, vraag naar de aloude paden, waar toch de goede weg is, en bewandel die. Dan zult u rust vinden voor uw ziel. Maar zij zeggen: Wij bewandelen die niet.


De North Pole Seventh-day Adventist kerk ligt ten zuiden van Fairbanks langs de Tanana River.

Linda Kubacki werd in 2015 lid van deze SDA-kerk, toen de wijding van vrouwen een groot thema was, vanwege de GC-zitting in juli, waar het voor de derde achtereenvolgende keer werd verworpen. Ze begreep niet waar al die ophef over ging, omdat ze de kwestie niet zelf in de Bijbel had bestudeerd.


Eind 2021 werd ze aangemoedigd om tot ouderling te worden gewijd in haar plaatselijke kerk. Ze liet het gebeuren op aanmoediging van haar voorganger, en besloot om het later te bestuderen. Afgelopen sabbat deelde ze de conclusie van haar studie aan de Noordpoolkerk: De Bijbel ondersteunt de wijding van vrouwen niet. 
Als wij een op de bijbel gebaseerde kerk zijn en altijd op zoek zijn geweest naar de waarheid, waarom zouden er dan grijze gebieden zijn als Gods woord de autoriteit is in deze kwestie? Hoe kunnen wij aanspraak maken op de 28 fundamentele overtuigingen als wij de bijbelse leringen over bepaalde geestelijke onderwerpen en bepaalde geestelijke zaken ontkennen?

Kunnen we zomaar kiezen wat we willen volgen of geloven? Is het omdat wij de wereld hebben toegestaan te dicteren hoe wij onze kerken leiden? 
Mij werd verteld dat de wijding van vrouwen geen morele kwestie is. Het eten van fruit [Genesis 3] is niet onder alle omstandigheden verkeerd [maar] het is niet het fruit dat het probleem was, het was de ongehoorzaamheid aan Gods gebod.
In Leviticus 10 offerden Nadab en Abihu onheilig vuur voor de Heer - wat Hij hun niet had opgedragen, dus ging er vuur uit van de Heer en verslond hen. 
Ik geloof dat de Bijbel onze standaard moet zijn voor elke leer of praktijk. Wij zijn een bijbelgelovige kerk. We moeten ons niet willen aansluiten bij de wereldse ideeën die ons zouden kunnen leiden tot rebellie tegen onze God. De eenheid kan niet worden bewaard met een beleid dat in strijd is met de Schrift. Wij moeten alles beoordelen naar de Schrift 

Indien zij niet spreken naar dit woord is het omdat er geen licht in hen is (Jesaja 8:20). 

"Hemelse Vader dank U voor de waarheid van de Bijbel die ons helpt om in eenheid met U te blijven. Leid ons alstublieft met uw Heilige Geest en help ons om standvastig te blijven in de waarheid." 

Wij danken God voor oprechte leden als Linda, wier hart gevoelig is voor de bijbelse waarheid. Zij verdient ons respect en aanmoediging. Mogen er veel meer zijn zoals zij.

Handelingen 1:20 Want er staat geschreven in het boek van de Psalmen: Laat zijn woonplaats woest worden en laat er niemand zijn die daarin woont. En: Laat een ander zijn ambt als opziener nemen.
21. Het is dus nodig dat een van de mannen die met ons omgegaan zijn gedurende heel de tijd dat de Heere Jezus onder ons in- en uitging, 22 te beginnen met de doop van Johannes tot op de dag waarop Hij van ons opgenomen werd, met ons getuige wordt van Zijn opstanding.

bron: 👉 afstand van ordinatie

Reacties

Populaire posts